×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП се предаде без бой в Царево, ГЕРБ оглави общинския съвет


БСП се предаде без бой в Царево, ГЕРБ оглави общинския съвет
Губернаторът Константин Гребенаров поздрави ентусиазирано новия кмет на Царево Георги Лапчев, който пък беше пестелив на усмивки, въпреки препълнената със симпатизанти на ГЕРБ зала на общинския съвет
01 Ноември 2011, Вторник, 13:36 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Видео и снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Водачът на червените Дечо Градев гледаше съкрушен триумфа на Георги Лапчев на тържествената сесия днес

ГЕРБ тотално смачка БСП в Царево днес като демонстрира пълното си надмощие в Общинския съвет по време на първата му тържествена сесия (виж видеоматериала ни). В морската община политическите пристрастия все още не са утихнали и напрежението между представителите на двете основни партии, които бяха опоненти по време на вота, се усещаше осезаемо. Герберите и социалистите пристигнаха поотделно и почти не си размениха дума.  Четиримата от БСП вече бяха влезли в залата, когато в 9,55 към Читалището в центъра на града, където се провеждат сесиите, се отправиха новите управляващи в Царево – кметът Георги Лапчев, заобграден от седмината представители на партията в местния парламент, както и двамата общински съветници от ДСБ – управлявалият общината през 1999-2002 година бивш кмет Георги Костадинов и Мария Конярова. През следващите 4 години се очаква двамата да подкрепят ГЕРБ в общинския съвет, с което мнозинството става 9 членно.

Лапчев приемаше десетки поздравления от съгражданите си, но въпреки това беше пестелив на усмивки. Изглеждаше строго, а церемонията по полагането на клетва на новите кметове на община и населени места, така и на общинските съветници, беше изчистена от помпозни ритуали. Въпреки, че малката зала на читалището беше препълнена с хора, предимно симпатизанти на ГЕРБ, нямаше огромни букети, предназначени за победителите, а Лапчев дори не беше окичен с лъскава огърлица – символ на града. Тържествеността на момента за малко не се наруши от лек гаф на овехтелия касетофон в залата, поради което се забави зазвучаването на химна на РБългария.  Своят поздрав поднесе областният управител Константин Гребенаров, а заместничката му Златина Дукова със задоволство отбеляза стилната визия на представителите на ГЕРБ в общинския съвет. „Много сте хубави. Свършихте си работата много добре”, окуражително им каза тя.


Даниел Скулиев от ГЕРБ (вляво) е новият председател на общинския съвет в Царево, той беше избран без конкуренция
Днешната сесия се водеше отново от Дечо Градев от БСП, който през изминалия мандат, когато управляваше съпартиеца му Петко Арнаудов, беше председател на местния парламент. Този път обаче Градев беше на тази позиция, не защото беше избран на нея, а защото беше най-възрастния общински съветник. Сега неговата партия дори не направи опит да претендира за председателското място и кандидатурата беше само една – тази на юриста Даниел Скулиев от ГЕРБ. Резултатите от тайното гласуване бяха тотално показателни какво ще бъде разположението на силите през следващите 4 години. Бюлетини пуснаха всички 13 общински съветници, от тях 4 бяха недействителни и това бяха гласовете на БСП, а останалите 9 бяха в полза на Скулиев. „В Царево от тук нататък така ще се вземат решенията”, коментираха граждани, присъствали в залата. 

 
Съветниците от БСП са четирима и думата им през следващите 4 години ще се чува трудно
Дечо Градев видимо съкрушен наблюдаваше триумфа на ГЕРБ в местния парламент. На въпрос защо групата му дори не опита да издигне председател, той отговори кратко. „Няма смисъл. Конфигурацията е такава, че щеше да бъде напразно. Видяхте, че ние искахме да имаме член в комисията по избора и това не се получи”, каза Градев. Същевременно служители на общината, работили по време на Петко Арнаудов, притеснено очакват решението на новият кмет Георги Лапчев дали ще останат на работа.

Самият Лапчев каза, че се надява БСП да бъде конструктивна опозиция и че вотът във всички населени места в общината е показал какво искат хората. „Ние не сме реваншисти, не сме хора, които ще уволняват масово. Напротив, ще преценя как работи администрацията, кои сектори трябва да се развият и кои са излишни. Ще направим структура, чиято цел ще е да е работеща”, каза градоначалникът.

 Ето състава на общинския съвет:

ПП „ГЕРБ”

 1. Младен Димитров Бъчваров

 2. Васил Георгиев Каридков

 3. Даниел Стоянов Скулиев

 4. Ангел Георгиев Цигуларов

5. Стела Тодорова Кюмюрджиева

6. Невяна Фешева

7. Даниел Николов

 ПП "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ"

  1. Дечо Градев Градев

  2. Ваня Димитрова Атанасова

  3. Данаил Димитров Балабанов

  4. Радослава Русева Кичукова

 ПП „ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ"

 1. Георги Великов Костадинов

 2. Мария Николова Конярова




В категории: Царево


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
13
Коментара по темата
13.
Пинокио
14.11.2011 00:03:11
1
0
Голямото крадене запозна! :)
12.
Свиленов
03.11.2011 10:58:34
7
9
Честито Лапчев! Благодарение волята и подкрепата на стотици хора,ти си на върха но и се виждаш от всички страни.Бъди последователен и принципен,за да се различаваш от досегашната анархия и безхаберие в управлението на общината.
Знаеш,че много хора в общинската администрация са назначавани по шуро-баджанашкия принцип.Това не го допускай никога!А тях ги отстрани веднага,защото нито отговарят по образователен ценз на заеманата длъжност,нито са свършили някаква работа в името на обществото!
Що се отнася до тези служители,които остават на работа,поискай им,да речем по едно ръкописно "ВИЖДАНЕ". Какви проблеми са се натрупали в техния сектор,как виждат тяхното решаване и най-вече - какви предложения имат за усъвършенствуване на дейността и повишаване на нейната ефективност.Знаеш,че в днешно време на никого не са нужни "мъртви души".
УСПЕХ!
11.
sponge bob
02.11.2011 14:52:51
5
8
Парад на царевските ефета.Много несериозно изглеждат отстрани ,въпреки костюмите...
10.
100
02.11.2011 07:19:01
2
8
100 години напред :) Първият проект ще е за машина на бъдещето . Да се пораздвижи малко Царево .
9.
2
02.11.2011 04:15:33
3
10
Маскен бал.
8.
Айде
02.11.2011 01:28:43
2
13
Айде голямото крадене започна , гледайте сега какво става......
7.
гражданин
01.11.2011 16:49:40
7
5
Къде са шефовете на институциите? Скриха се от срам и страх.Само Мария Николова се престраши. Защо ли......
6.
Бесове
01.11.2011 16:20:41
3
2
До № 5 - Благодарим, грешката е поправена:)))))
5.
ГРЕШКА
01.11.2011 15:56:51
2
3
Атанас Желязков е кмет на гр.Ахтопол, а Мария Василева - на с. Лозенец. Те не са общински съветници, на тяхно място са Невяна Фешева и Даниел Николов
4.
местен
01.11.2011 15:56:15
2
8
Когато фактите говорят и боговете мълчат,това е за победата на ГЕРБ,освен това г-н Лапчев да внимава с подмазвачите около него,а такива в Царево дал господ,защото ако неговото мнение е миродавно с клюкарското,то тогава от него за ръководител не става.По далече от завистниците и клюкарите,по близо до фактическото положение в областа на работата,тогава ще има и положителни резултати.Успех Гошо и ти го желая от сърце даже и още един мандат.
3.
Промяна
01.11.2011 15:07:02
4
8
г-н Градев е сломен , оплаква се , ама помнили той как не даваше думата на 4-ката от предната опозиция ?
Плюс това се съмнявам , че мнозинството от герб ще пренебрегва другарите си от опозиция . Ще им дава думата , да ги видим какво още имат да кажат на хората . Пак някоя червена приказка от 1001 нощ .
Васко Каридков добро изказване направи . Скулиев е подходящ председател . Надявам се и екипа на г-н Лапчев да е интересен и полезен . Успех момчета и момичета !
2.
Промяна
01.11.2011 15:07:02
3
5
г-н Градев е сломен , оплаква се , ама помнили той как не даваше думата на 4-ката от предната опозиция ?
Плюс това се съмнявам , че мнозинството от герб ще пренебрегва другарите си от опозиция . Ще им дава думата , да ги видим какво още имат да кажат на хората . Пак някоя червена приказка от 1001 нощ .
Васко Каридков добро изказване направи . Скулиев е подходящ председател . Надявам се и екипа на г-н Лапчев да е интересен и полезен . Успех момчета и момичета !
1.
balabanof6tini
01.11.2011 14:11:50
3
6
о , този г-н балабанов много уплашено гледа . Беше много ербап преди , той ще е първия предател .
Бягайа мишкоо , крий се .
С този празен поглед ти личи на къде ще я хванеш в ОСъвет Царево .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори