×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител на Бургас Пламен Янев унижил новоизбрания ОбС, поискаха отстраняването му


Областният управител на Бургас Пламен Янев унижил новоизбрания ОбС, поискаха отстраняването му
Георги Манев смята, че Пламен Янев (вдясно) се държал на трибуната като партиен член, а не като държавен служител
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Ноември 2023, Вторник, 18:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

От името на Общинския съвет на Бургас ще изпратим искане до министър-председателя Денков за освобождаването му от длъжност, съобщи на пресконференция почетният председател на ППСЕК Георги Манев

Областният управител на област Бургас Пламен Янев да бъде отстранен от длъжност, заради непристойно политическо изказване по време на тържествената първа сесия на новоизбрания от гражданите Общински съвет на Бургас. Това поиска почетният председател на ПП „Средна европейска класа“ (СЕК) Георги Манев. Днес той свика извънредна пресконференция, която Флагман.бг предава на живо. (ВИЖТЕ ТУК). Пламен Янев е член на Изпълнителния съвет на ПП СЕК, която партия е за втори път мандатоносител на настоящото държавно управление чрез ПП "Продължаваме промяната".

Манев е неизменна част от местната политика от 2003 г. до 2019 г. в качеството му на общински съветник, основател на ПП СЕК и дългогодишен неин национален лидер. Той се оттегли от активна политическа работа през 2021 г., предлагайки за поста своя съратник Константин Бачийски. На тези избори Георги Манев се завърна в местния парламент, но вече не като кандидат от листата на собствената му партия, а от ПП КОД, показвайки сериозна преференциална подкрепа. Днес той бе категоричен пред медиите, че през всичките му мандати досега, когато е полагал клетва, не е имало областен управител, който да си позволи подобна "унизителна" реч в залата.

„Този административен чиновник направи остро политическо изказване, с което искаше да ни каже, че нямаме легитимност пред избирателя, защото избирателната активност била ниска и т.н.. Той трябва да разбере, че е назначен за областен управител като стожер на законността и не присъства сред нас като говорител и член на Изпълнителния съвет на ПП СЕК. Това беше чисто политическо изказване и намесване в делата на Общинския съвет. Ако Константин Бачийски беше станал кмет дали изказванията му щяха да са същите? Дали легитимността на представителството в ОбС щеше да е по-прилична?“, запита риторично Георги Манев.

Поведението на областния управител било в разрез с държавната му служба. Голяма част от общинските съветници били възмутени от обидното отношение и огорчени, че тържественото заседание започнало по този начин.

На следващата редовна сесия – на 20 ноември, Георги Манев ще внесе декларация за гласуване, с която ще се иска министър-председателят акад. Николай Денков да отстрани Пламен Янев от високия държавнически пост. Той не само очаква голяма част от настоящите общински съветници да я подкрепят, но е и сигурен в това.

„ В България на последните местни избори за общински съветници са гласували 45 %, а за народни представители за последното НС – 40 %. Да считам ли аз, че Народното събрание е нелегитимно по тази причина и че министър-председателят, който пък е назначил Пламен Янев за областен управител, е нелегитимен, защото няма достатъчно доверие в него от страна на народа?, добави Манев.

Той прочете и цитат от речта на Пламен Янев на тържествената сесия в Царево, в която се говори за обвинения в действия и бездействия на отговорните органи, довели до бедствието в южната община.

„Ако бях министър-председател щях да се срамувам от това лице. Той говори за действия или бездействия при положение, че две години преди това е бил зам.-областен, а малко преди бедствието в Царево стана и областе управител“, допълни той.

На пресконференцията днес Георги Манев съобщи още, че е започнала  процедура по отстраняването на Константин Бачийски като председател, заради серия от политически грешки, свили влиянието на партията като цяло. На тези избори Бачийски бе водач на листата на ППСЕК и кандидат за кмет, но резултатът му бе разочароващ, а в ОбС влязоха едва трима представители. Самият Бачийски отстъпи своето място и отново е депутат от ПППП.

Почетният председател на ПП СЕК Георги Манев иска оставката на областния управител на Бургас

Манев уточни, че имало решение на Изпълнителния съвет за свикване на конгрес по тази причина, но Бачийски умишлено бавел вписването на датата за Конгреса.  

„Константин Бачийски направи така, че СЕК от развиваща се партия с ценностна система и млади хора, с пет общински съветници в Бургас и кметове в страната, да се срине напълно. В собствения си град ние имаме едва трима съветници и на всичко отгоре искаме съдът да преброи отново бюлетините на всички 339 секции, понеже сме били ощетени. И понеже юридическите му познания са слаби, накрая да не се окаже, че след делото в съда СЕК са с двама съветници“, допълни Манев.

Той определи твърденията на Константин Бачийски, че целият Изпълнителен съвет бил зад гърба му, като лъжа. Само неколцина от 11-те от висшето ръководство на партията му били останали верни. Сред тях са Пламен Янев и Георги Събев, който е член на борда на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

 Пламен Янев и Георги Събев се занимавали с несвойствени за високите им постове задачи през последния месец – работели по кампанията на СЕК, обобщавали изборни резултати - действия, нямащи общо с държавната им служба.

Георги Манев съобщи още, че ПП СЕК като коалиционен партньор на „Продължаваме промяната“ получавали и субсидия – по 50 хил.лева на тримесечие.

Към края на пресконференцията в залата изненадващо се появи самият Константин Бачийски, който представи пред журналисти справка за актуалното състояние на партидата на Средна европейска класа. Заяви, че Георги Манев не бил член на ръководството на СЕК. Факт, който Манев не отрича, но явно има влияние в него, щом е успял да събере квота за свикване на форума.

Константин Бачийски се появи на пресконференцията на Георги Манев, за да каже, че няма как той да му иска оставката

Действително речта на областния управител Пламен Янев от вчерашната сесия в Бургас провокира множество реакции вчера и в политическите среди на областта се говори за нея. Ето цитат:

 „Вие получавате едно тежко наследство. През 2007 година над 96 хил. бургазлии намериха смисъл да отидат и да изберат общинските съветници, които да управляват в следващите 4 години. 4 мандата по-късно, такива усилия направиха 40 % по-малко.  Безразличието, дами и господа, за органи, които трябва да се избират от народа, е по-голям удар от всичко друго. Това означава, че гражданите на общината не намират никакъв смисъл. Или по-скоро все по-малко граждани на общината намират смисъл и виждат значение какъв е съставът на Общинския съвет“.

Според репортерите на Флагман, които са присъствали на такива сесии от 1992 г. насам, ролята на областния управител е да открие първото тържествено заседание като изчете на глас клетвата, която полагат общинските съветници и кметове. Флагман.бг се допита и до Фани Семерджиева, председател на ОИК Бургас, за да изясним по закон какво включва присъствието му като цяло.

"Първото заседание на новоизбрания общински съвет се свиква от областния управител и се провежда в 14-дневен срок от обявяването на резултатите от изборите. Преди началото на първото заседание новоизбраните общински съветници и кметове полагат клетвата по чл. 32, ал. 1. Клетвата се полага в присъствието на граждани на общината, на областния управител или на негов представител и на председателя или член на общинската избирателна комисия", каза лаконично Фани Семерджиева.

Никъде не пише, че той трябва да произнася речи.


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
34
Коментара по темата
34.
Как ще разтълкувате следното?
15.11.2023 14:28:27
0
8
Манев уж бил почетен председател на СЕК, а се кандидатирал за общински съветник от КОД?
Обаче на последно нясто, щото е цар на преференциите...
33.
Бургазлийка
15.11.2023 14:01:39
0
5
клоун до клоун
32.
*********
15.11.2023 08:52:24
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
Янев да не е спрял някоя схема на Манев
15.11.2023 08:42:31
2
10
Че така се е разлютил тоя човечец?
30.
не му се сърдете
15.11.2023 08:02:08
1
6
На Янев капацитета му е толкоз ама който го е назначил и той толкоз чини.
29.
ТБС
14.11.2023 23:45:28
3
17
И Манев и Бачийски са подлоги, процентът им е такъв, благодарение на гнусната им целувка с ПП, следващия път изобщо няма да ви има.
28.
До 16
14.11.2023 22:53:36
0
1
Разкажи
27.
Да живей
14.11.2023 22:36:41
8
12
Щом Маню подскача, значи човекът става
26.
Шушляк
14.11.2023 22:23:11
2
25
Пламен Янев е Карикатура попаднала случайно на такава позиция във власта, смотаняк си беше и в Райфайзен и ДСК , но съвременнат политика харесва такива лица - кухи и бездарни !
25.
Евала
14.11.2023 22:02:49
2
18
Много точно си им е казал човека, нямат правото да искат уважение при положение, че никой не ги иска там.
Само нагаждачи !
24.
Стига толкова
14.11.2023 21:09:08
0
13
Ако има власт,на всички общински съглашатели да се прави тест за наркотици преди сесия
23.
Бизнес
14.11.2023 20:40:50
1
22
Манев .ако си беше стоял в СЕК щяхте да сте повече от 3 ма съветници С тебе групата на ГЕРБ се увеличи!Математика,а може би и още нещо....Жалки псевдо родни политици!Д Н обича зависимите!
22.
Кочо
14.11.2023 20:08:51
2
34
За какво изобщо ги слагат тея ризи и панталони?!?! Гледай го тоя чобанин как нахлузил ризата неизгладена, изкарана над панталоните иразкопчана до гърдите точно като някой ТКЗС-ар в кратка почивка след тежка оран(да ме извиняват ТКЗС-арите ако съм ги засегнал) Какви общински СЪВЕТНИЦИ какви 5лв кой ще съветва този на пръв поглед разпасан хайдутин? Той самия има нужда някой да го съветва, че и като ги знам как са навързани като свински черва сигурно и този който ще го съветва и той ще има нужда някой друг да го съвета и него. Циркаджии, палячовци, кукли на конци, анимационни герои... Вече се чудя куклен театър ли сме, цирк ли сме или анимационно филмче. Всеки що има връзки е тръгнал да става кмет, съветник, политик и т.н а че в главата си няма мозък за 5ст това изобщо не го притеснява,факта че хал хабер си няма от това което ще прави също не го притеснява, но пък имат огромно самочувствие за това че всичко знаят и всичко могат и от тях по умен и подходящ няма. Е как искате тази държава да е бъде бе хора?
21.
Чеченеца
14.11.2023 20:01:38
4
14
Тодор Иванов-Тротинетката от ИТН-Бургас да си каже мнението.Той ги разбира нещата.Тротинетките са виновни
20.
*********
14.11.2023 20:00:36
2
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Весо
14.11.2023 19:50:42
1
29
Бачийски преди да влезе в парламента обещаваше на младите полицаи и пожарникари че влезе ли в парламента ще предложи всички "хибриди на двойна хранолка-пенсия и заплата" да бъдат освободени.Какво стана,що не направи нищо,да каже какво е направил???
18.
Рени
14.11.2023 19:31:17
3
46
Манев винаги си е гледал само неговите далавери и никога не му е пукало за обикновения гражданин.
17.
Бургазлия
14.11.2023 19:30:33
3
33
Пламен Янев си е комсомолски кадър .
Преди се правеше на върл противник на ГЕРБ и администрацията , обаче как изведнъж се намърда там....
16.
Бивш работодател на Янев
14.11.2023 19:29:19
7
44
Искам отговорно да заявя, че Пламен Янев не става на нищо. Повярвайте ми - ЗА НИЩО.
И той, и брат му Добромир са въздух под налягане. Но докато Добромир е тарикат и схемаджия, Пламен е кух и некомпетентен.
Готов съм да разкажа забавни случки от изключително кратката му трудова кариера.
15.
хаха
14.11.2023 19:24:19
7
25
Янев-чиновника и той иска касиране на изборите в Бургас. Ами хайде да го видим? То беше ясно че ще гласуват малко хора, защото са отвратени от политиците. Такива като Янев са назначени от политиците, значи и той е като тях! хахаха
14.
ERE
14.11.2023 19:21:03
3
18
GERB MAFIATA NE STAVA ZA NISTO. OUT OT GRADA.
13.
*********
14.11.2023 19:17:21
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
:) :) :)
14.11.2023 19:09:40
12
22
Ами истината е казал областният
11.
ТРОЛОВЕТЕ НА БАЧИЙСКИ
14.11.2023 19:05:09
13
16
НИЕ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК И ЩЕ СЛУЖИМ ВЯРНО - ЗАТОВА СМЕ НАЗНАЧЕНИ ДЕН И НОЩ
10.
Ленчето
14.11.2023 19:05:02
11
37
Манев като бухалка на мафията ли се изявява питам се колко ли са му валидни на него гласовете не вярвам да са от съвестни граждани без тарифа.
9.
Da lapa
14.11.2023 19:04:36
4
15
nAZDRAVE mANEV
8.
До 1
14.11.2023 19:03:05
4
34
Ще ти подскажа - едно пиленце ми каза, че е бил подизпълнител при изграждането на великата златна българска ограда с Турция, познайте кой беше вицепремиер тогава ... И това от много запознати членове от тяхната партия (на вицето) го знам...
7.
*********
14.11.2023 19:01:24
6
25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Asa
14.11.2023 18:58:47
8
36
Огромна статия , уж искат оставката на Янев за непристойно поведение но няма грам пример какво е било това непристойно поведение, да не де е съблякал по прашки в Ос?
5.
Нелина Филева.
14.11.2023 18:53:04
10
45
Манев е смешен да дава пресконференция и да обяснява как не давал логото на сек да се използва, няма за какво да се хване друго, кокошкар.
4.
*********
14.11.2023 18:51:52
8
29
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
БУРГАС
14.11.2023 18:50:06
18
49
Точно, така Манев иска да отиде на софрата на ГЕРБ и обласния управител Пламен Янев им спира решенията затова иска да го махнат, отделно и Бачийски не им цепи басма и ги разобличава и затова Манев подскача, че не може да бръкне в меда.
2.
Кристин
14.11.2023 18:45:48
11
35
Да не иска да краде заедно с гробарите манев и Пламен Янев да им пречи?
1.
Ivanov
14.11.2023 18:42:52
8
56
Манев от къде има пари за апртамент за 1 милион евра до флората?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори