×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Идва ли Зеленски в България?


Идва ли Зеленски в България?
Едно от възможните обяснения за мълчанието са съображения за сигурността на госта
04 Юли 2023, Вторник, 19:56 ч.
Автор: Флагман.бг

Никоя институция не потвърди официално новината

Украинският президент Володимир Зеленски идва на посещение в България в четвъртък, научи "Дневник" от няколко неофициални източници.

Поканата най-вероятно е по линия на правителството, макар че по дипломатически протокол съответното ниво изисква тя да е отправена от президента Румен Радев. Другият вариант е инициативата да идва от украинска страна и да минава през Министерството на външните работи.

Никоя институция не потвърди официално новината. Няма съобщения и в украинските или руските медии, но в България това е в онлайн медии от няколко часа, включително обществената телевизия БНТ, без да се позовават на конкретни източници. Украинското посолство, което "Дневник" попита, също не отговори.

Според Българското национално радио Зеленски е бил поканен от правителството.

Малко след 19:30 ч. от Министерския съвет разпространиха съобщение до медиите, в което уточняват, че не могат да потвърдят информацията за посещението на Зеленски. Преди това от пресцентъра на правителството не отговориха на позвъняванията на "Дневник".

В президентската институция също заявиха, че нямат информация за такава визита.

Изпратен бе и въпрос към Министерството на външните работи, но няма отговор към 18:20 ч. българско време.

Едно от възможните обяснения за мълчанието са съображения за сигурността на госта.

Разговори по темата с украинска страна има поне от около две седмици, като партии в парламента са предлагали програмата на Зеленски да включва посещение и обръщение към Народното събрание, защото България е единствената (заедно с Унгария) държава, пред чиито депутати украинският президент не е говорил, според източник на "Дневник" от управляващото мнозинство.

Обръщение на Зеленски пред Народното събрание бе обсъждано и през октомври миналата година, когато ГЕРБ-СДС внесе такова предложение в деловодството на институцията. На среща преди откриването на 48-ия парламентг обаче такова решение не бе взето.

Сред обсъжданите за предстоящата визита идеи е също така Зеленски да не се среща с президента и изпълнителната власт. Програмата обаче все още не е уточнена и не се знае дали държавният глава Румен Радев ще приеме украинския си колега.

Не са много държавите в Европа и по света, посетени от Зеленски след избухването на войната. Негова визита в България точно преди срещата на лидерите на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс би имала символично значение. На този форум се очаква страните от алианса да обявят някакви гаранции за сигурността и бъдещото членство на Украйна в НАТО. Засега българската официална позиция е подкрепа на стремежа на Киев, но членство - след края на войната.

Първата среща със Зеленски на високо ниво бе при визитата в края на април 2022 г. - около два месеца след началото на руската инвазия - на делегация начело с премиера Кирил Петков. Тогава той обеща да помогне за износ на украинско зърно и говори за купуване на ток от Украйна и евентуално участие на български фирми в следвоенното възстановяване на страната.

Но заради официалната съпротива на коалиционни партньори като БСП за оръжейна помощ за украинската армия не се говореше открито, макар вече да се виждаше необичайна активност на товарни самолети по български летища и експортни сделки за муниции с фирми от Полша и други държави.




От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
44
Коментара по темата
44.
Free Cocaine For Tourist at the White House
06.07.2023 10:20:43
1
2
Междувременно в новините... Безплатен кокаин за туристи в Белия дом (потърсете за Free Cocaine For Tourist at the White House).
Зеления наркоман да ходи до Белия Дом и там да си смърка кокаина с Байдън и синчето му...
43.
RR
06.07.2023 00:02:38
2
0
След Зеленски: И Путин идва в България, ще иде на море и Рожен


ДОНДУКОВ 1 И 1/2 - Поканата на правителството към украинския президент Володимир Зеленски бе последвана от контрапокана на президента към Владимир Путин.

"Правителството се показа като разделител на нацията. Аз съм обединител. Веднага поканих г-н Путив, който с радост откликна, защото самият той се определя като наполовина българин" - сподели Румен Радев.

Очаква се за разлика от Зеленски, който ще бъде тежко охраняван и ще отиде само за кратко да види къде доскоро е работил Гълъб Донев, Путин да остане в България за поне седмица.
Руският държавен глава щял да отседне край Камчия, за да плажува спокойно на руското Черноморие, а сетне дори се очаква да присъства на откриването на пилон Рожен, за да уважи българския национален флаг.

Междувременно стана ясно, че се очаква Зеленски да си тръгне от България с чеиз - първите мобилизирани случайни българи, които ще се влеят в 50-те хиляди гейове в украинската армия, за да братоубийстват.
42.
Европейка
05.07.2023 19:59:26
0
4
Този майка си ли търси в България? Хич дори да не е стъпил у нас! Да ходи при Байдън и Урсула!70 милиарда му дадоха,ама ха де!
41.
руските СМИ
05.07.2023 16:34:34
0
3
Все пак беше добре да се припомни, че който политик се е здрависал със Зеления наркоман, си отива от политиката, нека всички депутати от Народното събрание да се здрависат...
Руските СМИ дават повече информация:
"Каковы «братушки», таков и «мировой лидер»: Болгария ждëт Зеленского"
https://eadaily.com/ru/news/2023/07/05/kakovy-bratushki-takov-i-mirovoy-lider-bolgariya-zhdet-zelenskogo
40.
OK
05.07.2023 14:29:46
1
0
А Вагин кога ?
39.
Курти
05.07.2023 14:26:47
1
0
Ма той още не е влязъл ама някой вече писукат .
38.
Динко от Джамбол
05.07.2023 13:00:27
2
2
Пучин също мой да дойди, ама ши гу арестувам кат мигрант и ще го лиша от рублите по джобовете му. Граждански арест димек.
37.
@@@
05.07.2023 12:39:25
0
8
Eдна шепа хора се противопоставят на цял народ.Българите не ви одобряват политиката,как не разбрахте досега некадърнеци такива.Направете референдум и ще видите резултата,продажници.
36.
ХХ
05.07.2023 10:44:51
1
5
ДО 32

"Не бил получил нито една украинска гривна за работата си... А доларес от чужди служби получавал ли е?" - получавал е три години левове, докато е бил на държавна служба.
35.
Хм
05.07.2023 08:26:53
9
12
Радвам се, че накрая имаме правителство и власт, която започна да мисли. Украйна е единствената страна в света, която може да изгради АЕЦ с тези руски реактори без Росатом. Но малко патоса и приноса на Делян Добрев ми идват в повече. За тези, които не знаят, това е идея, която лансирахме, заедно с професор Нигматулин, преди повече от 10 години, когато Делян Добрев подписваше и прекратяваше поредните допълнения в договора с Росатом, а ГЕРБ се бяха вцепенили в този проект, защото от него имаше корупционни ползи. След това заради него се наложи да платим и преплатим. След това при Теменужка също се дадоха пари - над 20 милиона лева - отново се търсеха стратегически инвеститори. Загуби се време, и пак лично пред нея съм настоявал, че Украйна е единствения вариант. Няма лошо, по-добре късно отколкото никога. Но отново, кога ли тези хора, ще направят нещо професионално, като хората? Сега вдигат гълъбите, с което само мобилизират петата колона. Тези преговори трябваше да се водят дискретно, защото нищо не е сигурно.
Не е работа на Парламента да взема подобни решения, тъй като това е изцяло в прерогатива на изпълнителната власт. Разбирам, че Добрев иска да си сложи червена точка, но с тези "ура" анонси, в сложна материя, където се изисква време да се намери точката на взаимно съприкосновение на интереси. Така създадва прекомерни очаквания, вкарва министъра на енергетиката в бобслея на политическата спешност, а това не е добра изходна позиция за преговори. За толкова години трябваше да се научат поне на това. Освен пряката продажба, има вариант и на инвестиция от наша страна на това оборудване и насрещни договори за доставка на електрическа енергия. Изобщо много варианти и всеки трябва да се оцени.
Но подозирам, че неуморният Добрев бърза да продаде това оборудване за да започне следващата си гранд маневра - нали вече е апологет на АР-1000 - отново, както и с Росатом, скача напред с главата, без да мисли, без професионализъм, урбулешката, само и само да излезе от списъка Магнитски и докаже, че е "голямата работа" в енергетиката.
Подобна беше и идеята за участие на БЕХ в консорциума, който сондира в блока Хан Аспарух - трябваха им на ГЕРБ пет години за да прочетат какво сме предлагали.
Да оставим министъра на енергетиката да си проведе разговорите, да намери нужните рамки и да го освободим от пришпорване, защото депутатите в отделното си качество не могат да нареждат на министъра на енергетиката.
Има и допълнителен елемент - Делян иска да уреди на Бойко среща със Зеленски. Сещате се защо? Зеленски избягва ББ защото го смята за отговорен за изграждането на Турски поток, от който започна войната на Русия срещу Украйна. Трудно се преглъщат тези неща, за това и Делян Добрев бърза.
34.
Тапанарев
05.07.2023 06:46:31
3
20
Ако са го поканили по линия на правителството, то това сигурно е го е направил военният министър Тагарев, който е работил за украинските служби. Не бил получил нито една украинска гривна за работата си... А доларес от чужди служби получавал ли е? А друга валута? Не вярвам да е работил без заплащане
33.
ИВАЙЛО
05.07.2023 06:37:43
1
11
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КВО НИ СТОРИХА https://youtu.be/Ke4xJo9Pukw 2015
32.
Копейкин
05.07.2023 02:06:17
5
10
Ако доди ще му пратя Цомчу да го наплюнчи!
31.
от гръцките СМИ
05.07.2023 00:49:14
0
6
Най-критичните 24 часа от началото на войната: Русия информира хората за предстояща експлозия в АЕЦ Запорожка! (видео)
https://warnews247-gr.translate.goog/oi-pio-krisimes-24-ores-apo-tin-enarxi-tou-polemou-i-rosia-enimeronei-ton-lao-gia-epikeimeni-ekrixi-sto-pyriniko-ergostasio-tis-zaporizia-vid/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
Навлязохме във финалния етап: Военното ръководство на Украйна отиде в АЕЦ "Ровне" - Русия: "Подготвиха мръсна ядрена бомба"
https://warnews247-gr.translate.goog/bikame-sto-teliko-stadio-i-stratiotiki-igesia-tis-oukranias-metevi-ston-pyriniko-stathmo-tou-rivne-rosia-etoimasan-vromiki-pyriniki-vomva/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
30.
атака на ЗАЕЦ до часове
05.07.2023 00:09:14
2
11
Атаката срещу Запорожката АЕЦ е насрочена за утре
По информация от оперативни източници, утре 05.07.2023 г., на тъмно, Въоръжените сили на Украйна ще се опитат да атакуват ЗНПП с помощта на високоточно далекобойно оръжие. Както и безпилотни летателни апарати - камикадзе.
В същото време "Украми" ще пусне боеприпаси, натоварени с радиоактивни отпадъци, извадени от южноукраинската атомна електроцентрала на 03.07.2023 г. от въздушен превозвач до едно от военните летища в южната част на 404.
Резервният план за изхвърляне на радиоактивни вещества, предвижда използването на Tochka OTRK, с бойна глава, пълна с радиоактивни вещества.
Информацията е оповестена публично със съгласието на специалните служби.
https://t.me/RLSsvodka
29.
До 12
04.07.2023 23:14:21
3
27
Изстрадал народ? Зеленски приятел? В youtube ще намериш репортажи,на нашите “не” продажни медии,от 2015та. да видиш колко приятелски народ спрямо България е Украйна.М@м@ ви изтрещяна!
28.
*********
04.07.2023 23:09:23
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
До 3
04.07.2023 23:07:08
3
23
Идва да проси пари и оръжие,тъпанар!
26.
така така
04.07.2023 23:06:44
6
32
Малкото еврейско наркоманче изобщо да не идва в България!!! Тук никой не те харесва наркоман долен... Освен няксква шепа умни и красиви дето само повтарят като папагали Русия Путин и комунизмът и се кълнат в някаква демокрация .. демокрация дето Сталин ако я види ще се върне в гроба с 200 километра умиращ от смях!!!!!
25.
Цв
04.07.2023 22:20:21
4
26
А за какво по-точно ще му козируват нашите утрепани лидери на ПП И ГЕРБ??? А Тагарев, десния солта. к на Зеленски наркото???
24.
УУУУУ
04.07.2023 22:07:55
6
25
Ей сега вече влязохме във войната
23.
Little crazy
04.07.2023 22:05:56
3
17
От ново село е поканата,в колонията НАТО анклавите от Козяк призовават..както е било при римската империя преди-така е и сега на тази територия и този ген
22.
запознат
04.07.2023 21:43:50
7
22
кирчо е договорил да разменим f16 -ките за украинско зърно при това от новата реколта, а и по две украинки на тон безплатно дава еврейския смешник.
21.
Недялков
04.07.2023 21:42:23
7
31
Баси, полицейските кучета на летище София ще откачат като подушат багажа на Зеленски! Ще се увредят бедните животинчета!
20.
да
04.07.2023 21:29:04
2
12
Да поканят Пригожин и Гешев при Зеленски
19.
Dqao mraz s torbata
04.07.2023 21:22:54
1
4
,






Flagaman daje prigojin da pokanqt oficialna ve4erq vav restorana na ge6ef
Haha
18.
До 11
04.07.2023 21:17:23
8
16
ТИ ДС НЕ СИ КОЛЕГА НА НАРКОМАНА ??
ГЛЕДАМ,ЧЕ И ТИ НЯМАШ ВРЪЗКА С
ГЛАВНИЯ МОЗЪК
КРЕТЕН НЕЩАСТЕН И ПОРЪЧКОВ
17.
Sz
04.07.2023 21:15:18
7
35
ТОЗИ ИЗПРДЕРАСТЕН НАРКОМАН
НЕ НИ Е НУЖЕН....
РУСНАЦИТЕ ЩЕ МУ КАЖАТ
КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ ???
ИЗРОД МРЪСЕН
16.
Проста ватенка
04.07.2023 21:14:49
31
16
рСИФИЛИСтичните помияри режат вени от яд и злоба, че един истински герой защитаващ страната си ще дойде в България, хаххах.
Яд ли ви е, че мършата разПУТКин се крие като канален плъх ве русоробски плюнки?
Цял живот нагъзени на ватенките, хахха. Жалкариии!
15.
идва
04.07.2023 21:12:16
4
24
да си прибере куфарите с мангизите.те каптагона вече го изпратиха през бургаската митница.Сега всичкото украинец дето още може да се влачи ще се почустват свръх мотивирани да се подложат на разчленяване.
14.
Пешо Дилъра
04.07.2023 21:01:16
6
29
Володимире, споко, ще има стока от Колумбия. Няма да те оставим така, все пак искаме да видим изцъклените ти очи от първа ръка!
13.
Въх,
04.07.2023 20:57:57
12
17
Късопишковеца със синия венец ще получи инфаркт.
12.
Превъзбудени Дебили ,
04.07.2023 20:57:07
42
10
Знаем,че сте тъпи и не можете да осмислите крехкото си съществуване,но може би сега е момента да замълчите пред болката на един страдащ народ,какъвто е украинския.
Колкото до Президент Зеленски-винаги е добре дошъл в приятелска България.
11.
идиот русофоб
04.07.2023 20:55:45
34
8
Няма да мигна цяла седмица от вълнение! Такава радостна вест! Браво на Тагарев и Бойко Борисов! Червения фатмак радев сега ще умира от яд!

Да живее Украiна!
Да живее САЩ!
Да живее НАТО!
10.
Хайдутин
04.07.2023 20:45:48
14
47
Да ви еба майката предателска. Унищожяване на тези боклуци поканили този цървул наркомански. Линч за вас предатели мръсни еврейски. Слава на Велика Русия. Слава на България.
9.
kvk
04.07.2023 20:40:28
0
17
Флагмани Вие май не сте автори, а само цитирате "ДНЕВНИК".
8.
Стига Толкова
04.07.2023 20:29:03
11
45
НЕ ИСКАМЕ ВОЙНА!!! ДА СЕ МАХАТ ОТ ТУК ВСИЧКИ ФАША- И,, НАХАЛНИ АРОГАНТНИ И ПРОСТИ
7.
всегда готов!
04.07.2023 20:26:14
5
5
Кинжальчик согрев!
Фотки с координаты жду!
Секундичку и приезжу
Приезду фоерверками отметим!!
Двоим Територии почистим! как пицарии!
6.
Tror
04.07.2023 20:24:16
11
39
Браво. Първата натовска държава,която ще обяви война на Русия е България. Тагарев е лимонка на г-н Зеленски. Американския посланик,Зеленски и Тагарев ще правят секс оргия в американскато посолство с пица и кристали.Първо ще се почерпят от прясно сготвено пико и после ще правят тройка на Тагарев. Накрая всички ще свършат на просяка-клошар Зеленски.
5.
Живко кучето
04.07.2023 20:21:26
9
21
Чичо Володимир ела в Бургас. До SPOT. Там си продавам стоката. Ще ме познаеш по кучето. Обещавам че за теб ще се постарая да сготвя нещо специално.
4.
Яя
04.07.2023 20:13:53
9
37
Само не го посрещайте с хляб и сол че ще я изшмърка и да стои далеч от Сливен, че коката вече ще я има за детска дрога
3.
Хахаха
04.07.2023 20:10:54
33
18
Идва ,за да чука насТрани копейки. Костя ти си първия. Да се готви и Цомчо, дето плюе а не гълта.
2.
Каракачанката на Тиквата
04.07.2023 20:09:57
40
15
Зеленски да идва. Добре е дошъл. Бункерният ботоксов плъх да не идва. Да си стой в блатната кочина СССР.
1.
XX
04.07.2023 20:02:29
15
33
Браво!
Дано уреди поне 50000 нашенски евроатлантика за фронта! Българите ще са му благодарни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори