×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мустафа Карадайъ от трибуната в Айтос: Само ДПС може да изведе България днес от тежките кризи - с обединение и разум!


Мустафа Карадайъ от трибуната в Айтос: Само ДПС може да изведе България днес от тежките кризи - с обединение и разум!
Тук сме, за да подкрепим най-можещата и най-силната листа в Бургаска област, ще изпратим поне трима депутати от Бургаско в 49-ото НС, категоричен е лидерът на ДПС
16 Март 2023, Четвъртък, 14:55 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Партията получи мощна подкрепа от своте членове и симпатизанти в региона, читалището бе препълнено  с граждани, Карадайъ е на двудневна обиколка в Бургаска област

Време е за диалог, и за решаване на проблемите с разум, дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците. А това може да стане само, ако Движението за права и свободи излъчи редовен кабинет в 49-ото Народно събрание. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Айтос снощи. Той е на двудневна предизоборна обиколка в Бургаска област.

Снощи Карадайъ, придружаван от водача Севим Али и всички кандидати в листата от Втори МИР Бургас, проведоха среща с избиратели, а по-късно вечерта, на концерт-митинг, представиха екипа и приоритетите на партията. Появата на политиците в препълнената зала на читалището предизвика фурор.

Официални гости на събитието, освен лидера, бяха евродепутатите Атидже Вели и Искра Михайлова, Хасан Адемов – бивш министър на труда и социалната политика. Сред присъстващите бяха още бившите  депутати Дурхан Мустафа и Несрин Узун, кметът на община Руен Исмаил Осман, представители на партията от всички общини в Бургаска област.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай – с пита и мед, а началото бе дадено с националния химн. А областният лидер Ахмед Сюлейман покани на сцената всеки един от кандидатите за депутат от 2-и МИР-Бургас. Листата се състои от млади, амбициозни хора, реализирани в различни области специалисти, познаващи проблемите на региона и готови да се борят за тях в 49-ото Народно събрание. Те бяха аплодирани от лидерта Мустафа Карадайъ.

„Нали знаете защо сме в тази зала?! Дойдохме да подкрепим най-добрата, знаещата и можещата листа в област Бургас! Всички ние сме от една кръвна група – ДПС. Всички ние сме голям, силен род, депесарски, който обединява, а не разделя, който показва силата за преодоляване на препятствията, за съпричастност и милосърдие.

Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция

Той бе категоричен, че от Бургаска област най-малко трима кандидати ще влязат в следващото 49-то Народно събрание.

В речта си Карадайъ припомни, че след голямото обедняване в края на 90-те години, по време на управлението на ДПС, държавата е връщала средно по 2 милиарда дълг годишно, а при ГЕРБ – той е растял с 2 милиарда на година. 

„В края на 2020 години дългът бе 21,5 милиарда, а днес вече надхвърля 40 милиарда. Инвестициите стигаха 13 милиарда лева по време на управлението на ДПС, което даде възможност да се откриват работни места, да се вдигат доходите и хората да живеят по-добре. Сега, при срещите с избиратели, навсякъде хората се оплакват, че прогресивно обедняват“, каза лидерът на ДПС.

"Бяха договорени и Плана за възстановяване и устойчивост, и Стратегическия план за управление, и оперативните програми, но нито лев от тези милиарди не е стигнал до хората, до малкия и среден бизнес", заяви още Карадайъ и подчерта: 

"Основна задача е всички възможни инвестиции по Плана за възстановяване и устойчивост е да достигнат до българските граждани, до малкия и среден бизнес, до строителите, до транспортните фирми, до търговските фирми, до туристическия бранш, до услугите. Защото целта на този план е да се подкрепи малкия и среден бизнес. Ние го знаем и можем да го направим".

Мощна подкрепа получиха политиците от ДПС

Той припомни, че мотото на кампанията е "Разум, Отговорност, Диалог!". „Трябва ни разум, за да оценим параметрите на ситуацията и да намерим изход от нея, отговорност – за да реализираме решенията в реалния живот и диалог, за да намерим политическата формула за решаване на проблемите на хората и държавата“, заяви още лидерът на ДПС.

 

„Лидерът на ДПС благодари на структурата на Движението, която се включи много активно в организацията на дарителската кампания в подкрепа на турския народ след опустошителните земетресения и на хилядите дарители от цяла България. Дълбок поклон пред всички български граждани, които без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност отвориха сърцата си за бедстващите съседи и направиха дарения“, заяви Карадайъ.

Водачът на листата – Севим Али, който повежда отбора на ДПС-Бургас за пети пореден път, призова да бъдем отговорни на 2 април, за да може младите хора да останат тук, в своята родина, а не да търсят препитание в чужбина.

„Нашият почетен председател д-р Ахмед Доган създаде Движението за права и свободи, за да не може никой да бъде мачкан и унижаван от какъвто и да е режим. Днес е необходимо единствено и само силно,  единно, сплотено ДПС. ДПС, което е гарант за правата и свободите на всички български граждани. Най-силната листа се състои от хората зад мен. Това са вашите деца, вашите синове и дъщери. Хора, които осъзнават думите „Разум, Отговорност, Диалог!. Отговорност пред младото поколение, което за съжаление последните 12 години, когато управляваха ГЕРБ и тези, които се наричат „Промяната“, а всъщност са подмяната, напусна нашата Родина, за да търси препитание в чужбина. Отговорност към нашите майки и бащи, които изградиха Родината ни от нулата и заслужават нашия поклон и уважение. Отговорност не в бъдеще време, а веднага след 2 април да поемем управлението на страна  заедно, това го можем единствено ДПС“, категоричен бе Али.

Водачът Севим Али призова за отговорност и разум на 2 април

Той припомни законопроектите на ДПС, които бяха приети в краткия живот на 48 НС. И обеща, че партията ще работи още още по-усърдно в следващия парламент, за да изведе страната от всички кризи, в които се намира. Най-голямата, която ДПС ще преодолее, е политическата - с разум, отговорност и диалог, увери Севим Али и допълни, че в 48-ото НС ДПС загърби партийния интерес в името на националния.

„Благодарение на ДПС се възстанови конституционното право на всеки български гражданин да гласува, ако иска с хартиена бюлетина, ако иска с машина. Второ - минималната работна заплата ще бъде 50 % от средната брутна работна заплата. Всички ученици от 1 до 12 клас ще имат безплатни учебници. 

Да променим икономическата ситуация, да я направим такава, каквато беше в периода 2001-2009 година, когато управляваше ДПС. Нека да бъдем, разумни и отговорни към самите нас, към нашите деца и бъдеще, за да имаме една стабилна, многобройна парламентарна група в 49-ото НС, призова водачът на ДПС за 2 МИР-Бургас.

Обиколката на Мустафа Карадайъ в област Бургас продължава днес в Руен от 18:30 ч. 

Карадайъ получи подарък дървена скулптура от кандидатите за депутати
Първите четирима в листата


 

Евродепутатът Искра Михайлова заяви, че ДПС, ще направи така, че инвестициите да стигнат до всеки регион и производител
Областният лидер на ДПС в Бургас Ахмед Сюлейман

 






Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори