×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Възможно ли е правителство на Борисов със служебни министри? Ивайло Вълчев разкри дали ИТН ще е патерица на ГЕРБ


Възможно ли е правителство на Борисов със служебни министри? Ивайло Вълчев разкри дали ИТН ще е патерица на ГЕРБ
Нашата парламентарна група от 11 души не е нужна като цифра в никоя конструкция – било то като патерица, дръжка или нещо такова, коментира депутатът от ИТН Ивайло Вълчев
14 Април 2023, Петък, 10:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

В момента тези разговори в парламента са извън правилата, отсече бургазлията

Идеята на Бойко Борисов служебните министри да бъдат подкрепени за редовно правителство е твърде екзотична, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев. Това е част от поредицата, при която всеки изброява идеи, за да види коя от тях ще привлече внимание, добави той.

На въпроса дали щяха да гласуват за Никола Минчев за шеф на парламента, ако „ПП-ДБ“ бяха спечелили изборите, бургазлията отговори, че биха подкрепили този, когото те предложат. 

„Нашата позиция е ясна от първия ден. В зала се видя, че практично постъпиха три партии. две предложиха свои председатели и си гласуваха. И ние, които следваме логиката, че Народното събрание трябва да започне възможно най-бързо работа – първият, който е избран, трябва да предложи председател. Нашата позиция е повече от практична и ясна“, добави той.

„Срещата ни с Бойко Борисов беше кратка. Препотвърдихме нашата позиция и нашите приоритети. Намираме тази поредица от срещи, които се въртят в парламента в момента, за донякъде странни и непродуктивни. Защото това, което е нужно в момента, е да се спаси една процедура и парламентът да започне работа”, категоричен е той. 

„В парламента работата на депутатите е да  се виждат и да си говорят. Ще приемем среща с всеки, с който има какво да се обсъди. Притеснява ме това, че политици си говорят за законодателна програма при положение, че парламентът не работи. Тя трябва да се обсъжда в комисиите, когато трябва да бъде внесена в залата. В момента тези разговори са извън правилата“, заяви Вълчев. 

По думите му ИТН би подкрепило кабинет с точно определени задачи и срокове. „В идеалния вариант това би било правителство, което ще работи по точно определени проблеми с точно определени срокове. Отговорността за съставяне на кабинет не лежи на нашите плещи. Има два мандата, за които е ясно кой трябва да предложи правителство“, добави той.

„Идеалният вариант е този - хора, които ще работят по точни задачи с точни срокове. Фигурите, които ще се предлагат ще бъдат знак дали търсят подкрепа или ще бъде капсулирано и няма да търси широка подкрепа. Стигне ли се до разговор за правителство ще има срещи, които ще бъдат задължителни и сериозни”, подчерта депутатът. 

„Ако стане ясно, че няма как да има кабинет с участието на „ПП-ДБ“, бихте ли подкрепили кабинет на Бойко Борисов, в който са ДПС и БСП? Има подозрение, че може да играете ролята на патерица на ГЕРБ“, каза пък водещата Мира Иванова.

„Това е изключено, защото нашата парламентарна група от 11 души не е нужна като цифра в никоя конструкция – било то като патерица, дръжка или нещо такова“, отговори Вълчев. 

„Фигурите, които предложат, ще са знак дали съответният мандатоносител търси подкрепа, или залага на нещо по-капсулирано, което ще концентрира повече власт в една партия и няма да търси широка подкрепа“, добави той.

„ГЕРБ е като система, която се е вкоренила в държавата. Със сигурност това трябва да бъде премахнато. Трябва да бъдат премахнати принципите, които доведоха до това тази политическа сила да се превърне в такава партия, която да олицетворява сливането на държавна власт с бизнес, с частни интереси“, каза още той.
 


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
Новак
14.04.2023 18:44:14
0
2
Марине вземай си хапчетата редовно, Маринееееее
7.
Лъка фаревйр
14.04.2023 13:47:47
3
5
Ивайло, вземи Хлебаров и Тошко Иванов в новото ви правителсгва с Герб и ДПС
6.
ХХ
14.04.2023 12:19:17
1
3
He. Тогаз пак е правителство на Борисов.
5.
Джандар
14.04.2023 11:07:38
9
11
Патерици на герб и Доган
4.
спечелилата политическа сила
14.04.2023 10:55:56
5
6
предлага министър-председател и правителство.От какво следва,че и председателят на Парламента трябва да е излъчен от същата партия?И ако и президентът е от тях-става супер,това го помним.ИТН някаква фалшива песен припяват.
3.
ХанкоБрат
14.04.2023 10:40:26
6
14
Вероятно ще се състави правителство без ГЕРБ!
Малко трудно го разбират,че никой не ги иска,но като им се повтори няколко пъти се разберат!)
2.
Байрактаров
14.04.2023 10:34:03
6
12
Ивайло да не се прави на дръж ми шапката, да сподели кой и как в предния парламент вкара в последния момент Възхода на генерала, а сега ИТН с подобен процент, и кой съживява 800 000 мъртви гласа в списъците да гласуват богуизбрано.
1.
Дългия
14.04.2023 10:10:36
4
17
Как да разкрие нещо,което е публично-известно от една година ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори