×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ ще тресат Сглобката, но няма да я съборят, защото не им е изгодно


ГЕРБ ще тресат Сглобката, но няма да я съборят, защото не им е изгодно
Една много удобна за Борисов роля, да изчака в луксозен страничен режим настъпването на логичното разочарование от некомпетентността на ПП
11 Ноември 2023, Събота, 18:00 ч.
Автор: Калина АНДРОЛОВА

Управленската конструкция може да се разпадне, но точно сега няма да бъде разтурена, независимо, че ГЕРБ правят демонстрация след демонстрация

Възможно ли е "сглобката" да се разпадне и кога?! Този е най-важният вътрешнополитически въпрос за България. ГЕРБ могат моментално да приключат този кабинет, подкрепен от непартньори в некоалиция, които се ненавиждат помежду си. Тоест "сглобката" може да се разпадне, но точно сега няма да бъде разтурена, независимо, че ГЕРБ правят демонстрация след демонстрация, че оценяват управлението на ПП като незадоволително, тоест поставят му оценка слаб 2 по правилника на МОН. Явно, че това е просто начин ГЕРБ да притискат ПП в медиите и да създават дискомфорт за пепейската несъстоятелност, като междувременно ГЕРБ обитават невижданата досега форма - полуопозиция. Една много удобна за Борисов роля, да изчака в луксозен страничен режим настъпването на логичното разочарование от некомпетентността на ПП. С политическото си поведение ГЕРБ всъщност казват следното:

- ние подкрепяме ПП да управляват, защото можем и да сме свръхтолерантни към натрапените ни с технология смешни реформатори;

- защото искаме да оставим ПП да покажат не какво могат, а колко драматично не могат да се справят;

- защото напрежението между геополитическите полюси е огромно и трябва да се заявим като предсказуем партньор на атлантическия фактор;

- защото ако не управляваме, ще управлява президента Радев, а той вече управлява несъразмерно продължително, немъдро и себично;

- защото единственият начин да се преборят ПП, е да бъдат оставени да консумират власт. И тези избиратели, които бленуват ПП, то нека ги получат.

В същото време ПП са на горещия котлон, пържат се в протестите на всички гилдии и обществени групи, обезценяват се по правилото, че всеки, който е във властта, се обезценява, и губят скоротечно качествата си на съвкупен протестен вот. ПП съвсем скоро няма да са способни да оперират с каквато и да е протестна жълтопаветна енергия, защото в момента акумулират протест срещу себе си. 
Ето затова ГЕРБ няма да разтурят "сглобката".

ПП са на власт с непропорционално изразена тежест единствено защото Борисов е търпелив комуникационен талант. Да, той принуждава партията си да консумира някои компромиси и щети. Но това е единственият начин да изразходва проекта ПП, апропо, като поставя увеличителна лупа за всички некадърности, които ПП сътворяват.

Често чувам пораженчески коментари сред нашите депутати, които крепят "сглобката" с отвращение, че нищо в тази "сглобка" не може да се промени, докато две събития, които са взаимносвързани, не е ясно как ще приключат. Едното е войната в Украйна, другото са изборите в САЩ. 

Двете партии, Демократическата и Републиканската, са заложници на ситуация, която създава нефункционалност. Единият лидер, Байдън, не иска да си ходи, а другият, Тръмп, който иска да се върне, е обримчен със съдебни дела. Упадъкът на качеството на американското управление, отбелязва Франсис Фукуяма, се корени и във факта, че САЩ се превръщат в държава на съдилищата. Вместо да ограничават държавната власт съдилищата са инструмент за нейното разширяване. Точно такава злоупотреба виждаме срещу Тръмп. От друга страна, Джо Байдън не може да изпълнява безпроблемно функциите си на президент, което прави Камала Харис водещо лице за избирателите, а тя е прекално непопулярна. За три години, както пише Пеги Нунан в "Уолстрийт Джърнъл", Камала Харис доказа, че е несъществена и че не разбира проблемите в дълбочина. 

"В предишния си живот никога не й се е налагало да използва инструментите на сериозността", подчертава иронично Нунан. "А когато си вицепрезидент, всичко, което американците искат от теб, е да изглеждаш сериозен, добре осведомен и мъдър. Не мисля, че г-жа Харис разбра това" – продължава остро анализаторката на "Уолстрийт Джърнъл". – Камала Харис забрави да бъде скромна. Вие не приемате позицията и не я нагласяте според вашата личност; а вписвате своята персона в работата, която е съществувала много преди вас“, завършва коментара си Пеги.

В този смисъл светът очаква жадно Републиканската партия в САЩ да излъчи евентуално следващия президент на САЩ и американската държава за известно време да опита да подхожда рационално, умно и самосъхранително към останалия свят, а не персонализирано, емоционално и с натиск за един вече неприемлив глобален диктат. Така че "сглобката" вероятно ще се счупи догодина, защо не през март-април, когато американските леви ще започнат да фокусират все повече внимание и ресурси върху президентската надпревара и ще изпуснат строгия надзор върху потискането на консервативните и антиглобалистките вълни в Европа, които естествено възникват и нарастват в отговор на глобалисткото прегаряне.

Моментът е много удобен, защото след това ще трябва да видим един кабинет на ротацията, лидиран от ГЕРБ, на който ще му се налага да изпълнява и да отговаря за политическите каши на ПП. Възможно е да има избори две в едно в началото на юни – за парламент и европарламент. Това ще повиши значимо избирателната активност и ще даде по-достоверен резултат на представителство в българския парламент. 

Ще коригира илюзията ПП, която ни беше натрапена с ала-бала от предишните парламентарни избори, и ще прекъсне възможността ПП да започнат да се мултиплицират около местната власт в София. Едни силни парламентарни избори малко преди или паралелно с евроизборите ще докажат, че ПП губят подкрепа, въпреки измъчения и колеблив успех на Терзиев. Възможно е ГЕРБ да се прицелват и в това, самите ПП да разтурят "сглобката", обидени от нещо, което за пореден път ще ги приключи като ненадеждни в очите на евроатлантическите ни партньори. Видимо обаче се върви към немного отдалечено разпадане на "сглобката", търси се удобния момент и се приспособява общественото напрежение за постигане на сърцераздирателна политическа катастрофа на ПП.

Коментарът е на анализатора Калина Андролова в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР, заглавието е на Флагман.бг


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
23
Коментара по темата
23.
777
12.11.2023 09:34:03
1
2
Лъжеца Асен Шарлатански вилнее и шоуто на Клоуна Кики . Сделката със Сглобката , наложена от Посолството е проста- властта и парите за националните предатели Киро, Асен и Христо, срещу индулгенция и изпиране на Борисов и Пеевски. Посолството не позволява на Баце да разкрие своя арсенал от сценични похвати на самобитен народен артист. За разлика от крадеца и лъжец Арсен Люпен , Бойко ползва своя сценичен погват да забавлява публиката и тя му се връзва на тъпите номера.
Докато Сглобката рухне и отиде в канала и розовите комундели изядат пръчката от народа за кражбите, инфлацията и високите цени.
22.
Пенсионер на втора
12.11.2023 08:31:04
13
0
Единствените по прости от ИТН са ГЕРБ
21.
Пенсионер
11.11.2023 20:41:37
2
5
Така нареждат от хамериканското посолство
20.
Паратика работа
11.11.2023 20:36:42
3
5
Един вид ще клатят камбаните?
19.
ПП-ДБ са крадливи идиоти
11.11.2023 20:07:05
2
16
Страх тресе вождовете на промяната! Разтрепериха се за милионите рушвети от Лукойл - сигурно са вземали авансово и сега трябва да връщат (да ги ожалиш).
След разкритията на Политико, изпратиха "най-гениалните" си депутати да контраатакуват по всичките телевизии с чисто нови, комични опорки:
Да минела зимата, за да не ни скочи отоплението. Абе хора! Кой я измисли тая глупост?! Никой в България не се топли на нафта в 21 век. Не само, че мирише ами е и много скъпо.
18.
---
11.11.2023 19:58:32
11
7
Оценката на Българските политици е двойка според Българина. Никоя Българска партия няма права да управлява сама. Тоест Българските политици крадат народа си и това вече е очевадно! За данъкоплатеца работа, работа и работа за без пари. За Българските политици кражби, кражби и далавери. Честито на печелившите.
17.
Ха ха ха До 5
11.11.2023 19:24:15
12
2
Така наречения млад и успешен бизнесмен е обикновена обществена пералня на Доганя, лансира го и оставя да дърдори глупости, за да го размагнити, щото парите които върти са си неговите.
16.
Evstati
11.11.2023 19:17:59
14
3
Нищо не изчаква Боко, от самото начало се скри зад новобранците, обещали да го пазят като рохко яйце, ще стане интересно като му дойде редът да се ченчи с тях.
15.
До 13 Всеобщо мнение на педалите
11.11.2023 18:56:53
6
34
Мразят Бойко и ГЕРБ, защото са нормални, работещи хора!
Една шепа педали, крещят до небесата и се представят за целокупния български народ :)))
Вного сте на прайда, мъчите се да забременявате еднополово, ами пъпкувайте се, от гъз не може да се ражда....
Колкото и да се пънете, оставате си прости педали, мразещи нормалните!
Анатемосани сте и от БПЦ!
Не ставате и за чеп на зеле!
14.
до Много интересно
11.11.2023 18:54:04
24
5
Никак не е случайно. Ако се сетиш как беше подхвърлено че Доган можел да закрие ДПС и да я направи отново с либерал/либерална в името... а отскоро се говори, че ГЕРБ били либерали... Та Пеевски и Бойко се канят да управляват зяедно. Ако им се получи, следва Бойко да го наритат до 1 година и да му вземат партията. Ако се съгласи ще получи право да се пенсионира като аристократ, ако не се съгласи може да го изпратят на аудиенция при началника
13.
*********
11.11.2023 18:50:55
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Много интересно
11.11.2023 18:46:18
25
7
...същите идеи ги има развити и в статията за срещата на ДПС с кметове им...дали е случайно....само питам за един приятел
11.
Тръмп като се върне
11.11.2023 18:33:05
18
42
Бойко пак ще е Премиер!
Тъпите либерасти забравиха колко дълго продължи срещата Тръмп-Борисов :))))
Байдън и демократичните либерали падат в канала, Киро и ПП-ДБ са вързани за него и Галя не може да ги спаси, защото и тя ще е съпътстващо лице в пътя към канала!
10.
Къовеши
11.11.2023 18:31:30
1
12
Време е да станете нормална държава
Време е и да си приберете политическия боклук на топло
9.
Ханко Брат
11.11.2023 18:27:57
1
3
По добре да крадат по малко от колкото нищо!)))
8.
бурГАЗлията е тъпо парче
11.11.2023 18:26:57
6
38
ГАЗ глава и ГЪЗ затрива, нали така Кокорко надрусан?!?
ПП, която ни беше натрапена с ала-бала от предишните парламентарни избори, и ще прекъсне възможността ПП да започнат да се мултиплицират около местната власт в София.
ПП губят подкрепа, въпреки измъчения и колеблив успех на Терзиев. Възможно е ГЕРБ да се прицелват и в това, самите ПП да разтурят "сглобката", обидени от нещо, което за пореден път ще ги приключи като ненадеждни в очите на евроатлантическите ни партньори.
7.
Бай....до 3
11.11.2023 18:20:11
29
7
На бай Ставри, ама надали !
6.
Бургазлия
11.11.2023 18:18:39
37
11
""Българи към Борисов в Лондон: Като се погледнете в огледалото, виждате ли Пеевски?
Събралите се в залата българи, сред които и студенти, използваха възможността да поставят на министър-председателя въпроси за изоставането на България от Румъния в борбата с корупцията, за скандалите в правосъдието, за липсата на съдебна реформа, за отсъствието на политика, която да върне българите в страната им и пр.

Премиерът някак успява да отиграе тези питания, но оставя без коментар въпрос за Пеевски.""
Нали помните какъв срам бра в Лондон и се изнесе кат пръдня в гащи.
Този бай Ганьо пак иска управлението на България и още срам за нас
5.
Бай....до 2
11.11.2023 18:16:09
6
32
Виж к'во бе, маймун, нали идиота Пеевски е намагнитен а коли и беси ? Тъп си и тъп ще си останеш ! Ти не си Бургазлия а някакъв каиш от Ямбол, Елхово и т.н.!
4.
Коне
11.11.2023 18:14:03
32
11
Изгодията е цяла схема на ГЕРБ, има такъв народ дето е безмозъчен и мазохичен и гласува за тях, без да знае от къде му идва после..
3.
Смях
11.11.2023 18:11:52
37
7
Толупа може да тресне една бибитка на кирчо и кокорчо
2.
Бургазлия
11.11.2023 18:07:21
38
13
Нищо не могат да тресат нито ГЕРБ , нито ДПС.
Магнитски дебне отвсякъде и като им писне на ПП ДБ, Делян и Бойко ще се дупят
1.
Бай....
11.11.2023 18:06:39
40
19
Докато Толупа и ГЕРБ не изчезнат от политическото и атмосферното пространство нищо добро не чака Майка България !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори