×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Писател бие тревога, описа езика на омразата и неонацизма като кълбо, което помита обществото


Писател бие тревога, описа езика на омразата и неонацизма като кълбо, което помита обществото
Няма повече да го наричам Копейкин, защото това снизхождение не го заслужава, каза Радослав Бимбалов. Той поиска наказание за вожда на „Възраждане“
27 Юни 2023, Вторник, 09:01 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Не може в официална позиция на „Възраждане“ да се заплашва с унищожение част от българските граждани, коментира Радослав Бимбалов

Езикът на омраза става нещо допустимо. Това е като едно кълбо, което сме пуснали и то помита обществото ни, каза в „Тази сутрин“ по бТВ писателят Радослав Бимбалов.

„Тази заплаха, която бе отправена като официална позиция от Костадин Костадинов, който повече никога няма да нарека Копейкин, защото това снизхождение и насмешка към него не ги заслужава. Към него трябва вече да се подходи сериозно и да получи своето наказание, защото не може в официална позиция да се заплашва с унищожение част от българските граждани“, коментира публицистът.

„Изключително ме притесняват думите на лидера на ГЕРБ от този уикенд. За пореден път той заявява, че „Възраждане“ изобщо не го тревожи като поведение и като политическа формация. Даже напротив – можело да се договорят с тях за известно отлагане на влизането ни в Шенген, да се постигне някакво споразумение“, добави той. 

„Много ме притеснява, когато по този начин се узаконява поведението на една такава партия като „Възраждане“. Езикът на омразата и отношението към различните, насилието, което е толерирано и провокирано от тази партия е по-сериозният проблем“, подчерта Бимбалов. 

„Слава Богу, че все още „Възраждане“ няма сили да вземе властта, но заплахата е в това, че се променя нормата на поведение“, добави той.

Защо не реагираха останалите партии, попита водещият и припомни, че акад. Денков е имал изказване, но и то било твърде меко на фона на твърдия изказ на „Възраждане“.

„Възраждане са фактор, който скрепява тази коалиция по начин, по който им дишат във врата. Заплахата от тяхното израстване е особено силна към „ПП-ДБ“. Към Бойко Борисов не е толкова, защото той самият ги вижда като свой потенциален полупартньор и затова ги държи в някаква полуприятелска позиция“, каза пък журналистът Ружа Райчева.

Факт е че липсва реакция на МВР и на прокуратурата за това насилие, което видяхме и във Варна, добави тя. 

„Не виждам опасност във възхода на „Възраждане“. Наблюдавали сме подобни процеси и при Атака. Ако се образува санитарен политически кордон, който и днес съществува в парламента, е по-добре тези нагласи да бъдат канализирани в институциите, отколкото да се бием по улиците“, коментира политологът Цветанка Андреева.

„Според Борисов ротационно управление е такова, което се върти около пръста му. Той така е свикнал, последните 12 години така се случваше управлението и докато се въртеше цялата държава около пръста му, той се топваше я в европейските фондове, я в кацата на руските олигарси“, изтъкна Бимбалов.

Това няма как да продължи, каза още той.


В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
9
Коментара по темата
9.
Капитана
27.06.2023 15:27:02
0
5
Напишете в Тубата Замунда Банана Бенд и се насладете на истински език на омразата и чиста форма на расизъм в ранното творчество на представения тука ''писател''.Ало мишока, като си пусна брада и обръсна кечето да не си мислиш, че сме забравили кой си?
8.
Кобо Кобо
27.06.2023 13:59:47
0
5
Сериозно ли човека,пял в "Замунда банана бенд" на развален български с африкански акцент как само яде банана и не слиза от дървото говори за "език на омразата"? Радко,ти ако сега правеше това,което преди 30 години със Замунда твоите хора от софийските жълти павета щяха да те низвергнат от градинката пред Кристал,пък ако живееше в любимите САЩ или някъде на запад щеше и да си осъден за расизъм и за прословутия " език на омразата". А да не говорим пък точно вие,дето все "комунистите да ги пращаме в Сибир,да си ходят при рашките" и подобните ви тъпотии да говорите за омраза и недопустимо говорене. Гледайте си собствените кочини и не давайте акъл на народа (който и без това мразите в червата и се срамите от него) за кого и как да гласува и кого да харесва.В това няма нищо демократично,сой бойс енд гърлс.
7.
Кортеза Мензиз
27.06.2023 13:58:27
4
5
Личи си колко мозък имат почитаелите на Късопишков:

"Какъв писател си ти ве, космат некъпан примат?Ако ти забия една кирка в черепа ще станеш много по красив и умен! "

"По фамилията и по формата и големината на ушите на този имбецил съдя, че е чифут!Всеки сам да си отговори защо основно чифути треперят от Възраждане! "
6.
До 3
27.06.2023 13:43:03
4
4
По фамилията и по формата и големината на ушите на този имбецил съдя, че е чифут!Всеки сам да си отговори защо основно чифути треперят от Възраждане!
5.
Капитана
27.06.2023 13:40:46
3
3
Какъв писател си ти ве, космат некъпан примат?Ако ти забия една кирка в черепа ще станеш много по красив и умен!
4.
Иван
27.06.2023 12:26:54
2
11
Това което постигате с тези изказвания е да накарате повече хора да търсят какво толкова е казал Костадинов и мен успяхте да накарате да вляза и да прочета какво е писал.
3.
Кортеза Мензиз
27.06.2023 12:06:20
6
4
Прав е човекът, Късопишков прекалява
2.
А нещо
27.06.2023 11:42:52
2
10
За розовия педалски фашизъм на брюксел няма ли да измучи тоя "писател" .
1.
Време е за чистачите !
27.06.2023 10:49:00
6
18
Всички пишман писатели като тоя от умнокрасивитета жълтопаветен с кирка и лопата и към Белене ! Много станаха тея мишоци и е време за хигиенистите да позачистят .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори