×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС ще гласуват „против“ кабинета „Денков“, вярвали само на Габриел


ДПС ще гласуват „против“ кабинета „Денков“, вярвали само на Габриел
Хамид Хамид обясни, че подкрепа от ДПС не е била търсена и, съответно, партията няма да я даде
04 Юни 2023, Неделя, 08:32 ч.
Автор: Флагман

Ангажирали се да участват само в промените в Конституцията и в правосъдната реформа

Депутатите от ДПС ще гласуват против проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с премиер Николай Денков в пленарната зала следващата седмица. Това съобщи депутатът от движението Хамид Хамид в ефира на БНТ. Той обясни, че подкрепа от ДПС не е била търсена и, съответно, партията няма да я даде.

Не стана ясно какво става в такъв случай с обещанието, което дадоха от движението в петък, че няма да пречат на кабинета, за да позволят да се проведе конституционната реформа, пише "Сега".

Нещо повече - Хамид даде да се разбере, че ДПС ще бъде готово по всяко време да атакува бъдещото управление. "Ако видим елементи от онзи запис (изтеклият запис от заседанието на ръководството на ПП - бел.ред.) и опити за бъдат овладени различни институции, опити за чистки в администрацията, ще попречим на това управление", закани се депутатът. И уточни, че това ще стане посредством "всички механизми на една опозиционна партия в Народното събрание".

Хамид посочи, че партията му няма доверие нито на ПП-ДБ, нито на ГЕРБ-СДС, тъй като те са излъгали избирателите си като са направили коалиция. По думите му, ДПС се доверява само на един човек в бъдещия кабинет - вицепремиерът Мария Габриел, която след 9 месеца трябва да оглави правителството на мястото на Денков. Що се отнася до срещата в петък с представителите на герберите и на десницата, в която изненадващо участваше депутатът бизнесмен Делян Пеевски, Хамид накратко каза: "Всеки народен представител участваше активно в разговора, в което няма нищо лошо."

Според депутата движението се ангажира само да участва в промените в Конституцията и в правосъдната реформа. И тук обаче направи уговорка - че ДПС ще действа като "гарант реформата да се осъществи по начин, който да съответства на Конституцията и законите". Той уточни, че наскоро лансираната от движението идея за свикване на Велико Народно събрание не е била обсъждана с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По въпроса за евентуално отстраняване на президента Румен Радев от поста му, за което се говори в последно време, Хамид даде личното си мнение, че няма основания за такова действие.

ОБЯСНЕНИЕ

На страницата си във Фейсбук ПП коментира, че петъчната среща с ДПС не е била за кабинета. "Една от ключовите цели на редовния кабинет и на мнозинството в този парламент, освен приемане на бюджет и влизане в Шенген и еврозоната, е цялостна съдебна реформа и работещи институции, регулатори и служби за сигурност, които да върнат доверието на гражданите и справедливостта в държавата.

За част от тези цели е нужно конституционно мнозинство от 160 гласа в Народното събрание. Винаги сме заявявали, че ще водим разговори с всички парламентарни групи за конституционна реформа. Това беше единствената цел на срещите с групата на ДПС вчера. Разговаряхме, докато всички медии бяха в парламента и наблюдаваха какво се случва. А съставът на кабинета "Денков-Габриел", който обявихме вчера, не оставя място за спекулации, че някой извън отговорните за съставянето на правителство може да кадрува в него."

Интервюто на Хамид Хамид за БНТ:

 


В категории: Политика


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
ТТТТ
05.06.2023 10:17:12
0
0
ПАРА ВАР ДУДУК ВАР -
ИМА ЛИ ПАРА ЩЕ ИМА СВИРКА
6.
Ми
04.06.2023 16:40:54
0
1
Колко простотии...
Че, тя габриел кого представлява!!!
Чий указания изпълнява???
Абе баламурник, кой я представи на министър...??? Тя сама ли или тиквата
Фес скапан ....зад нея стои банда криминални престъпници ОПГ - ГЕРБ,СДС.
Силата на компроматите!!!
Да . Силата на компроматите!!
Те показват лицето не само на политическите лидери ,магистрати, полицаи, данъчни, а какво представляват българите като хора!!!!!
ПП са ореола на низостта, показваща лицето на евреите в България ...
5.
Иди ми, дойди ми
04.06.2023 11:33:26
0
6
Уж нямаше да пречат, а сега щели да гласуват против? След изказването на председателя им останах с впечатление, че ще гласуват "пас"
4.
Христо
04.06.2023 11:26:58
0
9
Тази,, партив,, наречена ДПС няма моралното и законово право да е в Българския парламент. Безумие е живеещите в Турция да се изсипват за изборите в България и да решават съдбата ми. Представяте ли си Доган в Гърция, да заяви, че той раздава баницата и да си прави безнаказано миливрдите с българските ибрикчии около него? Ми те гърците никога, ама никога няма да позволят това... Ама гърците....
3.
оффф...
04.06.2023 09:46:32
0
13
Нали вчера Карадайъ каза, че "няма да пречат" за съставяне на правителство?

Има ли една партия поне, която да не лъже?
2.
И правилно вярват само та Герб
04.06.2023 09:32:39
0
15
Дпс обръчите от фирми нямат интерес от прозрачно управление
1.
Хламид Хламид
04.06.2023 09:09:19
2
20
Този цървул в прав текст си каза, че ДПС държат службите (всъщност, дпс Е партия на службите) и че няма да допуснат промени там. А карикатурните ни служби имат спешна нужда от реформа, защото още са по съветски модел и са нацвъкани с продажни копейки. Плачевните резултати от работата им е функция на десетки години отрицателна селекция, при която се издигат не знаещите, можещите и кадърните, а удобните, лицемерите и русофилистиците. Естествено всички партьорски служби знаят, че нашите са троянски кон на КГБ и избягват да споделят каквато и да е информация. Не чистка трябва, а да се разтури напълно тази смрадлива комунистическа мърша и да се започне на чисто.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори