Спрете да панирате кашкавала така! Грешките, които допускаме при приготвянето му
Не всички кашкавали са подходящи за паниране
Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане.
Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които хората често допускат. Ето някои, които трябва да избягвате:
Избор на неправилния вид кашкавал
Не всички кашкавали са подходящи за паниране. Важно е да изберете кашкавал, който има твърда текстура и може да запази формата си при паниране и пържене. Меките кашкавали могат да се разтопят и да загубят формата си по време на процеса на пържене.
Не замразявате кашкавала
Замразяването на кашкавала за кратък период от време преди паниране може да му помогне да запази формата си по време на пържене. Тази стъпка е особено важна, ако използвате по-мек продукт. Замразяването на кашкавала за около 30 минути до един час преди паниране ще улесни обработката му и ще предотврати прекалено бързото му топене в горещото олио.
Пропускане панирането на брашно, яйце и галета - Правилното покриване на кашкавала в смес от брашно, яйце и галета е от решаващо значение за постигане на хрупкава и добре паниран кашкавал с идеална външност. Всеки слой служи за определена цел: брашното помага на яйцето да прилепне към кашкавала, а галетата осигурява желаната текстура. Пропускането на която и да е от тези стъпки може да доведе до по-малко хрупкаво и не толкова равномерно паниран кашкавал.
Не потапяте двойно панирания кашкавал - Двойното потапяне на кашкавала в сместа от яйца и галета може да осигури по-дебело и по-здраво покритие. След първото покритие от яйце и галета, потопете кашкавала отново в яйцето и галета, за да получите втори слой. Това ще доведе до по-добро хрупкане и по-равномерно паниране.
Не оставяте панирания кашкавал да почива преди пържене - След като панирате кашкавала, го оставете да почине върху тава или чиния за около 10-15 минути. Това време за почивка позволява на панировката да стегне и да прилепне правилно към кашкавала. Пропускането на тази стъпка може да доведе до падане на панировката по време на пържене.
Пържите кашкавала при грешна температура - Пърженето на паниран кашкавал при твърде ниска температура може да доведе до мазен и мокър краен продукт, докато пърженето при твърде висока температура може да доведе до прекалено бързо топене на кашкавала и изтичане. Идеалната температура за пържене на панирано сирене е около 175-190°C. Използвайте термометър, за да се уверите, че маслото е с правилната температура преди пържене.
източник: Една.бг
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
