×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мустафа Карадайъ от трибуната в Айтос: Само ДПС може да изведе България днес от тежките кризи - с обединение и разум!


Мустафа Карадайъ от трибуната в Айтос: Само ДПС може да изведе България днес от тежките кризи - с обединение и разум!
Тук сме, за да подкрепим най-можещата и най-силната листа в Бургаска област, ще изпратим поне трима депутати от Бургаско в 49-ото НС, категоричен е лидерът на ДПС
16 Март 2023, Четвъртък, 14:55 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Партията получи мощна подкрепа от своте членове и симпатизанти в региона, читалището бе препълнено  с граждани, Карадайъ е на двудневна обиколка в Бургаска област

Време е за диалог, и за решаване на проблемите с разум, дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците. А това може да стане само, ако Движението за права и свободи излъчи редовен кабинет в 49-ото Народно събрание. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Айтос снощи. Той е на двудневна предизоборна обиколка в Бургаска област.

Снощи Карадайъ, придружаван от водача Севим Али и всички кандидати в листата от Втори МИР Бургас, проведоха среща с избиратели, а по-късно вечерта, на концерт-митинг, представиха екипа и приоритетите на партията. Появата на политиците в препълнената зала на читалището предизвика фурор.

Официални гости на събитието, освен лидера, бяха евродепутатите Атидже Вели и Искра Михайлова, Хасан Адемов – бивш министър на труда и социалната политика. Сред присъстващите бяха още бившите  депутати Дурхан Мустафа и Несрин Узун, кметът на община Руен Исмаил Осман, представители на партията от всички общини в Бургаска област.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай – с пита и мед, а началото бе дадено с националния химн. А областният лидер Ахмед Сюлейман покани на сцената всеки един от кандидатите за депутат от 2-и МИР-Бургас. Листата се състои от млади, амбициозни хора, реализирани в различни области специалисти, познаващи проблемите на региона и готови да се борят за тях в 49-ото Народно събрание. Те бяха аплодирани от лидерта Мустафа Карадайъ.

„Нали знаете защо сме в тази зала?! Дойдохме да подкрепим най-добрата, знаещата и можещата листа в област Бургас! Всички ние сме от една кръвна група – ДПС. Всички ние сме голям, силен род, депесарски, който обединява, а не разделя, който показва силата за преодоляване на препятствията, за съпричастност и милосърдие.

Гостите бяха посрещнати по стара българска традиция

Той бе категоричен, че от Бургаска област най-малко трима кандидати ще влязат в следващото 49-то Народно събрание.

В речта си Карадайъ припомни, че след голямото обедняване в края на 90-те години, по време на управлението на ДПС, държавата е връщала средно по 2 милиарда дълг годишно, а при ГЕРБ – той е растял с 2 милиарда на година. 

„В края на 2020 години дългът бе 21,5 милиарда, а днес вече надхвърля 40 милиарда. Инвестициите стигаха 13 милиарда лева по време на управлението на ДПС, което даде възможност да се откриват работни места, да се вдигат доходите и хората да живеят по-добре. Сега, при срещите с избиратели, навсякъде хората се оплакват, че прогресивно обедняват“, каза лидерът на ДПС.

"Бяха договорени и Плана за възстановяване и устойчивост, и Стратегическия план за управление, и оперативните програми, но нито лев от тези милиарди не е стигнал до хората, до малкия и среден бизнес", заяви още Карадайъ и подчерта: 

"Основна задача е всички възможни инвестиции по Плана за възстановяване и устойчивост е да достигнат до българските граждани, до малкия и среден бизнес, до строителите, до транспортните фирми, до търговските фирми, до туристическия бранш, до услугите. Защото целта на този план е да се подкрепи малкия и среден бизнес. Ние го знаем и можем да го направим".

Мощна подкрепа получиха политиците от ДПС

Той припомни, че мотото на кампанията е "Разум, Отговорност, Диалог!". „Трябва ни разум, за да оценим параметрите на ситуацията и да намерим изход от нея, отговорност – за да реализираме решенията в реалния живот и диалог, за да намерим политическата формула за решаване на проблемите на хората и държавата“, заяви още лидерът на ДПС.

 

„Лидерът на ДПС благодари на структурата на Движението, която се включи много активно в организацията на дарителската кампания в подкрепа на турския народ след опустошителните земетресения и на хилядите дарители от цяла България. Дълбок поклон пред всички български граждани, които без оглед на партийна, етническа и религиозна принадлежност отвориха сърцата си за бедстващите съседи и направиха дарения“, заяви Карадайъ.

Водачът на листата – Севим Али, който повежда отбора на ДПС-Бургас за пети пореден път, призова да бъдем отговорни на 2 април, за да може младите хора да останат тук, в своята родина, а не да търсят препитание в чужбина.

„Нашият почетен председател д-р Ахмед Доган създаде Движението за права и свободи, за да не може никой да бъде мачкан и унижаван от какъвто и да е режим. Днес е необходимо единствено и само силно,  единно, сплотено ДПС. ДПС, което е гарант за правата и свободите на всички български граждани. Най-силната листа се състои от хората зад мен. Това са вашите деца, вашите синове и дъщери. Хора, които осъзнават думите „Разум, Отговорност, Диалог!. Отговорност пред младото поколение, което за съжаление последните 12 години, когато управляваха ГЕРБ и тези, които се наричат „Промяната“, а всъщност са подмяната, напусна нашата Родина, за да търси препитание в чужбина. Отговорност към нашите майки и бащи, които изградиха Родината ни от нулата и заслужават нашия поклон и уважение. Отговорност не в бъдеще време, а веднага след 2 април да поемем управлението на страна  заедно, това го можем единствено ДПС“, категоричен бе Али.

Водачът Севим Али призова за отговорност и разум на 2 април

Той припомни законопроектите на ДПС, които бяха приети в краткия живот на 48 НС. И обеща, че партията ще работи още още по-усърдно в следващия парламент, за да изведе страната от всички кризи, в които се намира. Най-голямата, която ДПС ще преодолее, е политическата - с разум, отговорност и диалог, увери Севим Али и допълни, че в 48-ото НС ДПС загърби партийния интерес в името на националния.

„Благодарение на ДПС се възстанови конституционното право на всеки български гражданин да гласува, ако иска с хартиена бюлетина, ако иска с машина. Второ - минималната работна заплата ще бъде 50 % от средната брутна работна заплата. Всички ученици от 1 до 12 клас ще имат безплатни учебници. 

Да променим икономическата ситуация, да я направим такава, каквато беше в периода 2001-2009 година, когато управляваше ДПС. Нека да бъдем, разумни и отговорни към самите нас, към нашите деца и бъдеще, за да имаме една стабилна, многобройна парламентарна група в 49-ото НС, призова водачът на ДПС за 2 МИР-Бургас.

Обиколката на Мустафа Карадайъ в област Бургас продължава днес в Руен от 18:30 ч. 

Карадайъ получи подарък дървена скулптура от кандидатите за депутати
Първите четирима в листата


 

Евродепутатът Искра Михайлова заяви, че ДПС, ще направи така, че инвестициите да стигнат до всеки регион и производител
Областният лидер на ДПС в Бургас Ахмед Сюлейман

 






България Всички новини
Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори