×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал в Прокурорската колегия на ВСС, готвят дисциплинарка на Гешев по сигнал на Сарафов


Скандал в Прокурорската колегия на ВСС, готвят дисциплинарка на Гешев по сигнал на Сарафов
Калина Чапкънова внесе искането за разглеждане на допълнителната точка
17 Май 2023, Сряда, 14:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Главният прокурор нарушил Конституцията, като записал разговор с член на ВСС

Със сблъсък между главния прокурор Иван Гешев и Калина Чапкънова започна днешното заседание на Прокурорската колегия (ПК) на Висшия съдебен съвет (ВСС). Повод стана внесено от нея искане за вкарване на допълнителна точка в дневния ред.

Зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов подал във ВСС сигнал срещу Гешев. Той е за нарушение на Конституцията. Сарафов сигнализира, че Иван Гешев е направил незаконен запис на свой разговор с Йордан Стоев, стана ясно на заседанието.

Главният прокурор попита на какво основание се предлага разглеждане на допълнителната точка. Той призова при гласуването да си направят отвод всички, които са внесли предложението за неговото отстраняване, с изключение на Светлана Бошнакова. Последната се подписала за уволнението на Гешев, докато била в „Пирогов“. Там някой й занесъл искането и тя не била виновна

Последва разправия и системно заяждане от страна на Гешев, като основна негова мишена стана Калина Чапкънова. 

Съжалявам, не мога да вляза в такъв тон, реагира в един момент Чапкънова. 

В крайна сметка бе прието казусът да бъде включен в дневния ред с 4 срещу 3 гласа. Отвод си направиха Иван Гешев и Йордан Стоев - т.е. те не гласуваха като пряко засегнати от сигнала на Сарафов. 

Заседанието на ПК днес протече при необичайно напрежение. Само допреди седмица това нямаше как да се случи. Заседанията досега се провеждаха винаги при пълно единодушие като в тоталитарна диктатура. 

Преломният момент настъпи преди дни, когато шестима членове на Прокурорската колегия внесоха искане за отстраняването на главния прокурор. Това се случи ден след като кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел предложи, а ДПС одобри Иван Гешев да бъде уволнен. 

Днес предложението на Сарафов за налагане на дисциплинарно наказание на Гешев не бе обсъдено по същество. Реши се то да бъде разгледано първо от дисциплинарната и етичната комисии към ПК на ВСС, каквато е и стандартната практика. 

Припомняме, че вчера стана ясно, че и Гешев е внесъл искане във ВСС за дисциплинарно наказание на Сарафов. Днес то не бе обсъдено в ПК. 

Главният прокурор и заместникът му са в остър конфликт от поне няколко дни. Скандалът между двамата избухна с пълна сила в понеделник след публично изявление на Иван Гешев. Раздорът доведе до потресаващи откровения на двамата, свързани с разкрития за шокиращо политическо влияние в прокуратурата. 

Гледайте тук:

 


В категории: Темида , Политика


17
Коментара по темата
17.
haha
18.05.2023 10:34:59
0
1
Радев, като разбра, че правителство май ще има, е изпратил някое ченге да се представи от името на Борисов и разбърка лайната.
16.
Даа
18.05.2023 04:14:41
1
1
Калина Чапкънов е подкрепена от ДПС. Което означава, че ДПС твърдо е сменило курса и Гешев вече е сготвен.
15.
hhmmm
17.05.2023 23:50:37
0
2
Не са го бранили, просто не са се решавали да го свалят.
14.
Въпросът е само 1:
17.05.2023 19:00:59
2
9
ГЕРБ кога решиха да се отърват от Гешев? Преди или след като той е решил да се разчурулика като синигер? Троловете няма смисъл да репликират, че ГЕРБ нямат нищо общо, при положение че преди Мими Гейбриъл да се обяви за свалянето на Гешев, цялата прокуратура и цялото ВСС бяха на амбразурата да го бранят.
13.
Мафия срещу демокрация
17.05.2023 17:28:29
1
28
ПП/ДБ към прокуратурата: Има ли дела на трупчета с цел изнудване на политици?

Боко Тиквата към Гешев чрез посредник : кажи му до петък да е затворил делото "Барселонагейт", иначе....
12.
Тотален жмел
17.05.2023 17:21:35
1
40
Тотално объркване - депутати от ГЕРБ с различни версии кога научили за Гешев.
11.
Казвам ти дъще,сещай се снахо
17.05.2023 17:14:14
50
20
Ще се активират разследванията на ДАНС срещу комисионерите ПП/ДБ!
Далавери за милиарди се бавят като разследване, но това е минало бешало!
Цялата променлива клика,начело с педал кокорко и простото кире, са очаквани при бай Ставри, западното крило, с изглед към Харвард!
10.
Объркан гербераст
17.05.2023 16:51:57
21
67
Гешев VS Борисов??? :-((((
9.
Идва генерална промяна
17.05.2023 16:46:52
57
40
Единственото, което ги събира ПП и ДБ, е да падне Гешев, но излизат проучвания - само 1,5% се интересуват от това. Хората се интересуват от инфлацията!
8.
OфОф
17.05.2023 16:40:17
26
43
Мис парфюм се объркА много. Явно е в заверата.
7.
Трябва наше момче да е вместо Гешев
17.05.2023 16:34:53
89
52
Щом като началник на Правната комисия бе избран прасето Стою, който е с нулев професионален стаж, като юрист,
трябва да се продължи тази "правилна" практика при назначаване на всички ръководни постове!
Важното е да е верен на ПП/ДБ, както се произнесе трудната ЕугЛена!
Народа се подложи на най-продажната част от обществото, децата и внуците на бандитите, висшата номенклатура на БКП!
Комунизма си отивал, ама още е жив,май!
6.
Въъъъ
17.05.2023 15:17:13
30
68
Корумпирани мафиоти!
5.
Smith
17.05.2023 15:08:48
42
96
Целия ВСС са за незабавно уволнение и съд! Точно тези корумпета натресоха Гешев и го охраняваха години наред, за да опъва чадър над кукловодите от ГЕРБ-ДПС.
4.
Р. Р.
17.05.2023 15:07:32
77
17
Калина Чапкънова главен прокурор, дама със знания, умения и компетенции.
Каскета да си ходи!
Лицето Иван Гешев е агресивен и зависим от задкулисието на промяната.
3.
Haha
17.05.2023 15:05:09
39
36
Мафията е непробиваема !
2.
ww
17.05.2023 14:55:48
31
14
OTKOGA E PIK MEDIA??? IZRODI!!!!!
TUKA VIJDAME GERB NEKADUNICITE!!!!
ZATOVA SME NA POSLEDNO MIASTO.
1.
Опи
17.05.2023 14:32:26
28
79
И Калинките се обърнаха срещу него. Тия,същите,които кротко му лазеха по ръката до скоро....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса Според него Мартин Божанов бил един дребен измамник Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори