×
София Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Напрежението в Косово ескалира, десетки хиляди на митинг в Сърбия
  • Чака ни дъждовен ден, на места ще има и гръмотевични бури
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Три неща, които д-р Лидия Стефанова ще промени в здравеопазването, ако стане депутат в 49-ото Народно събрание


Три неща, които д-р Лидия Стефанова ще промени в здравеопазването, ако стане депутат в 49-ото Народно събрание
За да подкрепите д-р Лидия Стефанова, гласувайте с преференция 7 в листата на ГЕРБ-СДС под номер 2
31 Март 2023, Петък, 19:43 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Актуализиране цените на здравните услуги, разширяване на здравноосигурителния пакет и доближаването им до европейските, е приоритет номер едно за опитния мениджър в здравеопазването

Силна предизборна кампания като кандидат от гражданската квота проведе едно от новите лица на ГЕРБ-СДС в Бургас д-р Лидия Стефанова, която е доказан експерт в сферата на здравеопазването. Тя е магистър по Медицина от Медицински университет-Варна, с придобита специалност „Обща медицина" в същия университет. Понастоящем специализира "Кардиология" към Медицинския университет в Плевен. Притежава и втора магистратура "Здравен мениджмънт и управление на здравните грижи" от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Владее писмено и говоримо английски и руски език. От няколко години е административен директор първо на Специализирана Болница за Активно Лечение по Кардиология, а понастоящем – на високотехнологичната болница „Сърце и Мозък“ в Бургас. Част е от Български Кардиологичен институт, където има активно участие в научноизследователски проекти. Работила е и като общопрактикуващ лекар, запозната е с проблемите на доболничната и болничната помощ, както и на цялата здравната система отвътре, тъй като за 23 години стаж е минала през всички нива в нея.

Д-р Стефанова, приключи първата за Вас предизборна кампания като кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС – каква е Вашата оценка от срещите Ви с хората?

- Бяха много интензивни седмици. Срещнах се с много хора, с неизброимо много хора – и пациенти, и медицински специалисти, които споделяха тревогите си. Тези срещи категорично затвърдиха усещането ми, че проблемите в здравеопазването се задълбочават. Необходима е спешна корекция на модела, която трябва да започне с увеличаване на публичните средства за здравеопазване. Така ще намалим високите доплащания от пациентите. Необходими са законови промени за актуализиране на цените на НЗОК за медицински дейности, въвеждане на иновативни здравни технологии. Необходимо е да създадем условия за равен достъп до качествена медицинска грижа. Това е изпълнимо със закон за прозрачно субсидиране и подпомагане  на болниците в малките и отдалечени населени места, изграждане на медицински центрове по тези места с подсигуряване на оборудване и специалисти с възможност за оказване на спешна помощ.

Коя е д-р Лидия Стефанова и защо най-успешният мениджър в здравеопазването в Бургас тръгва с ясна цел към парламента

 - Каква е Вашата кратка диагноза за здравния статус на българина?

- В малките населени места, предвид ограничения достъп до регулярна и качествена медицинска грижа, има хора със занижен контрол на хроничните заболявания. Твърде много пациенти не търсят навреме лекарска помощ, а профилактичните прегледи нямат приоритет. Профилактиката е изключително важна част от целия медицински процес, затова една от основните ми задачи в бъдещото Народно събрание ще бъде тя. В ежедневната практика на кардиолозите ни нерядко се случва при пациенти без никакви симптоми да бъде открита постинфарктна нестабилна ангина, която е спешно състояние. При ехокардиографски прегледи, отново на пациенти без никакви оплаквания, се визуализират суспектни данни за тромб в лявото предсърдие, което е изключително опасно и налага спешна интервенция. Ето как редовното проследяване може да спасява животи.

В Бургас и в по-големите градове на Областта оценката на здравния статус е по-висока по отношение на профилактиката и диспансеризацията. Жителите имат достъп до постоянна  медицинска грижа, но търсят все по-високо качество на здравна грижа и по-ниски доплащания за продукти и процедури, които са извън пакета на НЗОК.

Младите лекари към д-р Лидия Стефанова: Кое ще бъде в центъра на здравната реформа на ГЕРБ-СДС и как ще ни убедите да останем в България?

Не смятате ли, че българското здравеопазване стигна дъно, каквото никога не сме достигали, как ще спрем притока на българите, търсещи лечение в съседна Турция?

- Позволете ми да не се съглася. Да, в миналото действително можеше да се говори за интензивен „здравен туризъм“ към южната ни съседка. Но в последните 15 години далновидните инвестиции и конкуренцията в здравеопазването обърнаха парадигмата. 

Модерна медицина в България се прави с експертиза, високи технологии, знания и умения. А с правилните законодателни решения и успешно сътрудничество между частни, държавни и общински болници можем да направим модерното здравеопазване достъпно за всички пациенти. Национална гордост е случаят, когато колеги радиохирурзи от Истанбул препоръчаха на пациентка лечение с гама нож в комплексния онкологичен и радиохирургичен център в Плевен.

Какви са Вашите надежди за България след 2 април и ако станете част от 49-ото Народно събрание, кои ще са първите три неща, които ще промените в областта на здравеопазването?

- Първо – актуализиране цените на здравните услуги, разширяване на здравноосигурителния пакет и доближаването им до европейските. Необходимо е да се увеличат публичните плащания, за да се намалят доплащанията от пациента.

Второ – подсигуряване социалната функция на държавата с ясно и прозрачно субсидиране на малките болници в отдалечените места, оборудване на МЦ, изграждане филиали на спешна помощ.

Трето – привличане на млади и реализирали се извън пределите на родината лекари при отлични работни условия, непрекъснат процес на обучение с възможности за професионална реализация. Успоредно с това – създаване на нормативни условия за стимулиране на младите лекари за специализация по всички медицински специалности, а не само по добре финансираните такива.

За да подкрепите д-р Лидия Стефанова, гласувайте с преференция 7 в листата на ГЕРБ-СДС под номер 2.
Най-суетните зодии
Най-суетните зодии 29/05/2023, Понеделник 21:20 0
Рецепта за вонголе по украински
Рецепта за вонголе по украински 29/05/2023, Понеделник 21:00 3
България Всички новини
Четвъртокласниците на матура по математика Четвъртокласниците на матура по математика Резултатите ще бъдат обявени до 9 юни Двама криминогени задигнаха спестяванията на 90-годишна баба от Сунгурларско Двама криминогени задигнаха спестяванията на 90-годишна баба от Сунгурларско Те се промъкнали в дома на възрастната жена и откраднали 4000 лв. Фемдом, женска доминация в секса - полезни съвети Фемдом, женска доминация в секса - полезни съвети Фемдом е една от много различни форми на сексуална изразност и бързо набира популярност в рамките на BDSM общността 7 работещи поверия, които ще привлекат любов и щастие 7 работещи поверия, които ще привлекат любов и щастие Ако срещнете усмихнат човек сутринта, ще имате късмет в личния ви живот Най-суетните зодии Най-суетните зодии Ето кои са те  Рецепта за вонголе по украински Рецепта за вонголе по украински Поднесете Вонголе по украински в компанията на бяло вино Ударната комбинация Азис, Меди, Пантелис и Ями откриват нощния живот в Слънчев бряг Ударната комбинация Азис, Меди, Пантелис и Ями откриват нощния живот в Слънчев бряг Bedroom Beach и Za Zú посрещат DJ YAHMI  и DJ PANTELIS Редовното преяждане е в резултат на промени в мозъка Редовното преяждане е в резултат на промени в мозъка Подобни промени са фактор и при психиатричните заболявания, свързани със зависимости 24-годишният Георги Терзиев, катастрофирал с Мерцедеса си край Лъка, се събуди. Спасиха го добри хора 24-годишният Георги Терзиев, катастрофирал с Мерцедеса си край Лъка, се събуди. Спасиха го добри хора Майка му Маргарита трогна социалните мрежи с думи на радост и благодарност Кобилкина с втори развод: Не съм жена за един мъж! Кобилкина с втори развод: Не съм жена за един мъж! Въпреки раздялата отношенията между Кобилкина и Такис остават топли, и уважителни
Жилищен блок в Киев в пламъци след ракетна атака, има загинали и ранени Жилищен блок в Киев в пламъци след ракетна атака, има загинали и ранени Защо в Москва е спокойно, докато столицата на Украйна е атакувана? С този въпрос кметът Кличко се обърна към Залужни За 80 хил. паунда продават молив, използван от Хитлер За 80 хил. паунда продават молив, използван от Хитлер Смята се, че той му е бил подарен от Ева Браун Съпругът на Тина Търнър ще наследи половината от състоянието ѝ Съпругът на Тина Търнър ще наследи половината от състоянието ѝ Певицата сключи брак с музикалния продуцент Ървин Бах преди 10 години Лодка потъна при буря в Италия, има загинали Лодка потъна при буря в Италия, има загинали Според президента на област Ломбардия Атилио Фонтана 16-метровата лодка е била наета от туристи Ердоган остава президент, на вота раздавал пари на хората Ердоган остава президент, на вота раздавал пари на хората Ще трябва след изборите да докаже, че Турция е икономическа и военна сила, коментира  Милен Керемедчиев Взривове разтърсиха Киев, атакуващите дронове са били управлявани от спътник Взривове разтърсиха Киев, атакуващите дронове са били управлявани от спътник В цяла Украйна тази сутрин беше обявена въздушна тревога Лодка потъна при буря в Италия, има загинали Лодка потъна при буря в Италия, има загинали  На борда е имало 24 души Ердоган печели изборите, привържениците му празнуват Ердоган печели изборите, привържениците му празнуват  Еуфория пред офиса на партията в Истанбул Нов удар по долара от страна на БРИКС Нов удар по долара от страна на БРИКС Саудитска Арабия е готова да се присъедини към Новата банка за развитие на икономическата организация Арести в Турция заради провокации за балотажа Арести в Турция заради провокации за балотажа Белезници щракнаха на петима души
Кирил Петков Кирил Петков Дълбоката държава използва за инструмент емоционално нестабилен политик, който се разследва от прокуратурата Виц на деня Виц на деня Катаджия спечелил от тотото. Попитали го какво ще направи с джакпота.
-Ще си купя кръстовище и ще си бачкам за кеф!
Виц на деня Виц на деня Ако заспиш завит само с чаршаф, но се събудиш с две одеяла отгоре, значи си на гости при баба си. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Все ще се намери някой, който ще те обича не заради външността ти, а заради ужасния ти характер
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече