×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Водачът на ГЕРБ в Бургас виси, а Гребенаров насрочи сесията в петък


Водачът на ГЕРБ в Бургас виси, а Гребенаров насрочи сесията в петък
Диана Йорданова (вляво) е с единия крак в НС, но едва ли Магдалена Манолова ще я замести, защото й трябва време за адаптация срещу нападките на опозицията
26 Октомври 2011, Сряда, 16:34 ч.
Автор: Иван ТРИОНОВ Снимка Ивелина ДОНЧЕВА

От утре свикват новите местни парламенти в шест общини от Бургаска област

Водачът на групата на ГЕРБ в миналия Общински съвет в Бургас Диана Йорданова стяга куфарите за националния парламент и това днес изнерви обстановката в местната централа на Бойко-Борисовата партия

„Не знаем на кого да се спрем, на Диана единият й крак е в Народното събрание, а до утре трябва да имаме яснота кой ще ни води, новите съветници са неподготвени – трябва ни човек с бързи реакции, защото опозицията, макар и само от 7 души в лицето на НФСБ, няма да бъде по-благосклонна, очакваме нападки дори и по време на тържеството в петък“, довери източник от герберите, присъствал днес предиобед на спешно заседание.

Йорданова е следващата в листата на ГЕРБ за парламента и ако Иван Алексиев бъде избран в неделя за кмет, тя още в понеделник трябва да е потеглила за столицата. Шансовете на Алексиев са повече от 100%, което изправя 28-членната група в новия местен парламент на Бургас пред тежка задача.

Магдалена Манолова, която водеше листата на този местен вот няма никакъв опит в пленарна зала и е абсурдно да се мисли, че може да издържи на сарказма на Валентин Каса​бов, който сега ще бъде умножен по три, имайки предвид, че вътре ще са „поразяващите усти“ Георги Дражев, Ангел Божидаров и Валентин Фъртунов. Завръщането на Димитър Людиев на поста, от който бе освободен година след началото на миналия мандат, не било приемливо, заради мекия му изказ и липсата на бърза реакция.


Д-р Георги Кенов пръв подготви сесията си, която ще е утре и каза, че не му пука от опозицията в Сунгурларе

„Това са хипотези, подготвяме се за първата сесия, както преди 4 години, ще видите кой ще е водачът, сега е рано за коментар“, каза Йорданова. Тя и Маджарова напускаха офиса на ГЕРБ заедно новоизбраните стари съветници Бойчо Георгиев и Костантин Луков около 11,50 часа във видимо добро настроение, тъй като се почерпили току-що за именния ден на своя областен шеф Димитър Бойчев. Бойчев действително бе засечен да тича към хотел „България“ по същото време, където трябваше да представи новоизбрания кмет на Царево Георги Лапчев. Не беше ясно дали кметът Димитър Николов – другият важен именник на ГЕРБ, вече ги е почерпил.

Утре е първата сесия в Сунгурларе, тя започва в 10 часа. В петък е в Бургас – от 10 часа, в понеделник ще е в Созопол – от 10 часа, във вторник ще е в Царево – от 10 часа, в сряда ще е в Камено – от 10 часа и от 14 часа в Малко Търново.

„Издал съм заповедите за свикването на сесиите в изпълнение на чл.23 ал.3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Подготвил съм всички документи, в т.ч. и клетвения лист, за да се запознаят новите местни избраници с изискванията“, каза областният управител Константин Гребенаров. Той каза още, че бързината на действията му била свързана с това, че хората искали от новата власт да се заеме веднага с решаването на проблемите им и затова те нямали право да си отдъхнат след тежката кампания.

На своите първи тържествени сесии Гребенаров или негов заместник от Областна управа трябва да посочат най-стария съветник, който да води заседанието по време на полагането на клетвата и избора на комисия за избор на председател на ОбС, както и комисия за промяна на правилника за организацията и дейността на ОбС. След това заседанието се разпуска.

„Говорил съм с всички кметове – съгласни са да се свикат веднага сесиите, навсякъде имат готовност“, каза Гребенаров.

В Бургас със сигурност новият председател на ОбС ще е старият – Снежина Маджарова, която е получила висока оценка за стила и компетентността, с които води заседанията.


В категории: Власт , Политика


9
Коментара по темата
9.
Asen Prodanov, Burgas
31.10.2011 00:00:37
0
3
БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ОКОНЧАТЕЛНО!!! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД КАТЕГОРИЧНО ИЗБРА ГЕРБ, РАЗГРОМЯВАЙКИ УНИЩОЖИТЕЛНО БОЛНИТЕ МЕРАЦИ НА БСП = БКП ДА СПЕЧЕЛИ ВЛАСТТА ЗАЕДНО С ВЕЧНИЯ СИ САТЕЛИТ ДПС. КРАЙ НА ВРЕДНОТО ВЛИЯНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ – РУСОФИЛИ И ФАНАТИЗИРАНИТЕ НЕГРАМОТНИ ФЕСОВЕ НА АХМЕД ДОГАН. БЪЛГАРИЯ Е СПАСЕНА ОТ КОМУНИЗИРАНЕ, ОТ ЗАРОБВАЩОТО РУСКО ВЛИЯНИЕ И ОТ ПАГУБНИТЕ ДАЛАВЕРИ НА АХМЕД ДОГАН. ТОТАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА ДЕМОКРАЦИЯТА!!! Омразните на народа комуняги са навряни в дупката си, от където вече не им остава нищо друго, освен да плюят отрова в предсмъртни конвулсии. Нещастни червени отпадъци, преди повече от месец ви обясних тук, че народа не ви иска. На какво се надявахте, боклуци? Че с конспирации, лъжи и измами ще успеете да спрете прогреса и да върнете България към най-мрачното й минало? Никога вече няма да стане, изроди! Както видяхте от социологическите проучвания, единствено неграмотните и старчоците са основните ви поддръжници. Това е средата ви – от комплексирани, неграмотни отрепки. Така че, изселвайте се в Русия – само там е за тъпи мужици като вас. Дъртофелниците с бетонираните глави измряха в напразни надежди да дочакат невъзможното, осрани в памперсите си, олигавени в злобата си, изпаднали в тежка деменция, старческо слабоумие и Алцхаймер, един по един изнасяни с краката напред към червеите. А вие, последните вмирисани остатъци от червената измет, си тапицирайте смърдящите бърлоги с купищата червени плакати, втренчили празни, зомбирани погледи на дрогирани психопати в червените си парцали – единственото, което ви остава.
8.
До Наблюдател
29.10.2011 18:55:29
1
1
Айде като си толкоз нафукан излез от новата си тоталитарна партийка и мини от другата страна да коментираш, щом ти се струва толкоз лесно. Или искаш само дитирамби?
Нещастен нахалник
7.
АТАКА - Бургас
28.10.2011 14:26:24
0
5
Ахмед Доган се обяви публично в подкрепа на Ивайло Калфин, тъй като ДПС винаги е било и си остава естествен политически партньор на БСП = БКП. Турците в България и българските турци в Турция ще гласуват масово по задължение за Ивайло Калфин. Комунистите са готови на всякакви сделки с турците, само за да увеличат чрез тях шансовете си за спечелване на президентските избори. Това съюзяване е позорно и опасно за бъдещето на България! Всички ние трябва да спрем решително опитите на комунистите да спечелят властта чрез подобно предателство. Не на потурчването на България!!! Призоваваме всички симпатизанти и привърженици на АТАКА да противодействат на това, подкрепяйки с вота си Росен Плевнелиев в неделя, 30 октомври. Това е единственият правилен ход за момента.
6.
Наблюдател
27.10.2011 20:15:46
2
1
От толкова много висене в интернет и плюене по този и онзи, поне се постарайте малко да си представите как се случват работите! След като всички толкова разбирате от политика, защо се натискате тук и коментиранете, ами не станете и не направите нещо с което да промените това което се случва... а да забравих на вас ви се плаща да седите тук и да коментирате, НЕГРАМОТНИЦИ!!! Като се замисля добре правите, че си седите тук и си коментирате на топло, че ако зависише от ВАС по - зле щяхме да бъдем и от съседите ни ГЪРЦИТЕ :)
5.
Bato
27.10.2011 15:43:33
0
1
ХАХА...Е.АТИ СТЪКМИСТИКАТА. ЦЯЛАТА СТАТИЯ Е ИЗМИСЛЕНА ОТ КАСАБОВА. ЧЕ ГЕРБЕРСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ СА НЕПОДГОТВЕНИ Е ЯСНО, НО И ВАЛЕРОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ БЕЗГЛАСНИ БУКВИ:))))
4.
Митака
27.10.2011 15:07:15
1
3
На ГЕРБ им пратиха 2 500 000 за изборите и резултата се видя. купиха съвестта на всички . да ви е честито. а който не купи и не влезе то се видя. е сега ще откраднат поне 20 пъти по толкова. щото то 50 000 000 за ГЕРБ не са пари ... а малко пари , но те за толкова и от вкъщи не излизат. тези които са неудобни ги изритаха да не им пречат на далаверите... ОСКАТА никой не му е крив защо им вадеше кирливите ризи сега да зяпа от телевизора и да мълчи ....
3.
Пламен
27.10.2011 10:32:33
3
5
Ето това е ГЕРБ - пълна некомпетентност!!!Липсата на кадри е показателна - събрани от кол и въже , хора които и понятие си нямат от работата на общинския съвет , но знаят послушно да вдигат ръка , когато им се нареди.То бива , бива излагация , ама още в първите дни да се получи си е направо ужас.Нищо де....те ще наредят нещата така , че мижитурките им ще знаят кога да гласуват на Николов тъпотиите , за да може да захлеби човечеца , а ко не го направят изхвърчат веднага.А за "компететността" на Маджарава са се изписали оди , така че даже не си заслужава да се коментира!!!Е , хора , избрахте си ги , аиде сега им сърбайте попарата.Нагледаите се на некадърност и некомпетентност.....имате 4 години:)
2.
до Бесове
27.10.2011 09:39:05
0
3
Как така виси, не е ли слязла от дървото?
1.
Нанев
26.10.2011 17:09:47
0
15
"която е получила висока оценка за стила и компетентността, с които води заседанията."
- ХА ха ха, боже не бях се смял толкова от много време.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори