×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Взривове разтърсиха Киев, атакуващите дронове са били управлявани от спътник


Взривове разтърсиха Киев, атакуващите дронове са били управлявани от спътник
След един от въздушните удари в Киев е възникнал голям пожар
29 Май 2023, Понеделник, 08:42 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Телеграм/Операция Z: Военкоры Русской Весны

В цяла Украйна тази сутрин беше обявена въздушна тревога

Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи БТА, като се позовава на кмета на града Виталий Кличко и Ройтерс.

"Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната отбрана работи!", написа Кличко в канала си в Телеграм.

В съобщението си Кличко допълва, че взривове са били чути в няколко района на Киев, включително в историческия квартал Подил.

 

Според първоначалните данни на кмета и на военната администрация няма пострадали при руското нападение. Военната администрация в Киев съобщи, че повече от 40 движещи се към столицата цели, включително дронове и ракети, са били свалени от противовъздушната отбрана.

Атаката в тази сутрин е 15-ата срещу украинската столица от началото на май. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните руски атаки с дронове от началото на войната, като по твърдения на украинския президент Володимир Зеленски украинската отбрана е успяла да я отблъсне почти изцяло.

 

Изглежда, че днешната атака е била комбинирана - с ракети и дронове. Засега мащабът ѝ не е известен. Според очевидци в столицата са се чули няколко силни експлозии, а в цяла Украйна сутринта беше обявена въздушна тревога.

Говорител на ВВС на Въоръжените сили на Украйна пък съобщи, че дроновете на руската армия, които атакуват Киев, са били управлявани чрез спътник. Те имали GPS-навигация с различни маршрути. 

 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски прогнозира, че руското ръководство ще падне след поражение във войната на Кремъл срещу Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Киев и всички наши градове, цялата наша Украйна, ще сложат край на историята на московския деспотизъм, който от много дълго време поробва много различни народи", каза той във вечерното си видеообръщение. Той не беше както обикновено в стая, а на улицата пред президентската канцелария в Киев.

 

Украинската противовъздушна отбрана е успяла почти напълно да отблъсне една от най-големите руски атаки с дронове от началото на войната, заяви Зеленски и добави, че Москва се опитва да развали рождения ден на Киев. Но Киев е преживял зверства през цялата си история и ще преживее и руските атаки и няма да им позволи да го завладеят, каза той.

Оръжия като използваните при атаката безпилотни самолети "Шахед" не могат да спасят руските управници, каза Зеленски и добави, че тъй като презира живота и културата, Русия може само да загуби войната.


В категории: Войната в Украйна


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
27
Коментара по темата
27.
За 26
30.05.2023 08:32:07
0
0
Типичен възрожденски дебил.,Невеж,амбициозен и обима да мрази.
26.
До 24
29.05.2023 21:17:14
1
1
Малоумнико, научи се да пишеш на български! Въпреки, че и да се научиш да пишеш е видно, че нямаш грам мозък, знания и логическа мисъл, малоумнико.Последствието, никога не е преди първопричината. Периода за който са ти написали е преди ВСВ, която започва 1939г. Та от коя война бе слабоволтов русоробе?
Изграждането на индустрията на ССС Р е веднага, след гражданската война в ССС Р и после е ВСВ.
Каква майка те е родила бе джунгал затъпял?
25.
До 24
29.05.2023 20:06:30
0
1
Това е бил своеобразен план "Маршал" за тогавашния съсипан икономически ссср.
Не само,че е било безплатно,но за съществена част от производството е бил осигурен начален ресурс-финансов или продуктов.В общи линии,ако се ползват достоверни информационни източници,може да се научи много за света.
24.
Бг
29.05.2023 16:15:40
2
4
До 17 И това което изброи, какво са построили Американците в Русия, безплатно ли е, друг път, и щом не е без платно значе Руснаците са им наля ли пари в тяхната икономика, и съм и помогнали да се въстановят след войната
23.
Бати Пути от Кремъл
29.05.2023 15:58:59
4
1
Довечера ше играя голи кючеци и казачоци на моя стопанин ердо после ше му го опърдя с кеф президент мой хороший.
Широка халка мая роднав
22.
21
29.05.2023 15:43:40
0
3
Ти и обиколните пък сте цвете за мирисане . Всичкото наркоман,джендар, алкохолик завистлив, страхлив , стъпкан , ограбен и т.н. народ.
Голям го вадите зад компа ама никой не скача да се бори за правда и свобода . Само пишем . И ако трябва да се биеш за държавата може би ще пръднеш навътре . Сега разбра ли ти каква си орка .
21.
21
29.05.2023 14:19:39
4
4
жуже боклук орки долна измет
20.
Бати Пути от Кремъл
29.05.2023 13:32:29
6
4
Мъжо ми ердо печели изборите довечера ше има тежки чаламби оклизмил съм се дано забременея и му родя мъжко да стане новия падишах на новата Руслямска Турция и да обедини двете държави. Ще създаде нова религия православен руслям .
19.
Ami
29.05.2023 13:04:28
9
9
Оня лудия Путин ще ги избие.Нищо не го спира.По добре да му дадат тя земя там да не умират хора а Зеленски плъхока щом се орави на мъж да итиде при Путин да се разберат По принцип украинците са долна сган
18.
До 18 "за 10 г САЩ....."
29.05.2023 12:14:10
6
7
Няма смисъл да им се обяснява на русофилибриците! Те тези неща които сте написал, са достъпна информация и ако някой до сега, не ги знае със сигурност е русиробИбрик и тежък малоумник. Най-подробната и изчерпателна информация за помоща от САЩ за ССС Р, преди Втората световна по време на Втората световна е в руското инфо прострнство подкрепена с дикументи, архиви и т. н
Само че, колко русоробИбрици владеят руски език? Няма такива!
Стигнаха до там да си фантазират, че владеят руски и като ги загивориш или им покажеш инфо на руски и започват да се червят и потят и да гледат тъпо.
Фанразьори и шизофреници.
17.
За 10г САЩ са построили над 1500 фабрики в СССР
29.05.2023 11:50:26
4
15
За 10 години американците са построили около 1500 фабрики в СССР!

Само за 10 години (1930-1940 г.) американците създават химическата, авиационната, електрическата, нефтената, минната, въгледобивната, металургичната и други индустрии в СССР, най-големите фабрики в Европа за производство на автомобили, трактори, самолети, Zion двигатели и други продукти.
Например, известният завод за трактори в Сталинград е изцяло построен в Съединените щати, демонтиран, транспортиран на 100 кораба - и сглобен в СССР. Dniproges е построен от американската фирма Cooper Engineering Company (и германската компания Siemens). Първите танкове са създадени в този завод.
Автомобилният завод "Горковски" (ГАЗ) е построен от американската компания Austin.
Сегашният AZLC е изграден по проекта на Ford. Известната Магнитка е точно копие на металния завод в град Гари, щатът Индиана.
,,Albert Kahn Inc” проектира и изгражда 500 съветски предприятия!
Алберт Кан - индустриален архитект от Детройт. Причината да се обърне към Кану е, че след като е проектирал всички заводи на Ford, той разработва високопроизводителната технология за проектиране на промишлени заводи.
В Съединените щати неговата компания с персонал от 400 души подготвя работни чертежи за една седмица, издига корпуса на индустриалното предприятие за пет месеца.
Кан успя на практика да докаже, че е в състояние да направи същото в СССР: проектът STZ беше завършен за рекордно кратко време; строителните конструкции за него са произведени в САЩ, транспортирани до СССР и сглобени в рамките на шест месеца.
Именно ,,Albert Kahn Inc.” създава училището за водеща индустриална архитектура в СССР.
Заедно с фабриките са създадени градове за работници. Ернст Май - немски архитект участва в разработването на архитектурни проекти за 20 съветски града!
За 10 години американците са построили около 1500 фабрики в СССР!
Около 200 хиляди американски инженери и техници пристигат в СССР, които водят армия от почти един милион затворници от ГУЛАГ - плюс няколко останали предреволюционни служители в Русия.
Американските професори са обучили триста хиляди квалифицирани специалисти във факултета на Руската федерация - т.е. целият персонал за съветската индустрия за много години напред!
Така материалната база на социализма е изградена от американските капиталисти плюс евтината работна ръка.

Петър Пейков
Балтазар Косса
16.
Българите от Украйна:Костадин Костадинов е престъп
29.05.2023 11:42:14
13
17
Българите от Украйна: Костадин Костадинов за нас е престъпник
25 Май 2023

Българите от Украйна: Костадин Костадинов за нас е престъпник. Това става ясно от Facebook публикация на украинската общност.

Посолството на Украйна осъди това, че Костадинов нарече “туристи” бягащите от войната

“Ние българите от Украйна , дружество «Българи от Херсонска област «Хан Кубрат»/ГО «Болгари Херсонщини ім. Хана Кубрата» , изразяваме възмущение от изказването на народния представител в парламента от партия «Възраждане» г-н Костадин Костадинов. Който обвинява украинския и българския народ в Украйна в фашизъм и екстремизъм в социалните мрежи и публични изявления, сее омраза и гнев в българското общество срещу хора от Украйна.
15.
Блиц командва флагман
29.05.2023 11:31:30
2
6
От спътник скрит в ълкътъ на главния им редактор за тва флегмите пускат кафеви лошо миришещи лъжи
14.
Болен
29.05.2023 10:52:04
9
18
Аре вееее братя русофили, защо предавате путлеровия вее. Болен, Дааа, паткан, Бай хой, "до 4", Сириец, сам пиша и сам си отговарям веее, ще ме помислят че съм болен вее!
Ще ме помислят за отроче на квартална Обща, което има мноо татковци и нито един. Подкрипете мъ вееее. Кат всеки анааасЛзаченат русороб почнах обичайно и българите да плюя веееее, писна ми вееее.
13.
паткан
29.05.2023 10:17:46
50
26
А така. Браво.
Нацитата трябва да бъдат изметени . САЩ да се връщат в дупките си.
Тогава ще има мир не само в Украйна, но и по цял свят.
12.
Жилински
29.05.2023 10:09:38
5
17
Къмм ин дъ нейм ъф Писс. КОНТРАОФАНЗИВАТА е в ход, Остъпваме по-бързо отколкото росияните напредват.
11.
Божка
29.05.2023 10:07:17
4
1
Пия само магнезий и протеинч'а.
10.
Даааа
29.05.2023 09:57:41
11
3
@6
Не са никакви геЮви, обикновени и мазни педери са! Не им се връзвай на тромпетмайсторите!
9.
Бай хой
29.05.2023 09:49:40
22
8
Тя щото майка ми или аз бяхме там и видяхме как великата педофилармия аха да вземе аха да вземе Киев и Украйна.
Тя мама играеше сантасе с един комшия и виеше как чакал пък аз мислех че така се радва кат победи.
То ний с мама роцофил шляканата комънъзка ей така чакахме цяла зима от тез обстрели украинците да загинат без топло, вода, ама тя зимата мина и сега пак големи атаки, жертви няма, тока даже и за 5 минути не прекъсва, ко стана с тези кинжали минжали. Май докат сидя на вибриращата играчка ииии роцката пасмина от Киев съ озова в Донбас. Само онези роцки солдати изплющяни от кадирките да не са озовът по едно и също време в родилното с мама, че на кой ши нося букети цветя по-напред?
Ама те кадирките ши носят цвитя на роцките солдати, а на мама ши носи комшията, ииииии ши съ раждат кадирчета и комшийски братчитъ.
8.
До 6
29.05.2023 09:45:36
27
10
Еж гавна и се мажи ве проста руска миндилска морша, отивай си в расия и вземи и простата ти майка която те е родила, боклук
7.
Шче не вмерла Україна
29.05.2023 09:42:02
15
15
Само един болен, самотен, психически лабилен урод може да мрази безпричинно и да желае смъртта на невинни хора. Цялата злоба и омраза към всички идва от жалкото съществуване което води, но няма топки да прекрати нещастния си безсмислен живот.
6.
До 4
29.05.2023 09:32:11
63
32
Боклук щом ти са толкова мили тези боклуци украински заминавай там да им помагаш бе гей кирлив.Мърша долна милее за осрайна. Това е гнилоча на земята и трябва да се изкорени до дъно. Разбра ли педал.
5.
Бай хой
29.05.2023 09:29:11
33
32
Тя Касабова беше там и видя как свалят осраните осраинци руските дронове. Кой им вярва на тези наркомани Зеленски и Кличко че са унищожени всички ракети и дронове .Те сънуват мир тези наркомани. Украйна я няма вече унищожена е на цяло.Мрът като мухи там. 10 милиона са избягали от там и продължават да бягат. Удри по фашистите украински боклуци мръсни.
4.
До 3
29.05.2023 09:20:27
21
24
Тъпкано да ти се връща, изрод.
3.
Сириец
29.05.2023 09:06:27
45
40
Мръсни наркомански украинци. Смазаха ви нацяло унищожиха ви на цяло.Вчера от 54 дрона свалихте 52 лъжите като дърти цигани.Още малко и няма да има живо същество в осрайна. Бомби бомби и да ги приключвате тези боклуци .
2.
Гнусен жалък гном
29.05.2023 09:00:33
33
41
Виждаш, че нещата не ти вървят по план и от злоба стреляш безразборно с всички средства по всичко друго, но не и по военни обекти.
1.
Две важни събития за човечеството се случиха
29.05.2023 08:59:48
41
47
Първото е,че Русия варварски нападна Украйна и не спира да обстрелва с ракети и бомби мирно население ,болници и училища
Второто важно събитие бе,че "Наса "изстреля спътник ,който успешно отклони метеорит в безопасна за Земята орбита.
Два свята.Единият излишен
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин
Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15%
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори