×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Онлайн платформите вече ще предлагат жилища и за дългосрочен наем


10 Октомври 2023, Вторник, 17:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Имотите ще се отдават за срок до 1 година

Компанията Airbnb, специализирана в краткосрочното отдаване на имоти под наем, обмисля да навлезе в сегмента на жилищата за по-дългосрочно отдаване под наем и да предложи нови възможности за подобряване на преживяванията в рамките на промени в приложението за резервиране на места за настаняване.

Главният изпълнителен директор на компанията Брайън Чески съобщи пред “Файненшъл Таймс”, че от догодина тя “ще направи малка крачка отвъд основния си бизнес”, включително с разширяване на предлаганите преживявания и услуги. Той посочи и още промени, които трябва да влязат в сила от следващия месец и да отбележат “най-голямото модернизиране на Airbnb в историята”. “Пътуванията са слабото ни място.

В крайна сметка голямата бариера за Airbnb е да направи крачка отвъд пътуванията”, коментира Чески и допълва, че “има добра възможност Airbnb да се превърне в по-голяма част от ежедневието ви. Не само веднъж-два пъти в годината”. Предлагането на имоти под наем за до една година представлява “огромна възможност”, смята Чески. Той е убеден, че може да се постигне повече, тъй като само 18% от брутните резервации на нощувки през второто тримесечие на тази година са дошли от престой за повече от 30 дни.

“В света след пандемията има неоткрит пазар за престой от един, два, три месеца, защото хората могат да работят от лаптопи, да заминават някъде за лятото”, отбелязва Чески. Визията му за обновяване на бизнес модела на Airbnb е обявена в момент, когато технологичното приложение е подложено на натиск от властите в цял свят заради намаляващите наличности от жилища в големите градове.

Ню Йорк, който е един от най-големите пазари на Airbnb в света, въведе правила, които ограничават свободата на местните жители да отдават стаи в домовете си в Airbnb, елиминирайки около три четвърти от обявите в града.

Флоренция, която е родното място на Ренесанса и една от водещите културни дестинации в Европа, обяви, че вече няма да разрешава още имоти в историческия є център да бъдат отдавани под наем краткосрочно заради недоволството на местните жители, че високите цени ги изключват от пазара. Съгласно ново законодателство, одобрено преди дни, собствениците на имоти могат да отдават жилища или апартаменти краткосрочно, само ако те са извън центъра на града, въпреки че имоти, които вече са регистрирани в платформи за краткосрочен наем, могат да бъдат отдавани.

Планът включва и стимул за преход от краткосрочни към дългосрочни наемни договори, като собственици на имоти, които направят прехода, ще бъдат освободени от данък за срок от три години. Наемателите в Европа са изправени пред недостиг на предлагането, който тласна цените до рекордни върхове. Политиките на правителствата и тенденциите след пандемията привличат квалифицирани чуждестранни служители към Париж, Дъблин и Берлин, а завръщането на студентите след Ковид-19 тласка нагоре търсенето в Лондон и Амстердам.

Правителството в Лисабон планира да прекрати “златните визи” за покупки на имоти след протести на местни жители, че са изключени от центъра на града заради високите цени. Чески коментира, че плановете на Airbnb включват разширяване на предлагането на жилища, както и “неща, които да правите по време на пътуването си”. Той също така изтъкна “дълъг списък с идеи” в процес на обмисляне, включително коли под наем и изскачащи прозорци с предложения за места за хранене. “Обикновено вторият по големина актив в човешкия живот след жилището е колата”, казва Чески и допълва, че Airbnb отдавна е обмисляла да се насочи към колите под наем.

“Това ще бъде следващото нещо”, допълва той. Тази година Airbnb задейства функцията си “стаи”, която отбелязва връщането ѝ към корените, когато тя предлагаше площи в жилищата на хората, тя същото така предоставя повече информация за домакините в рамките на над 50 нови функции и нововъведения в приложението.


В категории: Бизнес


Коментари
Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори