×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Малтретираш детето и жена си, искат ти развод, а съдът мълчи - вижте поредния брутален случай


Малтретираш детето и жена си, искат ти развод, а съдът мълчи - вижте поредния брутален случай
Повече от 2 години Нина Иванова очаква решението на Районния съд в Пловдив - дали ще може да отгледа достойно болното си дете
04 Август 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Съдът не се произнася, отказва да приеме страната и гледна точка на Нина и сякаш умишлено бави процеса, а привременното попечителство по ирония е присъдено на бащата

Докато обществото и политиците са заети да нищят реалния проблем с насилието над жени, един друг, по-илюзорен и не толкова забележим проблем остава сякаш на заден план. Пасивната агресия, изразяваща се в години наред мъки по бракоразводни дела, подтиквани от домашно насилие, от явно неработеща коректно или работеща в ущърб на жертвите съдебна система.

В редакцията на Флагман по-рано днес пристигна ямболлийката Нина Иванова, за да разкаже и да покаже документално своята потресаваща история.

След като към нея собственият ѝ съпруг проявява агресия, тя решава, че е време за развод след близо 10-годишен брак. Това е трудна, но привидно логична и рационално лесна за постигане първа стъпка към заздравяването на психологичните рани. Но между съпрузите има разделителна линия – 7-годишният им син, който трябва да бъде „поделен” от съда, колкото и грозно да звучи. Оказва се, това е по-сложен процес, отколкото изглежда. Съдът не се произнася, отказва да приеме страната и гледна точка на Нина и сякаш умишлено бави процеса.

„Не мога повече, разберете ме, две години съм по мъките. Искам най-после някой да ми съдейства”. С тези думи започна днес в редакцията на Флагман разказа си Нина. Тя е на 37 години, с две висши образования, магистърска степен по Бизнес администрация. Родителите ѝ са лекари от Ямбол, където тя живее понастоящем, след като се е изнесла от семейната квартира в Пловдив. Съпругът ѝ – Тодор Иванов, е получил привременно попечителство над сина си, въпреки че майката никога не е разпитана и нейната страна не е отчетена по протоколите от делото.

Напук и на всички доказателства за домашно насилие – над Нина и детето ѝ от страна на Тодор, съдът счита за редно да остави 7-годишното при баща си, макар и временно, но и да не се произнася по същинското дело. До днес. И по времето на който въпросният Тодор се изнася от семейната квартира, заживява с друга жена, от която пък, оказва се, има и извънбрачно дете, заченато по време на брака си с Нина. По думите на 37-годишната жена, той не се грижи за детето си, което има нужда от по-специални грижи, тъй като е с установено заболяване. Нещо повече – заради това, че тя търси правата си, той я заплашва, че „не знае с кого си има работа”, че „ще види какво ще стане”. Повече от две години стрес и страх.

Осъдителното решение по делото за домашно насилие
Медицинско с вчерашна дата, описващо състоянието на детето

Ето какво разказа пред Флагман Нина Иванова:

Искам някой да ми обясни как да има превенция на насилието, как децата ни да не се учат и да не следват насилнически модел на възпитание, след като Държавата в лицето на съдебната ни система (в лицето на съдия Георги Димитров от Районен съд-Пловдив) активно е на страната на насилниците.

В бракоразводен процес съм от месец май 2021 г.  В чудесни условия да отглеждам единственото си дете момченце на 7 години.

От 2 години и половина делото стои в Районен Съд без никакво движение... въпреки че бащата изостави детето, оказа се, че има извънбрачна връзка, от която има извънбрачно дете, същият е осъждан два пъти за домашно насилие, притежава оръжие и до този момент по никакъв начин не оказва нито финансова, нито каквато и да било помощ за това дете. Забележете, временните мерки по упражняването на родителски права са дадени именно на него.

Стотици страници документи по делото донесе днес в редакцията на Флагман Нина Иванова

Детето е със смесени специфични разстройства от аутистичния спектър. За пореден път на 4 август ще идват съдебни изпълнители за принудително предаване на детето на бащата. От раждането му до този момент единствено аз и семейството ми се грижим за детето, споделя Нина.

"Освен ежедневните грижи, които полагаме за него, детето посещава логопед и психолог, както и 3 пъти на седмица посещава тенис занимания. Предаване до този момент не е имало, но искам да подчертая, че 3 месеца съм посещавала детска градина заедно с детето! Защото състоянието му се беше влошило до такава степен заради стреса покрай бракоразводното дело, че се напишкваше нощем... Той не иска да прави нищо без мен заради страха баща му да не го вземе и че ще остане без майка.

Този ад, през който всички продължаваме да живеем, не може да бъде разказан в няколко изречения. Материалите по делото са стотици страници. Не знам какво да направя повече, всички институции са запознати и мълчат.

Към настоящия момент след раздялата аз и детето живеем в Ямбол, бащата живее с извънбрачна жена и дете в Пловдив. Делото се гледа в Пловдив, което е много удобно, не мислите ли? Тъй като 2 години няма произнасяне по местна подсъдност, напълно съм наясно с инстанционния контрол.

Въпросът обаче е как да обжалвам, как да стигна до по-горна инстанция, след като първо Районния съд трябва да излезе с решение?! А такова няма вече втора година...

И така привременните мерки стоят и имат изпълнителна сила. Колко удобно", плаче в редакцията на Флагман.бг Нина Иванова. 

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 5
14
Коментара по темата
14.
Да,ама не ! до # 11 Е добре де
05.08.2023 12:13:54
0
1
К'во не виждаш бе? ***Цитат - " От 2 години и .....СЪЩИЯТ Е ОСЪЖДАН ДВА ПЪТИ ЗА ДОМАШНО НАСИЛИЕ,притежава...." ***Не само,че е имало факти,ами и са последвали присъди от тях.Май-май ,логическото ти мислене е останало на ниво детска градина,а да четеш и осмисляш прочетеното за теб е в сферата на научната фантастика !!! А ТИ,когато те погледнат може да кажеш,каквото си искаш,но опитай по този начин фа осъдиш някого ДВА ПЪТИ.А дано,ама надали.
13.
Аман
05.08.2023 10:07:17
0
1
От личните ви драми . Що се занимавате с глупости ами не си живеете живота. Всички са все света вода ненапита , кой знае каква гнус ще излезе ако човек се разрови малко по-сериозно . Всичко сами си го правите. И медиите да спрат , че всички телевизии едно и също . Ама то си е така от панти века , всяко чудо за три дни .
12.
тая адвокат няма ли?
05.08.2023 00:29:01
1
3
Да поиска изменените на привременните мерки. Не е толкова сложно. Обяснява там защо е по-добре детето да е при нея, а не при бащата, например, че той живее с друга жена и не се грижи добре за него. Социалните от Пловдив и Ямбол изготвят социални доклади и съдът ще прецени дали са налице основания да й даде на нея детето, докато свърши делото. Сега, ако бащата се грижи добре за детето, защото има жена, която да му помага - с доведено дете, с което се разбират прекрасно и си играят, не го тормози физически и психически, не го настройва срещу майката и условията при него са по-добри, няма да го дадат на майката много ясно.
11.
Е добре де
04.08.2023 22:23:19
4
6
Е, добре де, аз тук не видях факти за насилие. Бил й казал, че не знаела с кото си има работа.
Аз мога и, когато някой ме погледне лошо, пак да кажа, че ме тормози. И то ще е така, ама нали се сещаме всичи докъде води такъв тип мислене
10.
Prosecutor
04.08.2023 21:57:44
3
7
Почти всяко бракоразводно дело не е приятна ситуация. Трябва да се изслушат гледните точки ми на двамата както и доказателствата за тормоз. Както жени, така и мъже са тормозени и не посягат и търпят именно заради децата. Не трябва да се размиват битовизмите със реалното криминално насилие срещу мъже, жени и деца! Абсолютно съм против една жена да бъде третирана като собственост и слугиня. Но и съм Абсолютно против когато някой при развод настройва детето срещу другия и го манипулира както и да лишава другия родител от среща с детето. Колкото до образите които имат наглостта да сравняват нарасналата публичност на криминални престъпления със Истанбулска конвенция, това са ограничени индивиди със примитивно мислене!
9.
Глупак
04.08.2023 20:56:07
9
5
Пускай я да си ходи при любовника. По добре ще си без нея.
8.
Дааааа
04.08.2023 20:33:18
4
13
Днешните си мислят, че като зарежат старото, ще си живуркат като в приказка с нещо ново. Да ама НЕ. В повечето случаи се провалят. Провалят и децата си
7.
Баровец
04.08.2023 20:28:39
20
9
Чужди двца не гледам ! Въобще не ме интересуват, която и колкото и можеща да е майката. Пари за копелета не давам ! Затова драги ми брантии, като се развеждате, не мислете само за неначесаните си... а и за децата си. Почти винаги ги унищожавате заради необмислените си тъпотии. Те страдат заради вашите празни кратуни. Аз мога само да ви клецам отвреме на време, съпруга си имам.
6.
Жълтопаветен Еврогейпарадчик
04.08.2023 19:46:47
25
11
Бас държа , че всички малтретирани са и ваксинирани или пък са гласували за ОПГерб -ПП- ДБ
5.
Long John Silver
04.08.2023 19:45:53
8
14
свиквайте - скоро ще сте с жени само пред монитора хаха
Даже и проститутките ако не ги накефите ще могат да ви съдят за тормоз ахахаха
4.
Бум на малтретирани
04.08.2023 19:41:09
18
12
Сега е на мода. 99. % са малтретирани.
3.
До 2 Въшлоооо
04.08.2023 19:38:02
20
8
Освен нескопосана манджа, друго не можеш да сипеш. Тази майка с болното дете, кой ще го гледа? Ти ли ма?
2.
Законодателни промени
04.08.2023 19:29:00
8
27
Първо да сипя на малоумника с # 1 - по себе си ли съдиш,изглежда май я караш на Мара Шепова и ще си останеш на нея !!! По темата - нужни са законодателни промени - магистратите да имат срок за произнасяне и той да е адекватен.Ако се получат определен брой забавени дела над въпросния срок - магистратът явно има нужда от почивка и се праща ЕДНА ГОДИНА В НЕПЛАТЕНА ОТПУСКА,Същото да важи и при забавяне дори на един случай неколкократно над определения допустим срок.При втори такъв случай - освен неплатената да защитава наново акредитация.
1.
Ще
04.08.2023 19:08:21
40
8
Ще си останете с вибраторите. Самотни парясани майки с вибратори.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Ето кои са обектите Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България, допълни той Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Чаровната Бетани Хюз и екипът й беше посрещната от зам.-кмета Андрей Николов Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Отличени бяха и призьорите от конкурса в направление "Природо-математическо" Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба Чудото се случило на рождения ден на тв водещата Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Очаква се решаващ сблъсък на национални лидери днес и утре Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Това, което се случва в момента с какаовото зърно, никога преди не е било - пазарът е в паника, посочиха производители и технолози Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Община Царево с подкрепа към инициативата 1 SEA Жената на Веселин Маринов го угои Жената на Веселин Маринов го угои Изпълнителят на „Да се събудиш до мен“ винаги се е грижил за фигурата си, но откакто се събра с Веселина
Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори