×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

До часове здрава секира ще удари колите с руски номера


02 Октомври 2023, Понеделник, 11:17 ч.
Автор: Флагман

Забраната засяга не само автомобили, но и стоки

"Ние работихме от четвъртък до вчера много активно. Сигурен съм, че до края на деня забраната за влизане на руски автомобили у нас ще почне да действа и на територията на България, като искам да вметна, че за товарните автомобили тя работи от няколко месеца", заяви пред БНТ директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов.

Забраната е беше въведена от ЕК на 11 септември, а в събота депутатът от ДПС Делян Пеевски призова правителството незабавно да я въведе. Тя вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия, а от днес и в Норвегия. 

Забраната засяга не само автомобили, но и стоки. Златанов не можа да посочи колко руски коли влизат у нас месечно, но уточни, че не са много.

"Има поредица совалки между България и Австрия. Миналата седмица беше министъра на външните работи във Виена, пътувах и аз, после заместник министъра на вътрешните работи, предстои и премиерът да отиде на 4 октомври. Трябва да ги разделим на политически и професионални. Моето посещение беше изцяло в професионален аспект като изложихме нашето виждане за това, доколко сме готови. Ние сме готови на 100% професионално, като професионален аспект. Нямаме различия с колегите от Австрия. Изцяло решението явно ще бъде политическо", посочи Златанов.

"По всички професионални аспекти ние имаме напредък и решението ще бъде политическо и предполагам, че се дължи на вътрешнополитически проблеми. Ние сме готови да влезем изцяло, като "Гранична полиция", "Митница" и т.н. Издържали сме всички проверки и през изминалата година. Всичко е наред", допълни Златанов.

"Тази година имаме рекорден мигрантски натиск. Има увеличение спрямо миналата година с 50% на база първите девет месеца. През летните месеци достигахме 1500 души недопуснати за денонощие. В момента са около 500 недопуснатите за денонощие благодарение на затегнатите мерки и добрата координация с турските ни колеги. Това е огромна бройка хора", каза още директорът на "Гранична полиция". 

"Аз видях няколко интересни статистики. Пътят на мигрантите от Азия към Европа се дели на три маршрута - Източноевропейски, Централен и Западноевропейски. Източноевропейският, през Балканите, е едва 10-15% от целия мигрантски поток. Основният проблем е по море - през Гърция и Италия - от там 75 - 80% от мигрантите се придвижват. Балканският път отделно не е само през България. Статистиката на Австрия показва, че миналата година 123 000 мигранти са достигнали до страната без регистрация. Тоест в държавите, през които са преминали до там, не са били заловени. Тази година до момента са 43 000 души. Тоест имаме напредък по професионалните аспекти", каза Златанов.

Шефът на "Гранична полиция" заяви, че почти всеки ден има опасни инциденти на границата - преследвания, неподчинение на шофьори на моторни превозни средства, превозващи с мигранти.

Той подчерта, че е безкомпромисен по отношение на колеги, изпълняващи недобросъвестно задачите си.

"Миналата седмица заловихме наш колега, служител на гранична полиция, спомагащ трафика на мигранти. Заловен е в почивен ден в близост до граничната зона при положение, че работи в София. Не е бил сам. Нямаме никаква толерантност към такива провинения. Няма канали с държавна подкрепа по този повод. При въздушните граници например можем да работим по шенгенските начини и правила още от утре", каза Златанов.

Един път трябва да се обясни какво наблюдаваме. Стоим много добре по три показателя. Ограда, технически съоръжения зад нея - сензорни линии, видеонаблюдение, термално наблюдение и човешки фактор", допълни Златанов.

 


В категории: Лайфстайл


10
Коментара по темата
10.
Хей
02.10.2023 16:14:40
3
1
А колите с украински и наскоро поставени Бг номера до знака на Украйна кога? Да ги връщат и направо на фронта. Да ги прибират направо от моловете. Не да пращаме ние войници за пушечно месо.
9.
Бойко Петков Пеевски
02.10.2023 14:07:01
8
8
Чудесно.Те скоро ще спрат да идват с коли,направо ще пристигнат с танковете.Тогава Кире ли ще ги спре,или Делянчо с големия тулум ,или Боко,че е много бабаджанест...
8.
До 5
02.10.2023 13:16:55
1
11
и кат се събуди кво стана? Пак си същия миризлив неудачник с заплата под 500 евро нали? Щял да ебе...ти ако можеше да ебеш щеше да се радваш на женско внимание и щеше да ти е все тая за Дилян и други. Само ебачи и клавиатурни воеводи в тоя сайт а като стане нещо навън да трябва да помогнат на някой само стоят като насрани или най много да снимат с телефона. Иначе революция ще правят ахахах
Дебил до дебила
7.
dfggfdfg
02.10.2023 12:49:13
4
7
Вола кат рие на главата му пада... всеки сам да си направи зводите
6.
пенсионер
02.10.2023 12:45:43
3
12
Пълно противоречие на това което споделя директора на ГДГП за насеждността на ОГРАДАТА която е един от от трите компонента за надеждност изпълнени изискване за ШЕНГЕН .или го лъжет или не доглежда че цели участъ ци от въпросната оградна мрежа липсват в зоната на отговорност на ГПУ Средец
5.
Дилян Пеевски -раково болния
02.10.2023 12:21:06
11
7
Дебелогъзест путьо ,пази си курвата идваме...ще я ебем пред тъпите ти лапета ,а тебе на кифтета за уличните мастии.
4.
!
02.10.2023 12:15:30
12
10
Те половината руснаци и сега са с украински номера. Чудно ми е дали след тази "секира", няма да надуят доставните цени на суровият петрол на хартия и да ни избузят с по-високи крайни цени на горивата
3.
подлоги
02.10.2023 11:54:17
5
9
без мнение!
2.
Мдааа
02.10.2023 11:34:50
21
24
Не е лесно да си прост, малоумен ватник. Мурзилките настроиха целия свят срещу тях.
1.
Алоооо мнозинството
02.10.2023 11:31:05
21
21
Къде сте бе копейки?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори