×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пригожин не се отказва, създаде три лагера за армията си в Беларус


Пригожин не се отказва, създаде три лагера за армията си в Беларус
Какви са целите на Евгений Пригожин - остава загадка, но със сигурност крои нещо
04 Юли 2023, Вторник, 21:30 ч.
Автор: Флагман

Президентът Александър Лукашенко потвърди, че наемниците ще започнат да обучават беларуската армия и ще бъдат разположени в бивше военно поделениe

Наемниците от частната армия на Евгений Пригожин "Вагнер" са се установили в лагери в Беларус, съобщи в канала си в Телеграм "Grey Zone", свързана с "музикантите".

"Някои подразделения на група "Вагнер" вече са започнали тренировъчния процес, например отработват танкови маневри и маневри с тежка техника на полигона, разположен на няколко километра на юг, също така отработват щурмови операции под прикритието на артилерията, включително и през нощта", се казва в съобщението.

И се допълва, че в Беларус ще бъдат оборудвани общо три бази на ЧВК. Една от тях е в изоставено военно поделение в село Цил край Осиповичи, Могильовска област, се казва в публикация на "Верстка. Сателитни снимки на базата бяха публикувани от беларуското "Радио Свобода". На тях се виждат палатки и модули за около 8000 бойци. Изданието "Сирена", цитирано от "Важные истории", също публикува снимки от вътрешността на лагера, като автентичността им косвено се потвърждава от "Grey Zone", пише Offnews.bg

Къде точно ще бъдат разположени другите два лагера за наемниците, още не е ясно.

По-рано в чатовете на роднини на бойци от "Вагнер" се появиха съобщения за нов лагер на ЧВК край Барановичи. Към момента няма доказателства, които да потвърждават тези съобщения.

Роднините на наемниците обаче потвърдиха, че техните родственици вече са в Беларус или се готвят да бъдат изпратени там.

"Те са прехвърлени в Беларус, там ще учат и ще се обучават постоянно. Засега няма да участват във военни операции. Като цяло в момента вагнеровците са в отпуск от месец или месец и половина и не участват във военни действия. След седмица ще бъде в Беларус, където ще обучава беларуски военни", каза бащата на един от наемниците.

Братът на един от бойците разказа, че роднината му вече е в Беларус. Но не е докаран там от лагер в Русия, а от военната зона в Украйна.

Роднина на друг вагнеровец съобщи, че нейният роднина е бил изпратен в Беларус днес. "Те ще стоят на границата с Украйна и Полша и ще обучават други", каза тя.

Според жената в края на юни в Беларус е изпратен батальон от наемници (до 950 души). Нейният роднина й казал, че много "музиканти" решили да не ходят в Беларус, а да се върнат в Русия.

В същото време ЧВК "Вагнер" продължава да набира наемници в Русия, въпреки че общностите на формацията в социалните мрежи твърдят, че процесът е спрян поради "временно неучастие" във войната в Украйна и "преместване" в Беларус.

Вербовчик на ЧВК заяви пред журналист на "Важные истории", който се обади в центъра за набиране на персонал под предлог, че иска да се присъедини към формацията, че новобранците все още могат да подпишат договор с групировката.

Възможността за директно присъединяване към ЧВК "Вагнер" все още е затворена за военнослужещите от Министерството на отбраната. Въпреки това, според вербовчика, дори и сега е възможно да се постъпи в зоната на военните действия в Украйна чрез ЧВК, след обучение на полигона в Молкино, Краснодарски край. Африканските и близкоизточните дестинации на "Вагнер" също все още са отворени за новобранци. В момента не се извършва набиране на бойци за Беларус.

След въоръжения метеж на Евгений Пригожин на 23-24 юни Кремъл съобщи, че ръководителят на наемниците ще замине за Беларус.

Президентът Александър Лукашенко потвърди, че наемниците ще започнат да обучават беларуската армия и ще бъдат разположени в бивше военно поделение.

Ръководителят на комисията по отбрана в Думата Андрей Картаполов увери, че след бунта бойците на ЧВК "Вагнер" няма да могат да участват във войната в Украйна, освен ако не подпишат договор с руското министерство на отбраната или друга официална агенция за сигурност.

След съобщенията за разполагането на ЧВК в Беларус украинският президент Володимир Зеленски разпореди на командването на ВСУ да подсили северното направление, опасявайки се от възможни активни действия на наемниците в посока Киев.

 




11
Коментара по темата
11.
до 1 роСИФИЛСтичният ПОМИЯР!
05.07.2023 08:52:01
4
3
Ми то и женати прави "маневри" на още един "фронт", ама тъпър като си мисли, че е вярна, хахахаха. Няма по просто племе от путихофилските мастии. За шепа коейки чудеса правят в тоя нет!
10.
До 3
05.07.2023 08:19:30
3
2
Той е възрожденски Дебил,няма капацитет да те разбере .
9.
Дърт команъз от Хоминтерна
05.07.2023 06:28:19
3
2
Другарю 7 жив да си искам да те целуна по устата както брежнев целуваше живков едно време
8.
Их малей
05.07.2023 06:25:48
7
8
Къде е путьо че се утрепаа да показват двойници . Коги е имало бунт в Русия за цялата и история и метежниците да не са наказани а наградени що най верния гъзолизец на путту не оди у масква а седи у беларус.
И последно някой знае ли между беларус и украйна ако се разруши пътя как се минсва през торфените блата които не пресъхват целогодишно. Като гледате салавьов и скабеева и раьни телеграм разбирачи да не забравите че те са на Ръбльовка ,а не на фронта. А бе къдее кадиров ?
7.
Вазраждане Бургас
05.07.2023 04:38:16
18
8
Победа, от Беларус до Берлин за 3 дни.
Офнюс пишат, 4е властите в Россия са варнали 10те милиарди рубли изети от Пригожин.

Победа, другари!!
Да живеят Пригожин и Путин! Вечна слава!

Вън Балгария от НАТО и ЕС!
6.
Хххх
04.07.2023 23:05:15
4
13
Те си разположиха 45000 армия на границата с Украйна и Полша :)” Със сигурност е намислил нещо” хахах Какво да е намислил,чака заповеди!
5.
XX
04.07.2023 22:28:06
7
15
Рраво на Батката! Най-добрите воъници в света да ти обучават армията е повече от мечта.
4.
До 3
04.07.2023 22:24:00
3
15
Няма да могат защото имаме голяма армия !
3.
До 1
04.07.2023 22:14:07
20
34
На какво се смееш и РАДВАШ? Утре тези изеерги ще дойдат да ни избият барабар с теб и близките ти
2.
Цв
04.07.2023 22:13:03
3
16
Да внимават в Украйна!
1.
хаха
04.07.2023 21:57:32
66
27
Той пича прави маневри и си разполага пандизчиите на още един фронт, а евродебилите си мислиха че напада Москва :))) Няма по просто племе от евроабдалите, каквото някой напише в нета и всичко поемат, на всичко вярват :))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори