×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинците загубиха Новоселовское, а експерт обясни кога ще започне мащабното контрананастъпление


Украинците загубиха Новоселовское, а експерт обясни кога ще започне мащабното контрананастъпление
Александър Коваленко коментира, че за да започне мащабното контрананастъпление, трябва да бъдат пробити минните полета, където украинците губят натовските бойни машини
14 Юли 2023, Петък, 07:29 ч.
Автор: Флагман.Бг

Руските сили за сигурност инсталирали шпионски софтуер на украински телефони

Украинските сили за отбрана продължават да се придвижват напред южно от град Бахмут. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анна Маляр, цитирана от украинската информационна агенция УНiАН.

„На южния фланг в посока Бахмут, както и вчера, има настъпление и мощна съпротива на противника“, добавя тя. 

На северния фланг врагът атакува, опитвайки се да си върне загубените позиции, но безуспешно, уверява Маляр.

 

Тя уверява, че Въоръжените сили на Украйна се предвижват на юг от Бахмут, но официална информация да са превзели село Клещеевка няма, а на картата от вчера, която „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ публикува тази нощ, се вижда, че няма никакво предвижване. Руското електронно издание публикува и видеоклипове, на които се вижда как 4 бригада на Луганската народна република унищожават съперника си край селото, за което се водят тежки боеве вече повече от месец.

 

В своя телеграм канал Маляр пише, че руските окупатори продължават да атакуват цели в посока Купянск, Лиман, Авдеевска и Мариинка. Украинските защитници обаче удържат позициите си. Тежките боеве продължават и сега, добавя тя. 

Руският военен анализатор Борис Рожин пък в същото време обяви в своя Телеграм канал, че украинската армия е отстъпила Новоселовское и с това утежнява положението си. Сега окупаторите може да се отправят към Купянск. 

 

Украинският военно-политически наблюдател Александър Коваленко пък обяви пред УНiАН, че мащабно контранастъпление може да започне, след като армията на Киев пробие втората отбранителна линия на противника (б.а. все още не е пробита обаче и първата). Той подчерта, че всичко зависи не само от доставките на оръжие, защото танковете и ракетите няма да решат всички проблеми. 

„Как танк може да ни помогне да се движим през минно поле, ако не разполага с подходящите инженерни средства? Или как ракета може да ни помогне да преминем през същото минно поле, ако унищожи склад с гориво и смазочни материали в тила?“ - каза той в интервю за украинската телевизия TSN. 

 

Експертът обясни, че дори обемът на доставките на гориво да намалее, няма да са по-малко мините на територията, през която трябва да премине пехотата в Запорожието. Според него въпреки това украинските бойци ще успеят да преминат през силно минираната територия на окупаторите и да навлязат във втората линия на противника, която била основна.

"Тогава вече ще има друг проблем. Освен мини и окопи, ще има голям брой артилерия, бойни бронирани машини, танкове и друга техника. Логично е във втората линия на отбрана да започнем да използваме нашите основни ударни групи. Именно там могат да се очакват по-мащабните събития ", добавя Коваленко.

 

Междувременно УНiАН разкри, че руските сили за сигурност тайно инсталират шпионски софтуер на украински смартфони. Става дума за устройствата на лица, преминаващи границата с Руската федерация.

Според Центъра за национална съпротива, софтуерът позволява на руснаците да управляват устройството от разстояние. Също така с помощта на тези програми руските сили за сигурност имат достъп до геолокация и файлове, пише украинското издание.

Има подобни случаи на инсталирани шпионски програми на смартфони на украинци, които са влезли в Руската федерация от страните от Европейския съюз, отбелязват от Центъра за съпротива.

 


В категории: Войната в Украйна


23
Коментара по темата
23.
Бухаха
14.07.2023 14:42:45
8
2
Инсталирали софтуер то туй да не е иво димчев да си инсталира чурката спинозна в мекия задник на Карбовски. Отде софтуер. В мордор ток нямат.
22.
До 20
14.07.2023 11:17:34
17
6
Наясно съм ,че всяка година над 300000 поданици на руската федерация кандидатстват за лотарията "Зелена карта "в САЩ ,неофициално колко са,Господ знае.
Не разбрах коя империя е на глинени крака ?
21.
Оня
14.07.2023 10:34:22
8
19
Оня Путин е ненормален.Ще ги избие всички.Не могат да победят.Тоз плъх Зеленски се направи на хитър.Да вкесе Украйна в нато и да въвлече всички във война.Схема за 1 клас Путин не ебава.Явно.ще ги избие наред.Ако им спрат от сащ помощите с техника и т.н Украйна е загубила войната.Те няма да имат войници накрая
20.
Scrooge McDuck до 18
14.07.2023 10:08:44
6
32
Ти наясно ли си какво става в любимата ти САЩ. Падат мостове, преобръщат се влакове, спират се строежи на тръбопроводи заради безумието на либералите. Тика се джендърство навсякъде от детската градина до армията. В Белия Дом намериха кокаин и набързо прекратиха разследването, защото нямало достатъчно доказателства по които да работят, ами ако беше антракс?! Използва се прокуратурата и ФБР да се разчистват сметки с политически опоненти и да се прикриват техните собствени престъпления. Единственото позитивно нещо е, че немогат да се месят в работата на частните фирми и пазара, въпреки че и там има галеници за държавни поръчки, но основно в сферата на отбраната. Империята е на глинени крака. Да поддържа ниска цена на бензиностанциите Байдън почти е източил стратегическия резерв. Може лесно да го допълни от местните кладенци, но да удисва на акъла на зелените забранява отваряне на нови кладенци. Инфлацията е убийствена. А тук ни управляват техни проксита!
19.
До 17
14.07.2023 09:55:35
30
12
Другарю Дебил,много си прав за корупцията и мафията в Украйна,но това е руZкото наследство,което им остана след раздялата с СССР ,където е извора на корупцията,мафията и КГБ мракобесните чистки на интелегенция, и будни хора.
Тепърва Украйна ще тръгва по пътя на законност,просперитет и част от семейството на ЕС.
18.
До 10
14.07.2023 09:49:41
29
8
Другарю Дебил,имам за държава всяка територия,която е с международно признати граници и самоуправление,за теб незнам .
Съюзниците ни не само,че имат нужда от силна България,но го показват чрез многобройните си политика за насърчаване на икономиката ката не,изразявайки ги в десетки милиарди Евро за инфраструктура,образование,здравеопазване,екология,социални дейности и мн други.Друг е въпросът,че много се открадна от децата и внуците на комунистическия режим,които се оказаха или на важни постове в държавата ,или бизнесмени.
Колкото до чужди войски,моли се САЩ да направят база в България,защото няма по-добър стопер от това за кръвожадната червена армия на Кремъл.
Факт е,че много млади хора напускат държавата,прокудени от корупция,шуробаджанащина и ниски доходи-все наследени белези от руския модел на управление,все още на мода у нас.Теоърва започваме да се отръскваме от РуZката зависимост с всичките и "екстри",което е светлина в тунела.
17.
До 1
14.07.2023 09:45:53
4
28
Ти въобще имаше ли си представа в Украйна преди войната за каква корупция и мафия е ставало въпрос?
Изключително дезинформиран тъпанар си!
16.
Сь
14.07.2023 09:36:28
9
23
НА 31 февруари
УКРАИНСКИ ФАШИСТИ МРЪСНИ
СЛАВА РОССИИ
15.
Xxx
14.07.2023 09:25:29
5
19
Ми те САЩ им дадоха срок до ноември!Ако няма резултати,спират помощите!
14.
паткан
14.07.2023 09:07:26
4
31
Ще започне на кукуво лято.
Но в едно съм сигурен - ще има не една мръсна провокация от тяхна страна , в която ще умрат хора.
Инвеститорите им от BlackRock въобще не се интересуват от живота на хората.
13.
факт
14.07.2023 09:07:02
4
16
Да се чете мащабно контраотстъпление!
12.
до 9
14.07.2023 08:58:20
7
24
Наполеоне, ти ли си ?
Пуснаха ли в карлуково интернета ?
Хитлер, при теб в стаята ли е ?
Стойте заедно до визитацията !
И не забравяй хапчетата, че да не дойде пак Вовата !
11.
Ето
14.07.2023 08:56:14
0
9
Това прочетете . И когато го разберете , ще си отговорите на много въпроси.

Сблъсъкът на цивилизациите и преобразуването на световния ред“ Самюъл Хънтингтън.
10.
до 1
14.07.2023 08:53:56
7
35
Ти май не си живял през '80те щом имаш за "държава" това което е днес !

"Съюзниците" ни нямат нужда от силна, многолюдна и икономически развита държава на българите !
НАБИЙ СИ ГО В КУХАТА МАНЕРКА !
НЯМАТ НУЖДА !
Затова и България не се развива ни индустрия, ни енергетика ни се провежда политика за демографско развитие.
Сега ще съсипят окончателно и армията ни и ще ни пратят окупационни войски под формата на "съюзнически" !

България е люпилня за гастарбайтери за Германия и ако се пръкне някой мозък през системите за учебните олимпиади да го открият и вземат.

ЕС ни е ВРАГ !
9.
рашистите
14.07.2023 08:46:38
43
12
са пътници, начело с путлер.
Представете си ги като пътниците на Титаник.
путлерчо изглежда като капитана; същия изумен, невиждащ поглед.
В Хага ще го излекуват от манията му.
Ще му дадат специален оранжев костюм.
Хахахаааа
8.
Ben Wallace
14.07.2023 08:36:39
4
35
Британският министър каза на ZzZеленски "Ние не сме Амазон" хаха
7.
Марк Твен
14.07.2023 08:32:15
7
38
Гледайте в youtube Hindustan times, Tribun Timur или който и да е друг индийски канал. И там ли е пълно с руска пропаганда? Вижте некадърниците от НАТО. Вижте как нацистите проговарят на майчин руски, докато издъхват в минните полета...
6.
Хахахах
14.07.2023 08:26:58
7
51
Широкомащабна контраофанзива ще започне, когато пробият втората отбранителна линия, ама не били пробили още първата ХАХАХХАХАХ Значи накукуво лято!
Офанзива има само в главите на сороспийската робска измет!
5.
До 3
14.07.2023 08:25:46
5
16
Аааа,защото българите не пият,въобще хахаха
4.
Хххх
14.07.2023 08:24:03
12
50
Не могат да минат с танкове през минните полета,затова изпращат жива сила,която става на пехтия!Бахти генералите,между другото това е по идея на САЩ,така щели да накарат руснаците да отстъпят!То и танкове не останаха де. Контра офанзива,няма да има скоро,дори да има,тя ще е безрезултатна.Нищо не превземат украинците,дават страшно много жертви!
3.
До 2
14.07.2023 08:21:29
46
14
ааааа, това е специалитет на ватенките.
Пияни тролове.
Рашисти!
2.
До 1
14.07.2023 08:18:41
12
29
Още можеш, пийни пийни.
1.
За истината и лъжата
14.07.2023 07:56:41
52
18
Не разбрахте ли, че ви МАНИПУЛИРАТ И ЛЪЖАТ ЗА УКРАЙНА???!!!! Всичко за което се борихме 34 години, за да създадем една що-годе нормална държава с чисти и спокойни улици и що-годе нормални пътища а не лунни пейзажи, както беше през 90-те, когато на власт бяха МУТРИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, подпомагани от проруската партия БСП и Виденов Е В РИСК!

ИМАТЕ СВОБОДА НА СЛОВОТО И МИСЛИТЕ, СВОБОДАТА ДА ПЪТУВАТЕ И ТЪРГУВАТЕ С ЦЯЛ СВЯТ ОСВЕН С АВТОРИТАРНИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО СА ПОД САНКЦИИ!!! Когато вярвате на лъжливата КРЕМЪЛСКА пропаганда помагате на престъпниците, които искат да вземат властта отново, КАТО ВЪЛЦИ В ОВЧА КОЖА преоблечени като " патриоти политици", които са толкова долни, че ако вземат властта бате ви Боко, ( който както знаем не е цвете), ще ви се стори като вълшебникът от ОЗ!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори