×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новата експертиза на Дебора - средна телесна повреда с временна опасност за живота


Новата експертиза на Дебора - средна телесна повреда с временна опасност за живота
Това може и най-вероятно ще да промени, както обвинението, така и наказанието за обвиняемия Георги Георгиев
20 Август 2023, Неделя, 08:25 ч.
Автор: Флагман.БГ

Обезобразеното момиче все още не излиза от дома си

Новата експертиза за нараняванията на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора е готова. Тя е изготвена от съдебни медици от Пловдив след масов отвод на колегите им от града на липите. Заключението на експертите е, че се касае за нанесена средна телесна повреда с временна опасност за живота, съобщи bTV.

Ученичката бе нападната в края на юни от 26-годишния си приятел Георги Георгиев. Младият мъж, който работеше като охранител в нощно заведение, нанесе 21 прорезни рани с макетен нож на момичето. След като потърсила помощ от съседка, Дебора е транспортирана в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, където е освидетелствана от съдебния медик д-р Теодор Стаматов.

В съдебномедицинската експертиза нараняванията на момичето бяха определени като лека телесна повреда, поради което съдът освободи от ареста нападателя й. След като случаят стана обществено достояние и предизвика масови протести в цялата страна, прокуратура възложи изготвянето на нова съдебномедицинска експертиза.

Според пловдивските медици черепно-мозъчната травма, нанесена на Дебора, е довела до разстройство на здравето, което е било временно опасно за живота. Така опасността ученичката да загуби живота си е била реална, а не предполагаема, а настъпването на смърт или оцеляването са били еднакво възможни. За раните, нанесени на Дебора с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

Експертите от Пловдив считат, че може да се направи заключение, че на Дебора Михайлова е нанесена средна телесна повреда, като това може да промени, както обвинението, така и наказанието за обвиняемия Георги Георгиев. 

Адвокатът на пострадалото момиче Димитър Киров е наясно с новата експертиза, но е предпазлив да коментира, за да не повлияе на предстоящото дело.

"И без това делото е достатъчно сложно. И без това първоначално, според мен, много от възможните доказателства са изпуснати и то непоправимо, и ако на базата на малкото останали започна да правя и авансови коментари, няма да направя услуга на клиентите си", коментира защитникът.

По думите му Дебора все още не излиза от дома си. 

"На този етап не може да се очаква каквото и да е сериозно подобрение. Физическите рани зарастват. Възможно е да има последваща интервенция върху тях, но това ще го кажат лекарите. По отношение на психическото състояние нещата са сложни", обясни Киров.

Според адвоката по наказателно право Димитър Марковски новите данни няма да повлияят на наказанието, което трябва да получи Георгиев. 

"Това няма да доведе до повторно прецизиране на обвинението и повдигане на по-тежка квалификация. Освен ако прокуратурата не прецени промяна в обвинението в посока дали не става въпрос за опит за умишлено убийство", допълни той.


В категории: Темида


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
XX
20.08.2023 15:35:59
1
2
Измислени експертизи... "Временна опасност за живота" -това риба ли е или птица?
13.
брех, много "специалисти" тук бе
20.08.2023 13:28:06
7
6
до #6. олиг0френе, цитат - "За раните, нанесени на Дебора с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето." Обезобразяването е средна телесна повреда - чл.129, ал.1 от НК.
до #8, пациенте на психиатъра, разстройство на здравето е временно опасно за здравето, когато изпаднеш в безсъзнание от нанесените ти в главата юмруци - черепно-мозъчна травма, защото може и да не се "събудиш" - 50/50 % са там нещата. Временно е, защото като се "събудиш", както в случая, вече няма голяма вероятност да "заспиш" завинаги отново от същата травма. Това е в чл.129, ал.2 от НК. В чл.128, ал.2 от НК е казано, че тежка телесна повреда е постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Това например ще е ако в резултат на черепно-мозъчната травма пострадалият получава припадъци за продължителен период от време, от които може да не се "събуди".
до #2, сиганин0, не е лека, а е средна. Предвид описаните увреждания това беше ясно за всеки, който се е занимавал с тази материя.
за останалите, kpeтни, приписващи всичко на някакъв си евроджендъризъм - не, тук няма такъв. Има един самозабравил се психопат и престъпник, който се разхождаше на свобода, благодарение на покровителите си - престъпници в централната и местна власт.
12.
Ах
20.08.2023 11:15:59
2
4
Е, то смеели някой да напише нещо различно. За такава експертизаа съдебен лекар не ви трябва. Питайте куцо, кьораво и сакато да се изкаже и не занимавайте лекарите!
11.
ha-ha
20.08.2023 10:52:38
7
14
пак ли за тая? Половината съпричастни мъже викат пред децата си на партньорките си "аре ма курвооо" а мъжете дето не ходят по фитнеси или са програмисти наричат педали. Иначе са много възмутени и съпричастни от случката и се бият в гърдите как биха му натрошили мутрата.

Жените и те много съпричастни ама си харесват същите боклуци като тоя от снимката щото така им е наложено от чалгията. Аман от лицемерщини и правежи.

Да видим кога ще я наврат Дебито като новата чалга звезда с тъпи статии като "помните ли нарязаната Дебора вижте къде е сега" Да си тури там някъв тъп псевдоним като - Резачката понеже Дебора е заето вече и да пее тъпизми за ножчета и макети примерно-

"Макет за тебе бях - как доверих ти се аз

С ножа наряза ме ти - не мога да спра мойте сълзи

Душата си дадох за теб - ти бучи ме с ножа проклет

Сега друга режеш навярно - но знам че мене искаш брутално"

и други тъпизми от които тия от "нито една повече" и малоумните чалгарки ще изпаднат в делириум и рев и ще ходят да и хвърлят пари и салфетки за да са съпричастни с болката и.
10.
a
20.08.2023 10:36:46
2
4
a какво стана с първата… плика не стигна ли
9.
Ай сиктир
20.08.2023 10:17:54
7
15
айде стига с тая Дебора ве. Някаква татуирана чалгарка мечтаеща за лошия батко. Е намерила си го и кво? Да си падам и аз по садо-мазото и после да рева че някоя строга господарка ме насинила? Квото си търсила си го е намерила какво ни занимават с прости хора. То тоя че не е стока се вижда от километри ама в чалгарската и кратуна е секси и готин. Да си носи последствията от изборите какво занимавате хората с това?
8.
Психиатър
20.08.2023 10:13:27
1
15
" Докторите " съставили новата платена експертиза на Дебора са с постоянен психически проблем и са опасни за обществото. Моля да бъдат хоспитализирани до края на живота си ако не могат да обяснят, що е то " нараняване с постоянна опасност за живота ". Щом има с временна, нека обяснят, кое е с постоянна.
7.
Неграмотни или лобисти?
20.08.2023 09:53:41
0
17
Временна опасност за живота? Че тя всяка опасност за живота, която не води до фатален край е временна! Обаче няма такова понятие като временна опасност. Има опасност за живота. Даже може да се квалифицира като опит за убийство. Абе какво го жалите тоя? Дайте му 10 години, без право на обжалване и да гние в панделата и да размишлява върху това какво е направил!
6.
Извини се бе !
20.08.2023 09:34:57
11
8
Т.е. И СЕГА се казва, че т.нар. 400 шева СА ЛЕКА ТЕЛЕСНА !

Съдебният медик е БИЛ ПРАВ, че нараняванията не са живото застрашаващи и са лека телесна !

Сега вдички с плакатите ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА СЪДЕБНИЯТ МЕДИК изготвил първата експертиза !
5.
Е как ?
20.08.2023 09:23:49
10
13
Е как "черепно-мозъчна" травма, "временно застращаваша живота" ?!?
Поръчкова диагноза !
Дори носа и не е счупен. Вижда се ясно по време на т.нор. и обръщение.
Нито синини. Нищо.

Фактите в този случай са неясни.
И властите все повече бъркат калната вода.
4.
Някой си
20.08.2023 09:23:10
10
11
Съставена разбира се от "правилните" евроатлантически съдебни лекари подкрепящи джендъризма и педофилията и съгласувани със съответното посолство......
3.
Даа
20.08.2023 09:16:06
4
13
Когато непременно се търси осъдителна присъда, делата се пращат в Пловдив. Явно и с експертизите е същата практика.
2.
За една циганка...
20.08.2023 08:56:12
18
12
Когато общественото мнение влияе на съдебния процес, никога няма спрадвеливост. Повредата действително бе лека по законна дефиниция...ама какво му дреме на Ганьо за закони. Дай му зрелища и тричане.

И все пак, оня боклук действително е за затвора.
1.
Сега
20.08.2023 08:37:14
7
20
Да видим дали ще се хилиш пак така нагло и надменно в съда, сега да ти видим насраната физиономия грозна мухахаххахах
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори