Едно от пет изследвани овче сирена на пазара съдържа само овче мляко
Това стана ясно след направени тестове от „Сдружение за достъпна и качествена храна”
Едно от пет изследвани овче сирена на пазара съдържа само овче мляко. Останалите са произведени от смес – овче и краве мляко. Това стана ясно след направени тестове в акредитирана международна лаборатория от „Сдружение за достъпна и качествена храна”.
Истинското овче сирене започва от обора с издояването на млякото. Още топло то се прецежда. След това се добавя единствено мая за сирене. „Една лъжичка мая на десет литра, слагаме малко студена вода и разбъркваме”, обяснява рецептата Иванка Трайкова.
Според нея по-хубаво от домашното няма. И се учудва какво ни продават в магазините. Тя дава съвет как да разпознаем истинското овче сирене. „Трябва да е жълто, а не бяло. Щом е бяло, значи има някакви примеси”.
Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена
Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце
Какво направи този ненормалник в столично заведение (ВИДЕО)
Трима мотористи са в болница след челна катастрофа
