×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На много места кметовете ще останат същите, категоричен е Бойко Борисов


26 Август 2023, Събота, 11:21 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Лидерът на ГЕРБ коментира поскъпването на горивата и коалиционното управление 

"На много места кметовете ще бъдат същите. Виждате как се промени регионът в последните години". Това коментира лидерът нас ГЕРБ Бойко Борисов във врачанското село Лиляче по повод предстоящите местни избори. Той посочи, че кандидати за кметове на ГЕРБ за Враца и Монтана ще бъдат досегашните градоначалници.

"Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки", заяви Борисов, цитиран от Блиц.

„Това се държи на слаб контрол, на монопол или каквото и да го наречете. Аз считам, че тук правителството търпи големи критики, защото това са стотици милиони, източени от джобовете на българите, през нафтата и бензина“, посочи той.

„Докато вие си задавате въпросите – дошъл ли си е, не си ли е дошъл, кой, какво, парите вече три години си заминаха. Вие си ги задавайте, на мен не ми пречат, но в същото време, при тази мека зима се похарчиха над половин милиард за зимно почистване. Това не ви ли тревожи? Сега се ремонтират някакви отсечки, които никой не ги знае къде са и защо точно тях, за стотици милиони“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Хубаво г-н Демерджиев напада вътрешния министър. Да, той заслужава да бъде питан защо и кой го накара да смени областни ръководители на полицейските структури. В момента една партия, еднолично, партията на Промяната, поголовно подменя всичко само с нейни кадри. Кое налага?“, попита бившият премиер.

„Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% - изключвам външно министерство. Разбирам, поголовно се сменят хора. Понеже Демерджиев на няколко пъти подмята за записите, нас също ни тревожат тези записи. Но в началото на тези записи имаше една приказка „ала-бала с президента“. Демерджиев услужливо я прескача. Защото този главен секретар е гласуван от Министерски съвет, в който са били тези хора. Разбира се, че той не се справя“, коментира Борисов.

„Упреците са ми много към управлението. Чакам да мине ваканцията и на 1 септември, като се видим… Защото те използват времето, когато няма парламент, и поголовно сменят. Навсякъде, което не се е коментирало, с кадри и хора само от тях предложени. Дали са проверени, дали не… Но ако това е „сглобката“, не виждам как ще продължим да участваме по този начин в тази сглобка“, заяви той.

По думите му, „сглобката – тази грозна дума“, има смисъл, ако нещо се прави за хората. Иначе хаосът си продължава.

Попитан дали се притеснява от това, че Васил Божков може да стане защитен свидетел, той отговори: „Не, защо? Ние сме направили това, което трябва да защитим интересните на държавата. Видяхте какви лъжи, какви компромати, какви сглобки направиха през тези три години. И нито една вярна. Рано или късно истината възтържествува“.

Относно прекратяването на разследването за снимките с чекмеджето с пари и кюлчета злато, той каза: „Като нямам кюлчета и си държа в нощното шкафче пари? Фалшиви? И две години, защото толкова е разликата между снимките, чистачката един път да не е мръднала нещо по нощното шкафче? Човек става сънен, ще се удари в шкафчето. Цялата тая пропагандна машина… Аз истински се надявам г-н Божков да е дошъл да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме съдебна система. Иначе никакво притеснение, защото от него, от хазарт, от подобни неща… Това, което съм го коментирал, съм го казал и в прокуратурата, на няколко разпита сме били. Считам, че няма какво да добавя по темата“.

Борисов се изказа и убийството на Алексей Петров и как то би се отразило на приемането ни в Шенген: „Преди три години, когато ви говорех за миграция, вие ме гледахте като „Какво ни говориш“. Сега това стана основният проблем. Изпуснаха границата, това е сложен процес. Прав е Радев, когато станах премиер, имаше 30-40 хил. мигранти в България. Тогава се хвърлихме здраво“.

„От пример станахме за подигравка“, подчерта той и припомни, че тогава частта „Организирана престъпност“ е била извадена от преговорите.

„Освен съболезнования към близките. И да се надяваме, както при предишните два атентата, ние задържахме – тогавашните правителства, извършителите. Да пожелаем успех на тези, които разследват, да свършат и този път тази работа“, допълни Борисов.

„Тези агенции, които са много близки до партията на промяната, ни дават 4-5% разлика. Това означава, че повече от сбора на ПП и ДБ“, каза той относно предстоящите местни избори.

Той подчерта, че упреците към правителството са „с добро“. „Хубаво, те ще подменят, буквално казвам, на Радев хората, някои от тях са им били общи. Ние от три години нямаме никой, за да сменят някой от ГЕРБ. При една ротация това така ли трябва да остане? Има разговори, по които трябва да се говори с тези хора“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Той се оплака, че е пътувал ужасно до Враца.

„Всичко, което ремонтират, сега е минимум два пъти по-скъпо от уж корупцията преди три години при ГЕРБ. Цената на „Хемус“ от 1 млрд. е станала 3,3 млрд. Това е от нашите джобове. Три години нищо и така, както предупреждават – 2-3 пъти по-скъпо строителство“, посочи Борисов.  

По думите му, "както е тръгнало", бензинът ще стигне 3 лв., защото "никой не го контролира". "Всички тези милиони - над 100 на месец, отиват в посока Русия. От нашите пари - два пъти бензин", изтъкна той.




5
Коментара по темата
5.
lgbt
27.08.2023 10:47:01
0
1
Липсваха ми на бат бойко простите изречения, пускайте повече интервюта с него
4.
От 13 септември 2019
26.08.2023 18:22:27
0
1
Премиерът Бойко Борисов обяви в Русе, че започва "освежаване" в ГЕРБ. Началото се поставя с кандидатите за кметове, които вече не могат да карат повече от три мандата.

"В сряда им казах – това е последен път, в който пускам кметове повече от трети мандат", разясни премиерът Бойко Борисов на журналистите в Русе в поредното пряко предаване по Фейсбук
3.
Много си противен
26.08.2023 17:21:21
2
4
От къде си толкова сигурен бе тиквун? Ами хората ако са си избрали някой по добър! То и за такива като тебе мястото им е в пандиза. Още като видя мазната ти мутра ми се повдига.
2.
Grinui4kia meriduan
26.08.2023 16:34:42
1
1
Osobejo burgaskiq e nai kompetenten
6toto neznai vav varna li jivei ili negovoto selo moje kompasa ot podarak ot Petio pandira da mu e prevartql na severozapad
1.
Методиев Магнитски
26.08.2023 15:19:55
4
11
Най-некомпетентния, корумпиран и прост премиер който тая държава е имала въобще. Какъвто народа такива и ръководителите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска" Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Рекет пред КАТ: Дай пари или ти съсипвам колата Който откаже да плати - си пати жестоко   Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Защо някои домакини не мият суровото месо преди готвене Всъщност измиването може само да увеличи риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, прибори и повърхности в кухнята Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори