×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще ви падне шапката като разберете каква пенсия получава сестрата на Румен Радев


20 Април 2023, Четвъртък, 10:20 ч.
Автор: Флагман

Лозана е на 62 години и макар да страни от публични изяви, за нея се знае, че работи в администрацията на столичното летище

Сестрата на президента Румен Радев е навършила необходимата пенсионна възраст и ѝ предстои да подаде документите си за пенсиониране. Лозана е на 62 години и макар да страни от публични изяви, за нея се знае, че работи в администрацията на столичното летище. Любопитното обаче е, че пенсията на каката на Радев ще бъде вероятно в максимален размер и ще хване тавана, тъй като, преди да стане чиновник, дълги години тя е била стюардеса, пише вестник Ретро.

Тази професия е част от списъка с длъжности, които се водят първа категория труд заедно с пилоти, парашутисти, миньори, водолази, работници в атомни централи, полицаи и др. По правило практикувалите тези професии получават и най-високи пенсии, надхвърлящи 1000 лева и достигащи тавана, който в момента възлиза на 3400 лева. Сумата със сигурност ще подсигури охолен и спокоен живот на Лозана, която и в момента се радва на висок стандарт.

Каката на Радев от десетилетия живее в София заедно със съпруга си Игор. Двамата имат една дъщеря София, която е връстничка на щерката на Радев – Дарина. Двете братовчедки са изключително близки, въпреки че Дарина е студентка в НАТФИЗ, а племенницата на президента учи в Дортмунд, Германия. Очевидно родителите ѝ не изпитват никакви затруднения да покриват таксите и разходите ѝ за обучение в чужбина, а от социалните ѝ мрежи е видно, че заедно с приятеля ѝ често пътуват по света, включително до отдалечени и екзотични дестинации. София влезе в публичното пространство наскоро, след като в социалните си мрежи публикува клипове от купони в правителствената резиденция „Бояна“, които през миналото лято заедно с братовчедка ѝ Дарина и компания са провеждали там. Скандалните видеа, които „Ретро“ и ПИК първи пуснаха, показаха как двете девойки и приятелите им гуляят край басейна на държавната резиденция с чалга музика, наргилета и забавления до тъмни доби. От тях стана ясно, че София често гостува в дома на вуйчо си Румен Радев, когато е в България. Цялата рода на президента посреща там и някои семейни празници. Държавният глава е изключително близък с кака си, с която често е засичан и на вечери в закътани ресторанти в квартал „Бояна“.

Президентът със сестра му като деца

В едно от малкото си интервюта майка им Станка, която продължава да живее в родното им село Славяново и след като почина съпругът ѝ Георги, е казвала, че са сплотени от деца. Небето и самолетите ги привличали от съвсем ранна възраст. Докато за пилотската кариера на Радев се знаят и най-малките подробности, мнозина не подозират, че сестра му е била стюардеса. След като завършва средното си образование в Хасково, тя първа пристига в София, за да учи психология и педагогика, а после и философия в Софийския университет.

След дипломирането си започва работа на борда на самолетите, подтикната и от брат си, и от своя съпруг Игор. Той е от руски произход, а негов баща и свекър на Лозана е въздушният ас в съветската армия и герой от Втората световна война Василий Странджев. Лозана „се приземява“ през 2007 г., когато спира да лети като стюардеса и получава назначение в администрацията на столичното летище, където продължава да получава солидно възнаграждение.

Каката на президента не си позволявала да се меси прекомерно в житейските му избори, но била негов пръв съветник. Такива били отношенията между тях и в детството им, когато по-малкият Румен гледал на сестра си като на еталон за успех. Повлиян от отличните ѝ оценки и хвалбите, които майка им и баща им не пестели, бъдещият летец кандидатствал в езиковата гимназия в Хасково, където Лозана учела. В Немската изкарал само година, защото кака му го насочила към математиката, с която впоследствие пробил във военновъздушното училище. Неведнъж той е споделял, че кариерата си дължал отчасти и на нея.
 


В категории: Лайфстайл


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Ванката
21.04.2023 19:51:05
2
1
Гнусна като брат си, дано не довършат щастливо живота си
4.
KTB 6 mil. Leva
20.04.2023 10:57:12
1
2
6to ciganite nesa li uredeni do jivot

Za tqh mai nesa pi6e
A za teq ot DPS
3.
Zapoznat
20.04.2023 10:41:02
14
12
Комунистите всичките са уредени го живот.
2.
Някой
20.04.2023 10:37:52
1
44
И защо трябва да ми пада шапката???
Жената си е изработила пенсията, да е жива и здрава да си я получава дълго!
Проблема не е, че тя взима читава пенсия, проблема е, че други не могат да вземат или взимат срамно малки пари за това че са бачкали 40 години!
Иначе каква е идеята на държавния апарат я знаем всички и тя е, по възможност, датата на пенсиониране да съвпада с датата на смърта! Така никой няма да взима нищо и пенсионните служби ще са много доволни!
1.
Sharlatanka
20.04.2023 10:35:40
14
10
Na darta ciganka mqza
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори