×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 49-ото НС да излъчат работещ кабинет


ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 49-ото НС да излъчат работещ кабинет
Oт главния бул. „Богориди“ в Бургас хората на Слави Трифонов стартираха подписка за свикването на Велико народно събрание
16 Март 2023, Четвъртък, 15:03 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Всички електорални зависимости могат да бъдат победени с гласуване, отсече водачът на листата Ивайло Вълчев и призова да надмогнем умората и да дадем своя вот на 2 април

ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 49-ия парламент да си стиснат ръцете и да излъчат работещ кабинет. Водач отново е сценаристът Ивайло Вълчев, който е изключително близък съратник на лидера Слави Трифонов, втори е областният координатор Тодор Иванов, който е бивш заместник областен управител на Бургас.

 Заедно с целия експертен екип на „Има такъв народ“ в Бургаска област те представиха основните приоритети на партията на пресконференция, след което от шатрата на главния бул. „Богориди“ стартираха подписка за свикването на Велико народно събрание. Само за 30 минути кандидатите убедиха десетки минувачи да положат подписа си за въвеждането на новия модел на управление на държавата.

Областният лидер Тодор Иванов представи кандидатите за народни представители. Всеки един от експертите в листата е местен човек, който познава добре проблемите на общината, от която идва и сферата, в която работи.  Тодор Иванов обяви, че ИТН ще работи и за въвеждането на дистанционно гласуване, тъй като в чужбина няма достъп за много българи, а там всъщност са много активни.

"Мажоритарната избирателна система е тясно свързана и с референдума, който в момента провеждаме. Важно е да подчертаем, че при засилени правомощия на президента, който да назначава правителство, НС ще работи и ще изпълни четиригодишния си мандат изцяло като законодателна власт и упражнявайки контрол върху правителството. Във връзка с това, промяната на изборната система наистина ще изпрати в парламента хора, които искат да законотворстват, а не т.нар. играчи, които правят договорки в НС", каза Тодор Иванов.

„Искаме да гарантираме това, че в 49-ото Народно събрание ИТН ще влезе с поуката от всичко, което се случи и което не се случи. Ще направим всичко възможно, за да се излъчи кабинет, който да започне да работи“, каза водачът на листата Ивайло Вълчев.

Срещите с хората показват, че всички искат сигурност и стабилност, допълни той.

„ИТН не е удобната системна предвидима партия в избори. Не сме родени и отгледани в системата и не ни е първа грижа как да се набутаме в нея“, категоричен е Вълчев.

Водачът на листата на ИТН е категоричен, че всички много добре разбират умората и отвращението от този безкраен процес на избори, но гласуването означава прът в колелото на тези, които са сигурни, че ще влязат в парламента. Всички електорални зависимости могат да бъдат победени с гласуване, отсече Ивайло Вълчев.

 От ИТН ще работят устройството на републиката да се промени и вече президентът да назначава правителството. „Ако в България има такъв модел на управление, нямаше да има 2-годишен цикъл на празнота и неработещи Народни събрания. Парламентът в президентската република няма да държи народа като заложник, който да очаква създаването на коалиция чрез договорки. Това не означава край на парламентаризма, защото винаги може да има вот на недоверие, правителството пак ще работи и ще има разделение на властите“, разясни Ивайло Вълчев.

Водачът на хората на Слави Трифонов за Бургас представи и основните приоритети от програмата на ИТН.

Важен акцент е постигането на социална сигурност и повишаване на доходите.

„Инфлацията се бори с повишаване на доходите. Българските производители и предприемачи нямат среда за работа. Ще направим така, че да усещат подкрепа на ББР, да  могат реинвестират печалбата си в обучение на персонал и обновяване на материална база, след което да получават данъчни облекчения за всичко това“, обясни Ивайло Вълчев.

Влизането в Шенген е следващата точка в програмата на ИТН. Според тях, трябва да се работи в две посоки – преговорите на Северна Македония за ЕС да спрат или да се контролират, така че да започне да изпълнява ангажиментите си. Да се забравят разговори за Европа на две скорости, едни да бъдат повече европейци от други и да се ползват с повече права.

България да предоговори квотите си за земеделска продукция, да задоволи вътрешното си потребление. Най-големият производител си сече градините с ябълки, защото внасяме полски и италиански, даде пример Ивайло Вълчев.

Приемането на еврото да не се случва, преди да сме убедени, че страната е готова за това – призовават още от ИТН.

Експертите от отбора на ИТН за Бургас призовават три български институции да заработят, за да спре натискът на търговските вериги и изкуственото завишаване на цените на основни продукти като яйца, олио, хляб, плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти.

„Тези три институции да заработят и да проверяват за нелоялни практики и договорки – КЗК на първо място да обясни какво е спекула, а това да не е празна дума. БАБХ да каже колко и какви проверки са извършвани през последните 3 г. и какво е качеството на продуктите в България и Западна Европа. Трябва да знаем за какво даваме пари.

НАП да каже на хората какво ДДС плащат веригите, каква им е печалбата, колко души работят с договор и срещу какво заплащане“, каза Ивайло Вълчев и обясни, че ИТН имат  и краткосрочни мерки за решаване на проблемите.

Контрол на цените на основни продукти, според ИТН, не е добра идея, защото следва спекула и черен пазар.

По темата здравеопазване хората на Слави Трифонов предлагат да се въведе превенция и профилактика на социално важни заболявания, както и създаване на Агенция с мобилни лаборатории към здравното министерство, защото в момента нямаме картина от какво боледува българинът. Те предлагат още всеки да има достъп не само до медицинска помощ, но и до профилактика, която навреме показва от какво лечение има нужда пациентът.

Университетските болници да не бъдат търговски дружества и да гонят печалба, както и клиничните пътеки да се променят от вида, в който са, е записано в програмата на ИТН.

По темата култура и образование – бюджетът най-накрая да започне да достига 1 процент от общия национален бюджет, както и да се въведат ваучери за култура, чрез които и в малки населени места да имат достъп до театри и изложби.

В образованието да бъде сложен край на практиката парите да следват ученика, тъй като по този начин образователните институции също стават търговски дружества.

По темата демография от ИТН предлагат да се въведе перспектива за младите хора. А именно работещи и учащи да са сигурни, че ще бъдат подкрепени от държавата и ще могат да ползват нисколихвени кредити. Да има облекчения за тези, които учат, работят и създават семейства тук.

В сектор вътрешна сигурност Ивайло Вълчев подчерта, че има много остарели закони, които не работят, а пречат на звената да си вършат работата. „Излезлите от системата на МВР не се привличат като експерти, наемат се външни хора“, подчерта той и предложи да има разработени стъпки в тази посока – какви са година по година, както и социалните придобивки и задълженията за това.

По повод съдебната реформа Ивайло Вълчев подчерта, че законопроектът на настоящия правосъден министър Крум Зарков звучи добре, но този на ПП звучи като преписан закон на ГЕРБ. Според ИТН, децентрализация на прокуратурата е реалната правилна стъпка.

 




България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори