×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какви видове застраховки има?


29 Юни 2023, Четвъртък, 10:59 ч.

Има множество видове застраховки, от които бихте могли да черпите ползи

 

В съвременния динамичен живот, който ежедневно изправя хората пред множество предимства и трудности, е важно всеки да използва доказани средства за защита. Един от тях е застраховането, което се явява вид финансова и материална сигурност, както за физически, така и за юридически лица. 

Екипът на Групама Застраховане ви напомня, че има множество видове застраховки, от които бихте могли да черпите ползи, за да се подсигурите срещу настъпването на непредвидени за вас обстоятелства. 

Какви видове застраховки има и какво е характерно за тях? Според обекта на застраховане се разграничават следните задължителни и доброволни застраховки, за които можете да научите подробна информация чрез консултация от представител на застрахователя или онлайн. 

За вас

В тази категория са най-популярните и най-често използваните застраховки. Те касаят вашия собствен живот, здраве и неприкосновеност както на близките ви, така и на притежанията ви. Разграничават се следните видове застрахователни продукти:

  • автомобил – сигурността на автомобила и отговорността на автомобилистите не е само пожелателна, но и задължителна. За да имате право да управлявате МПС на територията на страната, вие трябва да имате валидна полица по “Гражданска отговорност”. Можете да се подсигурите срещу природни бедствия, зловредни деяния и непредвидени ситуации, като застраховате колата си с “Пълно каско”.;

  • дом – ако искате да подсигурите любимия си дом срещу множество щети, като пожари, земетресения, подпочвени води, разместване на земни пластове, наводнения, удари от пътни превозни средства и други, можете да се насочите към имуществено застраховане. Съществуват и комбинирани продукти, които подсигуряват както имуществото, така и живущите в него срещу злополуки. Ако вашето електрозахранване се дължи на фотоволтаични системи, можете да използвате и продукти за тяхното застраховане;

  • пътуване – екскурзиите или работните пътувания в чужди страни понякога могат да бъдат непредвидими. Благодарение на туристическите предложения, като “Помощ при пътуване”, ще можете да подсигурите себе си и своя багаж, а чрез “Отмяна на пътуване” можете да се застраховате, че при промяна на обстоятелствата, всички разходи ще ви бъдат възстановени като обезщетение. Тук се категоризира и медицинското застраховане на чужди лица в България;

  • домашни любимци – този иновативен продукт е за вашите четириноги членове на семейството. Сключвайки тази застраховка, ще получите лечение при нужда в едни от най-доказаните ветеринарни клиники на територията на гр.София.

За повечето продукти можете да се възползвате както за сключване във физическите офиси на застрахователните компании, така и посредством издаването на онлайн застраховки. Някои застраховки могат да се сключват изцяло онлайн, като и документите пристигат директно на имейл. За други доставката е на документите чрез куриер до посочен от вас адрес и плащане при получаване с наложен платеж. 

За вашия бизнес

Освен физическите, юридическите лица също могат да се възползват от финансова защита срещу различни обстоятелства. Ще откриете следните видове застраховки:

  • за работодатели – тук се включва групова рискова застраховка “Живот”, чието основно покритие е при смърт, причинена от злополука или заболяване. Временната неработоспособност също се категоризира към този застрахователен продукт, както и трайно намалена работоспособност. Застрахователен продукт “Злополука” включва изгаряния, нужда от спешна стоматологична помощ, смърт, вследствие на трудова или битова злополука, фрактура и медицински разходи;

  • здравна застраховка за служителите на фирмата – застраховката се сключва от работодател в полза на своите служители с допълнителна възможност за добавяне на членове на техните семейства. Тази застраховка предоставя гъвкавост в избора на покрития и застрахователна премия и осигурява достъп до качествени медицински грижи за служителите.

  • имущество за бизнеса – разграничава се спрямо големината на предприятието. Има предложения както за малки и средни, така и за големи предприятия, които могат да бъдат както производствени, така и непроизводствени. Тук можете да застраховате и фотоволтаичните системи, които използвате като зелени източници на енергия;

  • за товари – при превоз на товари също има рискове, които могат да се включат в покритието на този вид продукт. Такива са: засядане, експлозия, пожар, преобръщане на плавателни съдове и др.

За вашия кредит

Ако имате кредит или искате да се възползвате от отпускане на такъв, е подходящо да се насочите към застраховка за него. Обект на застраховане са притежателите на потребителски, ипотечен, стоков кредит, както и притежателите на кредитна или дебитна карта. Едни от условията, от които можете да се възползвате и да се подсигурите чрез такъв застрахователен продукт, е настъпване на безработица, смърт поради злополука и болест, неработоспособност, вследствие на злополука и заболяване.

За вашите инвестиции и спестявания

Покритите рискове тук са: смърт, вследствие на заболяване или злополука, както и доизживяване до края на договора. При последното обстоятелство, което се води падежиране, вие или определеното от вас лице, ще получите цялата инвестиция, определена по договора.


В категории: Бизнес


Коментари
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Стана ясно какво е състоянието на детето, блъснато до "Родевата къща" в центъра на Бургас Вчера момиченцето бе пометено от товарен автомобил на ул. "Славянска"
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори