×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои


Васил Едрев доказа, че може да преобрази община Айтос - вижте изпълнените ангажименти и какво предстои
Васил Едрев гарантира с реални проекти и одобрено финансиране, че ще продължи да изпълнява започнатото, ако бъде избран за нов мандат
24 Октомври 2023, Вторник, 18:02 ч.
Автор: Емел МАХМУД

През новия мандат в Айтос ще се ремонтират улици и инфраструктура, ще се полага грижа за здравето на местните, ще има младежки център, нови детски, спортни и образователни площадки и зони за отдих

- Г-н Едрев, каква е оценката Ви за третия кметски мандат 2019-2023?

- За мен най-важно е, че Община Айтос приключи мандата финансово стабилна. Въпреки трудностите и предизвикателствата. Освен немалкото обекти по капиталовата програма, които с целеви и собствени средства бяха изпълнени, има ръст на финансирането по проекти. Допълнителното финансиране по проекти за мандата е близо 60 000 000 лв.

- Кои са по-важните проекти в програмата Ви за мандат 2023-2027?

- На първо място, това е проектът за „Изграждане и осигуряване на ефективно функциониране на Младежки център в Айтос". Сградата на бившето Логопедично училище, която от години стои заключена и се руши, ще бъде преобразена, реновирана и обзаведена в съвременен Младежки център. Стойността на проекта, който е на етап оценка, е 1 799 994, 62 лева.

Един от приоритетите са улиците в града и населените места, повечето неремонтирани в продължение на 20 години след промените. Ще продължим да реновираме улици и тротоари с финансиране по проекти и със средства по капиталовата програма, така както го направихме и през мандат 2019-2023. Близо 2 млн. лв. бяха вложени в реконструкцията и рехабилитазията на уличната мрежа в града. За ремонта на уличните настилки в населените места бяха инвестирани 1 350 000 лв. Отделно, само в селата Малка поляна и Поляново по проект за ремонт на улици бяха разходвани 334 957 лв. За рехабилитация на тротоарни настилки на улици в Айтос отново по проект, бяха вложени 467 978 лева, за реконструкция на уличното осветление – 155 278 лв.

Осигурено беше финансиране по проект за реконструкция на ул. "Арда" и "Кърджилов" за 408 882.84 лв. – това са улици, на които никога не е полаган асфалт. Това е пътят за обновяване на инфраструктурата. Ще продължи и работата по проекта за изграждане и реконструкция на улици с прилежащи паркоместа кв. 5, кв. 5а, кв. 5б, кв. 8, кв. 8а, кв. 8б по плана на Айтос, т.н. Емировски квартал, на стойност 3 166 000 лв. Общината има финансова готовност да ремонтира още улици по проекти. Има осигурено финансиране по проект за реконструкция на ул. „Димитър Благоев на стойност 320 745,23лв. и проект за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“, гр. Айтос за 214 725.57 лв.

Само през 2023 г. общият размер на капиталовата програма е близо 7 000 000 лв. Във всяко едно от населените места се извършват текущи ремонти, планирани са средства за реконструкция на улици и изграждане на паркоместа в още два квартала в града.

На среща с избиратели в реновираното читалище в село Мъглен

- Кои са другите важни проекти за община Айтос през следващия мандат?

- Това е проектът за ВиК мрежата. След като през предходния мандат беше изпълнен проект за реконструкция и рехабилитация на водопроводната система в населените места на стойност 5 860 456 лв., през този и през следващия мандат ще продължи изпълнението на мащабен проект за реконструкция на ВиК мрежата в града за 9 633 845 лв.  Работи се там, където предварителното проучване показва, че съществуват проблеми в мрежата, които трябва да бъдат отстранени. Това създава неудобства, но истината е, че реконструкцията и рехабилитацията на подземна инфраструктура и на водопроводните съоръжения в града е наложителна.

- Има ли проекти, по които Общината трябва да продължи да работи и през следващия мандат?

- Да, това е големият проект за закриване и рекултивация на общинско депо. Проект за 3 200 000 лв, който включва различни дейности и процедури през годините. Ще продължи работата по новата Програма за енергийна ефективност. В резултат на съвместната работа на Общинската администрация и собствениците на етажната собственост бяха подадени 14 проекта на сдружение на обща стойност 14 000 000 лв. По половината от проектите вече тече процедура за отстраняване на допуснати неточности.

Трябва да продължи работата и по програмата на Общината за реновиране на читалищата. През мандат 2019-2023 беше извършен основен ремонт на Читалището в с. Пещерско, на стойност 374 941 лв. Основно беше ремонтирано и НЧ "Пробуда-1929" село Мъглен, по проект за  303 690 лв.. Има изготвен цялостен проект за ремонта на НЧ "Васил Левски 1869" и нонстоп се търси финансиране. В програмата за управление за мандат 2023-2027 има и друга основна цел по отношение на читалищата - обзавеждане и оборудване на всички читалища на територията на община Айтос. По проект вече бяха осигурени 49 800 лв за тази цел.

Важна част от Програмата са и т.н. "малки" проекти, които променят средата и създават условия за спорт и почивка – детски, спортни и образователни площадки и зони за отдих. За следващия мандат е осигурено финансиране по проекти за изграждане на нови детски площадки в УПИ III, кв. 3А и детска площадка в УПИ I, кв. 191 в град Айтос, на стойност 58 273 лв. и градинка със зона за отдих в централната част на Айтос за 10 000 лв.  По тази програма е осигурено финансиране и за изграждане на детски кът върху общински терен в с. Черноград, на стойност 15 000 лв., както и средства за изграждане на детска площадка в детска градина на с. Карагеоргиево“ на стойност 10 000 лв. И през новия мандат ще се изпълняват проекти по НК "За чиста околна среда" в детските градини.

От срещата в село Мъглен

- Какво планирате за новия мандат в сферата на здравеопазването и социалната политика?

- По проект се обновява сградата на Спешна помощ в Айтос. Ще продължи и грижата за двете здравни заведения в общината – общинската болница и медицинския център. Две от четирите болнични отделения бяха реновирани, обзаведени и оборудвани през миналия мандат. С проект на стойност 308 138,22 лв по Оперативна програма „Региони в растеж“ беше реновирано и обзаведено Инфекциозно отделение, в което се лекуват пациенти от четири общини. По проект "Светулка" на Фондация "За Доброто" беше ремонтирано и обзаведено и Детско отделение. Смея да твърдя, че в двете болнични отделения на общинската болница има най-добрите условия за лечение в региона. Четвърт милион лева бяха инвестирани за ремонт на покрива и обновяването на Медицински център І ЕООД.

По отношение на социалната политика – факт е, че все повече хора се нуждаят от социална закрила. Затова целта е работа по проекти за повече и по-качествени социални услуги. Изпълнини за два проекта за патронажна грижа за над 250 хил.лв. И през следващия мандат ще продължи работата по проект "Грижа в дома" в града и селата, на стойност 636 476 лв, в който са включени градът и населените места. Предстои изпълнението на проект за укрепване на капацитета на община Айтос за предоставяне на социални услуги. По този проект ще бъде открит нов офис за гражданите, нуждаещи се от социална подкрепа.

Големият проект в социалната сфера през следващия мандат е изграждането на нов съвременен Дом за стари хора, на общински терен в непосредствена близост до Медицински център І.

През следващия мандат предстои и изпълнението на втори за общината проект за интегрирани услуги за ранно детско развитие, който също е част от социалната програма за управление.

- Какво място в програмата Ви за управление имат опазването на околната среда и зелената инфраструктура?

- За поддържането на зелената инфраструктура е планиран трети проект по Трасгранично сътрудничество. Опитът показа, че с финансиране по първите два проекта, които реализирахме успешно с администрацията на Одрин, беше закупено оборудване и техника за зелената инфраструктура, без да бъде похарчен нито лев от бюджета. Тази добра практика трябва да продължи.

Ремонт на улици и изграждане на паркоместа в кв. Емировски, който продължи и през следващия мандат
Градската градина, а в дъното е обновената Спортна зала "Аетос"
Обновени улици и тротоари в Айтос
Новата детска градина "Слънце" на Айтос, която посещават 120 деца

 
Тайланд иска членство в БРИКС
Тайланд иска членство в БРИКС 20/06/2024, Четвъртък 20:00 2
Флагман.БГ Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие 20/06/2024, Четвъртък 18:40 0
Флагман.БГ Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час 20/06/2024, Четвъртък 17:20 9
България Всички новини
Извънредно! Жестоко убийство в Бургас, мъж намушка приятелката си пред детето им и се самоуби Извънредно! Жестоко убийство в Бургас, мъж намушка приятелката си пред детето им и се самоуби Все още се издирва и ножът, с който е убита жената Пияни до козирката австралийски граждани потрошиха рент-а карска кола, не казват кой е бил зад волана Пияни до козирката австралийски граждани потрошиха рент-а карска кола, не казват кой е бил зад волана Чужденците катастрофирали на пътя Бургас-Созопол, в района на бензиностанция „Петрол” Гордост за Бургас! Павел Бангеев спечели стипендия за елитен колеж в Лондон Гордост за Бургас! Павел Бангеев спечели стипендия за елитен колеж в Лондон Той е от изявените бургаски деца и многократно е награждаван от кмета Димитър Николов Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Събитието започва в 18.00 часа с представяне на кулинарната книга „Кухнята на баба и проклетото ѝ внуче“ Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Във форума като специални гости участват представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, конституционният съдия проф. д.ю.н. Атанас Семов У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС Най-високите ценови равнища са регистрирани в Дания Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” За този проект се говори още от 2018 г. и вече можеше да е готов, ако не беше пандемията и политическата нестабилност Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Дружеството изпълнява и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци
Тайланд иска членство в БРИКС Тайланд иска членство в БРИКС "Надяваме се на позитивна обратна връзка и да бъдем приети за член още на следващата среща" Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика Путин пристигна във Виетнам Путин пристигна във Виетнам Съединените щати разкритикуваха властите в Ханой, не трябвало да дават платформа за насърчаване на неговата агресивна война Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей  Стоунхендж Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей Стоунхендж Лятното слънцестоене се отбелязва край Стоунхендж Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори