×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин: Украинското нападение с дронове цели да сплаши и да провокира Русия


31 Май 2023, Сряда, 15:30 ч.

Москва нанесе удар срещу украинското военно разузнаване преди дни

Руският президент Владимир Путин заяви, че най-голямото досега нападение с дронове срещу Москва е опит да се сплаши и провокира Русия и че противовъздушната отбрана около столицата ще бъде засилена, предава Ройтерс.

Путин определи нападението, което доведе 15-месечната война в Украйна до сърцето на Русия, като терористичен отговор, дошъл след като Русия нанесе удар по украинското военно разузнаване преди няколко дни, пише ПИК.

Украйна, каза Путин, е избрала пътя на опитите за "сплашване на Русия, руските граждани с атаките срещу жилищни сгради". "Това е явен признак на терористична дейност", подчерта той.

Противовъздушната отбрана около Москва, която като столица на най-голямата ядрена сила в света вече е защитена от обширна система за ранно предупреждение, ще бъде засилена, каза руският президент.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк отрече Киев да е участвал пряко в нападението срещу Москва, но каза, че Украйна с удоволствие наблюдава събитията и прогнозира, че предстоят още такива.

Има малко признаци на мир в една от най-смъртоносните войни в Европа след Втората световна война, а Москва многократно предупреждава, че Западът ескалира войната, като снабдява Киев с толкова много оръжия, отбелязва Ройтерс.

Москва е атакувана

През последните седмици атаките с дронове дълбоко в руска територия се засилиха, като по-рано този месец бяха извършени нападения срещу петролопроводи. Атакуван беше и самият Кремъл. Киев отрече да има нещо общо, но в. "Ню Йорк таймс" написа, че според американското разузнаване украинските власти носят отговорност за дроновете, прелетели над Червения площад.  

Отломки от безпилотни летателни апарати удариха някои от най-престижните райони на Москва като Ленинския проспект (грандиозен булевард, придобил съвременния си облик по времето на Йосиф Сталин), както и западната част на столицата, където са разположени резиденциите на руския елит, включително и тази на Путин.  

Жители на Северозападна Москва заявиха, че са чули силни взривове около 2:00 и 3:00 ч., след което се усетили миризма на петрол.
Кметът Сергей Собянин заяви, че двама души са били ранени при нападението, като единият от тях е бил хоспитализиран.
Не се съобщава за загинали.

Русия във война

Досега Путин държеше войната надалеч от Москва, където животът продължаваше да тече сравнително нормално, въпреки настъпилия най-голям разрив във връзките между Русия и Запада от кубинската ракетна криза от 1962 г. насам.  

През октомври Русия започна да атакува украинската столица с рояци от ирански дронове, чието производство излиза евтино. Оттогава те са широкоизползвани от руската армия при редовните въздушни удари из цяла Украйна.  

Руската държавна телевизия днес отрази атаките с дронове в спокоен тон.

Прокурори съобщиха, че инцидентите са станали в западния московски район Одинцовски, недалеч от резиденцията на Путин в Ново Огарьово. Това е един от най-скъпите московски квартали и там живее държавният елит.

Ежедневието на много московчани продължи по обичайния си начин, белязано от фатализма, с който са известни.

В днешния топъл пролетен ден жителите на руската столица можеха да бъдат видени да си правят селфита пред Болшой театър, да си почиват по кафенетата или да пазаруват в добре заредените магазини за луксозни стоки.

Руски депутати предупредиха, че вероятно ще има още нападения срещу Москва и че това налага разширяване на правомощията на армията и службите за сигурност.

"Украинските саботажии терористични атаки само ще се увеличават", заяви Александър Хинщайн от "Единна Русия".

"Трябва радикално засилване на отбраната и на мерките за сигурност, особено тези за противодействие на дронове. И най-после трябва да приемем необходимите закони", заключи Хинщайн.


В категории: Войната в Украйна


6
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
6
Коментара по темата
6.
Бебо
02.06.2023 10:09:58
0
0
разПуткиН,изписва се "пасат трева"а не "пасЪт трева".Русофобията ти избива в неграмотност.За русофоб-типично!
5.
За Сърбия
31.05.2023 18:13:32
2
1
Това е Драган Смигич.

Драган е сръПски полицай от град Рударе, в Сърбия.

Сещате ли се за протестиращите в Одеса, които биеха хората и палеха сгради? Няколко от тях изгоряха в обществена сграда, в която се барикадираха, запалени от самите руZнаци и това даде повод на Утя да окупира Крим.

Както руZнаците, изпратени от пУтин, Драган е изпратен от Вучич, за да организира насилие и бунтове в Косово.

Драган бие войници на НАТО в Косово с полицейската си палка.

Драган не е гражданин на Косово. Той е сръПски руZофил, изпратен да подпали Европа, за да спасява пУтя.

Гледай Драган и Косово, мисли да Радев и България!
4.
Молдова се стреми да влезе в ЕС до 2030 г. заедно
31.05.2023 17:47:28
2
3
Молдова се стреми да влезе в ЕС до 2030 г. заедно с окупирания от Русия регион
Москва се опитва да дестабилизира Молдова, но малката бивша съветска република може да се присъедини към Европейския съюз до 2030 г. заедно с отцепилия се регион Приднестровие (Транснистрия) въпреки сегашното присъствие на руски войски, каза нейният президент.

Тайната за разрешаване на сепаратисткия конфликт в Молдова ще бъде в преследването на икономическите реформи и борбата с корупцията. Това ще постави 2,6-милионната нация – една от най-бедните в Европа – на ясен път към ЕС и ще покаже на хората в Приднестровието, че връзките с блока, а не с Русия, ще бъдат от полза за живота им, каза президентът Мая Санду.
3.
Зеленочорапов
31.05.2023 17:45:22
3
4
Що вчера лизачите зеленочорапкови ме натовариха, та се наложи да отворя колекционерска бутилка белким се отмие гадния мирис на мръсни ватенки и ушанки, да ви светнем що е това съвременна Русия от първа ръка…

За разлика от почти всички които се изказват за Русия по спомени от екскурзията си до Москва по профсъюзна линия 1986г,ние работим с Русия – по износа и вноса и на ръба на санкциите което значи, че контактувам на достатъчно високо ниво за да научавам разни неща и за разни настроения, а го правим защото плащат 50% над пазара и пак трудно се намира тонаж. Когато се намери, той е гръцки и турски контрол , много рядко китайски – китайците бягат от мадафакараша като дявол от тамян и ползват разни 40 годишни таралясници за въглища от руския далечен изток (основния внос на въглища в Китай е от Австралия и ЮАР). Въпреки всички молби на Путин към другаря Си , Китай отказа внос на руско зърно под измислен (за мен) предлог и вноса по зърнената си програма се изпълнява от Австралия 50% , другото е разпределено между Аржентина и САЩ. Китай намали вноса и на руски газ от 30 на 20 млрд кубометра за тази година. И прочие…

Това, което чета в родния фейсбук и проруски местни сайтове, са свободни съчинения на мурзилки под диктовка на Митрофанова или ей тъй от любов към Орколандия, в които няма една вярна дума. Видяхме днес сутринта „милионите мурзилки, български народ“ пред президентството – 20 души водени от Йоло Денев. Да са му честити на Радев.

Единствения резултат от действията на Путин е, че съсипа Русия и я превърна в нова КНДР. Русия се оказа измислена анимационна държава 80г заблуждавала света, че има някаква стойност. А след санкциите се оказа, че нямат нищо - никакво собствено производство – немско оборудване за газовия добив, западно оборудване в заводи и фабрики и след санкциите – ля. Металорежещите и металообработващи машини например са били немски и корейски и след санкциите почти всичко спря та усилено се оглеждат за контрабанден внос. С продуктите на високите технологии е направо трагично.

Прословутите руски оръжия и те са пълен ташак – „уникалния звездообразен“ двигател 1800 кс на танка Армата от 8г дава дефекти докато замина на боклука, „високоточните уникални ракети“ се свалят от западни системи от 1971г, пето поколение „уникални изтребители“ падат като зрели круши и като краен резултат, Русия загуби целият си експорт на оръжие.

Видяхме и ПВО защитата на Москва, след като днес Мишустин разпореди на кмета и да подготви план за евакуация на жителите на квартал Рубльовка, поради невъзможност да се защити Олигарсите направо скачат от кеф…

Дотам я докараха, та си поискаха от Виетнам танковете Т-55 които са им подарили през 1975г. Преди три седмици имаше търг за превоз на 280 танка Т-55 от Виетнам за Русия. (от любопитство попитахме, връщат или продават- продавали на цена на нов китайски танк. Срещу долари. Съжалявам, че не спечелихме – далаверата ни за руска сметка възлизаше на 10 ферарита 296 gtb.Спечели австралийска компания чиято аванта, е по малка от нашата оферта- само 9 ферари и един майбах. Само като примерче де..

Това е съвременна Русия – до гуша в лайната ама зинала като хипопотам. Затворена страна, която омагьосва собствения си народ плетейки лъжа след лъжа в името на благополучието на елита си спокойствието на изкукал кагебист. Тяхна си работа.
2.
Бай Иван
31.05.2023 16:48:43
4
6
Това означава , че Москва е вече достигната цел и не само киевчани но и московчани ще спят вече в метрото.
1.
Психото разПУТКИн
31.05.2023 15:43:48
9
13
Ахахах,
Гнома е ебати и шизофреника, пфф!
Прави се на жертва и си мисли, че хората пасът трева. Е да, ама не е познал!

роZпия КОНЕЦ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори