Рецепта за хумус с кедрови ядки
Сипете готовия хумус в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с маца, крекери или препечени филийки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
нахут - 100 г (или 225 г от консерва)
кедрови ядки - 50 г
сусамов тахан - 1 с.л.
лимонов сок - 1 - 2 с.л.
чесън - 1 скилидка
зехтин - 3 - 4 с.л.
кимион - 1/2 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
червен пипер - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накиснете нахута във вода за една нощ. След това сварете нахута, обелете го, сложете в блендер и пасирайте за кратко. Прибавете кедровите ядки, тахана, чесъна, лимоновия сок и зехтина и пасирайте до получаването на хомогенна смес.
Добавете към хумуса кимион, солта, черен пипер и разбъркайте. Сипете готовия хумус с кедрови ядки в купа, полейте със зехтина, поръсете с червения пипер и сервирайте с маца, крекери или препечени филийки.
Източник: Gotvach.bg
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене
Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията
Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали
Кабелите от камерите в училищните тоалетни водели директно към кабинета на директора
Прясно или не? Как да разпознаем качественото месо на пазара
По-просперираща ще бъде 2026-година за родените през тези дни
Над $100 милиона за леви екстремисти: защо САЩ обявиха европейски групировки за терористи
Доналд Тръмп обяви пълна блокада на санкционирани петролни танкери от Венецуела
Варненски пожарникари са моделите в благотворителния календар „Герои в сянка“
Шофьор издъхна след мистериозен инцидент в Аксаково
Още седем страни със забрана за пътуване до САЩ
