×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски си тръгна от САЩ разочарован, Украйна няма да получи ракети АТАКМС


Зеленски си тръгна от САЩ разочарован, Украйна няма да получи ракети АТАКМС
Президентът на Украйна Володимир Зеленски и първата дама на Украйна Елена Зеленская се снимаха в Белия дом с Джо Байдън и Джил Байдън
22 Септември 2023, Петък, 07:19 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: УНiАН

Кевин Маккарти блокира обръщението му на съвместното заседание на Камарата на представителите и Сената

Белият дом обяви, че САЩ ще доставят "значителни“ средства за противовъздушна отбрана на Украйна, но без да й предоставят за момента ракетите АТАКМС (ATACMS) с голям обсег, за които Киев настоява, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американският президент Джо Байдън "е решил, че няма да предоставя (ракети) AТАКМС, но не е изключил тази възможност в бъдеще", заяви на пресконференция съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Междувременно украинската информационна агенция УНiАН съобщи, че президентът на САЩ е заявил, че първите американски танкове Abrams ще пристигнат в Украйна през следващата седмица.

 

Украинският президент Володимир Зеленски обаче заяви по-рано, че би било "разочарование“ за него да си замине от САЩ без мощните AТАКМС.

След среща с него американският президент Джо Байдън пък заяви пред репортери, че само Русия стои на пътя на мира, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Американският президент посочи, че няма алтернатива за продължаване на военната помощ на САЩ за Украйна, съобщава ТАСС.

Журналистите помолиха Байдън да коментира перспективите за нови големи пакети от американска помощ за Киев по време на разговорите на делегацията с украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом. "Разчитам на разумната преценка на Конгреса на Съединените щати. Няма алтернатива (на продължаването на помощта)", заяви в отговор американският лидер. 

Също така стана ясно, че САЩ ще разширят доставките на оборудване за противовъздушна отбрана за Украйна, включително системи "Хоук"(Hawk), заяви Байдън.

"Фокусирани сме и върху укрепването на способностите на Украйна  в областта на противовъздушна отбрана, за да бъде защитена критичната инфраструктура, която помага за осигуряването на топлина и светлина през най-тъмните и студени дни на годината", заяви американският лидер. "Това включва прехвърлянето на втора батарея за противовъздушна отбрана "Хоук" с постоянни доставки на "Хоук" и други системи всеки месец през зимата", каза още американският президент.  

 

След срещата си с Байдън Зеленски сравни украинските войници с булдог, който гризе и задушава руските окупатори. „Никога досега руската диктатура не е срещала толкова силна съпротива. И никога повече Русия няма да може да унищожи друга нация", коментира той.

Зеленски каза, че списъкът на Путин със страни за унищожаване е дълъг и ако Украйна загуби войната, половин Европа ще бъде изложена на риск да попадне в сферата на влияние на Москва. 

Представителят на Министерството на отбраната на САЩ бригаден генерал Патрик Райдър пък изтъкна, че партида американски бойни танкове Abrams ще пристигне в Украйна в близко бъдеще. По думите му всичко върви по график по отношение на тези танкове.

 

„Поради сигурността на операцията, няма да мога да навлизам в подробности кога точно ще пристигнат американските танкове в Украйна. Мога само да кажа, че очакваме да пристигнат в Украйна през следващите дни и седмици“, каза Райдър.

През януари Байдън обяви, че  украинската армия ще получи 31 танка Abrams.

Съливан пък посочи, че благодарение по-специално на американската военна помощ, украинските сили са успели "да освободят повече територия за три месеца, отколкото руснаците (бяха) в състояние да превземат за осем месеца“.

Някои конгресмени републиканци настояват САЩ да спрат финансовата и военна помощ за Украйна, аргументирайки се, наред с други неща, че това било загубена кауза, посочва АФП.

Зеленски сподели, че е имал "чудесен диалог" с американските сенатори и изрази благодарността си за подкрепата на САЩ, докато нещата за страната му в контролираната от републиканците Камара на представителите изглеждат все по-тежки, предаде ДПА.

"Имаме чудесен диалог ... и сме благодарни на вас, журналистите, сенаторите, че ни помагате, че ни подкрепяте", каза Зеленски след среща с членове на Сената, който се контролира от демократите.

"Говорихме за толкова много детайли", каза той, но не даде подробности.

Телевизия Си Ен Ен съобщи, че той е разказал на присъстващите: "Вие давате пари, ние даваме животи". 

 

Си Ен Ен съобщи също, че републиканецът председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти е блокирал обръщението на Зеленски към съвместното заседание на Камарата и Сената. 

"Нямаме време за съвместно заседание", цитира телевизията думите на  републиканеца и добави, че президентът Джо Байдън "не е представил пред американската общественост аргументи" за по-нататъшна помощ за Украйна.

През декември украинският президент беше приет като герой, когато се обърна към съвместната сесия и си тръгна с пакет военни помощи на стойност 1,85 млрд. долара - включително мощната система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", припомня ДПА. 

Но републиканците от Камарата на представителите са в разгара на жестока битка за федералния бюджет, като има признаци, че Маккарти не държи под контрол дясната фракция на партията си. Много коментатори прогнозират, че заради това правителството на САЩ ще спре работа в края на фискалната година на 30 септември. 

Поради това вероятността да се отпуснат повече помощ за Украйна намалява.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че Зеленски ще посети и Канада, за да се срещне с Джъстин Трюдо. Украинският президент ще направи обръщение към парламента в Отава.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
25
Коментара по темата
25.
Интересна новина от Украйна
22.09.2023 18:36:15
0
1
Транссексуалният говорител на Украинските териториални въоръжени сили Сара Аштън-Чирило (Майкъл Джон Чирило) беше отстранен/а незабавно в сряда заради заплахата му да убива „руски пропагандисти“.
„Изявленията, направени от Сара Аштън-Чирило през последните дни, не са одобрени от командването на Украинските териториални въоръжени сили“, се казва в изявлението:
„При водене на военни действия срещу агресора въоръжените сили на Украйна стриктно спазват нормите на международното хуманитарно право".
„Командването на Украинските териториални въоръжени сили ще проведе официално разследване на обстоятелствата на тези изявления“, продължиха те. „Сержант Сара Аштън-Чирило ще бъде незабавно отстранен от работа в очакване на разследването.“
https://twitter.com/TDF_UA/status/1704513697157120271
Американците споменават и украинските заплахи да се убиват и американски независими журналисти:
https://twitter.com/ggreenwald/status/1704541553224556889
24.
ХХ
22.09.2023 17:50:19
3
2
Важното е украйна пак да спечели Евровизия и олимпийските игри.
Ако трябва ПАК служебно!
23.
*********
22.09.2023 13:11:38
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
*********
22.09.2023 12:16:25
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Фичето
22.09.2023 11:49:23
7
15
Усропитека тука вие като бита мастюха.
20.
*********
22.09.2023 11:48:01
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
19.
?
22.09.2023 11:34:34
5
22
Ами как да си тръгне, всички го разбраха що за стока е, комедиант.
18.
Гошко
22.09.2023 11:00:20
5
32
А бе защо е намръщен Зелю? Да не са му изяли супата?
Или вече схвана, че кочана му е дълбоко в дупето!!
Украйна са нямали по-вреден и прост президент от този!!!
17.
До 11
22.09.2023 10:57:11
5
9
И кренвиршите са пълни с месо, нали?!! И Киро Тъпото е искрен до мозъка на костите си, а?! И има динозавър в Лох Нес, ко ши каиш?
Ти си типичен медийно облъчен дебил с куха кратунка!!
16.
ХХ
22.09.2023 10:52:06
5
16
До 14

Сталин си е грузинец и избива ренегати, като бившите ни партийни секретари - сега евроатлантици. Затова и обикновените руски хора са го обичали.
15.
ХХ
22.09.2023 10:37:59
6
17
До 2

"Ако Ердоган ни нападне и окупира Кърджали, Хасково и Пазарджик, ще кажат ..." - и за какво да ни напада. Евроатлантиците го викат официално да лети над небето ни и да го пази, дадоха му фазовия тръбопровод, отказаха да строим електроцентрала.
Какво повечеможе да постигне ердоган ако ни окупира? Само ще си натресе неграмотна и некадърна евроатлантическа пап'лач като теб, да се чуди какво да я прави и нея.
14.
fakti-bg
22.09.2023 10:33:19
15
4
до 5
то и Стали не Грузине ц ама не му попречи да утрепе 50 милиона блядки
13.
ХХ
22.09.2023 10:32:54
3
9
"Няма алтернатива", заяви в отговор американският лидер. - това са му наредили, това е казал.
12.
*********
22.09.2023 10:04:16
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
САЩ устойчиво подкрепят Украйна
22.09.2023 10:02:36
24
10
Което е разочароващо само за проруZките дебили.
10.
Георги
22.09.2023 09:58:19
9
7
Почти русофилибричев:
Няма да свърши добре за Зеленски!
Голям късмет изкара че колоната с кадировци (за която Кадиров тръбеше че са близо до Киев и Зеленски ще бъде заловен до 24ч) закъса в Буча щот и свърши горивото и спука гуми.
https://youtu.be/k-pBMdUWhws?si=Ys855SuLxFtJWTJV
То си му стои! Ей така един евроатлантик употреби мама и аз тати горди русофилибрици турнахме роги до тавана, ама тати още тогава каза че този похотливец няма да свърши добре. И тати позна. След 20 години този дет опозори къщата ни е с 20 год по-стар! Га га га
9.
Айде русофили на барикадата
22.09.2023 09:38:29
10
8
Сигурвн съм че байдън звъни на флегмите и на блиц всяка сутрин застава мирно и почва да докладва.
8.
Георги
22.09.2023 09:06:00
4
29
Няма да свърши добре за Зеленски!Скоро ще го пожертват и ще забравят всички как го награждаваха и хвалеха преди!Или може като Кенеди да го направят мъченик вместо да носи отговорност за смъртта,осакатяването и самоубийствата на над 200 000 млади американци цвета на нацията!
7.
До 5
22.09.2023 08:53:19
5
42
Клоуна е евреин,Украйна даже не е неговия народ!
6.
До 2
22.09.2023 08:52:03
5
31
Нищо общо! Ние не сме обявили война на Кърджали и Хасково,и не избиваме турскоговорящите хора в района :) Провери в Google колко са рускоговорящите избити в районите на Донбас.Това което пишеш обаче е вярно за,България и С.Македония,те ни подлагат под терор българите живеещи там,а ние не само,че не правим нищо,ами една евроджендърска партия им свали ветото и направи авио линия до там!
5.
rot.E
22.09.2023 08:31:16
8
55
Клоуна на токчета наистина е решил да си довърши собствения народ.
4.
v
22.09.2023 08:23:17
10
19
Давайте му ядрено оръжие на Зеленски да се приключва с нашия свят.
3.
лъжливото овчарче
22.09.2023 08:02:14
20
49
Да му мисли Армения като се хваща за хорото
2.
b
22.09.2023 08:02:06
78
45
Тези, като 1вия коментар първи ще предадат България ако се наложи. Ако Ердоган ни нападне и окупира Кърджали, Хасково и Пазарджик, ще кажат "да сключим мир" и да харижем на Турция българска територия
1.
666
22.09.2023 07:50:34
45
111
Мръсен наркоман, сключвай мир, спри да водиш войната на краварските изроди, боклук! Колко още трябва да умрат, украйна заприлича на бейрут.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори