×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Поне местните избори ще ги правим с наше МВР" - из пълния запис от партийната сбирка на ПП (аудио)


"Поне местните избори ще ги правим с наше МВР" - из пълния запис от партийната сбирка на ПП (аудио)
"Това е най-добрата сделка, която може да направим с ГЕРБ", казва Асен Василев на партийния форум
26 Май 2023, Петък, 19:08 ч.
Автор: Флагман.БГ

Законно, незаконно - трябва да се изгонят всички шефове на служби през първите две седмици, казва Асен Василев

Радостин Василев (наричан Руди) публикува линк към пълния запис, който е направил в нощта в неделя срещу понеделник от заседанието на националния съвет на ПП. На пресконференция Василев заяви, че слушал 2 часа, но трябвало да си ляга и затова "натиснах рекординг", за да прослуша записа след това. Всъщност записът, който той публикува, започва от самото начало. Въпреки че е воден през платформа за видеочат, записът е само аудио. Така че извън познатите гласове на лидерите на ПП, останалите участници са неразпознаваеми само по глас. В онлайн разговора участват 55 членове на Националния съвет на ПП, пише “Сега“.

В началото на записа Кирил Петков обяснява какво са се разбрали на срещата с Бойко Борисов, Мария Габриел и Росен Желязков, която е била миналата неделя през деня, когато са стигнали до идеята за ротационно правителство. От страна на ПП са били Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков.

КИРИЛ ПЕТКОВ: Ще се опитам да бъда максимално неутрален въпреки стила ми максимално да продавам. Мария Габриел предложи идеята тя да е премиер с наши министри. Този разговор го водихме надълго и нашироко. Той се проведе в следните варианти "Мария, много те разбираме, но това няма как да се случи". Няколко часа се въртя, въртя, въртя всяка възможност. По едно време й казахме: "Добре, бе. Ако ти си вицепремиер без портфейл, тя отказа на вицепремиер абсолютно. Видя се, че в нейния свят тя се чувства доста прецакана, защото тя си даде еврокомисарската позиция без да стане премиер. Цялата идея беше да стане премиер, но в последния момент Корнелия й издърпа килимчето под краката. Сутринта, когато са говорили (15 май, бел. ред.) е имала подкрепа, следобяд вече нямаше. При нея нещото, което е важно, е както знаеме, нейният мъж е третият в ЕНП, нейният кум е човекът, който е започнал цялата партия. Така че колкото и да е интересно - нали в началото си мислехме, че тя е една калинка, че Бойко решава всичко, в случая е по-сложна играта. Това е големият контакт на ГЕРБ с ЕНП. И ГЕРБ са я поканили, тя е дошла, но накрая нищо не се е получило. Тя има доста силна вътрешна амбиция и не можеше да се види в никаква друга роля освен премиер. Тук има две важни неща. Едното е, че не могат да хвърлят Мария Габриел под автобуса, както се казва, по всяко време, защото е важен контакт на ГЕРБ. Другото е, че не е била тук толкова много години. И не е типичният ГЕРБ с корупционните схеми. Довчера ни казваше, че няма да е вицепремиер и предпочита да се прибере при мъжа си в Брюксел. Отделно, че в ГЕРБ има доста голямо напрежение и завист. Човек като Деси, която доста се бие тук в калта, изведнъж идва Габриел от Брюксел и ще става премиер. Тази сутрин ни се обадиха да се видим.

(...) Борисов каза, като не става, ще гласуваме вашия кабинет. Но тежко и горко. Всички са срещу вас. И без да се сменят службите, ще ви бламират отвсякъде. Просто ги пускам моите да си правят каквото знаят. Не че ви заплашвам. Няма да ви правя мили очи. Вторият вариант е да теглим една майна на всичките и отиваме на избори....И през септември ще имаме по-малко от 121 депутати. Като не се знае дали ние ще бъдем същата коалиция. Тогава ще трябва БСП или ДПС да влязат в играта.

Тогава се роди третият вариант за Мария Габриел вицепремиер и външен министър без ротация. За разлика от Генчовска поне гледаме в една посока във външната политика. И Ники Денков премиер. Тогава Мария Габриел се разплака почти, с влажни очи и каза: Това не мога да го направя, хвърлям мандата утре и си тръгвам. Борисов се изпира през този вариант, няма две мнения.

След още няколко часа преговори Габриел се съгласява при вариант ротация. Намесват се Асен Василев и Николай Денков.

АСЕН ВАСИЛЕВ: Аз съм заинтересовано лице, така че ще бъда много кратък. Ситуацията е като луз луз.

Въобще не е ясно дали отиваме на избори с ДБ. Ако сме без тях, няма да се борим за първо място, най-много за трето.

Законно, незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби. През първите две седмици.

Ще загубим почти всички местни избори.

Поне местните избори ще ги правим с наше МВР.

Това е най-добрата сделка, която може да направим с ГЕРБ.

Започва дискусията. 

Стигат до въпроса колко време ще е нужно на България да се подготви за еврозоната и Асен Василев говори, че за да свикнат българите с еврото и да не ги е страх, че ще се промени курсът в последния момент, трябва да се позволи сделки да се изповядват официално в евро. Преди страната да влезе в еврозоната. 

След това обяснява, че местните избори ще са сложни. Че не могат да разчитат само на техните гласоподаватели, че "Възраждане" ще наблегнат на проруската реторика и ще казват за ротационното правителство: "Ето натиснаха ги от посолствата!". Нека не се лъжем, ще има много шум в системата, казва Василев. Следват колебания в дискусията как ще се представи ПП на местните избори. Намесва се Кирил Петков: Дори и да теглим една майна на ГЕРБ сега, не означава, че ще се представим добре на местните избори. Обсъждат как да сменят шефовете на регулаторите и Петков обяснява, че трябва да направят борд за назначения с ГЕРБ и да обсъждат всяко назначение с консенсус."В момента регулаторите са по-важни от правителството, защото те са там за 5-7 години", казва Петков. Обсъждат и колко дълго трябва да действа това правителство заради влизането в еврозоната. "Днес имах разговор с Урсула и я питах какъв е шансът да ни пуснеш. И тя вика: За Шенген ви е много голям шансът, за еврозоната трябва да го измислите как да заобиколите правилата. В смисъл как да влезете в рамките. И аз казах можем ли да имам инфлация минус ефекта на Украйна, и тя вика - не ме цитирай, ще се опитаме да ви помогнем. За службите - хубавото е, че Борисов също иска да ги изземе от президента. Как можем да се измъкнем да не са негови хора? Ще кажеме, че искаме външни консултанти да ни помогнат за част от конструирането на службите. Тези външни консултанти да не са кой да е и да имаме някакъв шанс да изчистим руския актив, който е влязъл. Това е доста вероятен сценарий, защото в това не сме сами, а сме с външните партньори."

АСЕН ВАСИЛЕВ: Това правителство ще продължи, докато Бойко се страхува от Гешев и президента. Последният ден на Габриел, когато е премиер, това ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно. А Борисов няма да иска да си отреже клона с ЕНП. За корумпираните от ГЕРБ - това, което сме виждали е, че Бойко няма да защити никого, а ще хвърли всеки корумпиран под автобуса...Той знае, че го гледат под лупа и отвън, и отвътре. И има едни прокурори, дето са му тръгнали по петите. Ще трябва да защити себе си, ще вдигне ръце и ще каже - аз не знам, оправяйте се.

Ето целия запис:


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
27
Коментара по темата
27.
До 24
27.05.2023 07:25:39
5
4
Иди се прегледай, късопейка малоумна.
26.
=======
26.05.2023 23:28:57
0
0
До 21 Предишния кмет имаше такава идея...
25.
Цв
26.05.2023 22:26:47
4
29
Кочина, дъно, каквото и да кажем е малко! Страхотен интелект от псевдо политици, които се договарят и пазарят уж заради народа, а отвратиха всички с лакомията си за власт, управление - разбирайте крадене и далавери!
24.
puertoriko
26.05.2023 22:02:38
8
14
това е един театър за пред американците, даже и тяхните протежета ги разбраха че не стават и хвърлят всичките си марионетки в огъня след като вече нямат нужда от тях... така че в момента всички партии ще го играят тоя цирк защото никой не иска да хваща власта, който хване власта американците ще го натиснат с всичката си мощ да изпълни това което те искат, а те искат българия във войната ...натиска е голям и всички гледат да балансират и да правят така че да не се избере правителство
23.
Ми да
26.05.2023 21:54:46
17
8
Нищо страшно не се вижда в тоя разговор. Ако държите тиквата изкъсо, работата ще върви. И при първа възможност му го набийте качествено и е чао.
22.
*********
26.05.2023 21:38:15
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Бургас
26.05.2023 21:27:53
4
18
Май файда от всичките тез няма. Да се отделяме Бургас-държава и да се избиват, ако искат в тъпата София.
20.
Дв
26.05.2023 21:02:10
3
27
Който плаща той поръчва музиката. След като в продължение на 30 години разбиха и ограбиха цялото ни производство и в момента бизнеса е само търговия какво очаквате. Сами се докарахме до тази зависимост от Европа. Производство-0, Инфраструктура-0, Образование-0, Здравеопазване-0, Сигурност-0, Медии-0. Кръгла нула сме.
19.
No16
26.05.2023 20:40:44
3
8
Много точно
18.
Българин
26.05.2023 20:27:43
13
32
Долна еврогейска измет...
17.
*********
26.05.2023 20:19:55
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Aз съм
26.05.2023 20:07:55
17
19
Много интересно - подслушват се само ГЕРБ и Промяната.
Как така не излезе нещо за БСП,ДПС.и най вече за Президенчето.
Ченгеджийска държава сме били и ще бъдем.
15.
До 4
26.05.2023 20:03:57
4
16
Не мога да повярвам,че има малоумници като теб! Съвсем сериозно!
14.
Гешефтурата
26.05.2023 19:51:45
8
47
Ние сме по-зле и от банановите републики в Латинска Америка!
Чужди посолства определят шефове на служби, от които зависи сигурността на държавата...това е дъно! По-добре направо да позволим на САЩ да ни управляват с генерал-губернатор, вместо да си играем на независимост.
Че ние по времето на СССР имахме по-независима политика, отколкото сега...
СРАМ, СРАМ, СРАМ!!!
13.
Опит за внушение на заговор
26.05.2023 19:48:14
21
16
А очевидно е нормална партийна оперативка. Коя партия не тегли пергата към себе си за по-голямо влияние?
12.
еми
26.05.2023 19:43:47
23
28
Много разумен разговор. Само че този помияр Гела не му прави чест да предава своите и да изнася вътрешна информация.
11.
Down
26.05.2023 19:41:50
10
31
Киро, и ти, и банкянската мутра знаете къде да вървите, нали? Ако не знаете, ще ви кажа- на майната си!
10.
Промяна ли
26.05.2023 19:40:45
13
43
Май народа трябва да излезе на улицата зада посъветва договарящите се
9.
мда
26.05.2023 19:36:58
25
14
Шефовете на служби се опрделят от правителството. В моменат и на децата е ясно,че службите ни са пробити от продажници на руска хранилка и текат като издънена кофа. Настъпил е историческият момент да изритаме в канала веднъж завинаги тази антибългарска сган. Без да се случи това, не чакайте България някога да стане европейска държава. Ще си стои в азиатското блато.
8.
USA трол
26.05.2023 19:36:12
13
39
Този запис е фалшив. Кирил Петков никога не е казвал тези неща, нито Асен Василев. Бойко Борисов никога не е получавал инструкции от Козяк, а Христо Иванов никога не е защитавал американските интереси. Кирил Петков никога не се е срещал с Лена Бориславова, а Асен Василев никога не е бил гей! Бойко Борисов няма любовница и дете в Барселона, а Дилян Пеевски никога не е ограбвал КТБ и Виваком. Това са фалшификати, дело на руските шпиони!
Вярвайте ми!
7.
...
26.05.2023 19:33:46
6
38
Дудука Асеня е казал, че ще имат техни хора послушни. Да папкат и слушкат ,слушкат и папкат . Кюфтето яростно изригва - достигнаха дъното, лицата на Октопода от промяната.
6.
окИ
26.05.2023 19:31:26
15
39
Баси ужаса! Дори записите на оная Тиква не бяха толкова гнусни! Поне се намериха и се заобичаха, сега ще управляват заедно, нищо че вече загубиха всякакво доверие от страна на обикновените хора! Ние да му мислим, какво ли ни чака.
5.
Хахахах
26.05.2023 19:27:20
11
13
@2
тромпетмайсторе, много си се налапал със семе, бе ХАХАХХАХАХАХ
4.
Гошо
26.05.2023 19:25:52
58
30
Аз нищо скандално не чувам в цялата работа. Не знам защо се възмущават хората. Съвсем нормално вътрешнопартийно обсъждане. Бил съм на подобни срещи на ДПС и ГЕРБ, тях ако чуете ще ви се доповръща. Не смея да си представя при Възраждане и ИТН какво ще е.
Видно е, че се мобилизира целият пропаганден апарат само и само да не се случи правителство. Всичките копейки, четирихилядници, спящи клетки, недоклатени уродчета и прочее са на амбразурата в момента да бранят руските интереси в България.
Аз лично предпочитам западно влияние пред руски, миризлив ботуш.
3.
Асен Василев
26.05.2023 19:24:51
15
63
Кире !!!!Лошо Много Лошо се осрахме този път..
2.
путкин
26.05.2023 19:19:20
25
26
идеално, Бойко слушка, махане на русоробите отвсякъде, съдебна реформа...
А дано...
1.
Бай Димо
26.05.2023 19:16:24
19
54
КОЧИНА!!!! НЕ държава! Колониална кочина!!!! Закривай тоя гнусен булгаристан с лош материал!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори