×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руски дронове атакували Румъния? Украинци чакат войски на НАТО да подгонят руснаците


Руски дронове атакували Румъния? Украинци чакат войски на НАТО да подгонят руснаците
Ударите с дронове по дунавските пристанища в Одеска област продължават. Властите в Киев твърдят, че експлозии имало и в съседна Румъния
05 Септември 2023, Вторник, 07:22 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ, снимки: Владимир Соловьев в Telegram и УНiАН

Властите в Букурещ отричат, но украинският външен министър Дмитро Кулеба твърди, че имало доказателства за атаката

Руски дронове, изстреляни срещу цели в Одеска област, вероятно са паднали на територията на Румъния. Украинската информационна агенция УНiАН цитира министъра на външните работи Дмитро Кулеба който коментира, че било безсмислено да се отрича, че безпилотните самолети "Шахед" са навлезли в Румъния. 

„Сега изучават всички аспекти на това, което се е случило. Отрича се, че нещо е паднало там, а ние твърдим авторитетно, с доказателства, че са долетели „Шахид“-ите – безсмислено е да се отрича, защото има снимки за доказателство, че нещо се е случило и е паднало там“, заяви Кулеба.

Междувременно УНiАН разкри, че военните експерти Илка Кучерива и Тарас Жовтенко са коментирали пред телевизионния канал FREEDOM дали ще се активира член 5 от договора на НАТО, според който при атака срещу държава от алианса трябва да се окаже помощ на нападнатата страна с предприемане на незабавни действия.

Според Кучерива и Жовтенко, за да се стигне до изпращането на натовската армия на бойното поле, трябва да са налице няколко неща: Редовните въоръжени сили на страната агресор да стоят зад атаката, действията на редовните сили да бъдат подчинени на стратегическия план, одобрен на най-високото военно ниво на тази страна. 

 

Жовтенко коментира, че руската пропаганда щяла да започне да тръби, че НАТО не може да защити страните членки на военния съюз. 

Украинските граничари съобщиха, че дронове камикадзе са паднали на румънска територия, снимани са дори две детонации, пише УНiАН.

От Румънското министерство на отбраната обаче категорично отричат да са падали руски ракети или дронове на територията на страната. 

Телевизионния водещ Владимир Солавьов от „Русия 1“ пък е публикувал в своя телеграм канал снимки от ударите с дронове по Измаил и Рени. Целта на ударите е да се разруши инфраструктурата на дунавските пристанища и да не осуети възможността за износ на украинско зърно, тъй като с парите от продажбата му властите в Киев купували оръжие. 

 

Междувременно Кулеба изтъкна, че властите в Киев не трябва да се поддават на изнудването на Москва за зърнената сделка.

Коментарът му идва след срещата на руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган, съобщава БТА. 

Двамата лидери се срещнаха в черноморския град Сочи. След повече от три часа преговори обаче те не стигнаха до обещание за подновяване на зърнената сделка. Путин заяви, че Западът трябва да изпълни всички условия на Москва, докато Анкара призова Киев „да направи някои отстъпки”. 

„Дори Русия да обяви официално, че се присъединява към зърнената сделка, това няма да е причина за нас да празнуваме. Като участник в сделката руските власти могат да дърпат конците и да я възпрепятстват по всяко време. Затова Украйна настоява за създаване на алтернативен коридор“, заяви украинският министър.

„Необходимата инфраструктура за тази цел е налична и ние доказахме, че работи. Виждаме също че има държави, които са заинтересовани да ни помогнат да направим този нов коридор стабилен и безопасен. В отношенията между Зеленски и Ердоган има доверие. Убеден съм, че те ще обсъдят подробно разговора и споразумението, ако е постигнато такова с Путин в Сочи”, каза още той. 


В категории: Войната в Украйна


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
47
Коментара по темата
47.
източник: Сара Аштън-Чирило
07.09.2023 11:20:05
0
1
Удивление предизвикват цитати от Флагман на украински източници: знаем, че укpоновините са от тpанcджендъра Сара Аштън-Чирило, която/който е назначен за говорител на ВСУ. Сара Аштън-Чирило някога се е казвала Майкъл Джон Чирило. Тогава той променя пола си и е официално признат за "жена", след като получава съответните документи. Проектът, който Чирило трябва да ръководи, се нарича „Руcия мрази истината“, а основната цел на проекта е „да се противопостави на руската пропаганда“. Флагман обича тpaнджeндъpи, нали?
Това е съобщението от гръцки СМИ, единствено достоверно съобщение (не е от тpaнджeндъpи):
Обрат: Румъния информира НАТО, че е била атакувана от руски Geran-2 – Ще поиска задействане на член 4 на Алианса – Потвърждение WarNews247
Първо потвърдено руско нападение на територията на НАТО! - Изявления на Министерството на външните работи на Румъния
https://warnews247-gr.translate.goog/ektakto-anatropi-i-roumania-enimerose-to-nato-pos-dechtike-rosiki-epithesi-me-geran-2-tha-zitisei-energopoiisi-tou-arthrou-4-tis-symmachias-epivevaiosi-warnews247/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
Има съобщения, че Букурещ ще поиска активирането на член 4 на НАТО, тъй като има повишен риск от повторен руски удар с дрон. Той ще поиска нови военни мерки.
46.
Рон Бургунди
06.09.2023 22:59:20
1
6
до 33 бесния нацист - пич вземи малко да гледаш руските ВЕСТИ...да видиш как се разпада Русия хахах. Ама сте много елементарни това русофобите. Какво ми говориш за демограция бе миндил. Г7 групата сте в не само демографски ами и икономически упадък. Последната новина да те зарадвам е че 2ия град в ЮК фалира (Бирмингам). Толкова сте прости и необразовани че си заслужавате съдбата. Лошотот е че покрай вас ще страдат и други.
45.
Даа
06.09.2023 06:04:13
3
3
Докато чакаха заминаа едни самальоти,един кораб и сега ей тъй доксто чакат пробиха линията на суровикин
44.
Orban
06.09.2023 00:13:46
3
13
След потопа в южното черноморие много наши сънародници останаха без домове, а други освен домовете си, загубиха и близките си :(. Нашите скъпи управляващи се славят, че винаги помагат на хора в нужда, очаквам сънародниците ни да бъдат настанени в 5 звездни хотели и да им се плащат всеки ден разходите, както е при украинците.
43.
Българин
05.09.2023 22:18:52
6
14
Колко са жалки украйнските наркомани и безпомощни няма даима мине номера . Няма да съществува фашиска Украйна вашингтонските наркомани са безпомощни като вас посерковци . Русия е велика сила запада и НАТО загубеха много воиници и офицери русия при необходимост всичкия ще изпепели посерковци тъпи. Ядрена сила няма как да бъде победена помяри
42.
МустафаЕмин
05.09.2023 16:44:48
4
6
Qур за зеленски
41.
Значи
05.09.2023 12:03:53
2
18
Румънците викат - нямаме сестра, обаче бандероКулебата им вика сестра ви е миндил.
40.
До 8
05.09.2023 11:45:57
1
9
А ти къде я прочете тази “достовера” статия бе,промит мозък ?
39.
Ххх
05.09.2023 11:43:48
3
22
Жалък опит на Зеленски и компания,да въвлекат цяла Европа във война! Мръсна сган!
38.
РазбичканОтзад русороб:
05.09.2023 11:27:32
7
2
Амчи ний отдавна воюваме с НАТО и избихме стотици хиляди натовци, даже и мобилизация имаше в България(щот обяснявамв за войните на НАТО, ама кога е имало мобилизация в натовска държава) скачахме до небето щот сми аналРусороби, а не бугари.
Тююююю ич не е лесно да си проооЗ анаалллРусорбшизофреник.
Ей на ся, хем воюваме с НАТО хем коментираме че укрите аха да вкарат НАТО у война.
37.
До 35 NJ
05.09.2023 11:25:43
5
5
Мога ли да ти отговоря вместо него.
Спад има в световен мащаб,вследствие на Коеид19,впоследствие от руската агресия този ефект се мултиплицира и аз на рецесия също в цял свят,включително и в България.Все пак ние се държим учудващо добре ,въпреки непредизвикано спрения газ от Русия,в нарушения на действащ договор.Засегнати са почти всички сектори ,но се държим.В новият бюджет все пак е заложен у малък ръст на иномиката.Ако войната приключи до края на годината,както прогнозира Президент Зеленски,то борсата би реагирала положително .
36.
123
05.09.2023 11:01:41
4
12
Те румънците отричат,но опорките сороски и укрофашистки пишат ли пишат . Една лъжа повторена няколко пъти може да се приеме за истина.
35.
До 33
05.09.2023 10:56:09
5
5
Явно разбираш от история. Я кажи при нас как стоят нещата, спад ли има или ...........? Кажи и икономиката ни как върви. Дай официални данни от чужди международни организации например?
34.
Ха ха
05.09.2023 10:50:38
5
4
И аз бих им дал кремльовските координати, алкашите няма да се усетят и ще изстрелят натам всичките безаналогови кинжали, сатани, посейдони и ирански шахеди. Може дори и нещо гиперзвуково да пратят. Или пък ядерка, кой знае?
33.
Истината е
05.09.2023 10:45:32
7
10
че рашистката империя се разпада от 1917 година насам.
Най-добър показател е демографският. За 106 години населението й е намаляло почти три пъти.
Не е нещо невиждано, османската империя се разпада също толкова дълго.
Ние живеем в последния етап от процеса.
След това ще остане Русия, също както Турция, а империята ще се разчлени на отделни държави.
Нищо страшно, просто История!
32.
Малко история
05.09.2023 10:43:44
6
11
От 1.IX.1939 година до 5.IX.1944 година България не предприема никакви военни действия спрямо Съветския съюз.Нещо повече
, плаща издръжката на дипломатическия му персонал тук , включително храна , осветление , отопление и телефон .
За благодарност подводниците му потопяват български кораби , самолетите му пускат бомби върху български градове , праща подводничари и парашутисти да извършват саботажи и убийства !
Връх на неблагодарността е обявяването на война на Царството !
Тъжен ден ! Добре е , че СеСеСеРе - то умря.
31.
Въй
05.09.2023 10:42:55
10
9
Има и умни рассияни, например военния пилот който се предаде с хеликоптера си. Семейството му беше предварително изтеглено, получи 500 000 $ за хеликоптера и нова самоличност. Само му се наложи да убие другите двама орки от екипажа и да долети до уговореното място.
Даде интервю и пито платено, живее му се.
30.
До 27
05.09.2023 10:41:07
2
7
На Кремъл разбира се !
29.
до Ха ха
05.09.2023 10:38:03
0
4
Ти не си Ха ха. Ти си Хахо.
28.
Горките руснаци
05.09.2023 10:25:37
9
8
Колко още има да патят. Винаги пушечно месо, винаги гладни и скъсани.
27.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.09.2023 10:24:28
7
12
Ако руснаците ви поискат координати за бомбандировка, кои бихте дали ? А - на парламента. Б- на президентството. В.- на американските бази, Г. - на Флагман. Д - на всички изброени по горе
26.
Не ви трябва член 5
05.09.2023 10:17:39
19
14
Румъния и Полша ще стигнат за премазване на руската гмеж. Демилитаризация и денацификация.
25.
Китаец
05.09.2023 10:13:43
15
24
Бой по украинските боклуци. Мръсна сган украинска. Лъжат че са паднали в Румъния дронове от безсилие. Ревът по цял свят тези мърши долни и просят само.Обирайте си мъжете по Европа от България и си ги плащайте на фронта да мрат като мухи. Вън украинските мърши долни от България.
24.
Ей боцманче
05.09.2023 10:13:33
7
9
Философче, ще задействам моя член специално за теб мухахаххахахаха
23.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.09.2023 10:10:51
19
10
Бой бе, огън ! По румънски , по български, все тази. Все фашистки държави. Бой по Сарафово, американските бази. Започвайте ги, ние българите ще ги довършим
22.
Ха ха
05.09.2023 10:01:45
14
10
Съгласен съм, че Русия не е СССР. Бледо копие е на Союз нерушимъй сплотила навеки великая Русь.
И ако не е, защо руските танкове са накичени със съветски знамена?
И защо мелодията на руския химн е същата като на съветския? Открадната е от италианска песен, между другото.
21.
n
05.09.2023 09:47:17
3
12
LAPAITE AMERIKANSKI SAMOLETI A PENSIONERITE STE VI HODIAT GLADNI
20.
този министър
05.09.2023 09:41:25
1
22
си е повярвал,че от неговата уста излизат само безспорни истини и даже не желау да се съобрази с факта,че потърпевшата страна няма претенции,т.е.Румъния не се смята за нападната.Толкова е жалко подобно поведение!
19.
До 13
05.09.2023 09:31:22
16
4
Вартоломей вероятно се информира от достоверни източници и е наясно,че 2014 г Крим бе нападнат вероломно от Пригожин.
18.
До 16.
05.09.2023 09:30:51
3
16
Русия не е СССР!
17.
123
05.09.2023 09:30:30
4
26
Тоя чл. 5, който и Магарев все размахва въобще не означава война, а че всяка държава ще предприеме действия, които смята тя за необходими, включително употребата на въоръжена сила. Демек всяка държава само ще приценява за себе си. Какта казва боцмата за малките държави като България некой няма да се юрне. Действиятя ще се ограничат до даването на няколко Леопарда и самолети и талкоз. Големите няма да хвърлят няродите си в 3СВ
16.
Ха ха
05.09.2023 09:24:58
28
14
Аз си спомням как СССР фалира и престана да съществува. Нямаше нужда Щатите да нападат Союз нерушимъй республик свободнъйх.
Същото се случва и в момента, варят ги на бавен огън.
15.
Сега
05.09.2023 09:04:03
7
23
ако и руснаците отрекат, че в този ден са изпращали дронове в тази посока, ще стане интересно !
Кой ли умишлено ще да е нападнал натовска държава ?!
14.
Боцмана
05.09.2023 09:00:52
7
40
Ако някой си мисли, че прословутия член 5 ще се задейства ей така, без всякакви условности, то наистина е откровен дебил!!
Направо си представих как американците ще се вкарат в ядрена война, примерно заради нас или Румъния, ей така без да измислят стотици причини преди това!
Има ли тук поне едно олигофренче, което да вярва в това??
13.
До 2
05.09.2023 09:00:10
12
34
Вартоломей не се ли сети да осъди и тези, които се правеха , че не виждат какво се случва в Украйна от 2014 до 2022 година и гоненията на рускоезичното население там ?
Май трябваше да осъди и сам-себе си !
12.
До 8
05.09.2023 08:57:07
6
25
Ами имат кого да мобилизират....
Укрите кого ще мобилизират , питам аз ?
11.
?????
05.09.2023 08:49:33
5
42
...войски на НАТО да подгонят руснаците... това вица на деня ли е ?
10.
Шибани хохли
05.09.2023 08:45:48
7
45
Когато укро ц300 падна в Полша и уби двама човека, кво трябваше да стане, Полша да си върне нейната територия от западна украйна ли? Ония помия много искат да въвлекат нато във войната ама слабо.
9.
Е да
05.09.2023 08:39:19
13
43
мисирките без мозъци се хванаха на укрите лъжите! Нацистите искат експанзия на войната щото останаха без армия вече-почти ги избиха -Латвия ,Прибалтика и Полша щели да им връщат наборници избягали! После и нашите ще им ги връщат!
8.
Пригожката
05.09.2023 08:37:28
43
19
Шойгу издаде заповед за мобилизация на още 200 000 руски урода ot 9.9.23. Явно предишните 400 000 не стигнаха.

Къде е статията питам аз?
7.
Чандраян - 3
05.09.2023 08:36:53
37
18
Крадците на перални си го търсят май. Ако се заиграят с Румъния ще се получи най-епичното настъпване на мотика в цялата им богата история....
6.
Отрепани Ганьовци
05.09.2023 08:26:32
2
52
"Руски дронове, изстреляни срещу цели в Одеска област, вероятно са паднали на територията на Румъния"

Това не е целенасочена атака срещу Румъния бе неграмотници, ама статийката да гърми сензационно.
5.
Марк Твен
05.09.2023 08:08:25
12
38
уCRYна уволни военния си министър с което т.нар. "офанзива" приключи. Крим за три дни. През крив макарон.
4.
Р.Радев разеденителнии
05.09.2023 08:02:40
66
18
Позорен представител на президентското представителство в България, който ще се запомни като разеденител на народа.
Позор !
3.
:)
05.09.2023 07:59:49
5
56
Ми отдавна им омръзна та украинците да са прокси, нормално искат енякой друг да набутат в цепията.
2.
Вартоломей
05.09.2023 07:50:46
44
26
Вселенският патриарх ВАРТОЛОМЕЙ:

„Руската инвазия в Украйна е позор. Да, тя е голям срам за тези, които я вдъхновяват и за тези, които продължават пряко или косвено да я оправдават и поддържат. Позор е и за тези, които мълчат, които я търпят, които се правят, че не я виждат. Невинни хора губят живота си всеки ден. Жени и деца са непрекъснато бомбардирани.

Градове и села биват изравнявани със земята. Свещени места биват осквернявани, както се случи наскоро с Преображенския храм в Одеса, който пострада тежко от руски ракетен удар.

Тази война, както всички войни, е нечестива, зла и разрушителна. Не, тя не е „свята“. Тя е разрушителна за всички, преди всичко за Украйна, но и за агресора Русия, за нашия европейски континент, за световната общност, за мира и за нашата цивилизация. Войната трябва да спре веднага!"

04.09.2023г.
1.
Българина
05.09.2023 07:46:01
15
70
Мдамммм, взеха да ритат на умрело укрите май...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори