Рецепта за солени мъфини с овесени ядки
Стават много вкусни
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1
сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
шунка - 3 колелца
олио - 1/3 ч.ч.
овесени ядки - 1 ч.ч.
фини брашно - 1/2 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Необходимо е да имате желание и задължително ще се съгласите с мен, че това са едни много апетитни солени мъфини. Правят се лесно и бързо изчезват след това. Разбиваме 2 яйца и добавяме чаена чаша кисело мляко и 1 бакпулвер. Продължаваме да разбиваме.
Слагаме натрошено сирене около 1/2 чаша, няколко колелца шунка, филе, колбас, нарязани на кубчета. Добавяме 1/3 чаша олио. Разбъркваме всичко и слагаме 1 чаша фини овесени ядки и 1/2 чаша бяло брашно.
Трябва да се получи гъсто кексово тесто. С лъжица пълним формичките, които сме намазали с малко олио. Печем солените мъфини на 180 °C до готовност. Аз не слагам сол в тестото, защото има достатъчно солени съставки. Но ако вие ползвате сирене, което не е солено, добавете щипка сол. Много вкусно се получават тези солени кексчета!
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
