×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Плевнелиев предупреди ПП: А ако утре Радев стане премиер?


Плевнелиев предупреди ПП: А ако утре Радев стане премиер?
Сега ще направят някакви промени, защото Радев е враг. Ами ако след 3 години Радев вземе властта, попита риторично президентът Плевнелиев
03 Септември 2023, Неделя, 13:19 ч.
Автор: Флагман

Когато се правят конституционни промени, те трябва да бъдат устойчиви във времето, да бъдат балансирани, каза президентът 

Росен Плевнелиев се изказа неласкаво за конституционните промени на ПП-ДБ и желанието им да орежат правомощията на държавния глава. "Когато се правят конституционни промени, те трябва да бъдат устойчиви във времето, да бъдат балансирани. Защото в основата на всичко е балансът между институциите", заяви той.

"Сега ще направят някакви промени, защото Радев е враг. Ами ако след 3 години Радев вземе властта и стане министър-председател? Тогава тези правомощия ще станат негови. Затова не бива да се мисли за личността на един или друг, а да се мисли институционално, какво е добре за държавата", отсече Плевнелиев.

Популистите се захранват от противопоставянето, а не от реалните действия в полза на държавата, като затова, остър бе експрезидентът, няма как да се очаква промяна в поведението на президента Радев.

"Той ще продължи да бъде същия популист. Вие виждате, че той търси биткаджийството. Той се опита това правителство въобще да не се случи, опита се въобще да не им даде мандат. Биткаджийството е неговата игра." Плевнелиев традиционно не спести критики по отношение на президента Румен Радев - след почти 3 години власт в неговите ръце разделението на властите било размито, рекордно било количеството мигранти, минаващи през българо-турската граница и др. "Освен това - нито веднъж държавният глава за последните 6 години не е казал думичката "еврозона". Той не е излязъл политически да каже, че е за влизане в еврозоната. (...) Хората дават оценката (на президента Радев). Аз обикалям цяла България, вчера бях в сърцето на Родопите, на роженските поляни. Да, 110-метровият пилон е там, но и притесненията на хората са там, още по-големи, не виждат перспектива, държавата е дълбоко разделена", продължи с критиките си Росен Плевнелиев, добавяйки още - държавата е задълбала в тежък популизъм, като е време да се даде място на "добро и отговорно управление и на евроатлантическите ценности".

"Във встъпителната си реч в началото на мандата си аз обещах на българските граждани, че ще бъда централен нападател по стратегическите приоритети на държавата. Вижте колко ни липсва сега това. И ако аз бях централен нападател на държавата сега, щях да кажа: Напред! Напред към еврозоната, към Шенген, към една нова фаза на интеграция на България в Европа, обединена и демократична. Няма нищо по-важно от това, особено в момент на тежка геополитическа битка, която решава съдбата на децата на Българя. Виждаме кой накъде бута държавата и кои политици на кои интереси служат.", коментира пред bTV продължаващото напрежение по оста президент-правителство държавният глава в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

По думите на му правителството, добро или лошо, има задачи от "стратегическа важност"."Ако то не ги свърши, не знам дали изобщо ще имаме друг шанс за влизане в еврозоната".


В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
11
Коментара по темата
11.
???
04.09.2023 09:20:19
1
5
Кой е по-голяма мижитурка ? Плевнелиев или Денков ?
10.
Цв
03.09.2023 16:57:10
3
11
Еи? Какво ще стане? Вероятно ще разберем, защото хората са отвратени от сегашното крадливо, лъжливо и нефелно управление!
9.
Въй...
03.09.2023 15:40:17
3
11
Пухльо беше отсвирен от Боко Тиквата за втори президентски мандат. Но Пухльо не му се сърди. Явно е съгласен, че издигането му за първи мандат е било грешка и раболепно обслужва този, който му натъпка шортите в задника. И продължава да "ръси мозък" без да са го питали и да звъни, без да са го натиснали.
8.
До Плевнелиев
03.09.2023 15:05:18
0
14
Ти когато беше президент паметника на маршал Толбухин който беше свален в Бургас през 1990г беше наново поставен в Камчия в деня на независимостта
И ти мълча Ипродължаваш да мълчиш за този позор
7.
Деса с вбмвто от роско
03.09.2023 14:48:54
2
5
Що утре е Плевнюьо
В другиден немой ли
6.
ХХ
03.09.2023 14:12:31
15
8
Какво ревете срещу плевнелиев, про'с''таци неграмотни? 90% гласувате за ЕС, НАТО и евроатлантизма му!
5.
XX
03.09.2023 14:10:52
4
16
плевнелиев завижда... защото той само за едно НИЩО става.
4.
Ако стане премиер
03.09.2023 13:34:10
7
31
ви секнаха половината схеми в държавата, боклуци ненаядени. Всичките ми съученици и приятели избягаха за 15-годишнотото ви управление. Мърши долни! А ти, плювньо, и сега както през целия си мандат имаш вида, харизмата и осанката на наакал се пред дъската ученик, дето си е забравил урока. Нито един президент в новата бг история не сме имали, който да е изглеждал като абсолютна мушната гайда и попикано мушкато, като тебе. Да мълчиш, охлюв с охлюва ти.
3.
Sz
03.09.2023 12:29:25
7
33
А....изпедерастения продажник
изпълзя от клоаката
МАМИЦАТА ТИ БОКЛУК НЕЩАСТЕН
2.
Верно
03.09.2023 12:26:56
12
40
Да направи Румен Радев партия, аз ще гласувам за него и най вероятно много други.
1.
Този
03.09.2023 12:25:36
8
42
На този изобщо не трябва да му дават трибуна да се изказва. Няма право и ясно защо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори