Рецепта за хайдари с тиквички и майонеза
Страхотна разядка от турската кухня, която с удоволствие ще опитаме
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички - 3 средно големи
майонеза - 100г
краве сирене - 100 г
извара - 100 г
цедено кисело мляко - 100 г
чесън - 5 - 6 скилидки
люта чушка - 1 - 2 броя (по желание)
копър
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария. Тиквичките измиваме и нарязваме на кубчета. В тиган поставяме зехтин и тиквичките и оставяме да се задушат под капак. След като се задушат, оставяме настрани да изстинат. С вилица ги намачкваме на едри парчета.
През това време слагаме майонезата, натрошеното краве сирене и изварата в купа, прибавяме и цеденото мляко, счуканите скилидки чесън, нарязаните на ситно люти чушки и подправките. Накрая добавяме и готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата.
Източник:Gotvach.bg
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 
															 
															 
															 Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
													
																													 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
																											
													
														 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
													
												
																					 
															 
															 Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										