×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов поиска лидерски преговори с ПП-ДБ за втория мандат


Борисов поиска лидерски преговори с ПП-ДБ за втория мандат
"Аз мога да се обзаложа с вас, че референдумът на "Възраждане" за еврото ще мине. И тогава в общите ни - в кавички, приоритети тази тема просто изчезва"
Ключови думи: Бойко Борисов, ГЕРБ, партии
21 Април 2023, Петък, 15:11 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Настоява втората сила непременно да влезе в управлението, за да участва в поправянето на държавата, която тя счупила

Питайте ПП-ДБ от кого очакват подкрепа за втория мандат. Това призова медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата след заседание на Изпълнителната комисия на партията. На него била обсъдена ситуацията по повод категоричната заявка на ПП-ДБ да не дадат подкрепа за първия проучвателен мандат за правителство. 

Бойко Борисов настоя медиите да поискат от "Продължаваме промяната - Демократична България" да кажат "с подкрепата на кой" смятат да реализират втория мандат. 

"Да назоват поименно с кой, защото формулировката "с всички" или "всички, които искат" или "всички" означава с никой. Да кажат - "във втория мандат ние очакваме подкрепа на ГЕРБ"... или "не очакваме подкрепа"; "очакваме да ни подкрепи Движението за права и свободи", "очакваме да ни подкрепи "Има такъв народ"; "очакваме да ни подкрепи "Възраждане", "очакваме да ни подкрепи Българската социалистическа партия". Просто да кажат под "всички" кого разбират. Ако няма задкулисие, което в момента да преговаря, отговорът на този въпрос би бил много интересен", посочи Борисов. От този отговор зависело кой ще прави кворума в парламента, кое мнозинство ще защитава работата на министрите и приоритетите им. 

"От този отговор зависи следващият отговор. Вариант А - очакваме подкрепа на ГЕРБ. Еми като очаквате подкрепа на ГЕРБ, да седнем тези дни на една лидерска среща и да уточним тази подкрепа в какво се изразява. Ако се изразява в еднократно натискане на копчето - добре. А след това? След това, представяте ли си, те отиват и арестуват Слави Трифонов! Ей така, произволно говоря. И аз седя в нас и чувам, даже преди да са го арестували, от пресцентъра на МВР, че вече е арестуван. С какъв механизъм ние ще спрем... И говоря за нещо реално случило се. Не за измислица, хипотеза", изкоментира Борисов, явно визирайки собствения си арест миналата година. 

"Ако имат договорка с други партии, които очакват да ги подкрепят, да го заявят - тогава ние ще се опитаме в рамките на първия мандат да предложим абсолютно същото, което те предлагат. Само че рискът при нас е то да мине", заяви още лидерът на ГЕРБ.

"Ако търсят подкрепа само от нас - това е един разговор. Ако търсят от "всички" - това е съвсем друг разговор, значи задкулисието работи в момента. С нас - не", добави Бойко Борисов. 

Той постави въпроса за влизането на България в еврозоната.

"Аз мога да се обзаложа с вас, че референдумът на "Възраждане" за еврото ще мине. И тогава в общите ни - в кавички, приоритети тази тема просто изчезва. Ще изчезне и "Шенген" и ще продължим да си говорим за каквото си пожелаят", добави Бойко Борисов. 

Той обаче отново не отговори от кого друг би търсил подкрепа, ако ПП-ДБ не им дадат такава. 

След конкретен въпрос по темата Борисов обясни, че важен бил бюджетът и добави: "От числата в бюджета ще разберем колко успешно са управлявали тези една-две години. Редно е тези, които са счупили, - народът има приказка "счупи - купи", - да участват в поправянето. Честно ли е ние само отново, за пореден път да изтеглим цяаалата отговорност на управление - през това време другите да се упражняват върху нас и да ми говорят за модели. Ние моделите сме ги създали на базата на резултатите от изборите. Когато народът ни е гласувал за президент, за председател на Народното събрание и за премиер заедно, ние какво да направим? Проблемът е бил, че нямаме истинска опозиция през тези години. Сега има прекрасно... прекрасно време за самоконтрол и контрол между двете големи партии. Едно такова правителство е истински шанс в борбата с корупцията", каза още лидерът на ГЕРБ. 

На питане притеснява ли се, че проектокабинет, предложен само от ГЕРБ, може да мине без гласовете на "Продължаваме промяната" Борисов отговори: "Притеснявам се, защото знам реалните параметри на държавата в последните две години. Само преди няколко дни БНБ излезе... с близо милиард е намалял стокооборотът. Приходите са никакви. Огромни задължения в бюджета със социални разходи..."

Бойко Борисов призна, че и ГЕРБ имала вина за раздуването на разходите. Но такава имали и всички останали. Затова всички заедно сега трябвало да се смирят и да поемат отговорност за година. 

"Отговорността е на всички! Всички вкупом! И ние. С нашата вина. И те - с тяхната. И другите. Айде да се смирим една година, да си измъкнем държавата заедно, после пак има време да си напомняме каквото искаме. Притеснен съм, госпожо, много съм притеснен", добави лидерът на ГЕРБ. 

Той отрече в разговорите с ПП-ДБ да е повдигана темата за "главата" на главния прокурор Иван Гешев. 

"Нашата тема не е Иван Гешев", отсече Бойко Борисов. Целта на реформата в правосъдието била да се въведе механизъм за търсене на отговорност и на главния прокурор.

"Ако един ден имаме лош главен прокурор, който не си изпълнява задълженията, да има механизъм да бъде разследван или отстранен - така, както има механизъм за отстраняване на премиер, на вицепремиер, на министър, на депутат, на кмет, на всяка една публична длъжност", обясни Борисов. 

Той отново потвърди, че няма намерение да се кандидатира за премиер. 

Лидерът на ГЕРБ накрая избухна срещу ПП-ДБ: "В момента основната тема е как Румъния да избяга от България. Е, това направиха за две години! Как да не съм отчаян от това, което има извън мене, в другите партии! Как да не съм отчаян?! И колкото и услужливо да им обяснявате, че са добри, те не са добри! Но 600 хиляди са гласували за тях! Заради тези 600 хиляди и нашите 600 хиляди сме длъжни да направим правителство. Не че сме се харесали!"

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


13
Коментара
Флагман.БГ "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара 04/05/2024, Събота 12:30 0
13
Коментара по темата
13.
Продължаваме Подмяната
22.04.2023 16:10:39
1
2
Прост народ. Загробиха ни с дългове. Излъгаха всички че са промяна, и пак гласувате за тях. Е няма татъв мазохизъм.
12.
До 11
21.04.2023 20:27:52
31
15
Сляп ли си, или малоумен?
Не виждаш ли,че ПП/ДБ са в тотална изолация?
Народа се светна,че е по-добре при ГЕРБ, а не при новите, лакоми нечовеци с обратни наклонности!
Хладилникът е по-силен от Харвард и компания! Факт, който не се отчита от шмекерите на Радев!
Било,каквото било, и да крещите с главни букви, и да се пеневите, ясно е на всички че ПП/ДБ сте булката!
11.
Ивайло
21.04.2023 19:34:37
25
40
ГЕРБ НИКОЙ НЕ ВА ЩЕ ЩЕ ИСКАФАТЕ НАРОДА НА УЛИЦАТА ПАК ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е ВОЙНА
10.
Затъваме,благодарение на ПП
21.04.2023 18:47:19
38
27
Благодарение на пъцулите на Радев ПП/ДБ, 70 млрд лева става дългът в края на 2025 г.
Честити венци от жълтите павета!
Цената на Промяната-БГ Майдана е страховита....
9.
Той
21.04.2023 17:54:10
32
22
Бойко не го харесвам, но като гледам тези ПП и ДБ какви са дебили и искат само избори до дупка, много рязко ще си сменя мнението. То бива високомерие, но скоро заради високомерието им и без бюджет пари за възрастните хора за пенсии няма да има.
8.
Някой
21.04.2023 17:06:43
10
25
Бойко до кога ще се занимаваш с тези аматьори Партии създадени и съществуващи от омразата към теб Бий им шута и прави правителство с Итн и дпс Корни ще помогне с 5/6 гласа ако не стигат И изкарвай страната от батака в който на вкараха тези некадърници.
Остави ги да са опозиция заедно с копейкин Те са от едно котило Единствените 2 партии които искат избори след избори. Дали това е случайно???
7.
Педалите от Паветата
21.04.2023 17:03:03
8
24
Предлагат Кокорко педито за премиер!
Налазиха ни джендърите на най-високо ниво!
Радав, Радев какво ни докара с твоите мераци, педали да мислят за бъдещето на децата ни!!!
Те нямат наследници и са бързи, сръчни и крадливи - лява ръка, десен зжоб, казано по тяхному с леви мерки, десни цели!!!
Жална България, до кога ще дълбаеш дъното?!?!
6.
Простотиите на троловете на ПП
21.04.2023 16:50:54
8
35
Трябва да сте малоумници на издръжка на мама и тати, за да искате пак ОПГ ПП да ни добършат!
Уууу бре простаци от промяната, скрийте се по панелките и копторите си, минало бешало сте!
Борисов да не легитимира тези далавераджии, които като харвардски скакалци опоскаха България!
5.
Тиквооооу
21.04.2023 16:12:16
49
47
Дори ортаците ти от дпс смятат, че за 12 години си всял разрухя и си ни загробил с над 20 милиарда, макар да са повече тъй като само единия транш беше 16 милиарда. Никой не те иска ве, ще клекнеш на ппдб, нямсш избор, тулупов.
4.
Шмекерите на Радев
21.04.2023 15:54:52
49
56
За нула време толкова далавери завъртяха, че нямат оправяне!
След Джемкорп, с Амазон излиза скрита договорка.....
Гешев да не се уфлянква, а вкупом да ги прибира, не само Гела, а и Лорер,Простото, Кокорко и цялата престъпна мафиотска компания!
3.
Анатема, юдеи
21.04.2023 15:40:03
71
13
Ако гробокопачите и ппдгбт+ направят сатанинско правителство, всички патриоти от Възраждане сме на жълтите павета. И няма да е нежна революция!
2.
От кухнята
21.04.2023 15:30:24
72
68
Правителство – с втория мандат на ПП/ДБ, което ГЕРБ ще подкрепи пак по заръка на американците, тъй като за Бойко "магнитски" ще е като потупване по рамото в сравнение с това което го чака.
1.
Мераклиите ОПГ ПП/ДБ
21.04.2023 15:22:56
65
76
С кого ще направят правителство, след като нямат мнозинство?
Едно е да искаш, друго е да го можеш, но съвсем трето е да го направиш!
Марш на село при мама и тати, само те Ви останаха!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как Венко се изгаври със Слави Трифонов Как Венко се изгаври със Слави Трифонов „Успех! Пожелавам ви творческо вдъхновение и въздух.“, пошегува се Венко Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30 Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Водачът на автомобила твърди, че гумата му се е спукала Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Колата е помела пътен знак с ограничение до 50 км. и е разцепила дърво край пътя Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история
Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори