×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Северна Македония с нова грешна стъпка за ЕС! Заличават българските клубове в Охрид и Битоля


Северна Македония с нова грешна стъпка за ЕС! Заличават българските клубове в Охрид и Битоля
Заличаването на българските клубове ще създаде пречки за присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз, коментира Владимир Перев
23 Март 2023, Четвъртък, 08:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

В страната има неуважение към европейските закони и етика, коментира Владимир Перев

Очертава се заличаването и на българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид, същата е съдбата му като на "Иван Михайлов" в Битоля, коментира в "Денят започва" по БНТ журналистът Владимир Перев.

По думите му това ще създаде пречки за присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз. Според него в РСМ има неуважение към европейските закони и етика.

"Реакцията на България - главната тежест е върху действията на Министерството на външните работи, важна е и позицията на президента Румен Радев", допълни Владимир Перев.

Очаква се българското външно министерство да коментира решението на властите в Скопие да заличат от централния регистър българския клуб "Иван Михайлов" в Битоля.

Решението идва след като миналата седмица правителствена Комисия за имена на организации и сдружения в Северна Македония се произнесе с негативно становище за името на клуба.

Според Комисията наименованието се свързва с фашистка идеология и накърнява националните чувства на македонския народ, което е в нарушение на приетите промени в Закона за организациите, сдруженията и политическите партии.

Комисията е препоръчала на министъра на правосъдието да вземе решение за заличаване на организацията от регистъра, което е подписано още същия ден.

За БНТ председателят на клуба Любчо Георгиевски заяви, че не са уведомени за решението. Посочи още, че ще търсят правата си в съда и ще продължат дейността си, както и досега.

Другият български клуб в Охрид "Цар Борис Трети" също получи негативно становище от Комисията по имената, като неговата съдба засега е неясна.

Срещу двата клуба имаше поредица от нападения, стрелба, опит за подпалване и протести. А българите в Северна Македония не са изненадани.

В Охрид бе пребит зверски и секретарят на българския клуб „Цар Борис Трети” Християн Пендиков. Биячите искали да го убият, защото е българин. Той и близките му все още получават заплахи. 


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Да ги удари влака на промяната с Лена ПарапетаПара
23.03.2023 12:26:48
1
26
Преди точно една година министър-председателят на България Кирил Петков официално откри културния ни клуб "Иван Михайлов" в Битоля. В това, както и в цялата си политика по отношение на Македония бе "твърд като мокра спагета".
Месец по-късно клубът бе опожарен."Политиката на мократа спагета" може би е подходяща за управник в Люксембург. Нека Петков и Лорер, който пък даже не вярваше на пребития българин, да отидат там - в Люксембург или Дания да стават политици. Тук, на Балканите, на рубежа на Европа, се търсят държавници, а не мениджъри от Бизнес Парка. Търсят се лидери, а не стажантки в адвокатски кантори или НПО-активисти. Защото тук, на Балканите, слабостта се наказва от съседите ти.
А вие - ПП/ДБ, когато бяхте на власт, смърдяхте на слабост и нагаждачество. Тази слабост миришеше чак до Скопие.
11.
До 6
23.03.2023 11:09:31
3
7
Ало,червена бабичка.Дръж се на положение
10.
Xxxx
23.03.2023 11:01:07
0
9
Русия-Украйна 2 Само,че този път България-Македония
9.
Васил Кунчев
23.03.2023 11:00:23
8
7
Да предизвикаме най добрите бойци от Северномакедонска България и България и да се разберем на фронта.Веднъж завинаги !!! БЪЛГАТИЯ НАД ВСИЧКО !!!
8.
Мразят го в червата
23.03.2023 10:52:59
13
3
Кой беше цар Борис III? Един от най-близките сътрудници на Хитлер, който вкарва България в Тройния пакт и чиято армия води престъпна политика на територията на бивша Югославия, в днешните територии на РСМ и Сърбия. През 1941 г. българският парламент приема Закона за чиста нация, чийто указ е подписан именно от този монарх на 21 януари 1941 г. - три месеца преди България да се присъедини към Пакта на Хитлер.
7.
България
23.03.2023 10:48:12
0
24
За каква Европа мечтаят тъпите макета да си живеят в катуна с албанците и да им се надупват по често. Те АЛБАНЦИТЕ и без това постепенно ги превземат първо ще опънат жените им а после и мъжете им. Така че скоро тази измислена нация си отива. Но те си го знаят.
6.
До 4
23.03.2023 10:47:02
17
6
Аз съм ти е.. май.. тъпа нацистка, наркоманска невежа, малоумна върни се в първи клас по история бе мекокитко пъпчив, гурлив, разпорен.
5.
SS
23.03.2023 10:46:27
13
6
С тия провокиращи имена, скоро няма да се оправят нещата. И ше ги бият и ще палят клубовете.
4.
До 3
23.03.2023 10:18:31
9
16
Ти си болен.Тежко БОЛЕН
3.
Българин
23.03.2023 09:49:09
25
13
Цар Борис е фашист спор в това не може да има. Заради тези фашистки боклуци и ни бомбандираха. Обявихме война на целия свят маам им нацистка тъпанарска осрана
2.
Ми убу'у
23.03.2023 08:54:10
0
5
Забравих Питу Гули бе.
Георги Николов Делчев също много пасва. Още повече, че с'макетата не знаят кой е той.
1.
Ми убу'у
23.03.2023 08:51:28
0
8
Веднага Тодор Александров и Васил Чакаларов да се сложат за имена на клубовете. В краен Случай Тане Войвода и Мамин Кольо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори