×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обновяване на кварталите на Айтос, улиците в селата, образователните проекти и детското здравеопазване – приоритетите на Васил Едрев за новия мандат


Обновяване на кварталите на Айтос, улиците в селата, образователните проекти и детското здравеопазване – приоритетите на Васил Едрев за новия мандат
Един от най-важните ангажименти за кандидата за нов мандат е проектът за подготовка на новата Стратегия на Местна инициативна група-Айтос
25 Октомври 2023, Сряда, 16:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

За два нови паркинга са заложени средства в капиталовата програма, обяви още кандидатът за нов мандат Васил Едрев

- Г-н Едрев, кои са според Вас неотложните задачи на кмета на община Айтос в началото на новия мандат?

- Един от важните ангажименти е проектът за подготовка на новата Стратегия на Местна инициативна група-Айтос (МИГ-Айтос) за Водено от общностите местно развитие. Досега по Стратегията са сключени 21 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 3 602 201,11 лв. Това са проекти, които решават специфични местни проблеми в обществената сфера, бизнеса и НПО. С разработената по проекта Стратегия за програмен период 2023 - 2027 г., МИГ ще кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по различните оперативни програми. Това е финансов ресурс, който местните общности решават как и къде да бъде инвестиран. И в тази връзка искам да подчертая, че за една община е изключително предимство да има работеща Местна инициативна група на своята територия, каквато е МИГ-Айтос.

Другата задача е стартът на процедурата за изграждането на два нови паркинга в града, за които е осигурено финансиране по капиталова програма 2023 – между улиците "Арда и "Христо Кърджилов" и до новата Детска градина "Слънце". Паркирането в града е проблем, за който сме търсили и други решения. Като начало, има готови проекти за два градски квартала – за благоустрояване и изграждане на паркоместа. В това отношение пример е квартал Емировски, където наред с реновирането на улици и тротоари, бяха премахнати старите метални гаражи и изградени нови паркинги пред жилищните сгради. За мен решението са проектите за поетапно благоустрояване на всички квартали на града.

Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои

- Паркирането е в непосредствена връзка с организацията на движението  в градовете – един проблем за общините?

- Във връзка с реализацията на Националния план за възстановяване и устойчивост беше изготвен и приет План за устойчива градска мобилност на Община Айтос за периода 2023-2030 г. Основната цел на този план е организацията на движението в общината и намаляване на негативното влияние на транспорта върху здравето на хората и околната среда. По този план, Общината кандидатства с проект по компонент "Устойчив транспорт" за закупуване на два електрически автобуса и изграждане на две зарядни станции. Наред с всички дейности, в проекта е заложена една много важна дейност – за изработване на Генерален план за организация на движението на територията на цялата община. Той се фокусира върху проблемите и урежда редица принципни въпроси като организация на транзитното движение, маршрутите на линиите от обществения транспорт, посочност и предимства на движението, скоростни режими, пешеходно и велосипедно движение, режими на престой и паркиране, определянето на конфликтните точки в движението и др.

Улични ремонти в село Мъглен

- Кои ще са проектите, с които ще се заемете на още старта на мандата, ако получите доверието на гражданите?

- В програмата ми за управление, основен приоритет остава образованието. Един от проектите е за алтернативни източници за отопление на детските градини, училищата и други обществени сгради. Проект, който да осигури ефективно и качествено отопление, и възможно най-добрите условия за обучение и възпитание на децата и младите хора. Другият идеен проект, който за мен е приоритетен, е за изграждането на спортни прощадки във всички общински училища.

В края на мандата започна работа по проектите за изграждането на СТЕМ центрове във всички училища, които в значителна степен ще осъвременят преподаването и обучението на учениците в общината.

В социалната сфера има възможност да се кандидатства с проект за създаването на т.н. Социално предприятие, което да наема безработни във връзка с озеленяването и почистване на обществени площи. От 1 ноември, по Национална програма ще се осигурява заетост за безработни.

Подготвя се и проект за ремонта на Къщата музей "Петър Станев", където се съхраняват историята на града и региона, и картините от фонда на Художествената галерия.

Детско отделение на общинската болница в Айтос

- Детското здравеопазване е въпрос, по който много се дебатира и който вълнува гражданите?

- Вече имах възможност да кажа, че Детско отделение на МБАЛ Айтос е изцяло обновено и предлага изключително добри болнични условия. Но не спираме дотук по отношение на детското здравеопазване. Община Айтос участва в интегриран проект на 18 общини по Концепцията на водещия партньор Община Бургас – за „Интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“. Проектът е за "Подобряване на средата за предоставяне на здравни грижи за деца в Община Айтос". Дейностите включват обособяване на Педиатричен диагностично-консултативен сектор в МБАЛ Айтос. За целта ще бъде осъществен ремонт и ще се закупи ново оборудване. Тази промяна ще позволи Центърът да се използва и за провеждане на по-широка профилактика на социалнозначими детски болести от специалисти, с които МБАЛ не разполага, без това да застрашава работния ритъм на болничния стационар. Ще бъде обособен детски кът и пространство за учебни занимания. Предвиден е още ремонт на довеждащи до лечебното заведение улици, както и облагородяване на околното за болницата пространство.

 
България Всички новини
Акция срещу търговията с гласове в Сливен, трима са задържани за кражба от църква Акция срещу търговията с гласове в Сливен, трима са задържани за кражба от църква  Комисар Димитър Кикьов разкри, че в магазин в квартал „Надежда“ е намерен тефтер с имена и записани срещу тях суми Българската армия бе умишлено унищожена, но това не разтревожи нито един от 240-те депутати в НС Българската армия бе умишлено унищожена, но това не разтревожи нито един от 240-те депутати в НС "Левицата" ще се бори за възстановяването на националната сигурност Багер влезе в къмпинг „Якото място”, бутат бунгалата и ресторанта Багер влезе в къмпинг „Якото място”, бутат бунгалата и ресторанта От Община Царево обявиха, че събарянето ще продължи до 1 юни, когато влиза в сила забраната за строителство 81-годишен фермер от Поморие отиде до Русе за трактор с колата на крадец и олекна с 13 380 лева 81-годишен фермер от Поморие отиде до Русе за трактор с колата на крадец и олекна с 13 380 лева Началникът на полицията в морския град разказа как дядото карал криминално проявения си шофьор да брои парите му Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник
Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск Пари за Лъва, а Овенът дори и да не си помисля за изневяра! Пари за Лъва, а Овенът дори и да не си помисля за изневяра!  Хороскоп за деня – 28 май 2024, вторник Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори