×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЕС прилича на шампион по бокс, който вече не иска да излезе на ринга, отсече Орбан


23 Юли 2023, Неделя, 09:00 ч.
Автор: Флагман

Орбан изрази надежда, че изборите за Европейски парламент догодина ще укрепят позициите на правителства в ЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес в Румъния, че отварянето на Изток е важно, защото има нужда от „световна икономика, а не от затворен и закостенял Европейски съюз“, предаде агенция Аджерпрес. В реч пред Летен университет в Румъния Орбан също така поднови атаките си срещу това, което нарече „ЛГБТКю офанзива“ на ЕС и заяви, че неговото националистическо правителство ще защитава християнските корени на страната, допълва агенция Ройтерс.

Орбан изрази надежда, че изборите за Европейски парламент догодина ще укрепят позициите на правителства в ЕС, които отхвърлят „федерализма“, представян от Германия и Франция.

ЕС империя ли е или (отделни) нации…Не трябва да си правим илюзии: федералистите се опитват да ни изтласкат, каза Орбан. Той посочи, че „те открито са искали промяна в правителството (през 2022 г.) в Унгария“ и допълни, че сега същото става в Полша, където през есента ще се произведат парламентарни избори.

По думите му равновесието между федералистите и нациите, които не желаят да отстъпят повече правомощия на Брюксел, се е нарушило, когато Великобритания е напуснала блока и сега само Варшава и Будапеща отстояват своите антифедералистки позиции.

Говорейки пред Летния университет в румънския град Бъйле Тушнад, Виктор Орбан каза, че Унгария е наясно, че властта в света е разделена в момента между два полюса, съответно Китай и САЩ, което определя политиката и икономиката по тези координати. Унгарският премиер посочи, че през последните години инвестициите в Унгария идват най-често от Южна Корея, Китай и Япония. По думите му унгарската икономика най-после се е озовала на картата на световния пазар – "33 години след рухването на комунистическата икономическа система“. 

„Вече сме конкурентоспособни навсякъде по света, но се нуждаем от световен пазар, от световна икономика, а не от затворен, закостенял Европейски съюз, в който отново да се превърнем в периферни играчи. Искаме инвестиции, искаме печалба, искаме да укрепим властта си, така че отварянето към Изтока е важно“, заяви Орбан, според превода, предоставен от организаторите, съобщава Аджерпрес.

Унгарският премиер каза, че Китай се е превърнал в „гигантска производствена машина“, която е много по-мощна от другите държави и в сравнение със САЩ, чиято доминация в световната икономика намалява. По думите му в тази ситуация Европейският съюз се чувства "обезпокоен и притиснат в ъгъла" и има основание да се чувства така, тъй като е възприеман като "слаб и богат".

Орбан отбеляза, че ЕС наброява около 400 млн. души и още около 400 млн души, ако се вземе предвид и Западният свят отвъд Океана, а „от другата страна имаме седем милиарда“. По думите му ЕС вижда около себе си „свят, пълен с тревоги, страхове, брутално развитие и безпрецедентно потребление; милиони, които искат да дойдат в Европа“. 

"Днес този страх, това чувство, че сме притиснати в ъгъла, кара нашия Европейски съюз да се движи в посока на затваряне. Той прилича на шампион по бокс, който показва коланите си, но вече не иска да излезе на ринга“, коментира унгарският премиер.

Според него опитът Русия да бъде откъсната от европейската икономика няма да навреди на страната, "защото суровините на Русия ще се купуват от други краища на света". Според Орбан големите европейски компании не искат да се отделят от Русия и "дори не искат да напуснат Русия".




5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
до 2
24.07.2023 07:40:50
0
3
добре го каза.....хахахаха...!!!
4.
Hungary
23.07.2023 17:59:08
0
3
ОРБАН е мръсен лицемер 2личник и измомник ФАЛШИВ защитнек на ХРистянските цености.
Да вземем ца пример Унгария и столицата БУДАПЕЩА от 20 години е ТОП ПОРНО сталицата ва света където се снимат хард порно СЕКС сцени,и филми за възрастни XXL,Penthouse,Hustler,X-hamster,Brazzers
НАЙ-доходната и предпачитана ЖЕНСКА професия от 17-48 год във Будапеща и околноста е СЕКСактриса снимаща филме ца горе изброените компании
Едва унгарка аматьорка от Бузапеща може да ди докала от 2000 € зо 15мин/20мин хилм за връзстни и ако е търсева професионалистка м-у 20.000 €- 50.000€ на месец
Хиледи жителки ва Будапеща упражнявят тази професия а ГОЛЕМИЯ лъжеХрисниявин катик ОРБАН и вествана Полеция ни най-малкоНЕ забравявят а напротив насърчават СЕКСфилмовата индустрия лапайки от %от печбине,облагайки д данъци и насърчавайки филмомите СЕКСактриси за влагат спечеления кеш в прамилните Унгарски банки(калко ХРистиянски как мислите)
Кой е ОРБАН завършил 1997 /98 год суперССЪПия Пемброук Колидж в Оксфорд UK (в омразния капиталистически UK) БЕЗплатно с парите на ужасния капиталист Дьорд СОРОС и неговата подкрепяка LGNT и свободията фондация"Отворено Общество" ебаси наглия лицемер е Орбан не мислите ли по нагъл и 2личен е от БОКО
И м-у друтото Голямия защитнис католис христянин е женен за еврейка-юдеохазарка с ВОЙ-еврейска фамилия LEVI(ЛЕВИ и Коен нодят само вай-върлите и истински еврей васледници ва еврейски първосвещеници кохени баш равини)
Всичките деца на псевдо"християнина" Орбан носят най-еврейски имена САРА,Ракхел,Роза Гашпаар.
Също като големия"християнин"Путин-Шаломович сойто пък омъжи и 2те си дъщери за Еврей руския юзеохазар Шемалов и Холандския еврей Йоритф Фаасен
3.
Га га га гааааа
23.07.2023 14:41:16
2
4
Пълноценна реч на Унгарският президент,представена за жалост пред промита умствено ограничена публика и четатели,които нямат капацитета да осмислят позитивите и да си направи правилните изводи от нея.
2.
Руска подлога
23.07.2023 14:00:18
4
5
Е тоя Орбан, което е жалко,защото народа му страда от политиката му.
1.
Добре
23.07.2023 11:17:30
7
8
Че са Унгария и Полша все още в тоя ЙЕС съюз ,че да има кой да пере шамари на триполовите брюкселски зелки.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори