×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради поведението и изказванията на Митрофанова трябва да сменим 3-ти март, обяви акад. Николай Денков


07 Септември 2023, Четвъртък, 17:22 ч.
Автор: Флагман

България подала сигнал до НАТО, защото според Денков, Русия се опитвала да направи от Черно море "руско езеро"

Поредната  недомислица изтърси министър-председателят акад. Николай Денков. Той обоснова желанието си за промяна на Трети мрат като национален празник с поведението на руския послания у нас Елеонора Митрофанова.

Попитан какво мисли за обсъжданата смяна на националния празник от 3 март на 24 май Николай Денков заяви, че е разбрал, че 3 март няма как да обединява нацията, след като видял руската посланичка Елеонора Митрофанова да обяснява как трябва да се чества, и след като руският партиарх "се е накарал" на президента Радев по същата причина.

На въпрос от Фейсбук: ако не бяхте министър-председател, щяхте ли да промените датата на националния празник от Трети март на 24 май

Николай Денков отговаря дословно така:

"За мен, след като видях как г-жа Митрофанова се опитва да ни обяснява как трябва да честваме Трети март, след като дойде от Русия патриархът и се накара на нашия президент какво да казваме ние по тези празници, аз разбрах, че този празник вече не ни обединява. Няма как са ни обедини. Защото той винаги може да бъде тълкуван по два съвсем различни начина. Единият - това е празник, с който сме създадени като държава и това е, което помним като деца, и аз бих искал да е така. Но в същото време - това е празник, в който една имперска сила се опитва непрекъснато да ни напомни, че ако не беше тя, ние нямаше да съществуваме като държава"

Министър-председателят Николай Денков заяви, че празникът 24 е май е символ на това, че руската държава, освободила България през 1878 г., дължи същестуването си на славянската писменост, създадена от Св. св. Кирил и Методий.

"Нека кажа обратното - за мен 24 май е символът на това, че ако не беше българската държава с княз Борис I и след това с цар Симеон, може би нямаше да я има тази руска държава, която след това ни е освободила. Защото тя се е обединила, именно защото българските книги с нашите духовници с първите патриарси там, които са били българи, са успели да обединят тези разпокъсани по това време племена, за да направят държава, която днес се е със столица Москва и се нарича Русия", каза Николай Денков.

По думите му историята е сложно нещо и това, което казваме на децата, е малка част от нея. Денков каза, че не е съгласен с тезата, че смяната на националния празник е начин да се "подмени историята", както изтъкват противниците на идеята:

"Аз познавам доста добре тази история, която се пише в учебниците. И г-н Костадинов (Костадин Костадинов от "Възраждане", б.р.) я познава тази история, но той предпочита да разказва тази, която устройва само едната страна. Искам да бъде разказана цялата история, и с Освобождението на България, и с борбата срещу Съединението, която е пределно ясна в историята, и с оттеглянето на руските офицери от българската армия, когато България е нападната от Сърбия след Съединението. Има много неща, които да се кажат и те са истинската история."

Според него Русия се опитвала да направи от Черномо море "руско езеро"и затова подала сигнал до НАТО. България е подала сигнал "на най-високо ниво" в НАТО, че Русия се опитва да превърне Черно море в "руско езеро", съобщи Денков, който повече от час отговаря на въпроси на граждани и журналисти на страницата на правителството във Фейсбук. Поводът за разговора са трите месеца, откакто правителството встъпи в длъжност.

"Не виждаме никаква пряка заплаха за българските пристанища", заяви Денков.

Вижда се едно желание да се блокира част от икономическата зона, която е извън териториалните води, каза още той. Работим с нашите съседи - Румъния и Турция, и е подадена информация в структурите на НАТО. На най-високо ниво е вдигнато предупреждението, че се опитва Черно море да бъде направено "руско езеро", обясни премиерът и добави, че България трябва да развие Военноморските си сили.

"Ние трябва да развием нашите Военноморски сили. Тече проект с двата кораба, корпусът на единия е пуснат на вода, другият се изработва в корабостроителницата във Варна, закупено е и е доставено оборудване. Купуват се ракети за бреговата охрана, така че никой да не посмее да доближи пристанищата на България", обяви Денков.

"Единственият начин да се противопоставим е, че на сила се отговаря със сила. Искам да кажа, че трябва да подсилим нашите военноморски сили, така че никой да не посмее да приближи нашите пристанища. Преди много, много години Варна е обстрелвана от Русия от Черно море. Не трябва да го позволяваме", каза акад. Денков, припомняйки бомбардировката от страна на руския имперски флот по време на Първата световна война през 1915 г.

По думите му националният ни интерес е Русия да е възможно най-далече от границите на България.

"Този, който стартира войната - това е Русия. Аз не виждам по какъв начин можем да поддържаме войната ние, които не сме я почнали. Това, което поддържаме, и би трябвало да бъде пределно ясно, че това е в националния интерес на България, е фронтовата линия, агресорът, да бъде колкото може по-далеч от границите на България. Затова поддържаме Украйна, или най-малко това е един от аргументите, с цел да може Русия да бъде спряна допустимо най-далеч от границите на България," каза още акад. Денков.


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
15
Коментара по темата
15.
Май Денков е Плевнелиев-2?
14.09.2023 00:21:31
0
1
Вече чакаме от него както Плевнелиев да обяви война на Русия...
14.
уважение
09.09.2023 19:07:29
1
1
За разлика от други така наречени Капацитети нагаждачи Академик Денков е един смел човек с позиция и мнение което не е подвласно на болшевишката конюнктура
13.
Бай Ганьо при Иречек
07.09.2023 21:39:11
8
59
Форумни "научни работници" обсъждат академик ... Че даже и му дават оценка. Само звучи нелепо, но чух, че точно от такива фейсбук гении има нужда Россия.

Много ви моля - възмутете се силно и от България - все пак е "неприятелска държава"! Включете на стрната на вашите "братушки" във войната в Украйна! Но вървете там, на място. Идете и защитете нас, невежите от цивилизования свят!
Без вас, ние, ренегатите, отрекли се от най-милото - Освободителката, ще се мъчим много... Ще залитаме по западна култура. Но не се връщайте - ще ни е трудно, но ще търпим. Не ни мислете, нали ще ни освободите някой ден. Достаъчно умни сте за да виждате бъдещето.
А там, в страна огромная, пък ще се учудите колко много рашистите обичат българите ... Ще си живеете като царе. Само заминете по-бързо. плащат добре.
12.
Жестоката истина.
07.09.2023 21:07:03
2
4
Руската българофобия срещу българската култура:
https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=3893d0d46b
11.
Химлер
07.09.2023 20:06:42
30
7
Денков ти както Хитлер се сресвашна на ляво бе катил.Ти си срам за България. Същия си като жената Плевнелиев. Смешници.
10.
ПрофесорЪт
07.09.2023 19:57:06
33
12
Българският "Академик" е най-тъпият академик в Света !
Достойна конкуренция на Киро Тъпото!

Да променяш историята на цял един народ, заради чужд чиновник е национално предателство !
Освен ако не е защото лицето просто е тъпо !

Или както каза "АкадемикЪт" след потопа : водата тече от високото към ниското.
9.
XX
07.09.2023 19:55:03
47
13
Денков е малoyмен безpoден пpo'с'так, като ВСИЧКИ евроатлантици.
8.
......
07.09.2023 19:37:43
41
16
Денков ти сериозно ли ги мислиш и говориш всички тези неща.......?????
7.
Бай....
07.09.2023 19:18:41
37
16
Ебах ти нещастния плъх !
6.
Бат Радко лошо мий
07.09.2023 18:56:21
18
50
Денков, досега трябваше да изгоните това недоразумение с кондукторска униформа, Олигофренова 1000 пъти.
5.
българин
07.09.2023 18:29:08
18
33
когато българина е тъпкан и унижаван от руснаците, голяма част от хората го приемат, защото видите ли, те ни били освободили. Когато обаче европейският съюз и американците ни налагат техните правила, същите тези надигат вой до небесата. Забравихте ли как си мечтаехме един ден да станем като тези на запад. Пък сега се дърпате пак към руснаците. Ама докато европата не ни е карала насила да ходим при тях, руснаците насила ни взеха под крилото си.
4.
Трафик
07.09.2023 18:08:13
40
21
Мишока от снимката не ходи дори да ака без да се обади и поиска разрешение от посолството.
3.
Митрофанова
07.09.2023 17:45:42
7
14
По-внимателно с изказванията, вълчо гледа гладен.
2.
Просто Киро
07.09.2023 17:39:53
31
18
Предлагам за национален празник да се обяви деня на гей парада в София.
1.
4343
07.09.2023 17:37:33
47
17
PISHETE NESTO KOLKO GUBI BIZNESA BEZ RUSKI RESURSI?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори