×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дипломат плаши САЩ с война, а Русия издирва отломките в Черно море на сваления американски дрон


Дипломат плаши САЩ с война, а Русия издирва отломките в Черно море на сваления американски дрон
Ген. Марк Мили каза, че отломките са потънали на голяма дълбочина. Взети са мерки за унищожаване на това, което е ценно. Напрежение поражда и учението в Оманския залив
16 Март 2023, Четвъртък, 07:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Ще предприемем операция по връщането им, защото това е американска собственост, каза генерал Марк Мили

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев заяви, че ситуацията с американския дрон MQ-9 Reaper, който се озова на дъното на Черно море и породи огромно напрежение в отношенията между Москва и Вашингтон, потвърждава прякото участие на САЩ във войната в Украйна.

Пред РИА Новости Патрушев разкри, че Русия ще продължи да търси фрагменти от американския дрон.

В същото време телеграм каналът „Операция Z: Военки Русской Весны“ цитира посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, който предупреди, че евентуална атака срещу руския самолет в неутрално въздушно пространство ще стане причина за обявяване за война.

Той коментирал призива на американския сенатор Линдси Грема да се свалят в международното въздушно пространство летателни апарати на Рурската федерация. Антонов отбеляза, че изказванията на някои законодатели „излизат извън рамките на здравия разум“.

Междувременно говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза в интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си, цитиран от БТА, че катастрофата в Черно море на американския военен дрон за наблюдение след прехващането му от руски изтребители изглежда е била резултат от непреднамерени действия от страна на Русия.

Москва отправи вчера предупреждения към Вашингтон да стои достатъчно далече от въздушното ѝ пространство след инцидента, станал близо до територия, анексирала от Украйна.

"Мисля, че най-добрата оценка точно сега е, че той вероятно е бил непреднамерен. Изглежда е бил резултат от пълна некомпетентност от страна на един от тези руски пилоти", каза говорителят на американския Държавен департамент.

"Този инцидент демонстрира липсата на компетентност, в допълнение на това, че е бил опасен и непрофесионален", добави Прайс.

Инцидентът с американския дрон показва агресивния модел на поведение на Русия, каза пред журналисти във Вашингтон председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили. Най-високопоставеният американски генерал смята, че свалянето на дрона от руски изтребител е част от този ставащ все по-агресивен маниер на военно поведение на Русия.

Генерал Мили добави, че изглежда дронът се е разбил при удара си с повърхността на водата в Черно море и отломките са потънали на дълбочина от 1219 метра до 1524 метра, откъдето ще е трудно да бъдат извадени.

Що се отнася до преднамереност, не зная, отговори на журналистически въпрос най-високопоставеният американски генерал, цитиран от ТАСС и БТА.

"Дали това е било преднамерено или не? Още не зная. Но знаем, че прехващането е било преднамерено. Знаем, че агресивното поведение е било преднамерено. Знаем също, че това е било много непрофесионално и доста опасно", каза Мили. Генералът добави, че има видео доказателства за предполагаемото изхвърляне на гориво върху дрона и всичко останало, като няма съмнения, че тази част е била преднамерена. Но той не изрази такава увереност относно съобщенията именно за физическо съприкосновение между летателния апарат и изтребителя.

Най-високопоставеният американски генерал каза също, че САЩ са взели мерки за дистанционно унищожаване на това, което е ценно, на падналия в Черно море дрон Ем Кю-9 "Рийпър".

"Що се отнася до връщане на отломките, действително нямаме кораби в този район. Но в този район имаме много съюзници и приятели. Ще предприемем операция по връщането им, защото това е американска собственост. Ако говорим за загуба на някаква важна информация, взели сме съответните мерки. Така че сме уверени, че това, което би могло да предизвика интерес, сега вече не представлява интерес", каза генерал Мили.

Министрите на отбраната на Русия и САЩ Сергей Шойгу и Лойд Остин снощи разговаряха по телефона, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Руското министерство на отбраната съобщи за разговора, който според ведомството е бил по инициатива на американската страна.

 

"На 15 март по инициатива на американската страна се проведе телефонен разговор между министъра на отбраната на Руската федерация армейски генерал Сергей Шойгу и министъра на отбраната на Съединените американски щати Лойд Остин", се казва в изявлението, което не съдържа подробности.

В публикувано впоследствие комюнике, руското министерство на отбраната заяви, че Шойгу е дал на Остин да разбере, че Русия ще отговаря пропорционално на провокации около своите граници. Той отбелязал, че "полетите на американски стратегически безпилотни летателни апарати край бреговете на Крим имат провокативен характер, което създава предпоставки за ескалация на обстановката в Черноморската зона. Руската федерация не е заинтересована от такова развитие на събитията, но ще реагира пропорционално на всички провокации и занапред."

Остин потвърди на пресконференция, че е разговарял днес с Шойгу, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Както неведнъж съм казвал, е важно великите сили да дават пример за прозрачност и комуникиране, и Съединените щати ще продължат да летят и действат навсякъде, където международното право разрешава", подчерта шефът на Пентагона. Той призова Русия нейните "военни самолети да летят  професионално и безопасно".

Според Вашингтон руски изтребител е ударил витлото на американски безпилотен наблюдателен самолет. Москва отрича да е имало контакт между двата летателни апарата и обясни инцидента с "рязка маневра" на американския, отбелязва Ройтерс.

 

Напрежение поражда и съвместното военноморско учение, което започна в Оманския залив и ще продължи до 19 март. В него участват ВМС на Китай, Русия, Иран и други страни.

Военноморските сили на китайската народноосвободителна армия ще вземат участие в ученията, ракетният разрушител Нанин, се казва в изявление от Министерството на отбраната на Китайската народна република. 
 


В категории: Войната в Украйна


58
Коментара по темата
58.
Обективен
17.03.2023 16:29:39
1
1
Още вчера предупредих, че всичките манипулативни интерпретации от руска страна, пък и на прокситата и, ще увиснат във въздуха след като американците публикуват видео от случилото си. Всеки може да види със собствените си очи и да се убеди - кой атакува, кой е агресора? Така и стана, хората видяха и Москва сега се чуди да натиска на патриотичния ефект или да си свие перките, защото както са отслабнали в Украйна - ако НАТО се намеси или бъде предизвикан - развръзката ще бъде бърза.
Комуникациите между САЩ и Русия просто вече са безпредметни. Особено в контекста на руската теза, че това било провокация - на 200 км от Крим?!?
Всичко е ясно - къде се е случило /над международни води и въздушно пространство/, кой е бил активната страна - и двата СУ-27, какво точно са направили, как са атакували дрона, и че всичко е било преднамерено.
Винаги съм твърдял, че Путин е слаб стратег, интересува се само от близкия план и греши дългосрочно за последствията. Той затова е затъна в Украйна. Можеше да затъне и в Крим и в Грузия, ако имаше достоен противник, а не Чембърлейновци. Сега обаче нещата са различни.
Ефектът от свалянето на американския дрон, който струва 17 милиона долара, ще се измерва с тежки последствия -
1. САЩ няма как да се съобразят и да престанат да летят със разузнавателни мисии над Черно море. Просто следващият път дронът ще бъде въоръжен или придружаван. То е ясно, че Румен Радев няма да даде - но Румъния е стабилен съюзник.
2. По реакциите в Конгреса на САЩ - особено след гневните реакции на републиканците, Русия ще получи точно това, от което най-много се страхуваше - масова и още по-решителна подкрепа за Украйна, включително по-масирано присъствие на НАТО в Черно море. Вие си правете изводите за изборите у нас
3. Военните доставки за Украйна ще се ускорят и ще станат още по-масови.
Както е казал народът, да би мирно седяло, не би чудо видяло. Поредният класически казус на пренебрежение на Путин към предупреждението на Черномирдин - "искахме да стане по-добре, пък се получи както винаги".
Очаквайте скорошна развръзка - на някакво равнище Русия да се извини, разбира се не публично, за да потуши скандала.
57.
Вчера и днес
17.03.2023 13:36:31
0
1
Вчера нито един безпилотен летателен апарат на НАТО в Черно море, защо?
t.me/odessa_typical/26640
Днес, след дълго кръжене над Румъния разузнавателно-ударният безпилотен самолет Global Hawk (FORTE10) се отправи над Черно море към Крим - за разузнаване на ПВО, зоната на НВО и полуострова.
Неговият полет (след потъването на MQ-9 Reaper) сега е най-следеният в света от всички услуги за проследяване.
t.me/odessa_typical/26697
56.
Мерцедес, БМВ, Порше. Фолксваген..
17.03.2023 04:25:32
2
0
Великите немски компании за автомобили. Всичко е заграбено от други, на гърба на тези огромни инвестиции и финансови средства лежат много човешки животи и кръв, експлоатация, робство, принудителен труд.

Фридрих Флик придобива стоманодобивни фабрики, заводи за метали и предприятия отнети насила от еврейските им собственици по време на нацисткия режим в Германия. В тези заводи и фабирки години наред са работили безплатно и принудително хиляди евреи от концентрационните лагери. Фридрих Флик придобива контролния пакет акции в автомобилната компания "Даймлер-Бенц" и я превръща в една от водещите.

Гюнтер Кванд придобива заводи, фабрики и компании отнети насила от еврейски собственици, за работна ръка използва военнопленници, затворници и хиляди роби мъже и жени евреи от концентрационните лагери. Синът му Херберт Кванд наследява огромно богатство от баща си и спасява фалиращата БМВ, като става и най-големият акционер в компанията. В момента неговия син Щефан Кванд има мажоритарен контрол в "БМВ Груп".

Фердинанд Порше - австриец, приятел на Хитлер, дизайнера на първия Фолксваген, в завода където са се произвеждали са работили безплатно и принудително евреи от концентрационните лагери.
Синът му Фери Порше е офицер от SS на Третия райх., управленския екип на Порше е с бивши членове на SS. С кървави пари инвестира сериозни средства в малката тогава компания, която проектира и произвежда до ден днешен спортните коли Порше.
55.
Леля ви
17.03.2023 04:18:58
2
9
Помня сутринта на февруари 2022, когато Украйна бе нападната. Около 05:00,слушах радио.Путин каза, че която държава се намеси във "операцията" по какъвто и да е начин, ще изпита последствия, които никоя друга държава не е изпитвала, никога. От тогава всички нормални хора и държави се местим по всички възможни начини.
И кво стана? Какви са последиците ? Па цал свот тормозят руZските дипломати в посолствата,будят ги с клаксони,с музика, и кво стана? Какви са последиците ?
Че се притесних за последиците !
54.
Дъглас Макгрегър
17.03.2023 02:25:35
3
1
Дъглас Макгрегър: "Ще се изненадам, ако президентът Байдън е все още в Белия дом след 90 дни..." това са неговите завършващи думи в последното му интервю: youtu.be/lL4T6m2nZEk
Ако Байдън го няма, ще има ли война в Украйна?
53.
до 51
16.03.2023 20:56:36
7
4
Ще ядеш огромния шпек куче соросоидно умряло не ми обяснявай на мен кое как е да не те задавя със шпека мастия рошава
52.
Бай....до10
16.03.2023 20:39:25
1
1
Шибай се в гъза бе, киек!
51.
До 50
16.03.2023 20:29:20
4
6
Майка ти трябва да ти обясни разликата между тероризъм и война между армии. Терориста е цивилен и е част от тълпата и общество и за деянието му се разбира след като го извърши. Та като казваш за талибани питай майка ти да ти покаже да прочетеш за атентати в Русия. Театри, Болници, училището в Беслан. Ама би трябвало да правиш разлика освен ако не си типичния слабоумен русороб, какъвто си, след като си написал това. Тука става въпрос че еваната ви любима WC империя започна специална операция, която се превърна в тотална война с мобилизация мащабни сражения с всички видове въоръжения, довела до взривове от ракети, дронове и дори атаки с хеликоптери на руска територия. Задай Белгород и ще ти изляза десетки атаки и взривове и атака с хеликоптери още април месец.
Та понеже не си тупорил русфил пак ти е избягала центрофката и елементарната логика. Ама карай за такива с диагноза е нормално. За вас украински народ нямаше, но имаше укр нацисти, без да знаете какво е фашизъм, Укрите се острелваха само, обаче се кефехте на руските ракети хахаха ракетите руски, укрите се обстрелват сами, обаче след една година еваната ви мародеропедофилска армия се озова в Донбас. Русофили сте, руски не владеете. Викахте мародеропедофилската армия да нападне България, ама не се сетихте какво ще направят с майките, жените ви и вас самите. Великите ви солдати, майките им ореваха руските медии че синовете им насилвани от кадировци.
Май май,не сте мнооо прости, а?
Хахахайа.
50.
до 49
16.03.2023 19:25:44
4
2
При условие че НАТО и ЕС са срещу Русия не е нещо невъзможно да влезе дрон и да удари, а американците питаш ли ги, трима талибани влязоха с по един пистолет и съсипаха Ню Йорк, избиха хиляди, събаряха небостъргачи, чак и Пентагона удариха! Нали знаеш, че няма недосегаеми. Щом трима мангала правиха каквото си поискат в Ню Йорк и с Пентагона, не ми се мисли какво могат да направят много по-сериозни хора с по-сериозни оръжия.
Недосегаеми няма.
49.
Голяма бела пак!
16.03.2023 16:47:17
4
4
Горещи новини от Ростов на Дон!
https://youtube.com/shorts/axwOb029zu8?feature=share
Взрив след удар с дрон по сградата на ФСБ на Русия. Така за пореден път е защитено въздушното пространство на Русия. Пилоти милоти изтребители 10то поколение хахахаха. От Кремъл казали че станал пожар хахаа
Добре ама от взирава паднали стъклата на хората и имало дрон хахаха според хора очевидци. А пък зградата в центъра, не е в тайгата да няма жив човек.
48.
Военно счетоводство
16.03.2023 16:35:02
4
15
Сега вече янките знаят на кого да изпратят фактурата за унищожения дрон и разходите за изваждането му от морето. Американците вероятно ще изпратят кораби, за да приберат дрона. Работата отива натам, че руснаците ще имат под носа си флотилия от НАТО военни кораби в тази зона на Черно море. Няма да е изненадващо, ако натовските кораби търсят дрона много дълго време. Не е съвсем сигурно дали руснаците са си помогнали много с тази акция. Е, това си е тяхна работа, но не е много умно от страна на Русия да унищожи дрона на янките над международни води.
47.
До 46
16.03.2023 15:36:00
17
3
Това го сънува нали?
46.
До Трола хвалещ руските пилоти.
16.03.2023 14:03:56
9
24
Този пилот е прелетял 19 пъти в опит да повреди дрона, като при преминаването е отварял клапите за изхвърляне на гориво с надеждата че това ще го повреди. Уви 18 пъти нищо му е нямало, а на 19-тия минал твърде близо и закачил пропелера на дрона. Та толкова за майсторството на този „пилот“. Има късмет че е успял да се върне без и той да се претрепе.
А относно това, „Какво прави дрон на НАТО в Черно Море?“, около това море има 3 страни членки на НАТО и 2 страни, които са изразили желание да се включат в съюза, но още не са приети. Та бреговете на Черно Море са на НАТО, а не на Русия! Много малка част са руски и още по-малка ще станат!
45.
:)
16.03.2023 13:34:49
5
9
Не знам за колите, но най-красивите жени са латино, рускините, азиатките, дори индийките и арабките са хубави.
Най-грозни са англичанки, германки, американки, германки и тем подобни хипопотами, крокодили и изроди.
44.
Д0 43
16.03.2023 13:32:31
0
7
Ти пък къде видя сравнение между руски и германски автомобили, та умря от смях ?
Има сравнение между дръжки - и на германските автомобили дръжките се чупят , факт !
Аз лично предпочитам японски автомобили! От Изток!
43.
Факт
16.03.2023 12:25:45
3
7
Уморихте ме от смях със сравненията между руски и германски автомобили.

Русофилите, признайте си какво предпочитате.
42.
До 33
16.03.2023 11:39:59
11
2
Някъде из гаража имам 4 такива счупени дръжки от Голф , искаш ли да ти ги дам да си ги вкараш в джендърското дупе всичките наведнъж и без грес , че стана скъпа !
41.
До "До 24 и 28 "използващият"...&qu
16.03.2023 11:30:45
6
0
Обий го , но не го Убиждай на неграмотност ...
Той, "антиватенката" просто описва себе си по-надолу в писанията си!
Щом неграмотен индивид се опитва да ме обори, не се притеснявам !
40.
Въй
16.03.2023 11:29:08
5
6
До 35:
В Москва и големите им градове е гъмжило от чеченски, грузински, арменски и всякакви завършващи на "стан" банди които правят каквото си искат. Кавказците открито и необезпокоявани разказват играта на така наречените руснаци. Броят на джамиите в Москва е потресаващо голям и се строят нови. Бели и руси "братушки" има предимно по военните им паради и филмите, иначе са невероятна смес.
39.
До "До до до 19 и т,н."
16.03.2023 11:25:45
2
4
Учтиво ви напомням, че не трябва да използвате "До 19" примерно, а "до до до ...", защото Флагман имат навика да изтриват някой коментар и последователността се обърква-повече не е ясно кой на кого отговаря и какво става !
И не, не мисля, че дрон снима само "под себе си неутралните морски вълни" а имам предвид точно обратното-че е снимал всичко сруго , но не и безполезните от военна гледна точка вълни !
Затова е и воят да си го върнат обратно, ако някой все пак го извади от водата !
Колкото до това дали Шатите са част от НАТО, ако попитате някой американец , той ще ви каже, че САЩ са НАТО .Ако попитате и руснак, ще ви каже същото !
Само някакъв мъгляв Устав определя, че НАТО е"съюз на равноправни държави"!
А че НАТО отдавна се е самоопределил като световен жандарм, е ясно и на децата !
Но някои от големите държави вече не са съгласни с това !
И в това е проблема на САЩ и на "апологетите" му!
38.
yкpoпедимишкaтан@сpaна
16.03.2023 11:18:28
8
2
Днес пак яко съм се уСp@ла под публикацията...

байдън КАПУТ
уСp@йна КОНЕЦ
зеленски МЪРТВЕЦ
37.
Цирк!
16.03.2023 11:14:31
6
12
Руспия от година реве че воюва с НАТО и дроновете и разузнавателните самолети на САЩ постоянно висят по руските граници и помагат на укрите с инфо и при избиране на целите. За потъването на крайцера Москва и ударите по авиобазите в Крим пак НАТО помагали на укрите. Дроновете ги прихващали 100 пъти и не се решили да стрелят нито веднъж, а воюват с НАТО. Сега се обясняват като пеперудки че не били докосвали дрона. Ами да бяхте го свалили както трябва щом воювате с американците.
Той дронът пилот няма. Западните ракети като удрят руски кораби и бази, да не би да ги пръскат с гориво или да ги блъскат калник в калник, каквато е версията на американо. Воюват с НАТО и Америнакано, а пък вместо да свалят дрона с изстрел... И сега голяма ескалация, обаче не били свалили дронът, не били стреляли, не го докосвали. Страшен цирк! Турция като свали руската щайга да не би да викаше не сме стреляли не сме го докосвали. Удари по Крим и Русия бяха червена линия, щеше да удрят с ядерка и нищо,само ла ла ла.Плашът Запада с ядерка и ракети и по един гурлив дрон не посмяха да стрелят да има, поне за какво да се обясняват.
36.
Време разделно
16.03.2023 11:07:23
6
25
Пак чувам безпомощни църкания на окъсани путлеропитеци и тролчета, чиято единствена надежда в живота е да завлекат в помийната яма, в която живеят, всички останали хора. Надеждата им се крепи само на малоумното кагебистко джудже и бандата пияно пушечно месо, което е замъкнал в Украйна. Имам лоши новини за тази паразитираща биомаса - няма да ви бъде, а на вашият господар скоро ще му пуснат лебедово езеро!
35.
до 33
16.03.2023 11:05:34
10
7
Братле, отиват на Запад, защото там за неуките и мързеливите има повече далавера затова ходят там. Западните социални системи позволяват получаване на парични помощи. Един африканец, който не е учил и не знае цифрите, в Африка е извършил 20 престъпления и 3 убийства, същия има равни права с един обикновен гражданин, което е нелепо. Затова там се е напълнило с отрепки и мангали от цял свят. Лошото е че броят им нараства. Във Франция вече цели квартали и дори градове са станали мангалски и като сметища. Извършват само престъпления, и незаконна дейност, и вече не са някакво си малцинство. Имат си общност, правят големи протести и смучат от бюджета здраво. В Русия къде ще видиш мързелив африканец да смуче пари от системата, или да прави престъпления, нали ще го изнасилят на площада.
34.
някой
16.03.2023 10:46:35
9
6
По време на "Щит" руски пилот избягва с маневра Стрела 2М. Тя се забива в Черно море.Заради това е повишен едновременно с два чина. Ако не беше избягал от ракетата щеше да загине. Толкова за майсторството.Нека някой американец с еФ направи "камбаната" или "въздушната кобра" и тогава псевдоекспертите да коменитарат.
33.
До 24 и 28 "използващия" всичко руско!
16.03.2023 10:45:28
9
22
Кажи му проста ватенка и не го убиждай!

Плюе Запада – живее на Запад, не смята да се връща.

Хвали росията- не живее в росия и не е стъпвал там.

Пропагандира руския като братски език на българския- не знае грам руски.

Говори за някаква руска култура- не е чел нищо руско, не може да назове един класически руски артист и творец.

Хвали руските коли колко са здрави и надеждни – не кара руска кола, а западна.

Отишъл да живее в ЕС – гласува за партия, която да извади България от ЕС.

Отишъл да живее на Запад при западните стандарти - обяснява как България трябва да е под руско влияние и руски стандарти.

Снима се като горда баба или дядо и поства умилителни снимки заедно с внуците – кефи се, че Путлер бомби и убива деца в Украйна, вика: "така трябва, Путин освобождава и денацифицира."

Вика: "Росняците са номер едно във военните технологии и изобщо в технологиите" – у тях няма нищо руско, дори една отвертка.

Прави се на добър и православен християнин, профила му/ѝ само с икони и молитви – пуска хилещи се човечета под новини за бомбардирани жилищни сгради и избити цивилни хора.

Вика: "Путин е пазител на Православието" – кефи се на чеченските ислямистки главорези пратени от Путин в Украйна, вика: "Кадиров, браво, ела и у нас в България."

Вика: "Ахмат - сила, Алах акбар, евала на Кадиров!" – Вика: "Ако не беше росия щеше да се казваш Хасан и да носиш чалма."

Вика: "Честит ден пабеди, росняците ни освободиха от фашизма!" - види цигани вика: "Защо не е жив Хитлер сега, той ще ви оправи!

п.п
Безплатен съвет!
Ако случайно ти попадне в сухите ръчички дръжка от Голф, намажи си я с гресчица (може и руска, поне това произвеждат), а после леко и внимателно си я вкарай в цвайтера.
32.
Рокосовски72
16.03.2023 10:43:10
13
2
Ако бяха стреляли по безпилотния самолет, американците пак щяха да кажат, че руснаците поради некомпетентност без да искат вместо копчето за лампата на ел.таблото са натиснали копчето за стрелба ;)

Представете си колко е неопитен и некомпетентен руския пилот, щом при такъв вятър, в движение, със струя гориво е напръскал дрона и го е свалил.
31.
до 4
16.03.2023 10:34:27
10
3
Нормално е след като Иран дължат милиарди на Русия да им дават военна техника по време на военен конфликт. С. Корея също дължи доста пари на руснаците, разбира се че няма да им дадат ориз, а също военна техника. Така заема се връща, от друга страна не си хабят руснаците техните дронове, които са по-скъпи, както и при залавяне и обследване на дрона, ще бъде обследвана от американците иранската технология, а не руската.
30.
До до до 19 и т.н.
16.03.2023 10:33:34
3
7
Господине, кое Ви кара да мислите, че дрон на такава височина има възможност да разузнава само под себе си "неутралните морски вълни", а не по-надалеч?
Прав сте, че дронът е щатски, но учтиво Ви напомням, че Щатите са част от НАТО. Също така, въпросният дрон е излетял от някъде, нали? Предпазливо предполагам, че е хвръкнал от натовска държава, а не от Беларус примерно.
Поздрави!
29.
До 18
16.03.2023 10:28:36
4
3
Ти навярно си тотално ограничен, щом не знаеш какво се случи след това. Кой ходи да се извинява в Москва, на кой му съсипаха бизнеса с туристи?
28.
До "До 24"
16.03.2023 10:21:42
8
0
Ааааа, значи те боднаха в дупето с номерата ти с "Частната виртуална мрежа" !
Няма значение кой я е измислил, когато се използва за мошеничество, все тая !
Косвено признаваш, че номерата с "плюсчетата и минусчетата" се правят чрез нея !
А сега си начукай няколко плюсчета , че закъсняваш! Иначе работодателите ти ще ти го начукат!
ПС: То пък дръжките на Волксваген Голф са едни здрави , почти като изгнило дърво !
27.
БГ
16.03.2023 10:20:12
26
10
Хаха руските пилоти били неопитни и некомпетентни :))) Преди години в съвместно авиационно учение на българската и руска авиации. На бургаското летище в Сарафово каца един български Миг. От земята долу около 10 човека стояли на пистата със знаменца, и помагали и направлявали българския Миг как да кацне, 3 пъти направил опит да кацне и се отказвал, на четвъртия път кацнал, после правил долу маневри, наляво-надясно. 15 минути докато се намести. После идват 8 руски Миг, които летели почти един до друг, по станцията казали помощниците долу на пистата да се оттеглят и нямали нужда от допълнителна земна навигация, руските Миг кацнали едновременно на метри един от друг, на почти еднакво разстояние. Бивши служители на летището още разказват, че такова нещо не са виждали и било истинско шоу.
26.
До 24
16.03.2023 10:08:56
3
17
ЕВРИКА!
Браво бе пич!
Ти "откри" топлата вода!
Евала!
Ах тези лоши Хамериканци и Европейци, какви неща са измислили само "VPN", уалуу!
Какво е туй животно бе браат?!?
Ние, подръжниците на ватенките, дето и една здрава дръжка за автомобил не можем да направим. Пуу да го ева!
Пак сме назад с мътряла..
25.
До "До 19"
16.03.2023 09:56:12
2
3
Е, ако ти не правиш разлика между НАТО и САЩ си е твой проблем на умствената недостатъчност!
Пък и в неутрални води какво може да снима, я се напъни?!
24.
Някакво
16.03.2023 09:53:48
17
3
дежурно тролче прави номерата със WPN, влиза и излиза от нея , за да може да "чука" плюсове или минуси в подкрепа на САЩ и задължително срещу Русия !
Който може да мисли, да проследи времето на постване на коментарите и как след около 10 минути след това се "изсипват" една купчина плюсове или минуси наведнъж !
А коментари или реплики на коментарите няма!
Излиза че за 10 минути някакви си 10-15 "читатели" влизат в новината , поставят си плюса или минуса , не коментират, нямат друго мнение и веднага отиват да си гледат работата !
Евтино и прозрачно, но трола това не го интересува, особено ако е платен !
За непросветените ВПН мрежата позволява да слагаш минуси и плюсове колкото си искаш, защото там нямаш личен IP -адрес , който да те ограничава !
23.
До 19
16.03.2023 09:51:33
3
3
Дронът не бил на НАТО, а на Щатите.
И бил снимал морските вълни......

От къде ви намират такива?
22.
Демократа
16.03.2023 09:50:29
5
16
Ау трола с големите букви пак е извън контрол, няма да си правя изобщо труда да коментирам темата. Флагман, вие Убаво си взимате грантовете но все пак трябва малко хигиена да въведете в секцията с коментарите, че се размирисва на некъпан русофилски пудел.
21.
Прававерен руссияфил
16.03.2023 09:46:00
22
5
ГОЙДААА!
СВЕЩЕНАЯ ВОЙНА!
ХАМЕРИКА НА КОЛЕНЕ!
ДОЛО КРАВАРИ ФАШИСТИ!
БАХМУТ НАШ! УРА УРА УРА!
СЛАВА НА РУССИА!
ПУТИН+КАДИРОВ+ШОЙГУТО=ВНЛ
20.
Бой по руските говеда!
16.03.2023 09:45:04
12
26
Дано тази година отстрелят повече руски добитък с българско оръжие за да може света да се превърне в едно по-спокойно място за живот!
19.
Да беше
16.03.2023 09:39:54
21
10
дрон на НАТО някакси мога да го разбера, но чий го дири над Черно море дрон на САЩ ?
Щели да летят навсякъде, където го разрешавало Международното право ?!
Така, ама те и другите имат същото право и ако два апарата вземат та се сблъскат от многото "ползващи" пространството, какво, веднага война ли започваме ?
Пък и ако само си летят , няма лошо, но какво толкова ценно може да има в този дрон , та така пищят ?
Някое записче на терена, което не трябва да го има може би ?!
Иначе над морето какво толкова ценно може да има - височината и посоката на вълните може би ?!
18.
мда
16.03.2023 09:39:15
9
12
Каква война ще обяввяват тия въшливи плашипутарници, те се свиха и разскимтяха когато Турция им свали самолет, сега ще обявяват война на САЩ. Приказки от дебили за дебили…
17.
До 9 и 10
16.03.2023 09:30:42
22
4
МАЛОУМНИ ОЛИГОФРЕНИ
РОДЕНИ ОТ АНАЛЕН СЕКС
С МАТЕРИАЛ СЪБИРАН С ЛЪЖИЦА ОТ ПОДА...ПЛОД НА ПИЯНСКА ЧЕКИЯ...
ИЗРОДИ ПРОДАЖНИ
16.
Az
16.03.2023 09:28:15
28
12
МИРИЗЛИВИТЕ КРАВАРИ СА ТОТАЛНО
ОСРАНИ.....
СЛАВА РОССИИ
15.
Путинидинахуй
16.03.2023 09:26:56
8
17
Путлер дърпа на лъва опашката
14.
До 9 и 10
16.03.2023 09:18:34
22
10
Кажи сега, баба ти коя рокличка ти изглади днес за училище? Даде ли ти левче за баничка?
И да си избършеш после мазното от устата, може ли такъв ерудиран военен експерт да влиза с мазна уста в час!!
13.
ХааааХа
16.03.2023 09:03:53
23
18
Шибаните американски фашаги се оправдават сега с липса на компетентност на руския пилот, за да не трябва да покажат действия. Ааааа насрани мекокитковци. Мисирките и те навсякъде повтарят едно и също. Не е липса на компетентност разбира се. Напълно компетентно са си го свалили руснаците.
12.
До 9
16.03.2023 08:56:44
12
9
Само да попитам смяташ ли че 6 и 7 са американци? Защото родоотстъпник, означава да си против родата си.
Нямам нищо против ти да се чувстваш американец и да не се противиш на родата си, но някой пишещи в сайта все още сме българи, нито сме американци, нито руснаци, нито украинци, обикновенни българи сме.
Послепис и съвсем не ни е срам, носим с гордост имената Пенка или Драган (умалителното на Драган е Ганьо).
11.
Специален по ЗДРАВ за 6 и 7
16.03.2023 08:49:34
9
23
и за великата путюва армия :D

░░░░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░░░
██████▄███▄████░░███▄░░░░░░░
▓▓▓▓▓▓█░░░█░░░█░░█░░░███░░░░
▓▓▓▓▓▓█░░░█░░░█░░█░░░█░░█░░░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░░█░░░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░░░█░░░░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░██░░░░░
▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░██░░░░░░
█████▀░░░░▀▀████████░░░░░░░░
10.
Бургазлия
16.03.2023 08:46:48
22
40
На малкото останали свестни хора тук във форума ще кажа: защо си губите времето и изобщо отразявате путюфилите, евразийците, безродниците, майкопродавниците, блядовете,войнолюбците и руските изроди? Не им отговаряйте и ги игнорирайте! Убийте ги с мълчание! Те се хранят от нашето внимание, време и усилия! Ако не избълват лъжа злъч и омраза към Украйна и Зеленски, не могат да живеят! Оставете ги! Те са нещастни същества, страдащи от липса на внимание и любов. Безработни са и затова висят денонощно тук!Самодостатъчни са си, а някои имат и психични отклонения със сигурност!! Времето ще им покаже и накаже! Керванът си върви, кучките си лаят! Колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на Украйна.
9.
до 6 и 7 родостъпниците
16.03.2023 08:41:39
14
32
Ей ги на!
Двамцата миризливци са се събудили след тежката вечер и изпитото количество парцуца!
Кухите манерки ги цепят след запоя, но преди да се запукат с ракиите отново, са решили да драснат някоя и друга опорка. Вижте се ве пропадняци долни вижте, се че на хора не приличате. Кое от написаното не е така ве мършии??
Оставиха ли подводничарите да се издавят а?
Пуу майка ви и боклуци, аре въз от тука.
Мощен и мазен КОР за вас и два за пУтлер, убиеца на жени, деца, старци и подводничарите от Курск.

рОспия КОНЕЦ!
Истината боли, нали ве
8.
+/-
16.03.2023 08:30:39
5
4
Пак манипулира.
7.
До 3 и 4
16.03.2023 08:29:25
33
14
Това са един и същи жалък човек.
Под всяка статия лид като избълва вонящата зи жлъчка си отговаря като подкрепа.
Под всяка !
Шизофреник ! И какво променяш с писаните си дри сни ?
Някой се пляска по челото и казва, верно бе виж колко вярно пише този.
Иди от !
6.
до 3
16.03.2023 08:26:08
56
25
Звънкай на Монката Паси, надуваемата лодка и давай като съюзници да помагате на шефовете си да се гмуркате за дрона.

Робска психика на верният слуга имате всички евро-подмазвачи.

Прадядо ти е носил фес на тиквата си и се е мазнил по същият начин на турският си господар.
А баща ти се е кланял на партийният си секретар, който е бил бащата я на Плевнелиев я на Христо Иванов или ген. Атанасов.
Сега от тази семка се е родил величаещ Евро-Атлантическите се господари.

Нищо не става от семката ти !
Ялова е !
Дано си се изнесъл на запад за да се разчистим от яничарската кръв тук у нас !
Чиба !
5.
Кух ВАТНИК
16.03.2023 08:25:30
17
34
Трудно им е да повярват на русифилистиците, че с години насажданите глупости за непобедимата руска армия са една лъжа. А щом това е лъжа, може да се окаже, че и другите легенди от русофилския фолклор са лъжи. Това ще срине представата на русофилите за заобикалящия ги свят. Ето за това те така отчаяно са се вкопчили в тоя Бахмут, с влажни, молещи очички го чакат да падне и не вярват на нито една новина, която твърди обратното.
4.
роСПИНа КОНЕЦ!!
16.03.2023 08:23:10
20
40
Номер 3 е прав. Тъпите руснаци са некадърници - един собствен дрон не могат да си направят, купуват от Иран.
Но щели да извадят от километър и половина дълбочина американския дрон. Навремето не можаха да извадят Курск и оставиха собствените си хора да умрат там, отказаха помощ.
Само руснаците са способни на такава низост.
3.
Смях в залата
16.03.2023 08:18:06
26
43
Тъпите ражки на времето не можаха да извадят войничетата от Курск, ама сега щели да извадят дрона, бухохохохохохохох паляри. Най-много да се издавят като кучета пияндурите.
2.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
16.03.2023 08:07:04
43
34
Руснаците били агресивни до границата си,
а джендьовците с лакираните нокти хич не са агресивни
на хиляди километри от краварника...
1.
България
16.03.2023 07:53:58
32
44
путлер Капут!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори