×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акад. Денков желае Кирил Петков и Асен Василев за министри, но ГЕРБ не го искат за премиер


Акад. Денков желае Кирил Петков и Асен Василев за министри, но ГЕРБ не го искат за премиер
Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите, каза акад. Николай Денков
28 Април 2023, Петък, 08:34 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още, каза той преди Тома Биков да заяви, че такова правителство няма да получи подкрепа
 

Не е редно да коментирам слухове. Така съпредседателят на ПГ на „ПП-ДБ“ акад. Николай Денков отговори на въпроса на водещия на „Тази сутрин“ по бТВ Златимир Йочев дали той ще е начело на кабинета, който втората политическа сила ще предложи. 

“Oще вчера започнаха обсъждания за това как ще изглежда кабинета, но те са в начален стадий. Първо трябва да приключат разговорите и второ – да мине през националните съвети. Всичко, което излиза в момента, е в сферата на слуховете“, добави той.

След като водещият вече припомни, че академикът веднъж е бил предложен за премиер от „промяната“ и попита дали може да е номиниран отново, Денков отговори многозначително - имало различни варианти. 

„Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво. Видяхте в кампанията тази подкрепа, която получихме – четири премиери на водещи държави да излязат и да кажат „Подкрепете Кирил Петков!“. Това означава, че му имат доверие, а когато става въпрос за Шенген, за еврозона, то е един от най-големите капитали, които може да използваме“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“-“Демократична България“.
 
„Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност“, уточни той.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена на ГЕРБ-СДС управленската програма на „ПП-ДБ“, а след това ще се объсждат имена за министри. 

От партията на Бойко Борисов поискаха до неделя да бъде представен състав на правителството, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, за да продължат преговорите между двете формации. В противен случай ГЕРБ вероятно ще предложи кабинет на малцинството.

Акад. Николай Денков е член на ръководството на политическа формация, съжалявам, заяви Тома Биков. Ще отхвърлим кандидатурата му, добави бургазлията 

Междувременно депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза в „Тази сутрин“, че съпартийците му ще отхвърлят номинация на Николай Денков за премиер. Няма как да подкрепим Асен Василев и Кирил Петков за министри, подчерта той.

„ГЕРБ имат и друг избор – ако искат да направят кабинет и да търсят подкрепа. Техен е първият мандат. Вариантите са три. Или ние ще намерим някакъв начин с партията на Бойко Борисов да съставим правителство, което обаче не може да е съвместно и затова трябва да се намери друга формула или те като мандатоносители да потърсят друга подкрепа, или отиваме на избори“, каза пък по-рано акад. Денков. 

„Това, което се опитваме да направим, е да съставим кабинет, спазвайки ангажиментите към нашите избиратели и в същото време да дадем увереност на ГЕРБ, че това, което поемаме като ангажимент, ще го изпълним. Контролът ще е от тях през Народното събрание“, добави той.

След като бе попитан дали може „промяната“ да подкрепи хора от проектокабинета „Габровски“, академикът отговори, че първо трябва да се види за кого става дума, но това е възможност, която не е обсъждана, каза още академикът. 

В студиото на бТВ пък Тома Биков сподели, че приел като шега имената, които се сочат за бъдещи министри на „промяната“.

„Няма как да подкрепим Асен Василев за финансов министър и Кирил Петков да отговаря за службите. Това е абсурдно и нелепо“, категоричен е той.

„ПП е втората политическа сила, колегите очевидно са дезориентирани и не могат да го разберат. Имат 64 депутати, нямат 130. Ако ние се откажем от първи мандат в името на това да подкрепяме втори, и те ни предложат подобно правителство, означава, че отиваме на избори. Ние подобно правителство няма как да подкрепим“, коментира бургазлията. 

„С втория мандат, а и с първия, ако има излъчено правителство, то трябва да бъде равнопоставено, ако е между двете партии. С уговорката Николай Денков премиер и нито едно политическо лице – не, няма да го подкрепим“, добави той.

Въпреки че Борисов каза, че с Кирил Петков са си простили за ареста, по думите на Тома Биков партията не е простила. 

„Николай Денков ще е премиер, Асен Василев – министър на финансите и вицепремиер и Кирил Петков – човек, който отговарял за службите, за Шенген и не знам какво. Той преди една година арестува незаконно Борисов, сега ще му дадем всички служби при него. Не, няма“, подчерта Биков. 

Той каза, че нямат нищо против политически лица в правителството, но те трябва да бъдат от ГЕРБ.

„Надявам се всички тези имена, поднесени по този начин, да бъдат в сферата на спекулациите. Иначе не виждам никаква перспектива за водене на разговори. Ако казват ще правим политическо правителство с втория мандат без участието на ГЕРБ, логиката води натам, че ще правят правителство с БСП, ИТН и ДПС“, коментира Тома Биков.

По думите му ГЕРБ са готови и на партийно, и на непартийно правителство с ПП-ДБ, но то да бъде равнопоставено.

„Хвърля се и тази теза за правителство тип „Димитър Попов“, а това означава коалиция между три партии, подкрепени от ДПС. Тази формула би била успешна в момента“, коментира той.


В категории: Политика


Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
8
Коментара по темата
8.
Политически некадърници
28.04.2023 12:03:02
0
1
Безкомпромисно надлъгване на политически некадърници. Нищо ново. Нашите избиратели, та нашите избиратели. Освен тях, дами и гопода, има Държава, Народ! Ваше е задължението да намерите най-доброто решение за просперитета на България. Стига с тези избори. След като Политиците в Германия и в Чехия можаха да направят успешни големи колалиции, то и у нас със сигурност е възможно. Да, ама първо трябва да надвиете опостушителното си его, това заблуждение в собствената ви значимост. Иначе ща изпортите за пореден път Държавата.
7.
СЕГА ЦеЕЛА БЪЛГАРИЯ
28.04.2023 10:42:09
0
2
Вази гледа.....седнете на масата и се разберете като мъже ве.......разбрахте ли...???? КАТО МЪЖЕ........!!!!!
баби с бабите ви......
6.
първа ПИТАНКА
28.04.2023 10:18:08
2
2
Академика министър председател а двамата доказани мошеници вице, смях в залата. А дали не е той третия кандидат мошеник?
5.
ХХ
28.04.2023 10:11:05
1
2
Другаре, кажетеждве разлики между герб и пп. Сериозно!
4.
до 1
28.04.2023 10:10:01
1
2
Факта , че сравняваш академика с Бойко Борисов е достатъчен да разберем , колко знаеш за академика. За съжаление изглежда , че доста народ са като тебе и спектъра им на мислене е твърде тесен , за да изберем кадърни политици, за да се извади България от Гербаджийското мафиотско блато.
3.
ТБС
28.04.2023 09:04:56
1
2
То ение ги искаме затрупани с венци ама няма оневиняващи обстоятелства.
2.
познах ли
28.04.2023 09:02:10
5
7
Изтекоха някои имена и веднага Гепежиите започнаха да сипят отрова върху тях.
1.
ХХ
28.04.2023 08:48:31
10
6
Тоя "академик" става единствено за стажант на еднокнижния Академик Бойко Борисов.
Академик Бойко Борисов ВИ каза на евроатлантиците няколко истини, една от които е, че сте много про'с'ти и само за мачкане ставате, и затова го мразите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори