×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ясни са и резултатите след матурите за 7 и 10 клас, положението е потресаващо


Ясни са и резултатите след матурите за 7 и 10 клас, положението е потресаващо
Почти 2/3 от учениците се затрудняват да прилагат свойствата на пропорциите, не умеят да разчитат и използват и интерпретират данни
28 Юни 2023, Сряда, 13:16 ч.
Автор: Флагман.БГ

Средните успехи са 55 точки от 100 на изпита по български език и... 35 от 100 по математика

Средният резултат от т. нар. миниматури по български език в седми клас тази година е 55,04 точки, съобщиха от МОН.

Министерството го отчита като подобрение, тъй като миналата година резултатът е бил 53,63 точки.

13 ученици са постигнали максимален бал от 100 точки, 15 ученици – 99,5 точки, 34 ученици имат 99 точки.

По български език и литература седмокласниците се справят най-успешно със задачите с избираем отговор. Повече от 3000 ученици са получили максимални или много близко до максималния брой точки от работата си върху тези задачи. Анализът на резултатите сочи, че умеят да намират и извличат информация от текст. Над 75% от седмокласниците не се затрудняват при определянето на синоними и антоними.

При задачите със свободен отговор най-трудна се е оказала 25. задача. През тази година учениците трябваше да разтълкуват внушенията на стихове от одата „Опълченците на Шипка“ – близо 2/3 от седмокласниците са се затруднили да разтълкуват смисъла на посочените стихове.

През тази година седмокласниците работиха върху разказа „Ева, която расте и се смалява“ и по-голямата част от седмокласниците са се справили с преразказа, като средният брой точки там е 17,8 т от общо 35, предава dnes.bg.

На изпита от националното външно оценяване по български език и литература 181 седмокласници са получили 0 точки. Това са 0,3 % от явилите се ученици.

Средният резултат, постигнат от седмокласниците на националното външно оценяване по математика е 35,29 точки. Той е съизмерим с резултата, постигнат през миналата година.

Максимален резултат от 100 точки имат 262 ученици, а 180 ученици имат 0 точки. Повече от половината ученици успешно се справят със задачите, свързани с пресмятане на числов рационален израз и с решаване на неравенство.

Около 37% от седмокласниците умеят да разграничават простите числа в дадена редица от числа, почти 2/3 от учениците се затрудняват да прилагат свойствата на пропорциите. Учениците имат трудности и при определянето и записването на координатите на симетрична на дадена точка в правоъгълна координатна система. Проблеми има и при разчитането, използването и интерпретирането на данни, представени с текст или диаграма, както и при съставянето на математически модел на реални житейски ситуации и преобразуването му с математически методи и алгоритми.

Двама ученици имат по 100 точки и на двата изпита от националното външно оценяване – български език и литература и математика.

По региони най-добре на изпита по БЕЛ се представят седмокласниците от София-град, Смолян и Варна, а най-ниски са резултатите в Сливен, Ямбол и Кърджали.

Регионите, в които учениците имат постижения от изпита по математика над средните за страната, са София-град, Варна и Бургас. С най-ниски резултати са седмокласниците от регионите Видин, Разград и Сливен.

Резултатите от тези два изпита се използват за кандидатстване в гимназия.

При десетокласниците средният резултат по български език и литература е 49,44 точки, което е с над 6 точки повече в сравнение с предходната година.

51,28% от десетокласниците са получили над 50 точки при работата си върху теста по български език и литература. С максимален брой от 100 точки е един ученик в 10. клас, а 74 ученици – с 0 т. Задачата за създаване на резюме е сред онези, които определено в най-голяма степен са предизвикали затруднения.

По математика десетокласниците са постигнали среден резултат 34,5 т. от максимален брой 100. Резултатът през тази година бележи лек ръст в сравнение с постигнатото през изминалите години. Като цяло учениците в 10. клас по-успешно се справят със задачите с избираем отговор, изискващи прилагането на заучени алгоритми, модели, процедури в познати типични ситуации. Те се затрудняват при решаването на задачи с разширен свободен отговор и при извличане на информация от източник – текст, чертеж, графика или диаграма.

По региони най-добре на изпита по БЕЛ в 10. клас са се справили десетокласниците от София-град, Смолян и Варна, а най-слаби са резултатите в Търговище, Разград и Шумен.

Регионите, в които учениците имат постижения по математика в 10. клас над средните за страната са София-град, Смолян, Кърджали и Варна. С най-ниски резултати са десетокласниците от регионите Враца, Видин и Перник.

Всеки ученик може да се запознае с оценената си изпитна работа на 29, 30 юни и 3 юли 2023 г. Информация за мястото и времето ще да бъде публикувана на сайта на съответното РУО.

 


В категории: Просвета


48
Коментара по темата
48.
калпазани
01.07.2023 00:01:15
1
3
Родителите сами са си виновни. Първо е семейната среда, след това училището. В семействата, в които се държи на образованието и се намира време да се обръща внимание на децата, резулатите са отлични. Има толкова умни деца с потенциал, а родителите им предпочитат да са по кръчмите, с телефоните, да си гледат живота и не им обръщат никакво внимание до степен, че не знаят след завършване какво му се отдава и на къде да се насочи. В това число и родители, които не работят или не е като да нямат време за децата си.
47.
Много е лесно така
28.06.2023 23:28:37
3
12
Тук се прехвърля вина от родители към учители и обратно. Ако детето е читаво и покаже резултати - щото е умно. Ако е мързеливо или глупаво - учителя калпав. Защо в един клас може да има 4 отличници? Той учителят говори на всички в стаята. Оценките на детето ми са много добри в училище и на изпита изкара толкова. От нейните съученици някой имат по-високи, други по-ниски, а завалиите днес си поплакали, защото имали слаб резултат. Е аз сега ви питам, кой е крив и кой е прав. Учителят е бил до тук. Каквото е свършил, свършил. Ама тези деца ще си ги гледаме и ще търсим кой е виновен, щото така е по-лесно.
Благодаря на учителите, а на родителите пожелавам успех на децата! Нека да научим децата да учат, според възможностите си и да не търсим виновни за неуспехите им.
46.
До 44 и 45
28.06.2023 22:05:44
2
15
Не те зная с какво образование си, но никак не ми вдъхваш доверие! Това, което написах по-долу за таблицата е истина! Нашите деца знаят много повече! Много по-напред са! В тези държави образованието не е като при нас- дават им само базова основа! Защо не провериш и в Австрия какъв процент са висшистите?! Много са малко! Постоянно търсят студенти! Защото там изобщо не е приоритет висшето образование, в банки работят със средно! Затова не ги натискат много като при нас! Държавата мисли вместо тях! За икономиката им работят цветът на нацията, затова са богати!
45.
До 42
28.06.2023 21:25:33
3
1
И още нещо- те държавите не печатат пари и не ги берат от дърветата.Не може прости хора ( както твърдите)да имат най- силната икономика в Европа.Противоречите си!Няма как тъпи хора да постигнат това.
44.
До 42
28.06.2023 21:18:02
5
2
Таблицата се учи втори клас като у нас и децата започват да учат от 6г. в първи клас.Тоест учат я дори по- рано.....не ми се спори с радио Ереван- дървени философи бол.
43.
Тревор
28.06.2023 19:50:41
0
7
Чалгата е виновна!
42.
До 41 Бс
28.06.2023 19:04:32
0
16
Не ми давайте за пример образованието в Германия, защото там са по система за бавноразвиващи се! Те с българските деца изобщо не могат да се сравняват и са ниска топка мерило- в 5 клас учат таблицата за умножение! Нашите децата трябва да са умни, че нямаме държава като немците, която да мисли за тях! Като цяло пишете глупости и неверни факти!
41.
Бс
28.06.2023 18:52:14
10
5
В Германия,в нашата община първокласниците завършват на 14.07.Следващата учебна година започва на 25.08 тази година.Същото е и за големите.Априлската и Коледната ваканция са същите.Октомври има ваканция 10 дни(14 със съботи и недели).В България първи клас започват на 15.09 и приключват края на май.Както и да се смята,учебната година в Германия е по- дълга,ваканциите като брой дни са по- малко.Не виждам как една майка би работила на четири или шест часов работен ден в България и колко пари ще получи,както са повечето млади майки в Германия.Самата държава България не предлага достоен живот.Относно бабите-моята баба се пенсионира на 52.Сега майка ми е на 61 и ище не е достигнала пенсионна възраст,за да си гледа внуците.Тъй че злобните киментари са само от служители на въпросната образователна система и нямат нищо общо с реалния живот на хората.
40.
До даващия акъл охлюв 21
28.06.2023 18:49:45
0
4
Ти в къщи нямаш на кой да се правиш на велик ли? Или си склеротирал и никой не те евава за нищо?
Ходи респектирай дядовците и бабите по морската, там ще те разберат. А ако си с проходилка и ти трябва памперс на всеки 30 минути, та не може да излезеш да се правиш на интересен, пиши тук карикатурна мишко!
39.
_nib_
28.06.2023 18:46:00
1
10
Всичко е точно...
Това беше и целта на, въведената в зората на деградацията...пардон-демокрацията,европедегейскоатлантическа булонска система на образование...
Докато не се възстанови старата...училища и вузове ще продължат да бълват стадА гьонове...
Но на наглия мръсен американец му е все едно...Важното е обслужващият го персонал, на окупираната от него територия България,да е нискоинтелигентен и лесно маниполируем.
38.
Като гледам
28.06.2023 18:29:42
0
10
колко неграмотни са някои родители ( оцъствията!!!), те и да искат не могат да помогнат на децата си... Не че правописът е най-важното нещо на този свят, но той си издава общия умствен багаж на притежателя си или по-скоро липсата на такъв... Потвърждава го и агресивният тон. Но същия правопис съм забелязвала в изказванията и на учители...
37.
me
28.06.2023 18:17:05
1
10
Напълно подкрепям 35! Лично съм броил учебните дни, ваканции и т.н. в голяма част от Европа. Факт е, че там имат повече ваканции и неучебни дни. Тук всеки уикенд, празник и т.н. го броят "ваканция". Извиненте, ама 10 дена Коледна ваканция за 6 почивни официални празника! Великден същото. Една пролетна бутнаха зорлем, не знам как се набутаха. Сега ще ревне Денков гения "да почва учебната на 1ви септември и да свършва Юни за всички". И си мислят, че ще променят нещо? Нали гледам, с дете в 6ти клас - всяка година все повече български и математика, а съучениците му все повече не знаят! Избираемите предмети са "български" и "математика". Толкоз, друго няма. И накрая клубове по тоя и оня предмет, щото в час пишат планове по половината предмети. Такова ние е образУванието, Да, с У, щото не образова!
36.
До 35
28.06.2023 18:02:32
7
2
Не искам да издребнявам,но съм броила дните- в България учебната година е по- къса,а на запад имат повече часове за упражнения.Децата се пребират сами,не пишете глупости за социални и т.н.Това са единични случаи.На вас като ви пречат жегите и на нула градуса излизате в дървена ваканция,тук като е минус 10 или всички учат:)!От Унгария на горе 3 месеца зимата в 8 сутринта е тъмно като вечер,но първият час започва в 7.45ч.Но не това е темата.Всеки има мнение и моето за жалолт е,че чужденците не са по- умни,но са много по- съвестни към децата.
35.
Дo 34 (до 32)
28.06.2023 17:16:12
0
11
А на Запад в колко си взимат децата от училище- в 15:30- 16 часа?! И закъснеят ли- яки глоби и сигнал до “Закрила на детето”. Недейте само да пишете избирателно, и ние знаем доста факти! Техните ваканции са по-чести и по повече дни през годината! А не като нас да броят националните празници и уикендите за ваканция, а само една по-дълга лятна! Освен това, училищата ни нямат никакви условия за топло време, климатът при нас е коренно различен! Не се диша още от май месец! Относно бабите- те не са ви длъжни, а и е крайно време да се забрани на пенсионерите да работят! Да сядат и да ви помагат, както бяха нашите родители! “Нищоправене” вероятно правите вие! Погледнете първо себе си, а не коментирайте чуждата работа, че Ганьо си е Ганьо, дори и в Париж!
34.
До 32
28.06.2023 16:58:37
10
5
Не съм съвсем съгласна.Едно време ни гледаха бабите,сега бабите работят.Затова децата са по занимални( изключвам болно амбициозните родители).На мен ми се наложи да работя на смени,за да мога да обръщам внимание на децата.Няма домашна или задача,която не съм обяснила и резултатът беше 3-4 в пети клас.Не може да предаваш урок във вторник и в сряда на контролното да има задачи от вчера,които са все още неразбрани.От първи до четвърти клас учителката работеше с 3-4 ,които разбираха по- лесно,всички други бяха оставени на самотек.Учителят от занималнята гледаше да стане 4 да си ходи,а не да обясни това,което ги затруднява.Сега сме в чужбина и мога да кажа,че тук материалът е по- олекотен,учителят гледа да изравни всички,защото резултатите показват неговата работа.И тук ваканцията е около 40 дни,не 3 месеца като в Бг.Никой не дава заплати за 3 месеца нищо правене- уж били в училище,уж много пишели.Да идат в други сектори да видят как се работи по 10 часа и след това в 8 вечерта се обясняват задачи....
33.
От
28.06.2023 16:32:52
3
5
Вдигай заплатите на даскалите
32.
Трагедия
28.06.2023 16:32:34
7
25
Родителите не са погледнали от малки тези деца! Търсят на кого да ги прехвърлят, какъв по-скъп телефон да им купят, за да не ги занимават и безпокоят! Лятото пак да са в училище, само и само да не ги ангажират! Винаги всички поколения са работили, но са намирали начин и децата им цяло лято си почиваха и спортуваха! Сегашните “не могат”, те не искат да бъдат с децата си! Цяло лято са по занимални- частни или в държавните училища- през Септември малките идват са скапани! Как да искат да учат, като те цяло лято вместо да играят са ги будили и суркали по улиците! Като дойде време- виновни са пак учителите! Ами то не става само да си гледаш кефа и вечер да пиеш ракия, а детето ти да е като патенце в кълчища! На учителите това им е работата- да преподават и изпитват, не да осиновяват деца! Повечето родителите просто не стават! Жалко за децата!
31.
Seaman
28.06.2023 16:20:19
2
9
Искам само да вметна нещо във връзка с морската вода тъй като заради платени статии, човек не може да си каже мнението. Аз съм върл плажаджия от 40 години който обожава Бг черноморието и всички плажове и на север и на юг. По-мръсна, зелена и мазна вода не съм виждал никога юни месец. Водораслите и планктона цъфтят чак през август, преди това водата е синя и прозрачна. Сега на 50 см от брега не мога да видя дъното. Има нещо, дали е от Украйна или не, нямам идея. И днес във Варна сума ти мъртва риба в Черно море....
30.
Родител на седмокласник
28.06.2023 15:48:16
7
21
Не са виновни учителите за слабото представяне на учениците. Всичко идва от вкъщи. Колкото и да сме изморени от работа и ежедневните ни задачи, трябва да обръщаме внимание на децата си! Синът ми е от онези, явно малкото, с висок резултат. За уроци пари не сме давали и никога не е притискан да спи над учебниците. Благодарна съм на учителите му, които успяха да му развият потенциала и го накараха да вярва в себе си. И, повярвайте ми, много малко е нужно на едно дете да се амбицира да учи. Бъдете до децата си, подкрепяйте ги, насърчавайте ги и ще успяват във всичко!
29.
до 23
28.06.2023 15:35:54
4
21
само един въпрос имам - колко пъти си проверил домашната на детето си?
Нали се сещаш, че децата трябва да учат вкъщи? Само че от инстаграм и други подобни не им остава време и после отива неподготвен в училище. Но за сметка на знанията е напълно подготвен с подръчните материали - кенчето редбул или хел, телефона на чина и купона да тече...
28.
ХХ
28.06.2023 15:28:38
0
13
ДО 15

"Директора гледа всякао дете като делегиран бюджет и пари дето може да открадне, от РУО гледат всички тия као успешно покриване на минимум грамотност и образование, което опрадават с поредните спечелени пари по някоя програма, от Министерствата и те само пари и помощи гледат и да пишат бумаги и програми и стратегии и всякакви малоумия!!!" - добре дошли в ЕС.
27.
ХХ
28.06.2023 15:24:19
7
14
Неграмотният, некадърен и мързелив про'стак е злобен и завистлив и вместо да се бори ТОЙ за по-висока заплата иска учителите да са с ниска като неговата... Борисов правилно ви каза, че сте про'с'таци, дето само за мачкане ставате.
ПП. децата са неграмотни и некадърни също като ВАС - родителите им, дето гласувате да ви ДАДАТ "европейска МРЗ", защото ако получавате колкото заслужавате, 100% от вас ще измрете от глад.
Факти.
26.
ХХ
28.06.2023 15:19:48
0
14
Браво, евроинтеграцията върви с пълна сила.
25.
Защо им
28.06.2023 15:09:47
2
18
Се връзвате? Образователната система , МВР и всичко останало в държавния апарат е стъкмистика. Така наречена , бригада остър молив . А относно учителите, не е лъжа ,че има много ,които не са за тази професия. Просто са неграмотни. Но учителя е най-ниското ниво в образованието. От тях нищо не зависи .
24.
градски
28.06.2023 14:53:36
8
28
За награда по-високи заплати на учителите. Куцо и сакато стана учител.. Резултатите са видни.
23.
До 14
28.06.2023 14:47:47
16
14
Родителите отговарят и са виновни за възпитанието, но самара етимология на думата учител показва какво е значението на професията. Децата се пращат на училище, за да бъдат учени на неща, които не знаят. След като не са ги научили, значи учителите са гола вода. Но и те кок знае колко трудно някой ПУЦ са изкласили. Хич да не говоря че имах съученик с тройка по история. След време записа именно история, че там няма кандидати никакви и приемат всичко. От години е учител по история. Смях ме напушва как си преподава уроците. Та...специално за неграмотността на учениците изцяло вината е на учителите. Те са там именно за да ги ограмотят, а не само да пискат, че искат по три-четири бона заплати
22.
Леля Зелка
28.06.2023 14:47:22
7
26
Учителите вместо да реват за заплати, да вземат да платят данък върху парите от частни уроци. Родителите на седмокласниците ще ме разберат чудесно. За уроци в 7 клас отиват едни 4-5 000 лв. и нито един учител не издава документ за тези пари и не плаща данък. НАП да помислят по въпроса
21.
до Учителя
28.06.2023 14:45:19
12
12
Страхотен език, Учителю! Прекрасни епитети използвате за вашите ученици. Наистина си личи уважението и любовта към тях. Предполагам каквото повикало, това се и обадило са вашите взаимоотношения. Спомням си, че навремето имахме учители, които всяваха респект и такива, които бяха обект на подигравки. Онези учители, които обичаха професията си и материала и умееха да го поднесат интересно и разбираемо, бяха уважавани. Другите учители, които само преразказваха учебниците и крещяха по учениците да внимават, отнасяха подигравките. Каквито и да са учениците, те винаги успяват да усетят дали учителят е там заради заплатата или заради призванието си. И между другото, никой не обича шамарите! Та ако ще всявате респект с шамари, по-добре да си намерите някаква друга професия.
20.
...
28.06.2023 14:43:00
1
32
Ужас! Среден успех по математика-35т от 100.. Ами това си е чиста двойка по международните стандарти!
А ако премахнем резултатите на седмокласниците,които се обучават в ПМГ?
Средните точки ще станат и под 30...
Има нещо мнооого сбъркано в цялата система!
19.
До 18
28.06.2023 14:41:59
4
15
Учителите са същи и БУДИТЕЛИ и МОТИВАТОРИ. Ако не притежавате тези качества, по-добре станете МИЛИЦИОНЕР. Ще пречите далеч по-малко.
18.
До 14
28.06.2023 14:37:02
16
22
Те учителите са виновни за всичко! Затова че родителите не са си възпитали децата, които са у дома около 12 часа в денонощието! Учителите са виновни и за това, че децата са глупави!
В отговор на твоята констатация ще ти кажа и следното! Слаби ученици е имало преди 89а, ще има и занапред! Всичко е до 7 годишната възраст, възпитанието у дома и родителите! Учителите са хора и работници, които не са изобретили начин за наливане на знания с фуния!
17.
До 13
28.06.2023 14:35:43
12
16
На матурата не изпитват за възпитание а за това каво вие учителите сте се постарали да дадете на учениците. Не е рабоота на родителите да учат ученици на математика или как се пише есета!!!
Ако не са се интересували от това което преподаваш, ги оставяш да повтарят и това е.
Като закъсняват за час пишеш закъснения! Да си оправят оцъствията както си искат.
Като дойдат дрогирани или пияни, викаш линейка, да ги прегледа лекар! Нека ги поразпита и полиция от къде е дрогата и кой им продаде алкохол. После в твой час никой няма да посмее да влезе дрогиран.
Учителя е в правото си да забрани телефоните в часа си!

Никакав учител не си щом мислиш че с шамари се заучава урок!
16.
До 14
28.06.2023 14:31:36
3
7
И ти много знаеш! Я отвори малко наредби да прочетеш и после давай мнения за критерии за оценка и преминаване в по-горен клас!
15.
До реалиста
28.06.2023 14:31:27
3
34
Пич, явно си много далече от действителността...Сиреч, мечтател!
В училищата в момента е забранено на лигочите и дебилите да се пише ДВЕ
За това вина носят от директор нагоре!
Директора гледа всякао дете като делегиран бюджет и пари дето може да открадне, от РУО гледат всички тия као успешно покриване на минимум грамотност и образование, което опрадават с поредните спечелени пари по някоя програма, от Министерствата и те само пари и помощи гледат и да пишат бумаги и програми и стратегии и всякакви малоумия!!!
И накрая са виновни учителите щото на поредния малоумник, който не може да си напише името без правописна грешка са си позволили лукса да му пишат две двойки...
Знаете ли какво става с такива учители? Директорите им разкатават фамилията по устав! Питайте някой патил. Затова всички идиоти завършват, щото от директор нагоре искат да превърнат България в ТЪПАНАРИЯ!
14.
Реалист
28.06.2023 14:21:13
3
22
На учителите вината е там, че са допуснали да минат в по горен клас ученици с под 50% знания!!!
Правилата са такива тройка се получава само ако си доказал че знаеш 50% от материала!!!
13.
Учител
28.06.2023 14:17:50
13
42
Хубаво набеждавате учителите за всички малоумия на децата си, но НЕ забравяте, че те са в час 40 мин. при нас или 7-8 часа през деня, ако благоволят да влязат в училище и 18 часа при вас!
И през времето когато са в училище се държат така, както вие сте ги възпитали, закъсняват за час, пушат, дрогират се, бият се, а ако седнат на стола зза минути, краката задължително се качват в знак набащина гъзария на чина и се включва джиесема на макс с поредната гнусна чалгария. Иди ги укротявай гаменчетата....
И да, ще ми търсите сметка, че не съм ви изучил лайненцата, ако ми дадете права да им бия два шамара, след поредната псувня към колегите, или след като замерят учителите си с учебници и им вземат принадлежностите...
Или да ги гоня от час, щото сега ми е забранено, след като пърдят, уригват се, викат като изоглавени и всякакви нарушения на дисциплината...
Или след като уринират нарочно в класната, или се самозадоволяват и т.н. извращения на които съм ставал свидетел!
И да, бих обучавал с удоволствие възпитани деца които жадуват за нови знания, нищо, че сега заплатата ми е 1050 лева нето - ЧИСТИ!
12.
така така
28.06.2023 14:16:02
1
40
Важно е родителя да е маняк с хубава кола и да държи сметка на учителя за всичко въпреки че детето е под всякаква критика!Важно е да сме фенове на чеченци и всякакви травестити! Важно е да слушаме циганска музика!! Важно е да не се занимаваме с децата си а да им взимаме таблети и телефони за да не ни занимават и да си зяпат тиктока! Пък това че в училище сме зле не е проблем!!
11.
….
28.06.2023 14:11:03
3
43
Децата на чалга поколението- супер тапири като родителите си! Допуснахте родителите да командват в училище, да вдигат скандали за ЗАСЛУЖЕНИ двойки, да считат, че трябва да са на отглеждане в школата, да търсят сметка на учителите, вместо на децата си, а сега видяхте ли , неуважаеми чалга родители, колко мозък имат децата ви?! Те са същите като вас! Генетиката си е точна наука, няма как да се надскочи!! Простотия до шия!
10.
Зори
28.06.2023 14:10:17
9
31
Голяма част от учителите изпълняват задълженията си проформа, но реват за заплати. Иначе всичко започва от вкъщи, така че отговорността е по равно.
9.
До всички критици на учителите
28.06.2023 14:08:23
16
32
Вие сте неспособни родители с болно его. Повечето от децата ви са невъзпитани и мързеливи. И Господ да слезе от небето не може да научи вашите калпазани, ако те сами не се потрудят.
8.
Митко
28.06.2023 14:04:26
13
27
То пък едни учители....фейсбукъри и инстаграмъри! Каквото им е нивото, такова е и на учениците им! Пълна деградация в образователната система последните 20-30 години и най-лошото е, че няма да се оправят нещата, колелото вече се е завъртяло и едно цяло поколение неграмотници с ценностна система на завършени идиоти вече заемат ръководни постове в институциите!
7.
Читател
28.06.2023 14:04:19
0
37
Сбъркано общество, без идеали, без ценности, без грам логичен разсъдък в празните глави, с претенции до безобразие и чувство за отговорност равно на нула! Това сте вие всички!
6.
1234
28.06.2023 14:03:30
16
38
Показателен е резултатът от работата на вечно ревящите учители, получаващи и пари от частни уроци. Срам за българското образование,славещо се преди години,като едно от най доброто.
5.
пфф аххахах
28.06.2023 14:02:04
13
50
Мда, само учителите са виновни, че детето ти прекарва по 8 часа на ден в тикток/инстаграм/фейсбук, докато слуша Галена и Преслава, Меди и един куп други цигании. Родителите на тия са наборите 80-85, израстнали в зората на демокрацията, закърмени с новите наркотици, мутренски манталитет от ВИС и СИК и сръбски турбо фолк. Кви деца очаквате да възпитат, добави към тва и помията наречена социални мрежи и тва е резултата.
4.
?
28.06.2023 13:59:47
16
41
Продължавайте да вдигате заплатите на "учителите" !!!
3.
Димитър от Бургас
28.06.2023 13:54:31
16
48
Ето го резултата от работата на учителите.За това ли трябва да им се увеличат заплатите?
2.
2
28.06.2023 13:47:35
7
52
Е нищо де! То за инфлуенсър не се иска ни език, ни математика. Половината празни глави ще станат инфлуенсъри, другата половина ще бъдат техни клиенти и ей го на, всичко е точно. А, и да не забравя - увеличете заплатите на даскалите с още 50%. Както виждаме, заслужили са, добре се справят.
1.
Аз
28.06.2023 13:39:56
42
43
ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ГНУСНАТА И
УРОДЛИВА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ....
ПАРДОН ФАШИЗЪМ
КРАВАРИТЕ И ЕВРОГЕЙЦИТЕ ПОСТИГСТ ЦЕЛИТЕ СИ..С ПОМОЩТА НА НАШИТЕ
ИЗПЕДЕРАСТЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗРОДИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен 
Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори