×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои


Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои
Васил Едрев гарантира с реални проекти и одобрено финансиране, че ще продължи да изпълнява започнатото, ако бъде избран за нов мандат
24 Октомври 2023, Вторник, 18:02 ч.
Автор: Емел МАХМУД

През новия мандат в Айтос ще се ремонтират улици и инфраструктура, ще се полага грижа за здравето на местните, ще има младежки център, нови детски, спортни и образователни площадки и зони за отдих

- Г-н Едрев, каква е оценката Ви за третия кметски мандат 2019-2023?

- За мен най-важно е, че Община Айтос приключи мандата финансово стабилна. Въпреки трудностите и предизвикателствата. Освен немалкото обекти по капиталовата програма, които с целеви и собствени средства бяха изпълнени, има ръст на финансирането по проекти. Допълнителното финансиране по проекти за мандата е близо 60 000 000 лв.

- Кои са по-важните проекти в програмата Ви за мандат 2023-2027?

- На първо място, това е проектът за „Изграждане и осигуряване на ефективно функциониране на Младежки център в Айтос". Сградата на бившето Логопедично училище, която от години стои заключена и се руши, ще бъде преобразена, реновирана и обзаведена в съвременен Младежки център. Стойността на проекта, който е на етап оценка, е 1 799 994, 62 лева.

Един от приоритетите са улиците в града и населените места, повечето неремонтирани в продължение на 20 години след промените. Ще продължим да реновираме улици и тротоари с финансиране по проекти и със средства по капиталовата програма, така както го направихме и през мандат 2019-2023. Близо 2 млн. лв. бяха вложени в реконструкцията и рехабилитазията на уличната мрежа в града. За ремонта на уличните настилки в населените места бяха инвестирани 1 350 000 лв. Отделно, само в селата Малка поляна и Поляново по проект за ремонт на улици бяха разходвани 334 957 лв. За рехабилитация на тротоарни настилки на улици в Айтос отново по проект, бяха вложени 467 978 лева, за реконструкция на уличното осветление – 155 278 лв.

Осигурено беше финансиране по проект за реконструкция на ул. "Арда" и "Кърджилов" за 408 882.84 лв. – това са улици, на които никога не е полаган асфалт. Това е пътят за обновяване на инфраструктурата. Ще продължи и работата по проекта за изграждане и реконструкция на улици с прилежащи паркоместа кв. 5, кв. 5а, кв. 5б, кв. 8, кв. 8а, кв. 8б по плана на Айтос, т.н. Емировски квартал, на стойност 3 166 000 лв. Общината има финансова готовност да ремонтира още улици по проекти. Има осигурено финансиране по проект за реконструкция на ул. „Димитър Благоев на стойност 320 745,23лв. и проект за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“, гр. Айтос за 214 725.57 лв.

Само през 2023 г. общият размер на капиталовата програма е близо 7 000 000 лв. Във всяко едно от населените места се извършват текущи ремонти, планирани са средства за реконструкция на улици и изграждане на паркоместа в още два квартала в града.

На среща с избиратели в реновираното читалище в село Мъглен

- Кои са другите важни проекти за община Айтос през следващия мандат?

- Това е проектът за ВиК мрежата. След като през предходния мандат беше изпълнен проект за реконструкция и рехабилитация на водопроводната система в населените места на стойност 5 860 456 лв., през този и през следващия мандат ще продължи изпълнението на мащабен проект за реконструкция на ВиК мрежата в града за 9 633 845 лв.  Работи се там, където предварителното проучване показва, че съществуват проблеми в мрежата, които трябва да бъдат отстранени. Това създава неудобства, но истината е, че реконструкцията и рехабилитацията на подземна инфраструктура и на водопроводните съоръжения в града е наложителна.

- Има ли проекти, по които Общината трябва да продължи да работи и през следващия мандат?

- Да, това е големият проект за закриване и рекултивация на общинско депо. Проект за 3 200 000 лв, който включва различни дейности и процедури през годините. Ще продължи работата по новата Програма за енергийна ефективност. В резултат на съвместната работа на Общинската администрация и собствениците на етажната собственост бяха подадени 14 проекта на сдружение на обща стойност 14 000 000 лв. По половината от проектите вече тече процедура за отстраняване на допуснати неточности.

Трябва да продължи работата и по програмата на Общината за реновиране на читалищата. През мандат 2019-2023 беше извършен основен ремонт на Читалището в с. Пещерско, на стойност 374 941 лв. Основно беше ремонтирано и НЧ "Пробуда-1929" село Мъглен, по проект за  303 690 лв.. Има изготвен цялостен проект за ремонта на НЧ "Васил Левски 1869" и нонстоп се търси финансиране. В програмата за управление за мандат 2023-2027 има и друга основна цел по отношение на читалищата - обзавеждане и оборудване на всички читалища на територията на община Айтос. По проект вече бяха осигурени 49 800 лв за тази цел.

Важна част от Програмата са и т.н. "малки" проекти, които променят средата и създават условия за спорт и почивка – детски, спортни и образователни площадки и зони за отдих. За следващия мандат е осигурено финансиране по проекти за изграждане на нови детски площадки в УПИ III, кв. 3А и детска площадка в УПИ I, кв. 191 в град Айтос, на стойност 58 273 лв. и градинка със зона за отдих в централната част на Айтос за 10 000 лв.  По тази програма е осигурено финансиране и за изграждане на детски кът върху общински терен в с. Черноград, на стойност 15 000 лв., както и средства за изграждане на детска площадка в детска градина на с. Карагеоргиево“ на стойност 10 000 лв. И през новия мандат ще се изпълняват проекти по НК "За чиста околна среда" в детските градини.

От срещата в село Мъглен

- Какво планирате за новия мандат в сферата на здравеопазването и социалната политика?

- По проект се обновява сградата на Спешна помощ в Айтос. Ще продължи и грижата за двете здравни заведения в общината – общинската болница и медицинския център. Две от четирите болнични отделения бяха реновирани, обзаведени и оборудвани през миналия мандат. С проект на стойност 308 138,22 лв по Оперативна програма „Региони в растеж“ беше реновирано и обзаведено Инфекциозно отделение, в което се лекуват пациенти от четири общини. По проект "Светулка" на Фондация "За Доброто" беше ремонтирано и обзаведено и Детско отделение. Смея да твърдя, че в двете болнични отделения на общинската болница има най-добрите условия за лечение в региона. Четвърт милион лева бяха инвестирани за ремонт на покрива и обновяването на Медицински център І ЕООД.

По отношение на социалната политика – факт е, че все повече хора се нуждаят от социална закрила. Затова целта е работа по проекти за повече и по-качествени социални услуги. Изпълнини за два проекта за патронажна грижа за над 250 хил.лв. И през следващия мандат ще продължи работата по проект "Грижа в дома" в града и селата, на стойност 636 476 лв, в който са включени градът и населените места. Предстои изпълнението на проект за укрепване на капацитета на община Айтос за предоставяне на социални услуги. По този проект ще бъде открит нов офис за гражданите, нуждаещи се от социална подкрепа.

Големият проект в социалната сфера през следващия мандат е изграждането на нов съвременен Дом за стари хора, на общински терен в непосредствена близост до Медицински център І.

През следващия мандат предстои и изпълнението на втори за общината проект за интегрирани услуги за ранно детско развитие, който също е част от социалната програма за управление.

- Какво място в програмата Ви за управление имат опазването на околната среда и зелената инфраструктура?

- За поддържането на зелената инфраструктура е планиран трети проект по Трасгранично сътрудничество. Опитът показа, че с финансиране по първите два проекта, които реализирахме успешно с администрацията на Одрин, беше закупено оборудване и техника за зелената инфраструктура, без да бъде похарчен нито лев от бюджета. Тази добра практика трябва да продължи.

Ремонт на улици и изграждане на паркоместа в кв. Емировски, който продължи и през следващия мандат
Градската градина, а в дъното е обновената Спортна зала "Аетос"
Обновени улици и тротоари в Айтос
Новата детска градина "Слънце" на Айтос, която посещават 120 деца

 




Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори