×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ владее Царево с 9 срещу 4 гласа, но пусна БСП в комисиите на местния парламент


ГЕРБ владее Царево с 9 срещу 4 гласа, но пусна БСП в комисиите на местния парламент
Даниел Скулиев (вляво) обсъжда документите за съботната сесия с кмета Георги Лапчев, който накрая на заседанието беше доволен, че даже БСП не го критикува за новата структура
19 Ноември 2011, Събота, 16:13 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Управляващите дори предложиха на социалистите зам.шефското място, те им отказаха

ГЕРБ показа, че тотално владее Царево с 9 срещу 4 гласа в местния парламент по време на сесия днес, когато беше приет правилникът за работата на съветниците, попълнен съставът на постоянните комисии и одобрена структурата на общинската администрация, оглавявана от кмета Георги Лапчев (виж видеоматериала).

Герберите демонстрираха, че в спорни ситуации за в бъдеще ще имат пълно превъзходство, могат да вземат решения абсолютно сами и че думата на опозицията ще бъде чута само на добра воля от тяхна страна. БСП пък даде заявка, че няма да стои безучастна, но не се и наема да бъде на ключови позиции при разположението на силите, получило се след местните избори в края на октомври.
Категоричното мнозинство на ГЕРБ си пролича при гласуването на правилника днес. Като цяло предложеният проект беше приет с минимални поправки и допълнения.

Сред тях е и това, че сесиите на местния парламент са открити за граждани и могат да бъдат отразявани от медиите, освен в случаите, когато Общинския съвет реши друго, но така и не стана ясно какъв ще е критерият, по който ще се определят заседания да бъдат закрити.

Според приетия документ председателят

Даниел Скулиев, който е от редиците на ГЕРБ, има двама заместници.

Самият Скулиев, за когото дори опонентите му признават, че е много толерантен като човек, предложи постовете да бъдат заети от другите две партии, представени в общинския съвет – ДСБ и БСП. Лидерът на социалистите Дечо Градев, който видимо беше унил и днес, каза че партията отказва жеста. Така за заместници на Скулиев бяха избрани бившият син кмет на Царево, управлявал общината през 1999 година, Георги Костадинов от ДСБ и д-р Младен Бъчваров от ГЕРБ.

Подобно беше поведението на БСП и при гласуване състава на комисиите, което по принцип в отделните общините е знак за това как управляващи и опозиция ще работят през започналия вече мандат. В Царево в дух на всеобщо разбирателство беше приет квотен принцип на разпределение в зависимост от представителството на партиите в местния парламент. Така в петте постоянни комисии, състоящи се от по 7 души ГЕРБ има по 4 представители, БСП – 2, а ДСБ – 1. Социалистите се съгласиха да участват в тях, но не приеха нито един шефски пост - нито на председател, нито на секретар, макар че такава възможност им беше дадена. По-късно  в кулоарите лидерът на социалистите Дечо Градев каза, че приема за нормален начина на отреждане на местата  в комисиите. На въпрос защо БСП не прие  да оглави нито една от тях, Градев отговори: „Ръководството на Общината трябва да си носи отговорността за всяко действие”.

Структурата на Общината, предложена от кмета Георги Лапчев, която стана основната причина за провеждането на сесията на местния парламент в почивен ден – събота, също беше очаквано леко приета. Дори социалистите не отправиха сериозни забележки към нея, от което Лапчев беше видимо доволен и завърши сесията в добро настроение. Според него промяната в администрацията има за цел да я направи само по-работеща. Младият кмет на морската Община предизвика бурни реакции броени дни след встъпването си  в длъжност с бързо разпространилата се в публичното пространство новина, че иска масово оставки.

Лапчев заяви днес, че на този етап е сменил 7-8 души,

които сами си били подали молбите за напускане. „На тяхно място ще бъдат назначени нови лица, които се надявам да работят по-добре”, каза той.

Днес на сесията до Лапчев беше вече назначеният му заместник – Васил Каридков. В нова роля – на секретар на общината се изяви и избраната за общински съветник Мария Конярова от ДСБ, която зае в Общината мястото на стария кадър на БСП Стоян Йовнов. На мястото на Конярова в местния парламент пък се закле Кети Дикова. Столът на Каридков сред съветниците пък беше зает от следващия в листата на ГЕРБ – Георги Атанасов.

Състав на комисиите към Общински съвет - Царево:

Комисия по правни въпроси, обществен ред, предотвратяване конфликт на интереси:

ГЕРБ: Стела Кюмюрджиева, Невяна Фешева, Ангел Цигуларов, Даниел Скулиев – секретар, БСП: Дечо Градев, Ваня Атанасова, ДСБ: Георги Костадинов – председател

Комисия по бюджет, финанси, европейски фондове:

ГЕРБ: Стела Кюмюрджиева – председател, Невяна Фешева, Георги Атанасов, Младен Бъчваров – секретар, БСП: Даниел Балабанов, Ваня Атанасова, ДСБ: Георги Костадинов

Комисия по икономическа политика и туризъм:

ГЕРБ: Стела Кюмюрджиева, Ангел Цигуларов, Георги Атанасов, Даниел Николов – председател, БСП: Даниел Балабанов, Радослава Кичукова, ДСБ: Кети Дикова – секретар

Комисия по устройство на територията, управление на общинска собственост, екология:

ГЕРБ: Младен Бъчваров, Георги Атанасов, Даниел Николов, Даниел Скулиев – председател, БСП: Радослава Кичукова, Дечо Градев, ДСБ: Георги Костадинов – секретар

Комисия по здравеопазване, култура, развитие на младежта и спорта, вероизповедания и социални дейности:

ГЕРБ: Невяна Фешева – секретар, Ангел Цигуларов, Даниел Николов, Младен Бъчваров – председател, БСП: Ваня Атанасова, Радослава Кичукова, ДСБ: Кети Дикова




В категории: Царево


Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
30
Коментара по темата
30.
време разделно
30.12.2011 20:03:18
1
6
Циганите са си добре взеха си и пари, и водата и тока им платиха по изборите , а вие бедни ми душици какво получихте вие обещания за работа в кметството а ? За какво се продадохте запитвате ли се сега дано това ви гризе до края на дните ви глупави ахтополци !!! Гледам на кметството сложили табела за приемно време хахаххха много заетия кмет вече няма време за вас глупци, ще си спомняте за времето когато кмета ви приемаше и до колкото можеше решаваше проблемите ви ама вече е късно.ЖАЛ ми е за вас съграждани мои ама така ви се пада нали сте Гербаджии (опс: Каридковджии)
29.
до герб
08.12.2011 12:15:27
2
33
На тъпачките гербаджийки им дадаха службички и обещания не да дремят в бесове.Тук вече всички им видяхме кухите кратуни ,да не се напъват повече. Но ,за да работиш не е достатъчно да имаш дебел задник ,мазни сланини или диплома от БУ,трябва акъл ,интелект и добри намерения. Злобата я оставете в Ургари ,Бродилово,Фазаново и там откъдето сте всички .Пълни сте посмешища!
28.
grajdanka
07.12.2011 15:29:51
3
5
Насеее,Насе,какво ти трябваше да се водиш по акъла на приятеля ти! За кво ти беше да ставаш КМЕТ.Васко обира овациите и си избива комплексите на твой гръб сега.Дано се осетиш обаче.Тези двете новичките,нищо незнаещите маникенки само те излагат.Целият град ви се присмива за избора---МЕНТАНА-булката,СОЛОВЕЙКА-булката и цтарата курва-БАНЕВИЧКА. МАХАЙ ги час по-скоро! Голям резил са!
27.
СРАМ
07.12.2011 14:38:05
2
5
Наскоооо Наско за кво ти беше тоя пост да те пита някой, да се подлъжеш по гайдата на авера ти с черна кола и простовата глава . Иначе ти не си лошо момче това си личи по малоумната ти физиономия, дано по-скоро се осъзнаеш че не ти е мястото в кметството. Ти така или иначе работиш за Каридков поне стани зидаро-кофражист та поне занаят научиш! ! А колкото до хората назначени в кметството ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО КАМЪНИ ДА ХВЪРЛЯ (както е казал поета) като ги почнеш от една мърла Юлия дето освен кафе друго не знае да прави до мамин Гого който няма мнение за нищо а гледа майка си в очите какво ще му каже да прави (надявам се не и в първата му брачна нощ) та до това рядкото глупавото на Мими ТЪПОТО още по-глупавия брат Мишо .
26.
елати ни вижте !!!
06.12.2011 19:31:59
1
9
Сега дойде ден за разплата БЕЗДУШНИЦИ , циганите се продадоха за пари а вие ? Избрахте лакейчето Наско сега ще ви ебе 4 години (че и повече ) Васко успех и дано господ пази този иначе красив град от тия чумавите Гербаджии...
25.
anonimen
06.12.2011 18:44:59
1
9
ало лапчев и компания къде сте, вече ви е гнус от циганите а . те не ви трябват нали. вече си свършиха работата , а вие по маниера на б. борисов се скрихте. ЛАПЧЕВ ВЕРНО Е ЧЕ ПРИЛИЧАШ НА МОНА ЛИЗА, РАЗЛИКАТА Е ЧЕ НЕ СИ НАРИСУВАН ОТ ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ И СКОРО ЩЕ УСЕТИШ ГНЕВА НА ИЗЛЪГАНИТЕ.
24.
capone bg
03.12.2011 22:00:56
2
5
seirdjia-parvo se nau4i da pisheh gramotno,i togava komentirai, i pishi kritiki za kogoto i da e,i mejdu drugoto znam koi si,i badi jiv i zdrav:)
23.
anonimen
03.12.2011 18:45:08
3
9
хора осазнаите се тези които ни управляват наистина са недоразумения вие гласувате за хора които не знаят къде се намират камол да управляват. А на кмета , кмете лъжата не е качество , а е порок. Ама това е вашия стил на управление
22.
ВАЗОВ
02.12.2011 22:31:40
4
9
БРАВО НА КОЛЕГАТА БОТЕВ КАК ДОБРЕ ГО Е ИЗМИСЛИЛ!
21.
BOTEV
02.12.2011 22:27:21
2
15
Кой не знае Васил Войвода кой не слушал за него?Ахтополци излъгани или царевци прецакани?Циганин в гората или пък клети строители!!Поведе си Васко дружина и страшен стана хайдутин за добрите хора ала за роми и другари от ГЕРБ крило бе Васко войвода!Затуй говорим за него от Резово до Лозенец! Един бе за нас Васко един на цялата община един на вярна дружина ГЕРБАДЖИЙСКА!!!!!!!!!!!!!!!!
20.
BOTEV
02.12.2011 22:15:04
3
6
Че на нас Васе ни додя твоите глупости да слушаме!!А ние само да теглиме и кахъри черни да имаме! Тъжно ни е васе жално ни еала не бой се ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!!Ние носим сърца големи но тегло не търпим!Блазе ти как умееш да мъстиш на добрия лошо да правиш на невинния с нож по главата!
19.
BOTEV
02.12.2011 22:08:10
2
12
Я надуйте АХТОПОЛЦИ сирената след нея всички да викнете да възтанете срещу управата власта- ВАСИЛ страшен хайдутин ВАСИЛ страшен мошеник син на Гошо Каридков!Да чуят стари и млади по градове и села и юнаци ГЕРБАДЖИИ какъв е син майка раждала учителска маука юнашка!
18.
МАДАМ ФИФИ
02.12.2011 15:31:24
4
5
до сиирджията
научете се на правопис и тогава критикувайте....!!!
17.
аз
01.12.2011 21:05:52
7
7
Браво на Ахтопол,дойде дълго очакваната промяна.Успех на новоизбрания кмет и неговия екип,смело напред,работете за града- той заслужава ,защото от едно прекрасно градче, се бе превърнало на изоставено село.
16.
grajdanka
29.11.2011 20:56:06
6
16
Елате ни на гости! Елате в Ахтопол! Елате и ни вижте,кой ще ни управлява! Хората, които най-много се вихриха по изборите вече получиха своите възмездия. Снахата на Ментана. Вече е на пост. Ще получи и жилище, защото в този коптор, където живеят трудно се влиза. Соловейковата булка-в училище не се справи, а в кметството как ли??! По улиците дефилерат и две маниканки-млада ромка и дърта изтрита българка. Позната стара муцунка с голямо палто и екстровагантни капели. Колко са вживяни всички, а колко много им се присмиват гражданите!!!! Голям резил за управата ни!!!
15.
GRAJDANIN
29.11.2011 20:44:49
2
0
еееее
14.
за Ахтопол
26.11.2011 20:48:55
5
3
Ако това ,което пише за Ахтопол е вярно-много жалко.
13.
до10
25.11.2011 17:42:29
12
5
Щото старият кмет не лапа,а с него и всички негови хора, сега виж ти изненада префасонираха се в защитници на правдата,разбирай тяхната истина не на обикновените хора
12.
до 10
25.11.2011 17:34:13
11
2
Умните и кадърни хора=явно му пречат !
А кой е доказал,че работещият там е умен,че и кадърен,та нали и той е комунистическо протеже,пък ако е толкова кадърен ще го покаже с действия не като се крие зад полата на баба си,ами ще се захване да работи по мъжки,а не в службица по-подходяща за жени
11.
seirdjia
25.11.2011 14:07:13
8
10
сеир сеир новоизлюпените управляващи се обградиха със страхотна компания.недоучили и малограмотни недоразумения ама верни на партията герб .ето в кметство ахтопол както следва главен финансист някоя си красимира бъдеща ментова снаха,която да даде акъл на бчдешия си съпръг как да си завърши къщата а не да живеят всичките в кочур и тя с тях.снахата на славея, тя нали е от добро семеиство все капацитети начело със златимирчо тя заслужава милата. мария банева новата стара муцуна супер това е за десерт на циганите и на каритков старши.има и юристчна които му трябва стаж що да не е в кметство ахтопол. да не забравят слатинка и маика и ваня те заслужават ама да ги питат първо какво образувание имат,може би висше. по важното е яе всички са одобрени от в. каридков и неговата метреса доника. честито на компанията само сте за наи клб ,хаиде на чалгата там ви виждам нали исобственика на плажа е с вас ихууууу
10.
закрит ТИЦ Царево
25.11.2011 09:44:10
2
23
‎...няма вече ТИЦ=има една голяма тръба...: от Бургас до Александрополис.Туризмът тук е с чудесни перспективи: герберските музиканти излизат с нов уникален туристически продукт = разходка : "По пътя на тръбата" с крайна точка Силистар и панорамен изглед към новата нефтена платформа.На всички престрашили се туристи - ще бъдат оборудвани със специално противoзащитно облекло и ще им бъде предоставена по една кофичка кисело мляко за безопасен и весел вид.За по претенциозните туристи=2 кофички с кисело мляко и разходка до новата Атомна Електроцентрала на няколко километра от Резово.
На кмета Лапчев не му е нужен туризъм,нужно му е да лапа:)

Умните и кадърни хора=явно му пречат ! Предстоят далавери все пак.


В новата структура на общината,непубликувана никъде - по последни слухове ...Евгени Николов-зъболекар=ще управлява новото звено "Култура,тур и тикви".
9.
ПЕТКО
21.11.2011 13:15:44
3
5
кмета се е облякъл като абитурент, до вчера горски днес денди честито. дано поне е оправен.
8.
ПРИМОРСКИ
21.11.2011 09:35:08
2
5
Браво на ОС Царево - преглътнахте различията и в комисиите ви има от всички партии. Отново стана ясно, че Приморско и да ви гонят няма да ви стигнат.
7.
jdkdyks
20.11.2011 23:43:05
4
26
нищо ново,все стари и изтъркани кадри.конярова,раина- финансист смях,каридков, костадинов- кмета в сянка.това ли е промяната,срам ме е че гласувах за вас.много жалко.
6.
ЦАРЕВО
20.11.2011 17:16:24
6
10
пълен цирк
5.
питам само
19.11.2011 21:39:20
1
2
абе да няма някака договорка?
4.
!!!
19.11.2011 21:33:38
4
7
това е голяма грешка но ще се усетят по- късничко, не знаят ли поговорката за змия в пазвата тия???
3.
bravo
19.11.2011 20:34:06
4
8
bravo na Carevo , GERB se opitva da postigne razbiratelstvo v imeto na Obstinata , za razlika ot Gerbadjiiski ko4uri v Primorsko , koito se samozabraviha i se pomisliha za edinstveni , znaesti i mojesti - typaci !
2.
Страничен
19.11.2011 18:03:21
8
15
Нали затова е тази раздута структура,за да се вредят всички ,на които са обещани службички!"Пази,боже,сляпо да прогледа"!
1.
мислещ
19.11.2011 17:50:28
3
5
това значи ли , че в Царево почнаха да се кротват? Едните да престанат да хвърчат във висините, а другите да се примирят, че няма да управляват доживот? А кой ли ще са новите лица, доколкото се чува наплива е голям
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Дълго право хоро се завихри в двора на икономическата гимназия, абитуриентите показаха завидни знания по народни танци Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивалът премина под патронажа на проф. д-р Христо Бозов, ректор на университета Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. 100 Кила също влезе в клуба на образованите, завърши гимназия на 37 Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Пострадалият дължал пари на извършителя Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес  На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт Национален план за борба с болестта все още липсва Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори