×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как и защо са убити Теодора Бахлова и Юмер Мехмед – подробна хронология


Как и защо са убити Теодора Бахлова и Юмер Мехмед – подробна хронология
Двамата вляво му бяха близки приятели, но не трябваше да го „врънкат“ за пари, както по-късно ще отбележе Рагевски лаконично
06 Юни 2023, Вторник, 15:45 ч.
Автор: Флагман.бг, Снимки: Архив на Флагман.бг

Това е най-разтърсващата кървава трагедия от началото на този век, единодушни са полицаи и прокурори

Екипът на Флагман.бг събра всичката информация – в пълни подробности, по извършените две тежки криминални престъпления с убийствата на брокерката Теодора Бахлова (46г.) и строителния работник Юмер Мехмед (28 г.). Поради проявения обществен интерес към започналия преди месец съдебен процес срещу серийния екзекутор Станимир Рагевски (58г.) - един от големите бизнесмени и предприемачи в Бургаския регион, публикуваме цялата сага, със събраните от нас факти, данни и доказателства..

Станимир Рагевски е роден в Бургас през 1965 г. Учи в гимназия “Св.Св. Кирил и Методий“, жени се за ученическата си любов – Елена Болярска, с която са в един клас. Така става зет на една от най-влиятелните фигури от репресивния апарат на Бургаска област – бащата на Елена, който към края на XX век е началник на Военното интендантство. Семейство Рагевски имат един син, който е на 30 г.

През 1987 г. зетят на военния началник Болярски завършва Висшето военно училище във Велико Търново с офицерско звание лейтенант и веднага е назначен за командир на рота във военното поделение в Равнец. Прави светкавична кариера и две години по-късно вече е помощник-началник щаба в Равнец. Именно на тази длъжност  успява да организира кражбата на пари в особено големи размери от нераздадените заплати на военнослужещите в поделението. Случаят е от 1993 г., когато сумата 549 220 лв. е огромен финансов ресурс и с нея  може да построят два хотела.

За това престъпление първо е била подведена под наказателна отговорност касиерката и едва 2 години по-късно е разкрит истинският крадец, който е укрил парите в буркани в мазето на семейния апартамент, някои от копюрите дори били вече в мухъл. Открити са в същото мазе и незаконни боеприпаси. Рагевски е осъден на 5 години лишаване от свобода, но е освободен условно-предсрочно след по-малко от 2 години.

Двете години престои в Затвора-Бургас не го правят „човек“, а напротив, изграждат у него още по-голяма психическа устойчивост, хладнокръвие и самоконтрол при извършване на престъпления. Именно в затвора се научава да издържа на висок стрес и да не взима импулсивни решения.

От 1997 г. насам, след като излиза на свобода, той предприема най-различни бизнес начинания – управлява няколко търговски дружества, придобива множество недвижими имоти на територията на цялата област Бургас. Извършва предприемаческа дейност и се занимава с ресторантьорство. Блестящото му финансово положение и охолният му начин на живот обаче не притъпяват криминалните му нагласи и той поддържа контакти с различни лица от контингента.

В хода на разследването на двете убийства полицаите се натъкват и на друга страна от психиката му. Въпреки че има стабилен брак със съпругата си Елена, от 2012 година поддържа постоянна интимна връзка с Росица С. Тя също ще бъде разпитана в хода на съдебното следствие като свидетел.

Решаващи за укриването на двете жертви са близките взаимоотношения на Рагевски с готвача Деян Дичев, който по това дело е само свидетел. През 1995-1996 г. двамата са били заедно в Затвора-Бургас. Дичев попаднал там заради извършено престъпление по повод военно хулиганство. През тези 2 години двамата изграждат силна връзка помежду си. След това я затвърждават и развиват.

Готвачът Деян Диев от винарната на Военния клуб в Бургас, любимо място
за разпивка на адвокати и магистрати

От психологическа гледна точка, Дичев възприема Рагевски като ментор и изпитва към него смесица от лоялност и страх. Рагевски безусловно разчита на съкилийника си, тъй като през годините се оформя като изключително верен, а предаността му граничи със страхопочитание. Обвиняемият поддържа години наред близка връзка с първата си жертва Теодора Бахлова. Двамата имат общи финансови проекти, с придобиване и продажба на недвижимости за десетки милиони левове.

Една от последните снимки на Теодора Бахлова от 2020 г.

В хода на предварителното производство не се изяснява дали двамата с Теодора са имали интимен контакт, но е сигурно, че са нямали тайни помежду си. Бахлова му има огромно доверие и урежда всичките си сделки с него без писмени договори. Така инвестира много пари в дейности на Рагевски, помага му да разпродава самостоятелни обекти в голям курортен комплекс в село Лозенец, Царевска община. Двамата са имали устна уговорка, че след определен момент, той ще й се издължи и ще й прехвърли собствеността на 3 апартамента от реализирания проект в Лозенец.

От 1997 г. докъм 2016 г. брокерката на недвижими имоти Бахлова печели огромни суми и инвестира в най-различни бизнеси, но след този период започва да изпитва сериозни финансови затруднения у нас, заминава за Великобритания. В Бургас оставя възрастната си майка Стоянка и дъщеря си Християна, все още ученичка. Докато Бахлова опитва да се съвземе финансово от брокерство на недвижимости в Лондон, Рагевски помага на възрастната й майка в житейските й нужди. Бахлова е благодарна за полаганите от него грижи, двамата непрекъснато поддържат връзка.

Стоянка Бахлова е принудена да иде в старчески дом в град Средец, тъй като няма условия за нормален живот
и препитание в дома й на ул."Оборище"38 още през 2020 г.

През 2020 година лондончанката е сред първите заболели от Ковид-19, след което общото й здравословно състояние се влошава изключително много. Срещу нея, по същото време, у нас, са образувани няколко изпълнителни производства и са наложени обезпечителни мерки от банките. Затова тя интензивно започва да настоява бизнес партньорът й да прехвърли собствеността на 3-те апартамента в Лозенец. Той обещавa, но не предприема повече от година абсолютно нищо.

Отношенията между двамата се обтягат през октомври 2020 г., когато тя се прибира за седмица в Бургас. На 29 октомври, около обед, Рагевски отива на гости в дома на Теодора и Стоянка Бахлови на ул. „Оборище“ №38.

В този малък апартамент на ул."Оборще"38  Рагевски идва на гости около обед на 29 октомври 2020 г., свидетелста майка й пред Флагман два по-късно

Разговорът между двамата преминава в скандал и за да не ескалира, гостът предлага да се срещнат по-късно в същия ден на друго място, за да продължат да говорят. Дава й адрес на ул. „К. Фотинов“ №1, вход 4, ет. 1, ап. Ляв. На този адрес Бахлова никога не е ходила и не е знае, че дотам може да стигне много бързо и пеш.

Двата апартамента с обща тераса на ул."К.Фотинов", които са наследство на Елена Рагевска и брат й Иван Болярски. В апартамента с килима е застреляна в гърдите брокерката

Стоянка Бахлова е била изключително ценен свидетел за полицаите от Първо РУ, ако са искали да открият бързо екзекутора на нейното дете. Тя е разказала след изчезването на Теодора, че е чула скандала с "благодетеля", но и нещо повече – Рагевски напусна жилището без да й каже довиждане, а дъщеря й плачела и била видимо разстроена.

Около 16 часа Теодора поръчва по телефона такси на фирма „Еко“, като казва на майка си, че не смята да се бави навън. Взема със себе си единия от двата мобилни телефона, които е притежавала – този, който е с български абонатен номер. Английският оставя у дома. Бахлова сяда на задната седалка в таксито и казва адреса. Таксиджията е озадачен от краткия маршрут, но не казва нищо. По-късно той също допринася достатъчно за бързото разкриване на убийството й, ако, разбира се, от МВР бяха положили повече усилия. Шофьорът обяснява пред полицаите, че от ул. „Оборище“ №38 те се придвижили към ул. „Цар Симеон I” и оттам поели на дясно по ул. „Булаир“. Той спрял на 15 метра преди кръстовището с ул.“К. Фотинов“ и посочил с ръка на Бахлова от коя страна се намират входовете към сградата на ул. „К.Фотинов“ №1. Свидетелят Росен Р. - шофьор на „ Еко такси“ буквално я насочва към апартамента, където вече я очаква подготвен нейният палач.

Всъщност, имотът на този адрес във вход 4, ет. 1, представлява два обособени апартамента, с отделни врати. В единия – срещу стълбището – има наемател, а другият – който е вляво на стълбището – необитаем. Ключ за този апартамент има само Рагевски. Двата апартамента са наследство на Елена и брат й Иван Болярски. Убийството е извършено в апартамента на Иван. Още с влизането в необитаемия, но обзаведен апартамент, 46-годишната Бахлова започва да повишава тон, нервите й не издържат, иска веднага да оправят финансовите си отношения, тъй като всеки момент банката ще й отнеме партера в луксозната кооперация на ул. „К. Фотинов“ №37. Заплашила го, че ще изкара в публичното пространство негови лични и финансови дела, с които може да го вкара в затвора.

Тази кооперация на ул."К.Фотинов"37 е построена от Бахлова, Рагевски и партньорът им Ангел Костадинов, тримата имат по един апартамент и мазета. Тя е собстмевик и на партера, който банката е изкарала на публична продан за ноември 2020 г.

Рагевски познавa много добре своята бизнес партньорка и си дава ясна сметка, че крайно емоционалният й характер може да му навлече огромни неприятности. В този апартамент той укрива и незаконен пистолет „Макаров“, кал. 9Х18, със заличен фабричен номер и шумозаглушител. В оръжието има 15 патрона.

В разгара на скандала прострелва Бахлова в гърдите смъртоносно. След като се убеждава, че е издъхнала, пренася трупа й в санитарното помещение, представляващо баня с тоалетна. Почиства ведага следите от кръв в хола и заключва входната врата.

В това време Стоянка Бахлова започва настоятелно да търси дъщеря си на мобилния телефон. Звъни цяла вечер и през нощта. На 30 октомври притеснената майка се обажда на спешния телефон 112 и подава сигнал за изчезването й. Свързва се със Станимир Рагевски, като го пита дали знае къде е дъщеря й. Той е спокоен, съветва я да не се тревожи, въпреки че не знаел за къде е, може пък да е отпътувала нанякъде. Появил отзивчивост на молбата й да иде до двора на кооперацията й, за да премести автомобила на дъщерята, защото пречи на съседите.

Рагевски започва да обмисля как да прикрие напълно следите от кръв и да се отърве от трупа. Той е наясно, че не може да изнесе тялото цяло и че по-лесно би било да го разгради преди това. Купува 4 пакета сода каустик и голям пластмасов бидон. Занася ги в апартамента, но установява, че не може да побере трупа, който и без това вече се е вкочанил. Купува ел. саблен трион, марка „Бош“ от 550 W и нож за триона от същата марка. Така разрязва гръдния кош, на половина бедрените кости, като останалата част от краката чупи с ръка, за да ги отдели от тялото.

Понеже няма никакъв опит в разфасоването, извършва разрезите извън ставните повърхности. Напъхва по този начин трупните части в бидона, изсипва върху тях топчетата сода каустик и залива догоре с вода. След няколко дни обаче преценява, че този бидон не може до безкрай да стои в апаратмента на шурея му и го мести в затворения зеленчуков магазин на ул. „Сливница“ №28, на ъгъла с ул."Шейново".

Неработещият търговски обект, където е оставен бидона с "туршията", пред него има три шахти на тротоара, където по малко са изливани разложените останки от Бахлова

Търговският обект не се ползва, тъй като наемателката му е забременяла и не смятала скоро да възобнови дейността си. Тя и съпругът й Румен Б. добре познават Рагевски и проявяват разбиране той да остави там бидон. Дават му ключ. Смятат, че в бидона ще има туршия. След тази договорка обаче не свършват трудностите с прикриването на ужасното убийство.

Трябва логистика по пренасянето на бидона и транспортирането му в неизползваемия магазин. За целта Рагевски решава, че най-подходящ е именно дългогодишният му верен слуга Деян Дичев. По това време Дичев държи под наем винарната в партера на гарнизонния военен клуб в Бургас, която е в непосредствена близост до зеленчуковия магазин на ул. „Сливница“ №28, където пък е и квартирата му. 

 

Очаквайте Втора част от летописа!
31
Коментара по темата
31.
Човека на който не дадоха право да говори
25.01.2024 12:20:54
0
0
Психологическия профил на Тъщата и дъщерята убили Пейо Пеев и Психологическия профил на Майката на Теодора и Теодора е един и същи. Представа си нямате какво е психически тормоз от такива. Но по соц. времето нямаше как и къде дете да се оплаче от домашно насилие. Не пожелавам на никой да има "майка" като тази на Габриела и Теодора и нейната сестра.
30.
Izumenia
08.06.2023 05:58:05
2
3
Що ли не се учудвам че има само 29 коментара и общо взето само n13 има някаква логика. :)))) с тези ниско платени публикации
29.
бургазлия
07.06.2023 18:18:18
3
5
Живеем в най-скапаният град! Ако до два дена не оправят Сливница и Мария Луиза, призовавам кмета да си подаде оставката. Цялото Възраждане е като Кербала, навън без противогаз не се получава. Тези хора от общината са силно неадекватни, абсолютни аматьори! А вие от Флагман, да се превърнете най-накрая в журналисти, а не да се наричате така един друг и да си вярвате
28.
До номер 27
07.06.2023 12:49:12
4
3
Изтриха ти коментара защото са глупости.
27.
И КАК РАЗБРА
07.06.2023 07:29:56
3
6
,че само аз пиша глупости,когато всички коментари са глупави,тъпи и неграмотно написани......ВСИЧКИ....!!!
Ами то е ясно....и ти си в кюпа.....!!!!
26.
Дo номер 23
07.06.2023 03:02:38
6
2
Не пиши глупости.
25.
Мери
07.06.2023 02:59:20
4
5
Проверете си информацията преди да я публикувате. Например защо баба Стоянка е влязла в старчески дом. Чула съм лично от устата и на двете жени защо е там. Била е сама, дъщерята в Англия, внучката в София. Станало и е скучно и е отишла в дома за да има някой покрай нея. Когато Теодора се връщаше в Бургас първата и работа беше да вземе майка си от дома, в отпуска така да се каже.
24.
Глигор
07.06.2023 02:49:00
2
6
Рагата разбра че няма излизане от затвора и почна да играе на кришка-мишка със съкилийниците…
23.
*********
07.06.2023 01:17:44
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
22.
bai kosta
06.06.2023 22:48:46
2
9
Полковник Генади Болярски,началник отделение ВКР за бургаски окръг.
21.
...
06.06.2023 21:41:47
4
7
Рагевски да не е баща на дъщеря и...
20.
Един
06.06.2023 20:51:56
3
11
Ся кат чета и виждам че тоя Дичев се е оформил кат доста верен на Рагевски :)
Мушмуроци не разбрахте ли че ако няма предателство - няма и разкриваемост !
19.
Sss
06.06.2023 20:22:21
2
10
А за хората от общинския съвет
18.
Аде сега
06.06.2023 20:14:12
2
19
Ами Ачо дебелия ,кога.Да го прибират , че минава двеста кила , докато не се е пукнал.
17.
Защо
06.06.2023 19:45:43
2
36
Ли си мисля,че убийствата му не са само две...Защо?
16.
ОЕ
06.06.2023 19:30:20
2
9
Макаров хареса това
15.
Тази
06.06.2023 19:07:56
4
33
Тази жена как не се е усетила, че я мами почти цели 10 години с друга? Може би ако се беше усетила щеше да го остави на улицата и нямаше да се стигне до тези неща! Истински неблагодарник. Дядо му го прави човек а после образно казано забива силен удар на съпругата си дългогодишна афера с друга. За финал най-накрая и две шокиращи убийства за Бургас. До къде може да се самозабрави човек.
14.
Иван
06.06.2023 18:58:19
5
28
А електрическия саблен трион, марка „Бош“ 550 W зелена или синя серия е?
13.
Разказвача
06.06.2023 18:38:25
3
40
Макаров с 15 патрона ??? Вие нормални ли сте. Това скалъпено разказче вероятни сте го преписали от полицаите и от обвинителното постановление на прокурора, ама даже третокласник щеше да се справи по-добре…и смислово, и синтактически, и всякак….Що не садите картофи, ами се пишете за журналя ????хахахахаха
12.
ххх
06.06.2023 18:28:24
2
20
ангелчо , ангелчо на радиева. и той е в кюпа. ползвал е услугите на дианчо
11.
като няма какво
06.06.2023 17:44:07
6
21
друго да пишат флегмите изваждат стари лайна и вие им се вързвате, ба си простия народЪ........
10.
GGG
06.06.2023 17:36:57
4
13
А адвокат Илка Петкова,кога??
НАРОДЕ????
9.
Дааааа
06.06.2023 17:01:54
8
37
Няма бизнесмен по света който да не е престъпник, убиец, дори масов такъв. Всеки мъртъв бизнесмен е крачка по добър живот за хората
8.
До 5
06.06.2023 16:58:44
19
9
Пенсийоо ВКР е съществувало от 1990 до януари 2000 г. разказа е за 1987г, тогава болярски е бил на друга длъжност
7.
Супер
06.06.2023 16:55:54
6
43
Да се избиват всички бизнес боклуци наздраве ! Строители, имотни агентки, мутри като Юмер, адвокати като Радева, мъжът и Ангел урода, колкото по бързо се избият от алчност, толкова по добре за народа. Дано ги последват всички бизнесБОКЛУЦИ. Хайде наздраве
6.
хм
06.06.2023 16:54:50
4
27
Дали тоз не е биологичен баща на христинка, тя е родена 1998, а майка й е с рагевски от 1997?
5.
пенсионер
06.06.2023 16:46:26
4
40
Навярно в коментара има не само не малко правописни грешки но и неточности Тъста на престъпника Рагевски полковник Болярски не е бил шеф на Интендантско обслужване а началник на ВКР сътавна струкура на МВР ДС .Всяващо страх за кадровите и наборни военнослужащи в БНА .
4.
Питанка
06.06.2023 16:23:56
3
37
А за Ангел и адвокат Радиева КОГА ?
3.
слави
06.06.2023 16:20:08
2
20
ся ги пускат, после парите не дава,
дано го утрепат
галевия е мека китка спрямо тоз
2.
Дара
06.06.2023 16:19:14
6
47
Боже,господи.....и онази адвокатка, В.Р защитава този изверг !? И тя в ада да ври !
До девето коляно, бял ден и хаир да не види !
1.
Е
06.06.2023 16:10:58
2
31
Много правописни грешки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори