×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои


Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои
Васил Едрев гарантира с реални проекти и одобрено финансиране, че ще продължи да изпълнява започнатото, ако бъде избран за нов мандат
24 Октомври 2023, Вторник, 18:02 ч.
Автор: Емел МАХМУД

През новия мандат в Айтос ще се ремонтират улици и инфраструктура, ще се полага грижа за здравето на местните, ще има младежки център, нови детски, спортни и образователни площадки и зони за отдих

- Г-н Едрев, каква е оценката Ви за третия кметски мандат 2019-2023?

- За мен най-важно е, че Община Айтос приключи мандата финансово стабилна. Въпреки трудностите и предизвикателствата. Освен немалкото обекти по капиталовата програма, които с целеви и собствени средства бяха изпълнени, има ръст на финансирането по проекти. Допълнителното финансиране по проекти за мандата е близо 60 000 000 лв.

- Кои са по-важните проекти в програмата Ви за мандат 2023-2027?

- На първо място, това е проектът за „Изграждане и осигуряване на ефективно функциониране на Младежки център в Айтос". Сградата на бившето Логопедично училище, която от години стои заключена и се руши, ще бъде преобразена, реновирана и обзаведена в съвременен Младежки център. Стойността на проекта, който е на етап оценка, е 1 799 994, 62 лева.

Един от приоритетите са улиците в града и населените места, повечето неремонтирани в продължение на 20 години след промените. Ще продължим да реновираме улици и тротоари с финансиране по проекти и със средства по капиталовата програма, така както го направихме и през мандат 2019-2023. Близо 2 млн. лв. бяха вложени в реконструкцията и рехабилитазията на уличната мрежа в града. За ремонта на уличните настилки в населените места бяха инвестирани 1 350 000 лв. Отделно, само в селата Малка поляна и Поляново по проект за ремонт на улици бяха разходвани 334 957 лв. За рехабилитация на тротоарни настилки на улици в Айтос отново по проект, бяха вложени 467 978 лева, за реконструкция на уличното осветление – 155 278 лв.

Осигурено беше финансиране по проект за реконструкция на ул. "Арда" и "Кърджилов" за 408 882.84 лв. – това са улици, на които никога не е полаган асфалт. Това е пътят за обновяване на инфраструктурата. Ще продължи и работата по проекта за изграждане и реконструкция на улици с прилежащи паркоместа кв. 5, кв. 5а, кв. 5б, кв. 8, кв. 8а, кв. 8б по плана на Айтос, т.н. Емировски квартал, на стойност 3 166 000 лв. Общината има финансова готовност да ремонтира още улици по проекти. Има осигурено финансиране по проект за реконструкция на ул. „Димитър Благоев на стойност 320 745,23лв. и проект за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“, гр. Айтос за 214 725.57 лв.

Само през 2023 г. общият размер на капиталовата програма е близо 7 000 000 лв. Във всяко едно от населените места се извършват текущи ремонти, планирани са средства за реконструкция на улици и изграждане на паркоместа в още два квартала в града.

На среща с избиратели в реновираното читалище в село Мъглен

- Кои са другите важни проекти за община Айтос през следващия мандат?

- Това е проектът за ВиК мрежата. След като през предходния мандат беше изпълнен проект за реконструкция и рехабилитация на водопроводната система в населените места на стойност 5 860 456 лв., през този и през следващия мандат ще продължи изпълнението на мащабен проект за реконструкция на ВиК мрежата в града за 9 633 845 лв.  Работи се там, където предварителното проучване показва, че съществуват проблеми в мрежата, които трябва да бъдат отстранени. Това създава неудобства, но истината е, че реконструкцията и рехабилитацията на подземна инфраструктура и на водопроводните съоръжения в града е наложителна.

- Има ли проекти, по които Общината трябва да продължи да работи и през следващия мандат?

- Да, това е големият проект за закриване и рекултивация на общинско депо. Проект за 3 200 000 лв, който включва различни дейности и процедури през годините. Ще продължи работата по новата Програма за енергийна ефективност. В резултат на съвместната работа на Общинската администрация и собствениците на етажната собственост бяха подадени 14 проекта на сдружение на обща стойност 14 000 000 лв. По половината от проектите вече тече процедура за отстраняване на допуснати неточности.

Трябва да продължи работата и по програмата на Общината за реновиране на читалищата. През мандат 2019-2023 беше извършен основен ремонт на Читалището в с. Пещерско, на стойност 374 941 лв. Основно беше ремонтирано и НЧ "Пробуда-1929" село Мъглен, по проект за  303 690 лв.. Има изготвен цялостен проект за ремонта на НЧ "Васил Левски 1869" и нонстоп се търси финансиране. В програмата за управление за мандат 2023-2027 има и друга основна цел по отношение на читалищата - обзавеждане и оборудване на всички читалища на територията на община Айтос. По проект вече бяха осигурени 49 800 лв за тази цел.

Важна част от Програмата са и т.н. "малки" проекти, които променят средата и създават условия за спорт и почивка – детски, спортни и образователни площадки и зони за отдих. За следващия мандат е осигурено финансиране по проекти за изграждане на нови детски площадки в УПИ III, кв. 3А и детска площадка в УПИ I, кв. 191 в град Айтос, на стойност 58 273 лв. и градинка със зона за отдих в централната част на Айтос за 10 000 лв.  По тази програма е осигурено финансиране и за изграждане на детски кът върху общински терен в с. Черноград, на стойност 15 000 лв., както и средства за изграждане на детска площадка в детска градина на с. Карагеоргиево“ на стойност 10 000 лв. И през новия мандат ще се изпълняват проекти по НК "За чиста околна среда" в детските градини.

От срещата в село Мъглен

- Какво планирате за новия мандат в сферата на здравеопазването и социалната политика?

- По проект се обновява сградата на Спешна помощ в Айтос. Ще продължи и грижата за двете здравни заведения в общината – общинската болница и медицинския център. Две от четирите болнични отделения бяха реновирани, обзаведени и оборудвани през миналия мандат. С проект на стойност 308 138,22 лв по Оперативна програма „Региони в растеж“ беше реновирано и обзаведено Инфекциозно отделение, в което се лекуват пациенти от четири общини. По проект "Светулка" на Фондация "За Доброто" беше ремонтирано и обзаведено и Детско отделение. Смея да твърдя, че в двете болнични отделения на общинската болница има най-добрите условия за лечение в региона. Четвърт милион лева бяха инвестирани за ремонт на покрива и обновяването на Медицински център І ЕООД.

По отношение на социалната политика – факт е, че все повече хора се нуждаят от социална закрила. Затова целта е работа по проекти за повече и по-качествени социални услуги. Изпълнини за два проекта за патронажна грижа за над 250 хил.лв. И през следващия мандат ще продължи работата по проект "Грижа в дома" в града и селата, на стойност 636 476 лв, в който са включени градът и населените места. Предстои изпълнението на проект за укрепване на капацитета на община Айтос за предоставяне на социални услуги. По този проект ще бъде открит нов офис за гражданите, нуждаещи се от социална подкрепа.

Големият проект в социалната сфера през следващия мандат е изграждането на нов съвременен Дом за стари хора, на общински терен в непосредствена близост до Медицински център І.

През следващия мандат предстои и изпълнението на втори за общината проект за интегрирани услуги за ранно детско развитие, който също е част от социалната програма за управление.

- Какво място в програмата Ви за управление имат опазването на околната среда и зелената инфраструктура?

- За поддържането на зелената инфраструктура е планиран трети проект по Трасгранично сътрудничество. Опитът показа, че с финансиране по първите два проекта, които реализирахме успешно с администрацията на Одрин, беше закупено оборудване и техника за зелената инфраструктура, без да бъде похарчен нито лев от бюджета. Тази добра практика трябва да продължи.

Ремонт на улици и изграждане на паркоместа в кв. Емировски, който продължи и през следващия мандат
Градската градина, а в дъното е обновената Спортна зала "Аетос"
Обновени улици и тротоари в Айтос
Новата детска градина "Слънце" на Айтос, която посещават 120 деца

 
България Всички новини
ВиК ремонт затваря важни важни улици в Бургас, вижте къде ВиК ремонт затваря важни важни улици в Бургас, вижте къде Дейностите са ключови за строителството на новата детска болница Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Вносът им да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил, поиска Георги Гвоздейков Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Месечният размер на паричното обезщетение за безработица се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо От зоопарка в Стара Загора призоваха да се спазват правилата Какво е състоянието на патриарх Неофит Какво е състоянието на патриарх Неофит Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Претърсени са адреси в Симитли и София, намерени са над 25 кг марихуана,  екстази, кокаин, пико, амфетамини и патрони Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Утре се очаква жълт код за валежи в Бургаска област 4 причини да губим желание за секс 4 причини да губим желание за секс Ето кои са те  Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Доверието е от основно значение за брака, а потайността може да го подкопае
Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини Земетресение разтърси Ягодина Земетресение разтърси Ягодина Трусът е регистриран в 10:48 часа българско време е с епицентър на 230 км от град София и дълбочина 4 км Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Новаторската R&B певица израства твърдо решена да стане звезда и го постига Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Свещеник заяви, че това се дължи на отдръпване на вярата Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка Никой не иска да управлява Газа след войната Никой не иска да управлява Газа след войната Нито една арабска държава не е показала желание да контролира зоната, но повечето категорично осъдиха офанзивата на Израел, при която загинаха над 15 000 души „Има ли още секс в града?" „Има ли още секс в града?" Подготвят риалити за запознанства, вдъхновено от книгата „Сексът и градът" на Кандис Бушнел Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Победното листче купил от любимата си закусвалня Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Концесионните компании, ще обявят нова търговска политика за таксуване Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Не се знае как са се срещнали Шейнис и Хани, но съдейки по снимките, те се познават от много години и са учили в един университет
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня - Дъще, помниш ли като ти казах, че дядо Коледа не съществува?
- Помня.
- Сега седни да поговорим за принца на бял кон!
Виц на деня Виц на деня Блондинка към новото си гадже:
- Много съм слушал какъв любовник си. Той горделиво:
- Е, нищо особено...
- Да, точно това чух.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Любовник - това е мъж като всички останали... но не тупа килими и не мие съдове.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори