×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Николай Слатински: Русия ще посегне на териториалната ни цялост!


10 Октомври 2023, Вторник, 13:57 ч.
Автор: Флагман.БГ

Родината е гнила круша, готова да падне в лапите на онзи, който разтръска малко по-безжалостно клона

"През последните месеци, дори буквално през последните седмици вероятността Русия да причини зло на суверенитета, териториалната цялост, свободата и независимостта на България се увеличи и вече е 25%, като този процент постоянно нараства", смята проф. Николай Слатински, експерт по национална сигурност.

РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Мой приятел, когато някой каже:

- Каквото му е писано на човек!

Отговаря:

- Да, каквото му е писано на човек, това, но много е важно как той ще прочете писаното му, особено между редовете!

И с държавите е същото...

Каквото ѝ е писано на България, това, но много е важно как тя ще прочете писаното ѝ, особено между редовете!

В кощунствените и брутални агресии на Путин срещу Украйна и на Хамас срещу Израел има общи черти:


1. Внезапност.

2. Агресивност.

3. Масираност.

4. Циничност.

5. Жестокост.

Да добавим и процесите в нападнатите държави – в Украйна и в Израел:

1. Конфронтациите и раздорите между управляващите и сред социума.

2. Нарцистичността, самозабравеността, затвореността и откъснатостта от реалните проблеми на политическите им касти.

3. Подценяването на амбициите на различни диктатори и тирани от Алианса на злото, както и на катастрофичната енергия, отделяща се след рязкото отслабване на еднополюсния модел и потъването на Запада в зоната на хедонистичния, потребителския, самодостатъчни и зацикления на материалните и чувственните „ценности“ комфорт, водещо до загърбване на цивилизационната му лидерска мисия и до оттегляне от ключови ангажименти и отговорности.

4.Токуването със затворени очи като глухари в любовен период на системите за сигурност и отбрана.

5. Наивно приспаното обществено мнение – приспано от пожелателното мислене Това не може да (ни) се случи, защото ... това не може да (ни) се случи!

А България днес?

България трябва да чете много внимателно двете разтворени книги Украйна и Израел - те за нея са не само пълни със смятани вече невъзможни ужаси и безчинства, но са и спомени от Бъдещето.

Спомени от близкото, уви, от все по-близкото бъдеще.

Да погледнем на България обективно и с тревога. Даже не само с тревога, а с ескалиращо отчаяние и губене на самия смисъл какво е държава и защо една държава се нарича държава.

1. България е не само най-силно проруски, прорашистки настроената в ЕС и в НАТО по отношение на войната в Украйна, но и най-много склонната да преориентира своята външна политика от Евроатлантика към Евразия.

2. България е не само най-слабото звено в НАТО и в ЕС, но е и западната държава, която Западът е най-малко мотивиран да защити, ако тя се нуждае от неговата защита.

3. България е страна(та) с изключително декоративна и абслоютно нефункционална система за национална сигурност – спецслужбите ѝ са пробити и използвани за политически поръчки, а армията ѝ става все по-имитационна и демотивирана, подвластна на рашистко влияние и смятана за погрешно избрана кариера, носеща повече финансови и свързани с престижа на професията минуси.

4. България е депресирана от пълното безразличие и даже подривната дейност на националните медии по отношение на националните интереси, цели, приоритети и интеграционни усилия.

5. България пасивно съзерцава превръщането на корупцията не в изключение от правилото при поведението на политици, управленци, админстрация и граждани, а като правило, като единственото правило за поведение, маневриране, оцеляване и просперитет. Корупцията, станала вече не средство, а цел в живота и управлението, не само неизменно разяжда кохезията и солидарността в обществото, но и унищожава съпротивителните сили на това общество да функционира като поне донякъде единен социален организъм с относително общи цели и с поне приблизително сходни нагласи по отношение на няколко много важни неща, изведени извън скобките на всякакви публични и прослоечни спорове.

Ето това е България в наши дни. „Интегрирала“ в неразкъсваема връзка и непробиваема сплав както най-лошото от соца, така и най-лошото от фасадната, формалната, повърхностната и имитационата демокрация.

Ако така продължи да деградира (въпреки стремежите на читавите хора да я превърнат в европейска, нормална, демократична, модерна държава), България ще заприлича окончателно на гнила круша, готова да падне в лапите на онзи, който разтръска малко по-безжалостно клона, на който тази гнила круша виси. Или ако удари гнилата круша със зъл прът.

Кой може да направи това?

Естествено, че Русия!

През последните месеци, дори буквално през последните седмици вероятността Русия да причини зло на суверенитета, териториалната цялост, свободата и независимостта на България се увеличи и вече е 25%, като този процент постоянно нараства.

РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА НЕ САМО ЗА НАШАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, А И ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СТРАНАТА НИ.

1. Русия инсталира на върха на държавата свое опасно и вредно острие, чрез което тя блокира жизнено важните кадрови промени в службите за сигурност и в Българската армия, където тя държи съдбоносни контролни позиции.

2. Русия вкара в Народното събрание сериозна група свои протежета и агенти за влияние, които влизат във всички парламентарно представени партии без, евентуално (дано!), ДБ.

3. Русия е „продухала“ съответни канали, чрез които документи на НАТО и България с най-високи нива на секретност кацат на бюрото на все още не обявената за персона нон грата Митрофанова и бъкащото ѝ от шпиони и доброволни доносници посолство.

4. Русия системно и щедро финансира медии и сайтове, издателства и неправителствени организации, които провеждат откровено проруска, прорашистка и антиевропейска, антиевроатлантическа политика.

5. Русия пряко оказва материална и логистична подкрепа и подклажда, подбужда, надъхва и насъсква протестите на социални и синдикални групи за ерозия на държавността и дестабилизиране на държавата.

Целта е откъсване на България от НАТО и ЕС и превръщането ѝ в Задунайска губерния - отколешната стратегическа цел на Руската империя, Съветския съюз, Руската Федерация... Лелеяна мечта на мнозина руски имперци или имперски руснаци, чиито имена все още носят наши улици и площади.

България е в опасност!

Не, нещо повече – над България е надвиснала пряка заплаха.

Отечеството ни е в огромна беда. Никога тази беда не е била толкова пряка, директна, непосредствена и стремително връхлитаща ни...


В категории: Животът


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
23
Коментара по темата
23.
Пламен
11.10.2023 09:49:07
0
3
Интересно този продажен олигофрен как е станал експерт по национална сигурност , дали военна академия е завършил редовно , дали школата кара в Симеоново , пълния петгодишен курс , или просто е облизал задника на някой помияр от ЦРУ , като го гледам ми се струва че е последното
22.
fdbgs
11.10.2023 08:00:11
0
2
Още един платен соросоид, заради такива продажници като него винаги ще сме наведени, прав е професор Витанов, заформи се племе от продажници в България.
21.
Прост Българин
10.10.2023 22:51:54
0
1
Такава територия със такъв крадлив страхлив даващ гъза си на изток и запад проклето племе не трябва да съществува Умишлено не казвам НАРОД защото такъв няма КРАДЦИ УПРАВНИЦИ със една дума ПЛЕМЕ СЪС ЗНАМЕ БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ
20.
Истина
10.10.2023 20:45:32
0
4
СРАМ и ПОЗОР за този самозван "професор"!
19.
Истина
10.10.2023 20:40:16
0
4
Това ли е нивото на българските професори??? СРАМ И ПОЗОР!!!!!!
18.
Истина
10.10.2023 20:39:03
0
3
Това ли е нивото на българските професори??? СРАМ И ПОЗОР!!!!!!66
17.
Росица
10.10.2023 17:39:42
0
6
Колко много глупости на едно място!
16.
Константинов
10.10.2023 17:28:35
0
5
ТОВА МЕКЕРЕ БИЛ ПРОФЕСОР??ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ АЗ СЪМ ПАПАТА.КЪДЕ ГИ НАМИРАТЕ ТЕЗИ НИЩОЖЕСТВА ДА ПЛЮЯТ ПО БРАТСКАРУСИЯ??
15.
Ммззз
10.10.2023 17:05:34
0
4
Ако това е така и вие и правителството го знаете, то тогава позицията ви на конфронтация с Русия е възможно най-грешната ,която можете да заемете.В такъв случай трябва веднага да наблегнете на оправяне на отношенията с нея и ако не го направите всички ще бe16bdъдете виновни за Четвъртата национална катастрофа и затвора ще е най-малкото което ще заслужавате
14.
ZeЛЕвСКИ
10.10.2023 16:23:22
1
10
ТОО УШАТ ПРуФЕСОР - ТАУШАН И ТОЙ Е ВЗЕЛ НЯКОЯ КИНТА ОТ ПОСОЛСТВОТО... МУ-ХА-ХА
13.
Само като му видиш снимката
10.10.2023 16:03:49
1
12
Само като видиш снимката на тази минжитурка и от далече се вижда,че има някакви психични отклонения.И този беше управляващ едно време,а сега и професор го направили.
12.
ОФФ ГНУСЕН СОРОСОИД
10.10.2023 15:42:09
2
21
Поредния соросоиден псевдоексперт,готов за жалките сребърници, плащани му от Отворено общество да внушава омраза към Русия,да изопачава фактите и да трови съзнанието на непросветения български народ!
11.
do 9
10.10.2023 15:35:48
3
16
Ти си прав за политиката на неутралитет, но кажи ми как може тя да се постигне, като е даден плац на зависими от чужди държави хора. Дали е ЕС, САЩ, НАТО, Русия...все е тази. Докато има хора лапащи пачки от горепосочените субекти, държавата ни ще бъде разчекната на кръст. Ако поиска Русия - ще ни озъби, ако поиска САЩ - ще ни озъбят. За сега ни чифтосват само тези от ЕС,които ни използват като модерна колония от сорта "дай ми 10, за да ти дам 2". НАТО вече са се излегнали на първия ред и са на път да превърнат хола ни ( разбирай черноморието ни) в тоалетна, а тоалетната ни ( разбирай гетата ни) в килер за първичност и тъпотия. За руснаците и тяхното безпределно собственичество из териториите ни - няма какво да говорим. единственото ни спасение е или сами да си сковем къщичката с нулева толерантност към източните славяни и кръвосмешаните англосаксонци, или да продължаваме да бъдем дойна крава, от чиито вимета вече не тече мляко, а само кръв.
10.
KOI????
10.10.2023 15:26:21
5
3
NEKA DA NAPRAVIM REFERENDUM ZA TOVA DALI DA SE PRIKREPIM KUM RUSIA.
TOGAVA STE RAZBEREM KAKVO ISKA NARODA.
SEGA SAMO GADAEM.
NE SUM CHUL NIKOI DA E STANAL BOGAT KATO KRITIKUVA SUSEDA SI I PRIATELIA SI.
DORI USA NE KRITIKUVA RUSIA NAPROTIV NARICHA GI PARTNORI I MNOGO UCHTIVO SPORI S TIAH. NO PAK SA V KOSMOSA ZAEDNO.
A TOZI "PROFESOR" E VUV KRIZA ZASTOTO ISKASHE DA BIAGA NA ZAPAD OBACHE TAM CECHE IMA EXPERTI PO RUSIA I NE IM TRIABVA OSTE EDIN TAKUV...ZA TOVA CHOVEKA POCHVA DA PSUVA PO RUSIA ZASTOTO NITO RUSIA GO ISKA, NITO USA GO ISKA, NITO BULGARIA GO ISKA....NO VSE PAK FLAGMAN MU PUSKAT GLUPOSTITE HAHAHAHA NIKOI DRUG DORI V AMERIKA NE MU CHETE GLUPOSTITE, NIKOI NE GO POSZNAVA!!!!1
9.
тоя е пИдaл
10.10.2023 15:17:18
7
21
От дружбата ни със САЩ и НАТО няма никаква полза. Най-много Русия да вдигне ръце от нас и да даде зелена светлина на Ердоган да нахлуе в някоя друга южна област на България, който не се свени да нарушава граници и вече е отцепил големи парчета от териториите на Сирия и Ирак. Гледай Армения и Нагорни Карабах и се сещай за България. Ако България, като съюзник на САЩ, се напъва много и така уврежда интересите и сигурността на Русия, може и съдбата на Украйна да я сполети. Така че разумната политика е пълен неутралитет и призоваване за мирно разрешаване на конфликтите в Украйна и Израел.
8.
Смахнатия професор
10.10.2023 15:11:12
4
19
Хапчетатааааааааааа!
7.
МАНАФЯН
10.10.2023 15:06:42
7
14
БОЙ ПО оКРАИНСКИТЕ ХОХЛИ-НАЦИТА, ЧИФУТИТЕ, ЕВРОгЕЙСКИТЕ ПРОПАГАНДАТОРИ, КРАВАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ТЕЛЕТА В Република България.... ТОВА Е ПРАВИЛНИЯ ПЪТ….. МУ-ХА-ХА
6.
*****
10.10.2023 14:59:00
4
19
Глупак
5.
Холивуд
10.10.2023 14:57:00
3
23
Тоз дето сте го пуснали да лай глупости и да демагогства не беше ли народен представител в парламента преди години,ако не се лъжа беше и съветник по сигурността към президента тогава.Как от математик стана експерт по национална сигурност?
Защо дрънка глупости в статии срещу военната академия в София,не беше ли част от преподавателите там преди това?
Флагман не давайте трибуна на всякакви идиоти.
4.
XX
10.10.2023 14:53:50
4
11
Няма ли кой да удари на злия ми гъз един зъл прът...
3.
Дернев
10.10.2023 14:43:56
9
22
"България е в опасност!"
Тука е прав. Като член на НАТО и ЕС България е в голяма опасност. За да я премахнем ,ни трябват СЕЩ и Европа за европейците. И колкото по-бързо, по-добре 9а да оцелее Европа и света. СЕЩ и НАТО вън от Европа.
2.
паткан
10.10.2023 14:41:39
2
23
Нашия страх би трябвало да пълни тяхните джобове.
1.
Маниакалност
10.10.2023 14:11:46
10
57
Кой дава трибуна на тези вманиачени псевдопрофесори!!!??? Русия вече и насън ги преследва. По-голяма глупост в скоро време не бях срещал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори