×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разследват ли Лена Бориславова за секретен документ по "Турски поток"


Разследват ли Лена Бориславова за секретен документ по "Турски поток"
Информацията в папката била филтрирана така, че да съдържа материали само за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и за президента Румен Радев, каза шефът на ДАНС Пламен Тончев
30 Май 2023, Вторник, 19:04 ч.
Автор: Флагман.БГ

Взела документ с гриф "Секретно", свързан с "Турски поток", надраскала е насоки по него и го е предала на журналиста от "Бърд" Атанас Чобанов

Шефът на ДАНС Пламен Тончев хвърли няколко бомби по време на изслушването си в Народното събрание. Поводът бе изтеклият запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната". Самото изслушване бе поискано от "Възраждане".

Пламен Тончев обяви от парламентарната трибуна, че има образувано досъдебно производство срещу съветника на Кирил Петков - Весела Чернева, за това, че е изнасяла класифицирана информация на чужд гражданин, предава glasove.bg.

После в отговор на въпрос на Хамид Хамид от ДПС разобличи и Бориславова.

Тончев каза, че Лена Бориславова в качеството си на шеф на кабинета на бившия премиер Кирил Петков, е взела документ с гриф "Секретно", свързан с "Турски поток", надраскала е насоки по него и го е предала на журналиста от "Бърд" Атанас Чобанов. Информацията била филтрирана така, че да съдържа материали само за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и за президента Румен Радев.

"Епицентър" припомня:

На 29.10.22 стана ясно, че бившата говорителка на Кирил Петков и премиер  Лена Бориславова е обект на наказателното производство в Националното следствие за изнасяне на държавна тайна.

Разследването е във основа на сигнали от турските и румънски служби и касае секретни документи за „Турски поток“, които Лена Бориславова е предоставяла на журналиста от сайта „Бърд“ Атанас Чобанов. По сигналите са съставени два доклада на ДАНС и отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

Направена е и графологична експертиза, която доказва, че Бориславова е драскала с химикал върху документите, за да насочва Чобанов как да удари Румен Радев и Бойко Борисов и да ги „опакова“ като руски агенти. Експертизата категорично е доказала, че почеркът на Бориславова е същият като този върху класифицираните документи.

Ако се докаже вината на шефката на кабинета на Кирил Петков, тя може да бъде осъдена за престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, който гласи:

Чл. 357. (1) Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

(2)  Ако от деянието са настъпили или могат да настъпят особено тежки последици за сигурността на държавата, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

На база на постъпилия доклад в ГДБОП е въпрос на време прокуратурата да повдигне обвинения на Лена Бориславова. Разследващите разполагат и със защитен свидетел, който уличава директно Бориславова в престъплението. Свидетелят заема висша длъжност в държавния апарат.

Хамид Хамид попита днес какви мерки предприемат в ДАНС, за да не изтича класифицирана информация към средствата за масова информация, било вътре в службата, било от лицата, които са длъжни да работят с такава информация.

Шефът на службата отговори: "През последните 2 години имаме 2 случая, в които е установено, че документи на агенцията са ставали достояние на външни източници. Единият случай е този, който споменах - тук е контролирано подадената информация, за да можем да си свършим работата. Това е случаят на наш бивш колега, срещу когото има образувано досъдебно производство за шпионаж. Вторият случай се разследва в момента от Софийска градска прокуратура - това е извадка от наш документ с гриф "Секретно", който беше публикуван на един интернет сайт."

"Установили сме, че достъп до този документ са имали двама човека, които са извън състава агенцията", обясни още Тончев, най-вероятно визирайки Лена Бориславова и или Кирил Петков, или Бойко Рашков.


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
Професионално ли е да се правят неверни внушения
31.05.2023 08:01:28
0
0
Май не
9.
Петър
30.05.2023 22:17:52
1
13
Ленче, стой си у дома и стига си се бъркала в политиката! Вече всички разбрахме, че освен от парапети от нищо друго не разбираш!
8.
Орак
30.05.2023 21:33:09
0
11
Преди време мислих , че има държава Преди няколко години осъзнах, че няма държава. Утре не се знае какво ще има, държава или колония? За да разберем са необходими масови арести и обвинения на всички нива в политическата и ръководна власт.Проверки на движимо и не движимо имущество, както и на сметки включително и на роднини и в чужди сметки.
7.
*********
30.05.2023 20:08:45
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Правителство ще има!
30.05.2023 19:49:46
18
6
Цялата руска агентура се активизира брутално в момента на връчване на мандата начело с реZидента на България. Този човек води България към дъното.
5.
R
30.05.2023 19:39:49
1
16
Евреите вън от политиката на България .
4.
Юи
30.05.2023 19:28:28
3
19
Тази прави перфектно дълбоко гърло
3.
Хахахах
30.05.2023 19:24:56
6
17
Алоууу пепейците, що мълчите като мушнати гайди, бе, малоумни преебани камилчета-тиня сте вие, тиня и дъно! ТЪПАЦИТЕ на Републиката!
2.
Продължаване на разследванията
30.05.2023 19:19:08
6
35
Цялата променлива паплач, начело с Бай Гей, Просто Кире, Лена Парапета и останалите боклуци са за бай Ставри!
Лена е трудна от парапета, а бай Гей продължава с опитите за същото!
1.
Тони
30.05.2023 19:17:35
5
41
БЕЗУМИЕ!
И ние чакаме тези хора да работят в интерес на България...
Закривай държавата, в която управлява Борисов и любовницата на Кирил Петков.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори