Рецепта за пионерски мекици
По книгата „Наша кухня“ от 1971 г.
Необходими продукти:
500 гр. брашно;
3 броя яйца;
150 гр. захар;
10 гр. мая;
120 гр. масло;
120 мл. мляко;
захар (за поръсване по желание).
Начин на приготвяне:
Замесвате тесто от посочените продукти. Вземате формичка за изрязване правите кръгове с големина по ваше желание. Оставяте ги на топло настрани, да втасат за известно време.
След като са втасали правите дупка с пръст и ги пускате в предварително загрята растителна мазнина, уточняват от tami.bg
Пържите и от двете страни, като ги обръщате последователно. Така опържени и с приятна коричка, може да пуснете в сироп, предварително подготвен от равни количество захар и вода, който е врял около десетина минути, за да се сгъсти.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
