×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ с нови предложения за промяна на такса смет


19 Октомври 2011, Сряда, 13:24 ч.
Автор: Бесове.бг

Кандидатите за общински съветници ще предложат и преференции за фирмите, които използват биоразградими материали

Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ са готови с проект за справедливо начисляване на такса смет, която да е приемлива за бизнеса и едновременно с това да носи приходи в общинския бюджет. От клуба на „Предприемача” към ГЕРБ Бургас инициираха работна среща за обсъждане на предложенията за промяна на такса смет с представители на бизнеса и професионалните гилдии, сред които хотелиери, ресторантьори, винопроизводители, хлебопроизводители, организации, работещи в сферата на здравеопазването, промишлеността и недвижимите имоти. От страна на ГЕРБ участие в срещата взеха кандидатът за кмет на община Бургас – Димитър Николов, и кандидатите за общински съветници – Диана Йорданова, Весела Атанасова, Илияна Гъбева и Николай Иванов.

ГЕРБ ще предложат юридическите лица да не заплащат такса смет за обекти, в които не извършват производствена или търговска дейност. Това ще се случи обаче с катeгоричното условие, че ако при проверка на обекта се установи, че той развива дейност, ще му бъде наложена санкция в петкратен размер на таксата смет, която би следвало да плати, ако осъществява такава. По досега действащата Наредба за местни данъци и такси от задължението да заплащат такса смет могат да се освободят само физически лица, които не използват даден жилищен обект.

Друго предожение, което обсъдиха присъстващите е къщите за гости и местата за настаняване на туристи да плащат такса смет, съобразена със сезонната заетост на обектите. Таксата ще се регламентира на летен и зимен сезон, като през лятото тя ще е по-висока, а през зимата по-ниска.

Кандидатите за съветници на ГЕРБ ще предложат и преференции за фирмите, които използват биоразградими материали. С тази мярка те ще бъдат мотивирани да следват линия на екологична политика, която е приоритет и на Община Бургас. Още една стъпка в тази посока е предложението да се поставят контейнери за разделно събиране на отпадъци в близост до заведенията за хранене.

По време на срещата представителите на здравни заведения споделиха, че таксите, които плащат за изхвърляне на специфични отпадъци, каквито са медицинските, са прекалено високи.

В отговор Димитър Николов заяви, че в средата на 2011 година с пускане в експлоатация на новото регионално депо проблемът им ще бъде решен, тъй като по проект в него е заложено изграждане на специална инсталация за сепариране на такъв тип отпадък, което ще намали драстично разходите на болничните заведения на територията на община Бургас.

„За нас бе изключително важно да чуем предложенията за промяна на такса смет от заинтересованите страни, каквито са представителите на бизнеса и професионалните гилдии. Поехме ангажимент преди да внесем докладната за гласуване в общинския съвет да я обсъдим с тях още веднъж. Оставаме отворени за още предложения, които да направят такса смет по-справедлива”, коментира Диана Йорданова – кандидат за общински съветник на ГЕРБ.


В категории: Власт , Политика


16
Коментара по темата
16.
Вилизарчо,
20.10.2011 18:34:16
2
0
Ти вече му се доказа, заработи си парите. Пращай Тръткова и останалите трътки да получат сега нови инструкции.
К. Марков
15.
Вилизар Георгиев
20.10.2011 08:43:18
0
8
Така е Димитър Николов се е доказал, нека му и ние му докажем колко сме доволни от това което направи за града ни.На 23-ти излезте и гласувайте,всички знаем че той ще бъде кмета, но да не даваме на някакви смешници да се хвалят,че са били на балотаж с него.Гласувайте, вашия глас е важен !!!
14.
Добрин Георгиев оригиналът
20.10.2011 01:06:54
0
1
Браво на нашия кмет Димитър Николов! Един кмет, който показа и доказа на бургаските граждани ,че когато в Община Бургас се работи, а не се краде резултатите са на лице . Бургас -най-красивия град за живеене!На 23.10, избори 2011 -Николов пръв без балотаж.
13.
do komentar 3
20.10.2011 01:03:13
2
2
specialen pozdrav za teb http://vbox7.com/play:06b5992d
12.
do komentar 6
20.10.2011 00:49:39
0
1
oooo kolko si prostttttttttt
11.
Добрин Георгиев оригиналът
20.10.2011 00:45:05
0
3
Призовавам хората на 23-ти в деня на изборите да отидат и да гласуват за Николов, ако искат Бургас да продължи да се развива както до сега. БЮЛЕТИНА НОМЕР 2
10.
b.b.
19.10.2011 22:50:06
1
2
ПАК САМО БИЗНЕСА ГИ ИНТЕРЕСУВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! А НИЕ, ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, ПАК ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ПЛАЩАМЕ ВИСОКИ ДАНЪК СГРАДИ И ТАКСА СМЕТ, ТАКА ЛИ?!
9.
Сияна Ненкова
19.10.2011 22:13:16
2
2
Ей, тези безименните за пореден път Ви казвам, че за "copy-paste" няма да ви платят, колкото и да се тормозите и каквито и глупости да говорите, номерата ви не вървят! Една игра - един победител - Димитър Николов, точно на 23-ти Октомври!
8.
Кръстан
19.10.2011 19:01:19
0
4
Балотаж и всички срещу Николов!
7.
дядо МИТЬО
19.10.2011 17:33:19
1
2
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА
6.
Сияна Тръткова
19.10.2011 16:26:57
0
4
Добрин Георгиев оригиналът
19.10.2011 14:01
Рейтинг:
2
До коментар 3
Манипулация ли долавям ? Ти дори и когато плюеш използваш чужди имена. Разбирам те напълно- страх те е и то много. Колко си прозрачен само !Престани да ми крадеш самоличността ,пиши от твое име, а не от чужди.

..............................
Добринчо,не знаех че истинската ти самоличност е Сияна Тръткова!Леле,обещавам повече да не ти я крада,дръж си трътката - на мен не ми трябва.
5.
Добрин Георгиев оригиналът
19.10.2011 16:03:22
3
1
Колкото и да ви плащат да плюете срещу кмета Димитър Николов, той е сегашният и бъдещ кмет на Бургас, независимо дали на вас и на вашите шефове ви харесва .На 23.10, избори 2011 -Николов пръв без балотаж.
4.
Добрин Георгиев оригиналът
19.10.2011 16:01:50
2
2
До коментар 3
Манипулация ли долавям ? Ти дори и когато плюеш използваш чужди имена. Разбирам те напълно- страх те е и то много. Колко си прозрачен само !Престани да ми крадеш самоличността ,пиши от твое име, а не от чужди.
3.
Сияна Тръткова
19.10.2011 14:50:08
1
5
Този текст обаче йезуитски го извъртях,нали?Първо дигнахме на бургазлии местните данъци и такси в пъти повече от София и Варна,сега хитричко им обещаваме хич да няма такси.Ся вече ще ни повярват и ще гласуват само за нас.
Ако нещо съм объркала в бързината,моля да ме извините,
но вече не мога да смогвам да обслужвам няколко пресцентъра и пиарагенции.Да не мислите че е лесно да правя едновременно пиар на ГЕРБ,СДС,да пращам съобщения от пресцентъра на общината,да се грижа да влиза реклама в личната пиарагенция на Митко Николов ПРЕЗЕНТА и да вися денонощно тук да лъскам имиджа на шефа и на Коцето Марков.Едва сварвам да пиша и коментари от името на Сияна Ненкова,Велизар Георгиев, Добромир Георгиев,Милан Тодоров.Никой не ми помага.
2.
do 1
19.10.2011 14:29:32
1
1
то без визия и ясна програма не се печелят проекти, не се правят ремонти, не се провеждат фестивали...и не се променя града....така че относно визията може да поспорим кой я има и кой не...относно предложенията, явно не сте прочели те са в резултат на среща с бизнеса и отправените искания от тяхна страна....и за финал явно не сте запознат, че ако някои работи за гражданите, а не за себе си е добре да се вслушва в тяхното мнение, без да се капсулова в собствената си програма...и най вече без да лъже, че ще намаля такси, ще премахва такси и едновременно с това ще раздава субсидии.....ако във вашите предложения имаше нещо градивно сигурно и те щяха да влязат, за да се промени такса смет:)))
1.
locutos
19.10.2011 14:14:14
0
3
Ново предложение? Абе вие програма не успяхте ли да я направите преди кампанията. Всеки ден по едно ново предложение, взето от някоя друга програма.
В този ред на мисли и в духа на статията предлагам:
1) да отпадне такса смет за гражданите. Никои от нас не извършва търговска дейнсот, или може би си мислят че сме отворили по един публичен дом във всеки апартамент.
2) да отпадне данъчното бреме за гражданите. Особено за тези апартаменти, пред които не е правен ремонт на улицата или паркингите в последните 50 години.
3) на всеки гражданин, който не извършва търговска дейност да му се регистрира по една фирмичка и да го назначат за нейн директор.

Бе изобщо кухи предложения до дупка можем да измислим ако седнем. Целта е ясна: ГЕРБ да спечели без ясна визия и посока. Само и само още 4 годинки да могат да диктуват живота ни по най-безцеремонен начин.

НЕ НА ДИКТАТУРАТА!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Синоптици с ужасна прогноза за времето в понеделник! Връща ли се зимата? Идат бури, гръмотевици и... сняг, прогнозираха от НИМХ Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Верижна катастрофа в тунел „Люлин“ в София Движението в посока към жилищния квартал е затруднено Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета Рискът е, когато се превърне в постоянен и хроничен проблем Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно Секс скандал с ексминистър, изнудват Асен Личев с порно В аферата е замесен изкуствения интелект, ръководен от хомосапиенс-изроди, разкри бившият шеф на екологичното министерство Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Три наши салати в топ 10 на света, бихме италианската "Капрезе" Класацията е на кулинарния пътеводител "Тейст Атлас" Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент
Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори