×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рекордно поскъпване на живота в Англия, бездомните са все повече


07 Октомври 2023, Събота, 11:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Зимата ще увеличи разходите за електроенергия на домакинствата

Заради рекордното поскъпване на живота все повече хора във Великобритания не успяват да платят сметките си за електроенергия, а хиляди остават и без покрив над главата си, тъй като са просрочили месечния си наем за квартира.

Само през първите три месеца на тази година над 100 000 домакинства е трябвало да бъдат временно настанени в хостел или стая в обща квартира, защото са изгубили своя дом. Това е най-високият брой за последните 25 години. Броят на бездомните е нараснал и с 10 процента в сравнение с 2022 година.

При семействата с деца процентът е още по-висок - 20 на сто, което е още по-притеснително, тъй като обикновено социалните служби се стараят първо на тях да осигурят подслон, съобщи Нова телевизия.

„Има комбинация от фактори, преди всичко икономическата криза. Много наемодатели продават имотите си, тъй като обслужването на ипотеките много поскъпна. Така, че много хазяи гонят наемателите си, като се възползват от закона, според който могат да дадат само 28 дни предизвестие, без да обясняват защо хората трябва да напуснат. Освен това няма вече и евтини квартири. Проучване показва, че Великобритания е последно място в Европа по брой новопостроени жилища от 80-е години. Третата причина са поскъпналите наеми. Една четвърт от хората под наем харчат около 40 на сто от месечния си доход за квартира.

Всъщност се получава една перфектна буря”, обясни Кърсти Уилсън от неправителствената организация „Лоунчпад“, която осигурява подслон на над 100 души, останали без дом в град Рединг. Казва, че молбите за помощ при тях са се увеличили с 43% през тази година.

„Все повече семейства ни търсят. Например преди няколко месеца дойде мъж, който е живял под наем в една съща квартира цели 12 години. Той е баща на три деца, които са израснали там, и са му дали предизвестие, че има само 28 дни да си намери нов дом. Помоли за помощ. Ние също предлагаме безплатна юридическа помощ, имаме адвокат, който може да представя хора в съда, ако това се наложи”, каза още Кърсти Уилсън.

Заради ограничените възможности да купиш собствен дом търсенето на жилища под наем е рекордно голямо – 25 души се състезават за един имот, което обяснява и защо собствениците, живеещите на палатка в парка или на улицата се увеличават. „Сред живеещите на улицата има много хора с психически проблеми, с пристрастеност към наркотици и алкохол. За съжаление, в момента дрогата е много евтина – можеш да си я намериш по-евтино и от пакет цигари”, твърди Уилсън.

Очакванията са за още по-големи предизвикателства през следващите месеци, тъй като зимата ще увеличи разходите за електроенергия на домакинствата. Някои енергийни доставчици вече обявиха, че ще таксуват най-уязвимите си клиенти на по-ниски цени от преди кризата, за да могат поне нещо да плащат.

Причината е, че от началото на годината броят на задлъжнелите за ток и газ е скочил с 36%.


В категории: Животът


4
Коментара
Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
4
Коментара по темата
4.
БАЙ МИЛЕ
08.10.2023 09:27:30
2
2
ДО 1
То па ние сме цъфнали и вързали.....???
Гледай си в твоята паница,пък ингилизите не ги мисли,два живота да имаш,пак няма да ти стигнат ,да се доближиш до стандарта им и до западния стандарт на живот изобщо......!!!!
3.
0sram
07.10.2023 15:01:32
1
5
60 pounda za tok i gaz li ma
Ti maitapi6 li sa
2.
Садик Хан
07.10.2023 12:21:05
9
7
Нищо подобно няма, живея над 15 години вече в Лондон и не виждам никаква драма с повишаването на цените!Нещо повече, миналата зима правителството даваше по 66 паунда за 6 месеца на всяко домакинство помощ към сметките за ток и газ, БЕЗВЪЗМЕЗДНО!Когато видя статия, че в Бг правителството е дало нещо на хората без да го иска обратно, тогава може да коментираме!
1.
Бай Димо
07.10.2023 11:11:56
6
11
Западният РАЙ! :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Вижте милите послания от дъщерите и съпругата му Линда  Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Той е звезда от "Съни бийч", но в личния си живот доскоро бе много нещастен Колеги на Бойко издават, че всичко вече се е променило и той има нова любов в живота си, но още не я е показал на широката общественост  Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Тя създаде най-големия скандал в българското кино, а днес напуска страната разочарована Звездата от сериала „Откраднат живот”, която се изявява успешно и като художничка ще учи анимация в престижна академия, за която от написаното от нея става ясно, че не е в България Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори