×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев каца в България след часове. Ще разтресе ли държавата или тихо ще се оттегли


Гешев каца в България след часове. Ще разтресе ли държавата или тихо ще се оттегли
Твърди се, че Гешев се е разделил с внушителното си мнозинство във ВСС
13 Май 2023, Събота, 15:34 ч.
Автор: Флагман.БГ

Има хипотеза, при която Гешев може да стартира безпрецедентна акция срещу български политици

Главният прокурор Иван Гешев каца днес София. В момента той е в самолета на връщане от посещение в САЩ, твърди Епицентър. бг.  

Някои от критиците му смятат, че е най-добре сам да подаде оставка и да оттегли, но други са категорични, че Гешев не само няма да го направи, но и ще стартира безпрецедентна акция срещу политическия елит, за която се твърди, че е получил одобрение от САЩ.

Ако Гешев не подаде оставка, ще бъде отворена процедурата във ВСС за остраняването му след писмото на шестимата кадровици от ВСС, чийто мотив е - тежко нарушение на служебните задължения от страна на главния прокурор. Това означава да бъдат изправени в изслушване един срещу друг Гешев и противниците му, начело със Сарафов.

Това ще отприщи братоубийствена война в системата, която ще срине прокуратурата като институция на държавността, убедени са експерти. От скандала след взрива на 1 май независимостта на съдебната власт е силно разклатена и това е видимо и с просто око.

Твърди се, че Гешев се е разделил с внушителното мнозинство зад гърба си и вече са събрани необходимите 17 гласа за отстраняването му.

Кацайки в София на Гешев ще му бъде връчено писмото на членовете на Прокурорската колегия във ВСС с искане за отстраняването му. Той ще има една седмица, за да подготви защитата си. И да се яви на изслушване във ВСС.

Но има възможност и да не се стига до там. Най-чистият вариант е главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, а не да се стига до грозни процедури дали е уронил престижа на съдебната власт, заяви днес председателят на "Движение 21" Татяна Дончева. Според нея зам.-главният прокурор Борислав Сарафов е същата история ката нагласа и поведение като Гешев.

Обвиненията, че Гешев е допуснал израелския експерт, който присъствал на мястото на взрива, няма да издържат, каза Дончева. "Той ще каже, че не е наблюдаващ прокурор и никъде никого не е допускал", смята тя. При изслушването ще се стигне до разпит на наблюдаващите прокурори, което ще отприщи вълна от негативни реакции сред прокурите срещу Обвинител номер 1.

"Главният прокурор Иван Гешев трябва да се оттегли от длъжността си, за да не се създава съмнение в обективността на разследването на инцидента с колата му на 1 май", това препоръча преподавателят по конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. Наталия Киселова.

"Императивно Иван Гешев трябва да се оттегли от позицията, която заема, до приключване на разследването. Това разследване ще продължи много дълго. Ако аз бях на негово място, щях да се оттегля изобщо", е категоричното мнение на бившия съветник в ДАНС и бивша барета и експерт по национална сигурност Алексей Петров.

"Това оттегляне ми се струва, че би отпушило държавата в изключително много направления, дори стратегически. В тази ситуация държавата е длъжна да му помогне - да му намери друга подходяща работа", препоръча още Петров.

В последната година напрежението в прокуратурата е било на високи нива, заради предприетите от Гешев несвойствени ходове - като ходене в ромките махали и политическата агитация, която правел при срещите си с ученици из страната. Негови колеги са му давали да разбере, че това не е работа на един главен прокурор, но той не приемал критиките.

Магистрати били гневни на снимките от "Столипиново", на които се вижда как главният прокурор Иван Гешев хапва ръчно точена баклава и пие шербет в компанията на роми в етническия квартал по случай Рамазан Байрам.

Дори краят на Гешев като главен прокурор да е близо, никой не бива да се заблуждава, че неговото отстраняване е съдебна реформа. Нейният успешен завършек е по-необходим от всякога, за да се гарантира, че никоя политическа сила няма силата да слага и маха главни прокурори. 

"Гешев е неправилно назначение на един човек, готвен за милиционер, на пост, изискващ магистратски качества. А той като юрист е посредствен, под средното ниво. Изборът му беше грешен, е мнението на Татяна Дончева.

Към момента никой не знае какви са намеренията на Гешев. 

Служебният министър на правосъдието няма да предприеме действия за отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, заяви в Пловдив министър Крум Зарков. По думите му, причината за това е, че вече има отворена процедура пред Висшия съдебен съвет. Тя е инициирана с подписите на шестима от членовете на прокурорската колегия.

"Както и да завърши тази процедура е също така важно да не се забравя, че проблемът с институцията главен прокурор е системен и решението му трябва да е системно, т.е. законово. Затова аз очаквам с нетърпение първото заседание по същество на правната комисия на парламента, където да се разгледа закона за отговорност и отчетност на главния прокурор", обясни Крум Зарков, служебен министър на правосъдието.


В категории: Политика


23
Коментара по темата
23.
Pomorie
14.05.2023 07:46:50
0
1
Da aktivira kolegite si v pomorie.
Obshinata e Kato razgraden dvor.
22.
Haha
14.05.2023 06:47:03
0
3
Ако обичате интервю . Г-н Keшев каво ще кажете за скандала с пачките и кюлчетата ? Кешев: не мога да се бъркам в работата на наблюдаващия прокурор .
А нещо за иницялите Д.П. ? Кешев аз немога да вземам решения и немога да се бъркам в работата на наблюдаващите крокурори .
Кешев. 2 седмици по късно .
Обявавам война на нарко разпространението в държавата . РАЗПОРЕДИЛ съм проверки !
Ейй така да разшореждаше проверки и срещу политици грешка нямаше да има Кешев.
21.
Истината в 5 Изречения
14.05.2023 04:31:09
1
0
Нещата изглеждат сложни , но всъщност НЕ СА чак толкова .
Хамериканците ИСКАТ да обявим война на Русия , и за да се случи това СА ПЛАТИЛИ на ПП и ДБ . Ноооо , ББ и Радев са на съвсем различна позиция.
И затова сега отвъд океана решиха да използват Гешев , за да отстрани пречките и все пак ДА НИ ВКАРАТ във войната . Аз обаче си мисля , че Гешев НЯМА толкова мозък за да се пребори . Навремето Цв.Цв. и той ходеше като изоглавен по молитвените закуски , ама в крайна сметка му биха шута .
Истината обаче е само една :
НИЕ НЕ ЩЕМ ВОЙНА !
А Гешев , ПП , ДБ , ББ и РР - да си се оправят помежду си !
20.
Макена
14.05.2023 00:21:51
1
0
Само ттой има повече врагове от Путин.
19.
Prosecutor
14.05.2023 00:10:29
0
2
Американците чрез закона магнитски казаха кои са част от корумпираните български политици. Нито народа реагира, нито прокуратура нито власт. И все още корпумпираната мафия е в парламента. Страната има нужда от революция ако ще и чрез гражданска война. Ако искате вие и децата ви да продължавате да сте роби на калинки, крадци , мутри и чалгари трайте си.
18.
Kukulkan
13.05.2023 23:17:13
0
3
Onq den pak kacashe


Toz ot 3 dena se kaca
Ytre sigurno pak 6e kacne
17.
ТОТО
13.05.2023 21:09:52
0
1
Че той не кацна ли вече?
16.
Продължаваме Педерастията
13.05.2023 21:02:27
1
1
Залога за правителство е да е с мандат 2 тоест на Джендърите от ПП-ДБ-ЛБГТ+ оставката на ГешефТ
15.
Страх много Страх
13.05.2023 18:08:29
3
9
Всички ги е страх от Гешев
14.
въпроси, въпроси
13.05.2023 17:49:48
0
6
Нека първо да споменем, че старият ВСС, който иска оставката на Гешев е нелегитимен от октомври 2022 и имаме нов ВСС, който още не е започнал работа.
https://pik.bg/извънредно-в-пик-всс-е-нелегитимен-няма-право-да-уволни-гешев-искането-на-6-имата-преврата-news1174069.html
Французойката г-жа Габриел няма никакво право да се меси в съдебната власт, дори и ако я изберат за премиер. Но само дни след покушението срещу главния прокурор, определени лица вместо да го подкрепят, искат да го отстранят от власт, което прилича на връзка с екзекуторите му, нали?
https://pik.bg/извънредно-в-пик-операция-убий-гешев-поръчителите-редят-кабинета-мария-габриел-news1173808.html
Може да зададем много въпроси:
https://pik.bg/горещ-анализ-гешев-е-неудобен-на-дълбоката-държава-жертва-е-на-грозно-предателство-задават-news1174005.html
13.
Да
13.05.2023 17:37:06
0
12
Бързат много защото разбраха накъде отиват..........
12.
Магнитски
13.05.2023 17:30:21
0
15
Списък 3
11.
Мафията
13.05.2023 17:22:27
2
18
Гешев със сигурност няма да се предаде
10.
До 8
13.05.2023 17:08:47
4
20
Боко има милиарди, а не милиони и са в катарски и ливански банки. А ти 9 си жалко същество с робски начин на мислене.
9.
Ало, умници
13.05.2023 17:03:40
25
4
Всички разбирате от всичко!
Бойко имал милиони - ами защо да няма, ами той си имаше фирма Ипон, охранявала видни политици от Бай Тошо до Симеон! Нормално е да има!
Гешев би посредствен, на ставал за Главен Прокурор!
Ами първо вие се огледайте на какво нивото сте, за да плюете по другите!
Христос е казал, ако си не си грешен, тогава хвърли камък по прегрешилия!
Другото са празни приказки, ала-бала!
8.
Или ще нарита Боко, или .. Мишо бирата.
13.05.2023 16:47:58
2
27
Ако американците са му застанали гръб, ще има кьотек с Боко и Сарафов. Явно господарите на колонията са решили да занулят окончателно Буци и му приберат милионите скътани дори в американски и еврейски банки. А с Боко ще повлечат крак и доста гербери и депесари. Дали Гешев ще стане наистина борец срещу мафията, скоро ще се изясни. Замълчи ли си и позволи да го сготвят, зависи от други партньорски служби ако са му гарантирали да го покрият извън Европа.
7.
Гарван, гарвану око не вади
13.05.2023 16:37:45
2
15
Каквото има гешев за тях, това имат и те за него. Никой няма да погва никого.
6.
Лили Иванова
13.05.2023 16:36:57
1
21
Панаиири пааанаииири!
5.
Хипотенуза
13.05.2023 16:36:17
1
18
Има хипотеза, при която Гешев може да стартира безпрецедентна акция срещу български политици
------
Няма такава хитотеза! Според мен е бил назначен с уговорка като му кажат да се оттегли. Надали има кураж да направи нещо смело като това да обвини Борисов, Пеевски и подобни фигури
4.
....
13.05.2023 16:06:32
0
26
Каскета само да не се разприказва , че ще стане мАзало.
3.
от 2
13.05.2023 16:02:32
3
15
Че Гешев е боклук, каквито са огромната ни част от политиците изобщо не го коментирам !
Но в случая е жертва на американските интереси у нас.
2.
Америка за България
13.05.2023 16:00:16
1
21
Как сега Гешев урони съдебната власт?
В какво точно е обвиняван Гешев ?
След атентата в Сарафово, евреите долетяха от Израел и проведоха оглед и разследване в което не допускаха българите а първо те.
Защо тогава никой никъде не се възмути, как, кой и с какво право допусна това ?

Сега СЛЕД извършеният от българските власти оглед е направил такъв и някакъв си еврейски експерт по взривовете, доведен не от Гешев а от негов заместник.
Е и ?
С какво опита да се открие истината е "уронване" на авторитета на съд власт?
Взрива до пътя предизвиква насмешки вместо да открият и заявят истината !

Какво гръмна ?
Кой го е заложил ?
И каква е била целта ?

Елементарни въпроси.
Чакаме отговорите !
1.
Прокуратура
13.05.2023 15:46:16
4
25
Ще бъде ,пренесен в жертвено агне. Както се случи с Горанов, Цветанов и много др. Баце ,вече не ги познава ,само и само да създаде правителство и да е на власт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори