×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оправдаха Георги Дългия за нападението с тейзър над култовия гангстер Джендов


Оправдаха Георги Дългия за нападението с тейзър над култовия гангстер Джендов
Някогашният гард на Митьо Очите (в дясно) първоначално заяви, че е бил обиждан на расова основа от своя авер, но впоследствие допълни, че той е искал и да го убива
Тема в развитие
Изненада! Вещи лица не разпознават Джендов и компания на записа от "Бикини", обвинените на крачка от освобождаване Изненада! Пуснаха на свобода един от бригадата, атакувала „Бикини”, срещу скромните 1000 лв. гаранция Нови доказателства вадят от ареста един от задържаните за екшъна в "Бикини" Георги Дългия от екшъна в "Бикини" иска на свобода, не можел да спи в ареста Бандата от "Бикини" остава зад решетките, съдът резна плача на защитата Бургаският магистрат съдия Стефан Стойков решава дали да пусне Рочата, Джендов и компания Само във Флагман.бг! Акция в „Меден Рудник“, полиция обсади апартамента на Георги Джендов (СНИМКИ) Районен съд Бургас с железни мотиви за оставянето на петимата от "Бикини" зад решетките, вижте ги! Познават ли се членовете на бригадата от „Бикини” и защо прокуратурата и полицията мълчат? Смелият магистрат Яна Атанасова остави ударната бригада от бар Бикини зад решетките Държавата проверява фирмите, в които работели арестуваните за побоя в Созопол Рочата и Джендов се изкараха жертви на системата, твърдят, че са натопени и дори не се познават Шоу с арестуваните за екшъна в „Бикини”! Рочата е проектант, Г. Недялков - пчелар, а Кр. Апостолов – корабен инженер (ОБНОВЕНА) Бандата на Рочата и Джендов със засилена охрана в Съдебната палата на Бургас, прокуратурата ги иска за дълго зад решетките Само във Флагман.бг! Кои са арестуваните за екшъна в „Бикини”: От присъда с наркобандата на Очите до атаката срещу Куката в „Час пик” Повдигнаха обвинения на Джендов и Рочата за мелето в "Бикини", грозят ги до 5 години затвор (ВИДЕО) Ексклузивно: Вижте екшъна в бар "Бикини" в Созопол (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Христо Бардуков с шокиращи разкрития за екшъна в „Бикини“ Първо във Флагман.бг! Острие на „Господарите“ и бивш общински съветник е пострадал при мелето в бар „Бикини“ Само във Флагман.бг! Джендов и Рочата нахлуха в бар „Бикини“ с още 10 души, потрошиха заведението и пребиха охраната
виж още
скрий
14 Март 2023, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Съдът реши, че няма достатъчно доказателства Дългия да е заплашил и с убийство 43-годишния бивш гард на Митьо Очите, докато спортува в Морската градина

Драмата между екс приятелите и съкилийници Георги Недялков-Дългия и Георги Джендов върви към своя край, след като съдия Мариета Бушандрова от Районния съд в Бургас постанови оправдателна присъда относно заканата за убийство на Дългия, отправена към 43-годишния бивш гард на Митьо Очите.

Съдията реши, че няма достатъчно доказателства, които да подкрепят тезата на частния обвинител Джендов, че Дългия реално е искал да го убие, когато го нападнал с тейзър в Морската градина преди 2 години.

Припомняме, че зрелищният екшън между двамата се разигра на 29 април 2020 г., когато Джендов и Дългия се срещнали съвсем случайно около 07 часа заранта  в района на Северния плаж. По това време атлетът Джендов провеждал обичайния си джогинг. Според първоначалните твърдения на единствения свидетел, също култова фигура от крими средите, с инициали Т.Т., Дългия извадил електрошоковия пистолет тейзър, с който атакувал от упор жертвата си. Забитите в тялото на му игли от провели електрически ток, разтърсили го и той се срутил безпомощно на земята. Получил гърч от електрическите вълни, останал парализиран за няколко секунди. След което Дългия започнал да го налага по главата с дръжката на остър предмет - вероятно нож, тип късо мачете. Въпросният остър предмет обаче така и не е бил неустановен по делото.

В първоначалния разпит пред органите на реда Джендов е заявил, че спорът възникнал след груби квалификации на расова основа спрямо личността му. „Каза ми циганин, мръсен циганин, друго не ми каза. Аз го попитах какво става, но той си замина без да обясни”, разказал пред разследващите 43-годишният бургазлия.

Екслейтенантът на Митьо Очите Георги Джендов получил страхова невроза след нападението с мачете и тейзър в Морската градина

Вследствие на мелето Джендов получил две порезни рани в областта на главата и едно охлузване между тях. Раните били дълбоки 0,5-0,7 см, едната била зашита с един конец, а другата - с четири.

Интересното е, че броени дни след случката, Георги Джендов, който е физически як и със спортно телосложение, поради което трудно би могъл да бъде повален, получи, по думите му пред разследващите, страхова невроза и промени показанията си, като заяви, че е бил заплашван и с убийство, опасявал се за живота си.

Според последните показания в досъдебното производство, докато Георги Дългия го налагал с крошета, крещял в лицето му и: „Ще те убия! Ще те убия!“. Интересно и още по-объркващо е,   че единственият свидетел на спречкването между двамата изобщо не си спомня кой какво е говорил.

Рязък обрат в показанията на екслейтенанта Георги Джендов за екшъна в Морската градина - бил заплашван с убийство

Както Флагман.бг писа по-рано,  свидетелят на драмата заяви пред съдийския състав в едно от първите заседания, че нищо не бил видял и че не си спомня дали изобщо Дългия е човекът, който е нападал Джендов в Морската градина.

Не бе установено подсъдимият Георги Недялков да е отправил заплахи за убийство по отношение на Георги Джендов. Такова твърдение се съдържа единствено в разпита на Джендов. Той е пострадал от деянието и частен обвинител, поради което е заинтересован от изхода на делото и не следва евентуална осъдителна присъда да се основава единствено на неговите свидетелски показания. Дори и да се приеме, че по време на евентуален словесен конфликт, подсъдимият Недялков е изрекъл сочените думи, то следва да се докаже, че се касае за закана, която реално и обективно, с оглед естеството си, е в състояние да възбуди основателен страх у Джендов.

В този смисъл, обвинението не е ангажирало достатъчно доказателства относно доказани елементи от фактическия състав на престъплението. От заключението на изготвените по делото експертизи се доказа евентуално възникнал страх у Джендов по отношение на неговата личност, но не се доказа, че този страх е възбуден именно от подсъдимия Георги Недялков и дали е била налице действителна заплаха от страна на подсъдимия. Обстоятелството, че са намерени ДНК следи на подсъдимия по кутията, в която са съхранявани сонди със стрелички на електрошоково оръжие, не е достатъчно основание за съда да постанови осъдителна присъда, тъй като не се изгради причинно –следствената връзка, свързана с действията на подсъдимия и причиненото посттравматично стресово разстройство на Джендов.

Ето защо, съдът прие, че не се доказа да е казана закана от подсъдимия, но дори и евентуално да има такава, което не се установи в хода на съдебното следствие, начинът и мястото на нейното отправяне, цялостното поведение на подсъдимия и пострадалия в конкретната житейска ситуация, определят извод, че се касае за закана, която реално и обективно не е била в състояние да възбуди основателен страх за осъществяването и, каквото е твърдението на прокурора и частният обвинител Георги Джендов", пише в мотивите си съдия Мариета Бушандрова.

 Джендов и Георги Дългия са познати фигури от ъндърграунда. Имената им нашумяха най-вече с масовото сбиване в созополската дискотека „Бикини” през 2017 г., където компанията им опита да респектира персонала на заведението (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Впоследствие, въпреки приложените записи от видеокамерите и ясното идентифициране на участниците в боя, до съдебен процес не се стигна. Пострадалите и свидетелите получиха странна амнезия. Джендов и част от неговите хора прекараха известно време в ареста, но впоследствие бяха пуснати и оневинени. Малко след този случай са започнали дрязгите между двамата авери и отношенията им са се обтегнали. Причините за "разлъката" остават неясни. Преквалифицирането на обвинениетов в съда е често срещана практика в подобни казуси, особено, когато става дума за междуличностни отношения.

 Георги Джендов е сочен за ръководител на група за специални поръчки и е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите. В началото на 2008 г. Джендов подписва споразумение с прокуратурата и получава присъда от 3 години и 6 месеца, реално не изкарва и година в затвора.

Той е сред първите от бандата, които излизат на свобода. Бургазлията е пуснат през ноември 2008 г., като мотивите на съда за това са, че са прибавили месеците в ареста, докато тече разследването по това дело, както и предходни арести.

Джендов има неприятности с властта още от 2004 г., когато е закопчан заедно с още трима. Според ОД на МВР групата е атакувала полицай, отзовал се на сигнал за побой в дискотека в сунгурларското с. Порой.

Служителят на реда се е легитимирал, но независимо от това четиримата се нахвърлили върху него. Униформеният бил принуден да се скрие в патрулката, но хулиганите започнали да трошат и полицейския автомобил с метална тръба. Ударили са и полицая, опитали да му отнемат оръжието. При самозащита той гръмнал Джендов в рамото. Нападателите избягали с автомобил "Додж" от дискотеката, но по-късно са задържани в Бургас.

Към този момент Джендов е бил с висящо следствено дело за изнасилване от 2000 г.

Към момента на ареста за мелето в дискотека "Бикини" през 2017 г., Джендов се води реабилитиран за всички тези престъпления, а Дългия е с чисто криминално минало. 

И двамата с днешна дата са свободни граждани и често могат да бъдат срещнати в светските среди.


В категории: Темида


България Всички новини
ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори